Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 08:29 2 353 24

Домашен арест за обвинения за убийството на циганин в Лисец

  • лисец-
  • циганин

В съдебната зала той разказа как се е стигнало до убийството, което, според него, не е било умишлено, а при самозащита

Домашен арест за обвинения за убийството на циганин в Лисец - 1

Окръжният съд в Ловеч определи мярка за неотклонение "домашен арест" на 59-годишния Валентин Василев.

Припомняме, че той е привлечен като обвиняем за това, че на 18 октомври т. г., около 21.30 часа, в ловешкото село Лисец, умишлено е умъртвил Борис Борисов, на 41 г., след като го прострелял в гърдите с пистолет. На излизане от съда Василев бе посрещнат с аплодисменти от граждани, негови съселяни и познати, дошли да го подкрепят. Те са инициирали и подписка в негова защита, като до момента са събрани над две хиляди подписа, които ще внесат в съда при започване на делото срещу него.

На днешното заседание прокуратурата поиска най-тежката марка за неотклонение - "задържане под стража". Съдът прие, че от събраните до момента писмени и гласни доказателства може да се направи извод за евентуална съпричастност на Василев в извършването на престъплението, за което е обвиняем, и за което се предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Според мотивите на съда обаче не е налице втората предпоставка за искане на най-тежката мярка, а именно, че ще се укрие или извърши друго престъпление. Стана ясно, че не е осъждан, работи, има висше образование, семеен с 5-годишно дете, с положителни характеристични данни. Съдът взе под внимание е факта, че след извършване на деянието, Василев сам се е обадил на органите на реда.

В съдебната зала той разказа как се е стигнало до убийството, което, според него, не е било умишлено, а при самозащита, тъй като е бил нападнат от пострадалия и семейството му, след молба да намалят силната музика, предаде БТА. Разпитана бе и съпругата на обвиняемия Даниела Василева. Тя посочи пред медиите, че след инцидента е била заплашвана няколко пъти от семейството на Борисов. Кметът на село Лисец Пламен Върбановски заяви пред съда, че близките на потърпевшия живеят в селото от няколко месеца и срещу тях има много оплаквания от местните жители.

"Не съм застрелял нарочно човека, просто беше самоотбрана, той искаше да влезе в къщата при детето ми", заяви на излизане от съдебната зала Василев. "Дано излезе истината наяве. Аз не съм искал въобще да стрелям по него, те тръгнаха, има го на видеозапис, ще го видят разследващите. Нека оставим прокуратурата да си свърши работата. Не искам да давам оценки за никого", каза още той.

Окръжна прокуратура - Ловеч може да обжалва мярката за неотклонение в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с рикията

    79 0 Отговор
    Евала, че са го пуснале. Аман от маймуне дето наглеят безнаказано.
  • 2 ДДРОнег

    81 0 Отговор
    На Валентин Василев - орден , а на мвр - дръжки за несвършена работа !!!
    Който е живял покрай сигански тормоз, знае че само така може да реагира човек -с пистолет !!!
    А казано е, че по-добре да те съди един, отколкото да те носят четирима !!!
    Оправдавайте Човека и сиганите ще мирясат, щом знаят че никой няма да се застъпва за тях !!!
  • 3 Краси

    52 0 Отговор
    Ако прочета, че ще има протест в защита на, стрелеца заминавам за Ловеч.
  • 4 Евала.

    47 0 Отговор
    Саморазправата е най-доброто решение за решаване на престъпността.
  • 5 Фриман

    41 2 Отговор
    Трябва ни закон, според който може да мачкаме цигани безнаказано, тогава ще са кротки и ще помислят преди да правят простотии!

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Бачо Киро

    46 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фриман":

    Не цигани, а ВСЕКИ който те нападне. И без това после органите на реда си барат макарите, съдиите ги пускат и тн.
  • 7 Прадядо на пра българин

    38 0 Отговор
    А до къде се стигна с поправката на закона за самозащита на непрокосновенната лична свобода и собственост и правото за самоотбрана ?

    Коментиран от #8

  • 8 Пилотът Гошу

    25 0 Отговор

    До коментар #7 от "Прадядо на пра българин":

    Самоотбраната вече не е наказуема (стига да има непосредствена заплаха за живота). Гласуваха поправката. Останалото за дома и тн още го мъдрят.
  • 9 джъвввв

    10 1 Отговор
    Те всички присъди в Бългерията ограбена и нещастна са условни.Условно управление,условни пенсии,условно здравеопазване,условно образование,условно възпитание,всичко ни е условно.
  • 10 Бандюга

    30 0 Отговор
    Валентин Василев е за награда като Българин и отговорен родител. Трябва да бъде абсолютно оневинен, а иначе крайно време е след като тези, на които плащаме заплатите с нашите пари не могат да защитят нас и имуществото ни, поне да се реши законно да се самозащитаваме.
  • 11 ДДРОнег

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фриман":

    В Япония е имало такава каста - "ета", най-презряната и всеки самурай е имал право да изпробва безнаказано меча си над тях.
    И със сиган трябва да е така, тогава ще се кротнат !!!

    Коментиран от #23

  • 12 Хитлер

    19 0 Отговор
    Не домашен арест във петзвезден хотел трябва да го настанят и лично онуй мекере Бойко Борисов трябва да го награди за постъпката му отървал но е от един боклук.

    Коментиран от #21

  • 13 Гост шофер

    12 0 Отговор
    Всеки има право да защитава живота си,и семейството си!!!
  • 14 Kasapina

    1 12 Отговор
    Да но зашто тогава искате присъда за Джополфриман тои съшто се защитавал от 16 дрогирани ултраси това съшто е защита като те нападнат толкова хора ати си сам даите и на Джополфриман МЕДАЛ Тои съшто заслужава.
  • 15 Коко Тоягата

    13 0 Отговор
    Защо когато цигани избиват българи, никой не го прави на голям въпрос?! Обратно на това, когато българин убие циганин крадец при самозащита, веднага се бие тъпана и показва в новините.
    Не домашен арест, ами златен медал с пет хиляди лева награда трябва да му дадат на човека.

    Единия е положил усилия да се образова, да работи честно, да си плаща данъците, да се грижи за семейството си по честен начин и да възпита детето си като честен и почтен човек.

    Другият - мошенник и крадец, никога не работил и не плащал данъци в живота си, от който нито държавата, нито обществото са видяли нещо хубаво, пълен паразит.

    Българина хулен и оплюван от ЕС.
    Циганина подпомаган финансово и социално от ЕС с всякакъв вид добавки и гъдели, че да се кефи на живота, без да трява да работи.
    Не двойни, ами тройни стандарти.
  • 16 Никой

    13 0 Отговор
    Ако силовите структури си гледаха работата, нямаше да се стигне до убийството. Оставят хората да се защитават сами, после и виновни ги изкарват. Като опре ножа до кокала, може да се стигне и до стрекба, няма време да гледаш кой с какво те е нападнал.
  • 17 Гостилничаря

    5 0 Отговор
    Все повече стават хората като г-н Василев, така трябва! Защото ищразни институции и антинародни сбъркани организации защитават именно мамалигите, а когато някой от народа гръмне тъмнозелена маймуна веднага излиза виновен! И онзи изкукуригал дъртак Юнкер иска да сваля мониторинга от България за правосъдие и вътрешен ред! Точно обратното, трябва да бъде затегнат и всичко да се нищи до последно!
  • 18 AK47

    14 0 Отговор
    Трябва на всички българи да им дадат по един АК47 и неоганичен брой патрони за самозащита.
    Защото в момента - прекалено много изроди и много малко патрони.
  • 19 Синдикат на Ало Измамниците

    8 0 Отговор
    Пуснете човека на свобода! Цигани рецидивисти на свобода могат да вършея и да убиват, а един Българин който се защитил от тая напаст да го вкарат в затвора. Няма да стане. 5357
  • 20 Гост М.

    5 0 Отговор
    Най-добре да съберем пари за този човек и да му направим награден фонд затова , че е защитил семейството си от такива долни престъпници. Явно е че когато някой влезе в дома ти и го застреляш при самоотбрана после трябва и да го заровиш, за да не те затворят и осъдят ,че си се защитил както всеки път се случва при нас. Дори и полицаите ги е страх да се защитят, защото после ги вкарват в затвора, а престъпниците са навън и пият кафе.
    Прокуратурата все още не работи в полза на данъкоплатеца.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Андрей Н.

    4 0 Отговор
    Така е прокуратурата все още се влияе от Ромските организации и техните финансови възможности.
    Трябва да има Български организации, които да защитават нормалните работещи хора от социално слабите РОМИ. А затова трябва да се дават пари по програма развитие и конкурентноспособност на Българите, а не интеграция на ромите за милиони левове.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Грауч.

    2 0 Отговор
    Ако има протести там съм.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове