Last news in Fakti

17 Декември, 2019 08:19 4 381 47

Медицинските сестри премахват палатковия лагер

  • палатки-
  • палатков лагер-
  • медицински сестри-
  • протест

Бойко Борисов обеща по-строг контрол, но призна, че рязко вдигане на доходите на здравните работници е невъзможно

Медицинските сестри премахват палатковия лагер - 1
Снимка: БГНЕС

Медицинските сестри премахват палатковия лагер пред Министерски съвет, предаде bTV.

Това заявиха техни представители на пресконференция след проведената по-рано среща с премиера Бойко Борисов.

Постигнато е било решение за нова среща следващата седмица, след като бъде подписан Националният рамков договор.

Медицинските сестри са заявили, че срещата днес е първа крачка и имат надежда за диалог с институциите.

Припомняме, че по време на срещата сестрите изнесоха конкретни данни за злоупотреби в болниците в цялата страна. По думите им, в момента няма болница, която да работи по собствените си правила.

Уморени и изнервени сме, признаха те, като обявиха както за какви заплати работят, така и какви смени са принудени да дават, защото не достигат хора в системата.

Борисов обеща по-строг контрол, но призна, че рязко вдигане на доходите на здравните работници е невъзможно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 кратко и ясно

    54 6 Отговор
    Борисов обеща по-строг контрол, но призна, че рязко вдигане на доходите на здравните работници е невъзможно. НА КРАТКО КАЗАНО,И ДА СПИТЕ В ПАЛАТКИТЕ, ПАРИ НЯМА ДА ВИ ДАМ.Пари има в Румъния,вдигат пенсии,в България има само обещания и безхаберие. Точка по въпроса. Затова страната ни крета и прилича на бабе с патерици и количка с чанта за зеленчуци.

    Коментиран от #40

  • 4 ciganinakolshar

    32 6 Отговор
    Боко обеща да прати гвардията в болниците
  • 5 El boko

    37 5 Отговор
    "Криво ми е да водя този разговор. Имам двадесет и кусур министерства. Няма как да знаем къде и кой колко взима. Но каквото пожела Здравната каса го имате. Сега ми кажете защо имаме този проблем и защо водим този разговор."
    - Боко е много зает човек има 20-ет и кусур министерства много работи ей! :)

    Коментиран от #7

  • 6 тиквоний работещий некадърний

    37 3 Отговор
    Обещавам да ви обещавам.
  • 7 mom4eto

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "El boko":

    Кога ще има здравна карта?
  • 8 ИВАН

    33 2 Отговор
    Е да, заплатите на политиците може да се вдигат, защото са много умни и красиви хора и полезни за народа ... и да ги пазят пазвантите им от народната любов
  • 9 Behemoth

    4 8 Отговор
    БАЦЕ е Магесник и разбивач женски сърца!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 боцмана

    23 0 Отговор
    Великия ментарджия , за пореден път преметна сестринската гвардия. Няма друг такъв лъжец!
  • 12 Нели

    17 2 Отговор
    Рязко вдигане на доходите на медицинските сестри е невъзможно само за министър,който не прави нищо както трябва,а за министър председател съществуват много прегради тъй като презира и изпитва удоволствие да издевателства експлоатира и унижава и подчинява цялото поведение на личната си пресметливост.Чудя им се как са го понасяли . ...и ако някой ден се наложи ...Няма да му дам и една капка вода .
  • 13 1234

    22 2 Отговор
    Сега сестрите ще емигрират също както шофьорите заради Мобилност, както и 50 пр от младите хора. ГЕРБ и ББ докарват след всеки разговор хората до отчаяние, а те вместо да свиват уши пред вожда, просто емигрират и така вече 10 г. ББ ще бъде съден за геноцид някой ден ако остане някой етнически българин до тогава
  • 14 Герб е мафия

    13 1 Отговор
    Управляващите неокомунисти начело с Боко .

    Коментиран от #16

  • 15 Гербераст

    13 0 Отговор
    Сестричета ,пак ви излъга министъра ви Бойко
  • 16 Данчо Летвата

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Герб е мафия":

    имаш грешка , 90% от политиците и управляващите са чистокръвни свинчета ,, комунисти,,
  • 17 Мераклия

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "Нафурфорий":

    Ако не знаеш , жените между 50 и 60 са най-големия пожар .

    Коментиран от #47

  • 18 Бибитко

    12 0 Отговор
    Ги изпързаля тия с традиционния си номер. Аз говоря вие слушате, аз питам вие отговаряте с да. Мед сестрите понеже са мн елементарни и мн смачкани веднага се хванаха, и понеже боко няма да свърши нищо от обещаното около април пак ще са там. Щото така е в бг.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Давид

    4 4 Отговор
    Тия сестри са създадени от Бойко и сие . Не им се връзвайте на глупостите . Ако бяха истински щеше да си отстояват позицията до край като Босия .

    Коментиран от #25

  • 21 ЪРП

    10 1 Отговор
    ЗАМАЗАХА ИМ ОЧИТЕ, НАКАРАХА ГИ ДА РАСТУРЯТ ПРОТЕСТА И СЕГА ПРЕДСТОИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЯКОТО ШИКАЛКАВЕНЕ И ЛЪГАНЕ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ!!!!!!.......ЧУМАТА НА БЪЛГАРИЯ
    БЕЗЧЕТ МИЛИАРДИ ЗА ФЪРЧАЩИ КОНСЕРВИ ИМА ,АМА ЗА ДОСТОЙНИЯТ И РОБСКИ ТРУД НА БЪЛГАРИТЕ ...НЕМААА......
  • 22 гост

    7 1 Отговор
    Тези жени вземат заплати по ниски от пенсиите в Румъния.Обаче си прибраха паладките щото им казаха ,че няма да стане увеличението.Тук има нещо нередно.
  • 23 НАТО ВЕЦ

    10 3 Отговор
    "Аз съм прост и вие сте прости, за това се разбираме." Жалкото е, че в същност ББ е изпечен мошеник и прекара сестрите, които да си го кажем в очите са доста паткоглави. Баце им пробута поредната ченгеджийница, която "ша ги оправи". Да, ама не. 10 години ченгеджийница, така ни "оправи", че не знам оправия дали ще има. Да "докладвали" за "нарушенията"?! А бе оранкоолу, нали точно "нарушенията" им гарантират да отскърцат някой лев отгоре. Трябва да са големи Тимуровци, че да ти доносничат. Сестрите пък, къде са тръгнали да се "жалят", като не знаят какво искат и как да го постигнат. В същност нещата са много прости. Съществуват т.нар."единни щатни таблици", в които са дадени минималните осигурителни доходи по професии. Трябва просто да се забрани назначаването на заплата, по-малка от съответната на осигурителния доход за съответната професия, което е масово "явление". Не се ли започне с това, всичко друго е бошлаф. Болниците са си търговски дружество и управителните им съвети бюджетират както всеки капиталист - за мен всичко, за работниците, да го *ухат.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Давид":

    Това за Босия е лош пример ! Той не постигна нещо освен доста майтапи по негов адрес .
  • 26 БОРИСОВ БОРИСОВ

    6 1 Отговор
    Създали сте една голяма ФИНАНСОВА ПИРАМИДА в която участват като ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА ЧАСТНИ болници с чуждестраннон участие.

    Има една държава, която чрез свои представители е създала ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА наречени болници , която източва милиарди от БЪЛГАРСКАТА ЗДРАВНА КАСА.

    ЕДНА ОТ СЕСТРИТЕ НАПРАВИ РАЗУМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Публичните средства в здравеопазването да остават само за ДЪРЖАВНИТЕ , а ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ да формират собствен бюджет нямащ НИЩО ОБЩО СЪС СРЕДСТВАТА НА НОИ !!!

    Иначе българския народ ще храни ЧУЖДИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА , които ще изнасят ПАРИТЕ И ЩЕ ЛЕКУВАТ ЧУЖДИ ДАНЪКОПЛАТЦИ!!!
  • 27 джи пи

    2 1 Отговор
    Жалко сестри но ще го духате Пак ви прекараха
  • 28 Нели Петрова

    3 2 Отговор
    Най- унижаваните,подценяване,ограничавани потискани и лишавани от права са медицинските сестри.Не си и помисляйте да учите и работите в България за отмъстителни жестоки и неблагодарни работодатели.Рискувате здравето семейството и губите приятели колкото и да имате силна воля дисциплинираност ,благородство,деликатност,внимание към хората, беднотията ви погубва.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 къде са синдикатите

    7 1 Отговор
    В Германия медицинска сестра стартира на около 4000 евро бруто, 2500 чисто и остават не месец!!!!!!
    Били сме на две скорости, не на две, а на 102, тъпаци.
    Кво здравеопазване очаквате, като сестрите взимат 540 лв на месец!? Вие у ред ли сте?
    На Тиквата и на Гроб не им пука за здраето на българите, всъщност, колкото по-рано умрем, толкова по-добре за боклуците, ще имат повече кражба!

    Коментиран от #42

  • 31 003

    3 2 Отговор
    Важното е да минава времето без надигане на глави и недоволства, че баце каза, не ме интересувате, на мене ми трябва министерството...
  • 32 ханът

    6 2 Отговор
    на тоя бастун му казах от 1 януари заплатката да им стане 1500лв.
    тая тиква, кое не разбра в мойта заповед? ръцете ли да му режа или главата? да си избере! аз ли пари нямам ве та да им дам, пф?! пари кат' вестници! казах!
  • 33 ханът

    2 2 Отговор
    всъщност възнамерявам тия всичките сестри да ги впиша във военни подразделения и да им военен чин, защото съм очуден как в тоя бахър са навънка и смело отстояват ... мойте военни са плюнки и си седат на топло, траейки си и са хлъзгави както винаги, и надупени, лицемерничат ми, двулични, мързеливи, огоени... смятам да зачисля и по една пушка на тия женици понеже са по-мъже от мъжете в охуялата ми армия... де да бяха мъжете в тая мойта кочина кат' тия жени, ама на... на боко ще му дърпам ушите! догодина да им се увеличи заплатата, че глави ще падат! казах!

    Коментиран от #46

  • 34 ханът

    4 0 Отговор
    боко, кой ще ни лекува ва тикво?
  • 35 Лекар

    8 0 Отговор
    Да се наливат допълнителни милиарди в здравната система е безсмислено, при условие че не е реформирана и оздравена. Непрекъснато сме свидетели на това как, шефовете на болници източват и крадат милиони чрез неизгодни договори за ремонти, лекарства, консумативи... Професорите изкарват десетки хиляди левове на месец, а за сестрите няма пари... доста нечесно разпределение на парите... Не са нужни повече пари, а по-малко кражби и източване на здравната система от страна на професори и шефове на болници (които са буквално милонери), и да вземат поне малко да дадат от баницата на сестрите...
    Конкретен пример: Кардио-хирург от София, за 4 посещения месеччно в болница в провинцията, получава 20 000лв (двадесет хиляди лева), и това на ръка, по договор е нещо символично... къде е справедливостта?!!!!
  • 36 Асен Илиев

    2 4 Отговор
    ЖИВОТНИТЕ, които гледат само собствения си тумбак и са готови да ядат л айна за 6-700 лева крепят ШАЙКАТА на власт.
    Ами, смърт за животните :)
  • 37 Асен Илиев

    2 1 Отговор
    Дали пък да не натоваря космическия кораб с ЖИВОТНИ и да отиваме, да заселваме галактиката/те :)
  • 38 Асен Илиев

    2 1 Отговор
    Една Галактика с Овчи Мозъци, друга с генетично модифицирани камили, но там ще са и хазарките. Щото си падат по големи топки, а не по стафидки :) На друга, ще сложиме Говорещи Свине, Крави, Магарета... и тн. :)
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Byg

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "кратко и ясно":

    Аз от данните изнесени от сестрите разбирам че докторите крадат от техните пари. Държавата дава , но тия които разпределят средствата на локално ниво в лечебните заведения си правят далаверите и парите не стигат до част от персонала. Разбирам че директори на болници са с телкове и самите доктори които дават телка и те са с телкове , виждам че има доктори които поставят фалшиви диагнози и слагат ненужни стендове и се прибират с по 57000,00лв на месец.
    Така че мерките са много точни пари има и ако самите доктори и сестри спрат с далаверите и измамите парите ще стигат до всички .
  • 41 патково време

    2 0 Отговор
    `Пак да гласувайте за Вашият петел`.......
  • 42 onq s konq

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "къде са синдикатите":

    Направих си труда да проверя верността на написаното от тебе с Гугъла и ето резултата:Средна раб. Заплата в Германия - 2478 ДОЛАРА./табличката беше в Долари,не в Евро/.Мед. сестра с МНОГО ОПИТ може да стигне до 4000 Долара/БРУТО,не Нето както твърдиш/,т.е. +34%.В "Средата на кариерата си Сестрата взема +14% над Ср.раб. заплата.Начинаеща сестра е с -25%/под!/ ср.раб. заплата.Не ми се смята колко остава Заплатата след Данъците/В Г-я не са 10% като у нас,а стигат до 35-40%/,но защо не споменеш КОЕ КОЛКО СТРУВА там?Например НАЕМЪТ е около 800 евро за Гарсониера,Метрото е около 2,5 евро/5лв/,Бензинът е около 2,80лв/повечето германци пътуват по около Час до местоработата си/,ТОКЪТ е 1лв/Квч/у нас - 23ст/ и т.н.И възниква въпроса - ЗАЩО такива въздухари като тебе се опитват да МАМЯТ с инфото си?За да предизвикат Бунтове на недоволство у Българина и да реши той да замени Демокрацията у нас със "Бленувания Руски строй" и начин на Управление ли?Жалка работа...
  • 43 боко пак ва метна

    2 0 Отговор
    Никакъв резултат не постигнаха но внедреното герберско лоби при тях успя да ги разкара а и идват празници.Именно заради наближаващите празници и липсата им на желание за палатки Бою се срещна с тях и да излезе като господ туширал напрежението макар и проблемите им да остават.Ония знае кога и как да се изтипосва пред медиите като внушава решаващ проблеми.
  • 44 jsfk

    1 1 Отговор
    Шефовете на медецинските сестри са докторите, дори да се отпуснат повече пари за болниците, каква е гаранцията, че те ще отидат при сестрите, по скоро ще се вдигнат парите на докторите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мария

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "ханът":

    Неграмотен си и писмено и вербално.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове