14 Ноември, 2019 00:02 9 914 27

Журналист: Проектът ''Бойко Борисов'' не би бил възможен през 1995г.

  • журналист-
  • калин тодоров-
  • ''зад завесата на прехода''-
  • книга-
  • бойко борисов

Журналистът Калин Тодоров написа книга за прехода - ''Зад завесата на прехода''

Журналист: Проектът ''Бойко Борисов'' не би бил възможен през 1995г. - 1
Калин Тодоров, кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

Журналистът Калин Тодоров (син на висшия комунистически чиновник Станко Тодоров) гостува в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком, където говори за наскоро издадената от него книга - ''Зад завесата на прехода''.

''Тази книга е продължениe на една друга книга - ''Зад завесите на соца''. Аз имам преки впечатления. Срещал съм се с Кимон Георгиев, Вълко Червенков, Тодор Живков, Петър Младенов. Тези, които изградиха социализма, а после го унищожиха. В тези следващи 30 години, аз вече нямам преки свидетели. Една от целите ми за втората книга е да се опитам да разкажа за първостепенните герои от соца, които тогава изглеждаха като миманс. По време на прехода те започнаха да имат първостепенна роля. Например Цветелина Бориславова и Сергей Станишев'', заяви Тодоров.

План, наречен ''Умрялата лисица'', е важна част от книгата му. Относно него, Калин Тодоров заяви: ''Ще се върна малко по-назад. В този ден, аз отидох в редакцията рано, в 9:00, главният редактор вече сваляше портрета на Тодор Жиков и слагаше този на Петър Младенов (бел.ред. става въпрос за в-к ''Отечествен фронт''). После излязох на улицата, срещнах приятел, който работеше за тайните служби на Русия. Той е българин. Той ми каза да си записвам, аз си записах 24 неща. Пазя си листчето още вкъщи. Всичко, което той ми каза, се случи. Престъпна приватизация, хиперинфлация и т.н.

Андропов решава да изпревари събитията, да събори Съветския съюз. КГБ никога не планира дългосрочно. Планът ''Умрялата лисица'' започва 1984г., когато Андропов продиктува на Горбачов всичко, което трябва да свърши. При всяка теория на конспирацията има един първоначален план, който никога не се реализира изцяло, напълно.''

Относно мафиотската част на българския преход, журналистът заяви: ''Когато пускаш ''капитала от бутилката'', той започва да се развива по свои собствени правила и много трудно може да бъде контролиран. Пак е имало кукловоди, които може би играят в комбина, но контролът не е централен. За мен преходът е смяна на собствеността. От частна в държавна. След като убиха Луканов, нещата започнаха да излизат извън строгия контрол. Част от опозицията си беше изкуствено създадена, по нареждане на Андропов.

Аз познавах добре Луканов, не бих казал, че ми е бил добър приятел, но го познавах. Той беше изключително интелигентен. Той в някаква степен беше патриот. Нямаше представа, че ще съсипе държавата. Той просто се надцени и заигра игра, която е по-голяма от него. Бойко Борисов е част от план, но не е ясно дали е част от първоначалния план. Други хора, следващи поколения, са поели вече планове, съобразени с днешните реалности. Бойко Борисов не би бил възможен през 1995г. Бойко Борисов е отрицание на всичко политическо.''

''Позволихме да бъдем излъгано поколение, допуснахме мафията да отхапе едно голямо парче от държавата. Или цялата държава'', заключи журналистът Калин Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    33 49 Отговор
    а за баща ти нещо да кажеш, другарю?

    Коментиран от #4

  • 2 Тръмп

    28 63 Отговор
    Комунистите от малки са закърмени в лъжа и на стари години тотално изперкват,а истината им става нещо илюзорно и несъществуващо!!!:):):)Комуноида не знае какво е истина,за него това е лъжлива дума и противник на Ленин!!!:):):)

    Коментиран от #20

  • 3 Тръмп

    24 60 Отговор
    Този дебил срещнал на улицата национален предател който работел за СССР,но се смятал за българин???:):):)И националния предател го отворил как ще станат нещата,Ванга пасти да яде!!!:):):)Всеки комуноид след 40-тата си година е директно за Психиатрията,нямат никаква способност да различат добро от зло или лъжа от истина,живеят и проповядват в шизофрения!!!:):):)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тръмп

    25 48 Отговор
    Луканов бил патриот???:):):)Да,но Съветски патриот,проповядващ комунизма и унищожението на всичко кадърно и свято!!!:):):)Луканова та зима беше незабравим "патриотизъм",да избие от глад в мирно време съгражданите си,браво бе идиоти ненормални и цинични!!!:):):)
  • 6 Тръмп

    20 70 Отговор
    Да, Борисов е план,Божи план и за това не можете да го схванете и предвидите,комуноиди и смотани и уродливи!!!:):):)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Помнящ

    16 28 Отговор
    На този все Андропов му е виновен , защото почина . Когато и Горбачов си отиде ще има втори том от всичкознаещия автор .Там ще разкрие ролята на Горбачов .
  • 9 not4u

    13 21 Отговор
    Трето поколение искат да ни учат и управляват. Като знам внука какво рядко ... е

    Коментиран от #26

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 генчев

    23 7 Отговор
    а до кога ще сме зависими от ДОГАН АГА?

    Коментиран от #17

  • 12 Снайперист

    15 6 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 13 Янко

    5 19 Отговор
    От къде се пръкна този,бе ?
  • 14 Мирен преход Да ама НЕ

    11 16 Отговор
    Андропов излязъл с предложение да бъде уеднаквено астрономическото време в света и се мотивира така:
    - Честитя Новата Година на японския си колега, а при тях тя била преди 5 часа. Обаждам се на Рони да му честитя - тя ще бъде след 8 часа. Обаждам се на папата да му изкажа съболезнования за покушението, а то още не било извършено!
  • 15 Хаджи хаджи Българин

    32 0 Отговор
    Не знам дали някой схваща за какво става въпрос! И ако не ми изтрият коментара, ще се опитам да го обясня! Българската журналистика отдавна не българска ( от 1992+ до сега), както и българските банки, също не са български! И последно, големите финансови "български" дружества и корпорации, въобще не са български! И в трите случая, има българско псевдонимно участие, но то е само опаковката- целуфана на продукта! Толкова от мен!
  • 16 На здраве

    25 3 Отговор
    Голяма работа е интернета,чифут трябва да го измислил.... изпуска народа парАта пие две ракии,па си легне а на времето хората с тояги,под съпровода на гайда са решавали проблемите. Тези "играчи"които са в схемата, за това правят каквото си искат,защото знаят,че българина"тояга не хваща..... а ма какво ви дрънкам,като това всички го знаем.

    Коментиран от #18

  • 17 Къде е фюрера

    10 19 Отговор

    До коментар #11 от "генчев":

    До като съществува КГБ-ДС. България е обречена с този народ-мърша
  • 18 Хаджи хаджи Българин

    17 0 Отговор

    До коментар #16 от "На здраве":

    Прав си брат! Аз се интересувам от история, и специално подхода към колониалнито робство! Но на нашенеца му стига, да пие 2 яки ракии и да се подръчни със съседа за политика! Истинските кукловоди са винаги в сянка! А не тези които ежедневно ни сервират на медицината трапеза! Народа иска хляб и зрелища! Де и една цуйка- ракийка от 60 % върши работа!
  • 19 Хаджи хаджи Българин

    17 0 Отговор
    Защо Българи са се завръщали от Америка през 1 световна война и Балканската война? И защо децата и внуците на бг комунистически оостелит хванаха обратно за Америка?
  • 20 Усмивката

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Никой не обича престъпниците.Но ги обгрижва и ,,беседват” с тях.Щото са единствените свидетелу и преки участници на нещо ужасно.А пък ти и такива като тебе дори и не са си помисляли да се окичат с нещо подобно и с прозвището ,,Тръмп.Щото гледаше си ,,Студио Х” и туй ти бе прозорецът и мирогледа.Многознайко .
  • 21 Чичо

    31 4 Отговор
    Като чета откровено просташките и неграмотни коментари, съвсем ясно си давам сметка, че напълно си заслужаваме трагичната съдба да бъдем управлявани от комуноидно-милиционерския простак боко-тиквата!
  • 22 Невъзпитано е

    9 0 Отговор
    Премиерът на НРБ и Председател на НС Станко Тодоров да бъда наричан чиновник.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Я. Петров

    1 1 Отговор
    Винетка, данък МПС
  • 25 червена измет

    9 1 Отговор
    Луканов е най-големия боклук, той е раздавал куфари с пари, раздавал е милиарди, парите на народа, убиха го за да прикрият следите!
    След това са кредитните милионери, ДС боклуците, ченгетата, които получиха милиони и милиарди наготово.
    Ролята на Бойко беше да пази и контролира мутрите, сикаджиите маргини, които се занимаваха с наркотици и застраховане и какво ли още не, сега маргините се занимават с бързи кредити, след, като Боко ги оправда напълно с неговия спец съд.
    Никой не бяга от парата!
  • 26 По данни на

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "not4u":

    запознати, управлява те "първо поколение" на "Правешкият Ром". Как си мислиш, че ще стои толкова години да му "търка ушите"?! И ти си един "антикумунист .....
  • 27 безпартиен

    0 0 Отговор
    Този умник да вземе да каже дали е ползвал привилегии докато баща му е бил от "елита" на управляващите!!Нещо и за другия родител да каже,че само със Станко не става!!!Да не излезе и той репресиран?Колкото за книгите-не са ми попадали,но все пак имам собствен поглед и знам,че няма нищо случайно!Когато се прави "революция" тя винаги е предшествана от предварително проучване на "водачите",финансирането им,даване на линия на поведение и след време отстраняването им и замяната с други подставени!!!Тогава вече "инвестицията" в революция е изплатена и започва да се трупа печалба!!!А иначе пушечно месо за барикадите-колкото искаш!За това отговорност имат водачите на революцията!Винаги тези които биват издигани са някъде "сгазили лука" и са уязвими с предишни постъпки или престъпления!Читави хора на върха на политиката няма.Това е винаги и при всички "революции".Страдат единствено обикновените хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове