Last news in Fakti

16 Декември, 2019 11:07 8 299 27

Кръстовище-национален рекордьор по катастрофи ВИДЕО

  • кръстовище-
  • рекордьор-
  • катастрофи

Рени Иванова преживява истински ужас на натоварения път

Кръстовище-национален рекордьор по катастрофи ВИДЕО - 1
Стоп кадър: Нова телевизия

Едно от най-натоварените пътища в държавата е на път да постави национален рекорд по брой на катастрофи, станали за възможно най-кратко време, пресмята „Нова телевизия“.

То е важен кръстопът - място, където се пресичат два пътя от републиканската пътна мрежа. Там има знак „Стоп", заради който маршрутът на много водачи завършва в крайпътните канавки.

Рени Иванова преживява истински ужас на натоварения път. „Идвах от Пазарджик по посока Белово. Огледах се, нямаше коли. При преминаване през кръстовището усетих силен удар. Спомням си, че започнах да се въртя. Оцелях по чудо”, разказва тя.

Катастрофата е станала на натоварен кръстопът. През него минава целят трафик към курорта Велинград.

„Заблуждават се, че този път е с предимство и не спират. Другият проблем е, че няма добра видимост”, казва един от шофьорите.

„Тук е жива касапница. Ежедневно има катастрофи. Служителите от местното РПУ слагат патрулки. Застават и като регулировчици и въпреки това стават катастрофи”, коментира кметът на Община Септември Марин Рачев.

„Мантинелата се направи допълнително след ремонта на пътя, за да защити заведението и караулката, защото колите от катастрофите стигаха до него”, посочи инж. Явор Митев - зам.- кмет на Община Септември.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    28 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Едно от най-натоварените пътища в държавата ...Хахаха!!! И Хасан е хора, има едно малко брадва, с него спи!!! :)))
  • 2 Петко

    55 0 Отговор
    Ежедневно минавам оттам. Преди 2-3 години нямаше проблеми на това кръстовище. Явно по пътищата вече са навлезли нова категория шофьори-някакви зомбита. Регресия! Само дано се опазят останалите нормални хора.
  • 3 Ивайло

    37 1 Отговор
    И не разбрах в какво е проблема - кръстовището си е регулирано, има си прекрасен огромен знак "СТОП"!!! Ама кьоравци много, няма кой да гледа, всеки кара, все едно че с вилата са го хвърлили зад волана!!!
  • 4 Blackthorn

    23 4 Отговор
    За да не могат да спрат на СТОП -а след като го видят значи болшинството карат в стил "Юрий Гагарин къде ли летял, Юрий Гагарин кого си е*ал"...
  • 5 gvdff

    24 6 Отговор
    Наличието само на знаци не правят едно кръстовище безопасно. По света има куп методи за обоезопасяване на всякакви видове кръстовища и пътища. Просто струват пари, но и трябва и кадърни хора, които да ги измислят и осъществят.

    Коментиран от #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Чума

    12 1 Отговор
    Ами, заради такива правила, където тук се изпокарахме на оня тест, на който оня със стопа има предимство пред ,,триъгълника", защото и двамата са на път без предимство и стопа е десния! Така и до края поне 1/3 от коментиращите бяха на различно от смахнатите правила мнение. А за да стане страшно са нужни не 1/3, а 1/1000 от преминаващите.

    Коментиран от #11

  • 8 Никой

    16 0 Отговор
    За хората с купени книжки или такива , които не са учили, винаги ще има катастрофи.
    След като усещат, че не знаят някое правило , да спрат и да не карат, докато не се научат, в противен случай това е самоубийство.
  • 9 Огшис.

    1 2 Отговор
    Който несподеля моето мнение.
  • 10 Никой

    11 0 Отговор
    За хората с купени книжки или такива , които не са учили, винаги ще има катастрофи.
    След като усещат, че не знаят някое правило , да спрат и да не карат, докато не се научат, в противен случай това е самоубийство. Все едно да влязат в реката , без да.могат да плуват, абе аз ще вляза, пък може и да не потъна., то няма да има дълбоки дупки.
  • 11 Коментара

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чума":

    Мани условностите в правилата, тук ситуацията е като 2+2. Има път с предимство който се пресича от път без предимство! Кръстовището регулирано... СТОП знаците в едната посока бяха два! Един над друг! Ама няма кой да гледа.
  • 12 Голям Слон

    18 0 Отговор
    "Огледах се, ослушах се и изведнъж нещо ме удари отстрани"..... Бързо при УНГ и офталмолог. Бързо! Че днес ви се е разминало, а утре няма да имате този късмет. Хайде вече психотестове за всички категории, моля.

    Коментиран от #13

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Голям Слон":

    има иглухонеми шофйори разбра ли

    Коментиран от #14

  • 14 Голям Слон

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Гледам и доста неграмотни! :-) Като си глух, поне не трябва да си сляп. Няма смисъл да обяснявам защо, нали? Че обикновено неграмотните са и глупави. 50% от шофЙорите са негодни да управляват МПС. Трябва да се чисти. За съжаление и ти вероятно ще си сред евентуалните потърпевши.

    Коментиран от #15

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 8 Отговор

    До коментар #14 от "Голям Слон":

    браво ГОСПОДИНЕ значи кой е глух или във неравностойно положение не става за шофйор за сведение има глухи учители има глухи студенти но си жалък за твоя сметка е

    Коментиран от #16

  • 16 Голям Слон

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Някой, когато е в неравностойно положение, да си намери професия и занимание, в което/която положението му няма да е недостатък, а предимство. Въобще нямам предвид шофьорите с някакви недъзи. Но явно имаш проблем с разбирането и това еднозначно не е в твой плюс. Оправи си граматиката и тогава дръж сметка на хората. Не съм свикнал откровени глупчовци да ми казват какво е правилно и какво не.

    Коментиран от #17

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 7 Отговор

    До коментар #16 от "Голям Слон":

    вие господине знаете защото има и глухи който карат леки коли ако си отПЛОВДИВ не си ли виждал а има глухи с висше образование ето сляп човек спечели БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ дали конкурса е честен или не не е моя работа ДОВИЖДАНЕ

    Коментиран от #18

  • 18 Голям Слон

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Може и да си глух, но преди всичко изглежда си невменяем. Обяснявам ти човешки, че нямам нищо против хората с недъзи. Не им съчувствам, защото от това нямат нужда. Разбирам ги. Глухите шофьори не са проблем. Проблем са глухите и слепите, които освен телефоните си, нищо друго не виждат. Проблем са купените книжки. Проблем са пияните и дрогираните. Проблем са онези, които се чувстват ненаказани. Да продължавам ли? Разбра ли ме какво искам да кажа?

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бай Урко

    8 0 Отговор
    За последните 15г съм минал поне 150-200 пъти по този марщрут,понеже имам вила в Костандово,и досега не съм видял нито една катастрофа,как успяват да се ударят при положение че кръстовището е добре регулирано и с добра видимост,е това няма никаква логика!!!
  • 21 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "gvdff":

    По-скоро като кадърни имаш предвид може би един път да отидат да погледнат подобни как са направени в държавите, където тоалетните не миришат и не пият боза. Това ще е достатъчно и не е чак толкова скъпо, но то просто такива хора няма, защото всеки кара ден да мине друг да дойде и това е...
  • 22 Японеца

    6 1 Отговор
    От това кръстовище не могат да се откраднат пари!

    Едно кръгово, нарязан асвалт, легнали полицай, маркировка и всичко ще се оправи. Няма далавера обаче. Поне един светофар сложете да има и задръстване!
  • 23 007

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАДКОЗЛОДУЙ":

    Ми мри бе🙄😠💀☠️
  • 24 ШОП

    7 0 Отговор
    Кръгово движение!!! Айде да погледнеме опита на др. Държави и да се види че това е истината. Но кръговото требва да е с малко мисъл направено. От прав, пътя требва пистепенно да извива в лек завой докато стигне до кръговото движ. По такъв начин скоростта се намалява влизайки леко в завой без да са нужни знаци за това или некой да ти каже да намалиш. Отворете гугъл мапс, отидете в англия или която и да е евр. Държава и си направете проучването как там проблема се решава без светофари и без кръстовища. Пак казвам, дори и пътя да е прав, хората строят пътя с лек завой преди да се стигне до кръговото което ще накара шофьора без да гледа знаци да намали скоростта и да премине през кръговото в повечето случай и без да спира. Има много лоши примери в бг за лошо построени кръгови като това в на околовръстното на софия и отбивката за младост 4. Та глупците там са направили кръгово без пътя да влиза в лек завой преди началото на кръговото и по този начин хората се чудат какъв е тоя остров по средата и от коя страна да му минат. Айде мола хората кои отговарят за дизайна на пътищата да отворат гугъл и да почват да си учат уроците. Ако отидете в Русия...... И там незнаят какво е кръгово и слагат светофари на 6 лентов(в едната посока и шест в другата) пътища.
  • 25 Хахаха

    5 1 Отговор
    А този с предимство с колко км в час мина? Щото предимството в Булгарестан всеки Ганчо го има като задължение да настъпи таралясника колкото издържи!
  • 26 Kirumo

    3 0 Отговор
    За повечето ПТП-та са виновни и двамата участници единия, че е направил нарушение, а другия, че не е предотвратил катастрофата. Такива като тази трябва да слязат от автомобилите си. Не видяла нищо, не чула нищо!!? Задължение на всеки шофьор е винаги да знае какво се случва около него. Вместо да и направят забележка, те я съжаляват, че някакъв я ударил с 20-25км/ч. Оцеляла като по чудо!? То на колата почти нищо и няма.
  • 27 Kirumo

    3 1 Отговор
    Поредния нескопосан "репортаж".
    1-во. Има си истински краш тестове.
    2-ро. Хипотетичния удар няма да е със 100км/ч. защото има едно нещо, което се нарича спирачен път. Ако някой се движи в обикновен автомобил със 100км/ч. и има спирачен път от 25 метра, то ударът би станал с не повече от 50-км/ч.
    3-то. Пътниците и шофьора в един безопасен автомобил няма да имат сериозни проблеми при страничен удар с 50-55км/ч. - стига да си слагат коланите. Ако всички в България (включително и тези отзад) си слагаха коланите, то смъртните случаи по пътищата щяха да намалят поне с 45-50 процента. Замислете се колко катастрофи има в които двамата на предните седалки са невредими а останалите в колата са мъртви, това е защото българинът има коланите за някакви ненужни окрашения в колата, някои даже си ги крият в задните седалки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове