Last news in Fakti

6 Декември, 2019 12:19 2 138 26

Купуваме два военни кораба за ‎2 милиона евро

  • военноморски сили-
  • кораби-
  • минни ловци

Минните ловци са нужни на Военноморските сили, тъй като сегашните съветски са на доизживяване

Купуваме два военни кораба за ‎2 милиона евро - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание ратифицира договора с Нидерландия за доставка на два кораба (минни ловци) за нуждите на военноморските ни сили. Договорът е на стойност 1,996 млн. евро. без ДДС.

По време на разискванията Кольо Милев от "БСП за България" заяви, че групата ще подкрепи договора, тъй като нашите военноморски сили имат нужда от придобиването им. "Цената не е голяма, корабите не са нови, но след тяхното възстановяне и осигуряването на нашите ремонтни органи и на военните формирования за подготовка и поддръжка, това е положително и ние ще го подкрепим", каза депутатът, цитиран от NOVA и БТА.

Пламен Манушев от ГЕРБ допълни, че корабите са изключително добри. Той посочи, че военноморските ни сили имат нужда от подмяна и на противоминните си сили, тъй като тези, с които разполага, са съветско производство. По думите му те вече са на привършване на жизнения си цикъл.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Zzzzzz

    18 2 Отговор
    За сигурността на депутатите ново коли, за сигурността на България, втора употреба
  • 3 русенец

    22 2 Отговор
    Да купим и някой друг самолетоносач. Ей тъй, просто да ни харесва големият брат. Е, също така да направим издръжката на партиите по 80 лева за глас!
  • 4 Подмазваме се на Холандия

    18 0 Отговор
    Купуваме си Шенген.

    Коментиран от #10

  • 5 русенец

    17 0 Отговор
    Само тези гемии да не са като фрегатите, за които се оказа, че поради несъвместимост на ел.системата ни с тази на корабите, при престой в базата се налага да се захранват със собствените си генератори , като за това се харчи маса гориво.
  • 6 ГосТ

    11 2 Отговор
    Нещо да произведем ...йок..Ама за нас са само най високите технологии 😂 иначе, за такива неща- пари от най бедния данъкоплатец. Не знам как е било в крепостна Русия, ама у бг е наистина много хард кор
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Далаверджанов

    11 0 Отговор
    Сега да видим кой ще лапне поръчката за ремонта на двете гемийки и по-интересното е, колко пъти-два ли, три ли, пет ли ще е стойността на самия ремонт, спрямо цената на която са закупени.
  • 9 мали мали

    9 1 Отговор
    2 000 000 мнооо ефтини бре ,да купим още 5 поне за риболов стават
  • 10 Така е.

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Подмазваме се на Холандия":

    Кой каквото и да ти говори, знай че става въпрос за пари.
    Обаче е много евтино, за да ни пуснат в Шенген 2 милиона. За да ни похвали Тръмп 2 милиарда. После що американците са номер 1...
  • 11 антрашпиц

    8 1 Отговор
    Уточнявам, за тези които са неорентирани :Не са за нуждите на военноморските ни сили,а за нуждите на НАТО.

    Коментиран от #12

  • 12 до ориентирания

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "антрашпиц":

    Плащаш ги ти, не НАТО. На НАТО като му трябват гемии - да си купи! Друг е въпроса, че членството в НАТО не ни е нужно!

    Коментиран от #14

  • 13 Valio

    6 3 Отговор
    А кво стана с Дръзки?
    Да не му свърши кюмура?
  • 14 антрашпиц

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "до ориентирания":

    Ей точно за това ме е яд....
  • 15 Onq s konq

    12 0 Отговор
    Ще ловим мините по черноморието, дето излизат от канализацаята на родните хотели
  • 16 пенсионер

    10 1 Отговор
    пенсия 200лв за да има за американски военни бракми
  • 17 Centurion

    4 1 Отговор
    Предполагам ,че от тези стари ненужни и пробити корита ще станат добри рифове за подпомагане на развитието на биоразнообразието!
  • 18 Goust

    6 0 Отговор
    мдаааааа някои миризлив министар пак ще натъпче джобовете с парички а познаите кои ли ажеба а
  • 19 Гъдю Гъдев

    3 1 Отговор
    След постановяването,стават самолетоносачи с по четири самолета.

    Коментиран от #20

  • 20 Pen4o

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гъдю Гъдев":

    😁😁😁😁😁😁
  • 21 Рошко

    5 1 Отговор
    2 мил купени и за 20 мил ремонтирани, оох котьоо шкембе войвода вече сън няма да го хване, бая плюскане ще има, дано го пеене някой инфаркт че да се мъчи
  • 22 ЛайНАТО

    1 2 Отговор
    Купувайте и ги дислоцирайте край Перник в локвата на язовира за питейна вода. Да им се порадват хората и деяицата. може да стана капитани и моряци в ЛайНАТО !
  • 23 Димов

    4 1 Отговор
    А догодина ще си строим совалка и космодрум, че цъфнахме та вързахме, та до тях опряхме.
  • 24 Столтенберг

    3 0 Отговор
    2 милиона за 2 кораба. Ами цената е ,горе долу като за старо желязо. Което ще рече, че ако планираме да ги ползваме им трябва сериозна модернизация и превъоръжаване.И това може да се извърши с по 5 млн. на кораб и всичко ще е Hi Tech и корабите ще могат да вършат работа още 15 години и повече. Обаче с подводниците сме много зле - 0. Трябва да поръчаме от Германия една , и Израел от там купува.
  • 25 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    МЕЖДУВРЕМЕННО БЪЛГАРСКИ УЧЕНИ ОТКРИХА - "КАК ДА ПЛАШИМ ГАРГИТЕ " ---ПО ЕЛЕКРОНЕН ПЪТ ...И ЕФТИНО !!!!!!!!!!!!
  • 26 Сун Дзъ

    2 0 Отговор
    Кой кавото можа ни продаде, даже и фърчла дето не са произведени!
    Можеха да вземат изгодно освен минни ловци и тачанки, с умрели коне
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове