Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 14:04 2 468 27

Болните работници не са престъпници!

  • кт подкрепа-
  • протест-
  • работници-
  • болнични-
  • болнични дни

Работодателите да поемат първите пет дни от болничните и да изплащат 100% от трудовото възнаграждение

Болните работници не са престъпници! - 1
Снимки: БГНЕС

Започна националният протест на КТ "Подкрепа" под наслов "Болните работници не са престъпници!". Шествието тръгна от площад "Александър Батенберг" и преминава по основни столични булеварди, предаде bTV.

Основните искания на протестиращите са работодателите да поемат първите пет дни от болничните; да изплащат 100% от трудовото възнаграждение (сега е едва 70 на сто); спешна актуализация на добавката за нощен труд, както и ограничаване на извънредния труд.

Болните работници не са престъпници!

Протестна декларация от синдиката ще бъде връчена на народните представители.

Лидерът на КТ "Подкрепа" - Димитър Манолов, посочи, че причината за злоупотребите с болничните е в сбъркания здравен модел, както и в работодателите, които карат работниците да излизат в болнични.

В протеста не участва КНСБ, представителите ѝ остават в стачна готовност, но чакат предложенията в Националния съвет за тристранно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АИК

    7 45 Отговор
    Не се наревахте.
  • 2 666666

    38 7 Отговор
    Справедливи искания
  • 3 Овчар

    11 31 Отговор
    Където работодатели и работници са от един отбор, има просперитет. Допусне ли се посредник интригант да ги насъсква един срещу друг, има упадък и мизерия. С членството си в синдикат, ти плюеш в лицето на този, който ти дава хляба и пълниш джобовете на паразитите. Затова, всеки член на синдикат напълно си е заслужил възможно най-мизерните условия на труд и презрението от всички останали.
  • 4 😃АНАЛлизатор😂

    10 18 Отговор
    Какви работодатели какви пет лева?!!!...като всичките Ви членове работят в държавни предприятия-мините, демек държавата да им плаща "болничните", да ходят на село да си пасат козите и да си варят ракията.
  • 5 Всеки

    31 4 Отговор
    Има право да изразява мнение и да протестира. Най - лошото е, че една шепа хора се бори за правата на цяла България, а другите си лежът във вкъщи. И точно тези дето си стоят на топло плюят борещите се хора. И после всички ще се облагодетелстват от положителните резултати. Иначе много говорите и плюете от страни е много лесно да се говори, я излезте редом до тези хора.

    Коментиран от #7

  • 6 321

    22 4 Отговор
    В завода дойдоха японци по съвместен проект и първите няколко седмици бяха перфектни; пушеха само в почивката, ако бяха спирани от случайни наши хора на "приказка" после си доработваха след края на работния ден-японска дисциплина. И започна се едно постоянно присъствие на кибици около тях и... на втория месец нищо не остана от японската дисциплина та дори полупияни идваха понякога сутрин след дълга нощни забавления с пиене и леки жени, водени от наши работници-юнаци. Та, всичко е контрол, ред, контрол, ред, контрол.
  • 7 ареулево

    5 25 Отговор

    До коментар #5 от "Всеки":

    Коя е тази цяла България бе, хрантутниците на държавна заплата ли? Само сред тях виреят т.нар. синдикати - комунистически тумор от фалшивия преход. И моля, стойте по-далеч от моите права, че нито съм ви назначавал, нито съм ви упълномощавал да се борите за тях. Мизерници нагли.

    Коментиран от #11, #26

  • 8 Гост

    22 3 Отговор
    А защо работодателите да ги плащат, при условие, че НЗОК прибира парата по здравното осигуряване,а?!
  • 9 малък среден

    14 1 Отговор
    А тези със собствен бизнес пак сами да си плащат, че и осигуровки... абе я...
  • 10 Оня

    14 4 Отговор
    Ами прави са! Виновни сме, болния човек не може да бачка,а как ще цицаш неработещ човек, трябва да си здрав, да плащаш данъци и да си траеш. Голяма демокрация ,като се замисля, няма лагери, има порно, западни трошки и алчни политици, иначе са същите като дедите си, нагли и долни...
  • 11 ***********

    17 6 Отговор

    До коментар #7 от "ареулево":

    Не се ли осещате, че като наричате мизерни и нагли обиждате лекари, учители, полицай и всички останали които Ви обслужват и се грижат за Вас и вашето семейство. Май вие сте по нагъл от тези хора с вашето грозно мислене.

    Коментиран от #13

  • 12 жжж

    4 12 Отговор
    Където почука синдиката, от там влиза мизерията. Ако сам си го пуснеш в къщата, никой не ти е виновен, ставаш съучастник.
  • 13 полицаЙЙЙЙте

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "***********":

    Вместо да ги защитаваш, намери учителката си по "Родна реч" и и бий два шамара за дето не те е научила как се пише полицай в множествено число, а пък те е пуснала в горния клас. Ще да е била от някой синдикат явно.
  • 14 Нещастници

    16 2 Отговор
    Г@дни капиталисти, не се наядохте. Няма да се спрете докато не изгоните още 1 000 000 българи в чужбина.
    #РеспектПодкрепа

    Коментиран от #15

  • 15 ареулево

    6 11 Отговор

    До коментар #14 от "Нещастници":

    И къде бягате от капитализма бе, в Северна Корея ли? Ако е за там, веднага ви дарявам сто банички за из път.

    Коментиран от #16

  • 16 Нещастници

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "ареулево":

    В Западна Европа мухльо. И там има има капитализъм, но е много по-социален, а тук ще останат само бабичките и дядовците да ви работят!

    Коментиран от #17

  • 17 Готин ама не съвсем

    4 9 Отговор

    До коментар #16 от "Нещастници":

    Ма разбира се, че е по-социален. То да крадеш от целия свят е много социално! А вие робите отивате там и им работите за мизерни стотинки, най-черната работа, но се пишете успели! Ми вървете, не ви спирам, но си вземете и децата и родителите и вие им плащайте, а не да лежат на моя гръб и да чакат аз да ги издържам, докато вие осигурявате пенсиите и просперитета на Ханс и неговата Гретхен!

    Коментиран от #18

  • 18 Нещастници

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Готин ама не съвсем":

    Тепърва предстои да се се учите да плащате :D :D :D
  • 19 Роско Плевнята

    4 0 Отговор
    Ха , кой го казва ? Ние гербаджиите знаем кое е добре и кое не е за нас.
  • 20 Ужас

    4 6 Отговор
    Чета коментари и не мога да схвана логиката на няко примитивни същества, че държавните служители искали това...моята заплата е 300лв на ден за чужда компания, поради каква причина след като се разболея /лекарите съветват при вируси хората да стоят у дома, за да не заразяват околните/ няма да ми се плащат 300лв и отделно другите 2 дни ще са ми на 70% ??? Това е дискриминация кэм здравето на човек!!! Държавните слижбици бълха ги ухапала с дзевен надник 30-50лв дали ще платят или няма и дали ще е на 70% или не!!! Нооо тези, които мислят, че го правят държавните служители се осигуряват на минимална заплата и им дават 500лв на ръка и са щастливи и след 40 години почват работа охрана в кабинка!!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кой е виновен?,

    4 1 Отговор
    Защо ми се струва, че никой не говори за първопричината: лекарите, които издават фалшиви болнични? Не вярвам да го правят от добро сърце. От тях трябва да се търси отговорност, на тях трябва да се сърдят работодателите, те трябва да са наказаните, а не истински болните,.изпаднали и без това в нужда и безпаричие.

    Коментиран от #25

  • 23 Кой68

    1 6 Отговор
    Тия един протест неумеят да направят..Много разнопосочни искания има и то е видно от плакатите.Ако се тръгне да се питат и протестиращите -смеха ще да е голям.........Статистицииииииииии,а не синдикати..
  • 24 Киро Гела

    2 1 Отговор
    Аз каква я бех замислил, па тя каква стана. Сега ако им изпълнят исканията, ще трябва да плащам повече. Ма така е с колкото по мазен гел се маже отзад един Киро по надълбоко му влиза
  • 25 Прав сте

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Кой е виновен?,":

    Не го правят от добро сърце, а за пари срещу 20 или 50 лв ги пишат.
  • 26 Хайл

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "ареулево":

    Нагли са такива като теб дето мислят че работника му е роб негова собственост.синдикатите не са комунистическо производство-те са "демократични" и най вече в сащ където са силни особенно този на шофьорите...като се научите да плащате подобаващо за работата,може евентуално и хората да вземат да се връщат в България
  • 27 писна ми

    0 1 Отговор
    работник с фалшив болничен 10 000лв глоба, а лекар дал фалшив болничен 10 000лв глоба и две години спиране на правата. И проблема е решен на мига. Който се прави на тарикат да си плати дяволията. А за далаверите с ТЕЛК същите глоби но умножени по седем. Като си тарикат да взимаш или да даваш пенсия по болест ще получиш съответната глоба.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове