Last news in Fakti

30 Декември, 2019 12:34 7 974 48

Телевизионен скандал между общински съветници заради данъците на колите

  • данъци-
  • автомобили-
  • замърсяване-
  • методи лалов-
  • калоян паргов-
  • карлос контрера

Предвижда се поскъпване с между 3 и 40 лева на автомобил в зависимост от евростандарта

Телевизионен скандал между общински съветници заради данъците на колите - 1
Кадър: bTV

Общински съветници се скараха в сутрешния блок на bTV заради предложението за увеличение на данъците в София. Както вече беше обявено общината иска да се вдигне данъкът на автомобилите със стандарт между Евро 1 и Евро 4. Целта е да се се повлияе на замърсяването на въздуха в столицата. Предвижда се поскъпване с между 4 и 7 лв., до 30 или 40 лв.

"През последните 10 години не са вдигани данъците в столицата. С новата данъчна политика опитваме да решим проблемите на града. Повишават се данъците спрямо замърсяването от автомобилите и мощността им. Парите ще се разпределят за градски транспорт", заяви председателят на постоянната комисия по финанси и бюджет на СОС Георги Георгиев.

"Увеличението е добре маскирано с приказки за чист въздух. Ще съберем 38 милиона лева повече. Удря се най-уязвимата група хора, а те няма да слязат от автомобилите си. Столичният бюджет има дефицит, очаква се той да е със 150 милиона лева по-малко. Тези 38 милиона ще попълват дупки в бюджета", разкри Калоян Паргов от групата на БСП.

“50 милиона ще е по-малко бюджетът на СО. Това се дължи на по-малкото европейски средства. Категорично е невярно, че има дефицит в бюджета на Столична община”, отговори Георгиев от ГЕРБ.

"Същата власт, която не може да управлява парите ни, заявява, че иска повече пари. Несъбраните данъци през 2018 г. са 40 милиона лева", коментира Методи Лалов от групата на Демократична България.

По думите му парите, които ще влязат в столичната хазна няма да имат нито екологичен ефект, нито имуществен ефект.

"Предизборната кампания явно не е свършила за някои хора и партии - говори се с клишета", отговори на Лалов Карлос Контрера от ВМРО/Патриоти за София.

"Данъчната политика е инструмент за по-добро качество на живот. Проблемът не е само във вредните емисии, но в генерирането на прах. Ако няма по-високи данъци, няма как да се справим със задръстванията и мръсния въздух", разкри още Контрера.

"Мощните коли също ще са с по-висок данък, което значи, че няма да бъдат засегнати само хората с по-нисък доход", завърши Карлос Контрера.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0.80ст за билет за трамвай!!!

    22 0 Отговор
    Е цената а и даже е много.
  • 2 Умно село

    95 5 Отговор
    Като няма държава, няма и производство, икономика и поминък.
    Данъци, глоби,данъчни, митници , казани това се върти в плиткоумната глава на българския политик.
    Мачкай и плаши овцете!
    На стадото само тояга!

    Коментиран от #29

  • 3 Савина Николова

    21 4 Отговор
    Те друго не правят,освен да се карат. Дреме ми на прашките!

    Коментиран от #25

  • 4 мали мали

    53 2 Отговор
    Требва данък на пушачите,да не пушат на открито виж кво става не мое се диша,данък пушач нема да е зле,мали мали
  • 5 Иван

    89 6 Отговор
    Боклуци! 90% от бензиновите коли са на газ. Това ги прави по-екологични от чисти от всички останали. Защо не намалят данъка на коли на газ? Защото искат да лапат!

    Коментиран от #18, #37, #42

  • 6 onq s konq

    20 27 Отговор
    МНОГО СА МАЛКО хората които не знаят,че В СВЕТОВЕН МАЩАБ Живота ПОСКЪПВА по Принцип.И ако една Стока или услуга поевтинее за момента поради внедряване на Технически иновации или пък масово предлагане на Пазара,то ДРУГИ 10 пък поскъпват.Факт е,че самите Икономисти определят Умерената Инфлация като ЖЕЛАТЕЛНА И ПОЛЕЗНА за Икономическото развитие и Прогрес,като Ръстът на Заплати и Пенсии пък я догонва и Компенсира.Затова и е ЛОГИЧНО Общините да вдигат всякакви Данъци ПРОСТО ЗА ДА МОГАТ ДА ФУНКЦИОНИРАТ и извършват Задълженията си от Строителство и Ремонти до Социално подпомагане и др. Хуманитарни дейности.И в тая връзка НЕ ВИЖДАМ необходимост за се прикрива Увеличението на Данъците като Общински "Приход" зад лъжи от сорта "Мръсен въздух","Подобряване на Услугите" и т.н.,защото е предпоставка за СПОР И КАВГИ с Гражданството,а да им се обясни че "ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО"...Т.Е. разрешавам ДА МЕ ЦИТИРАТ!

    Коментиран от #21, #30

  • 7 Адолф

    46 2 Отговор
    Вие си ги избрахте!
  • 8 КралиМарко

    53 3 Отговор
    наглите крадливци , тихомълком покрай празниците ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ , за по-чист въздух ?!Ей, нагли отрепки - ма Вашите шефове внасят контрабандно отровните боклуци от Италия и ги горят във вашите предприятия и ТЕЦ-ове..за по-чист въздух го правят нали..Малии, само как сте уцелили на овче племе, та не са Ви полазили малко арабели , досега да са Ви разчленили тотално - от парламента, та до последното кметство!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Н стоименов

    26 1 Отговор
    Наскачахте ли се аборигени
  • 11 ar146ts

    45 3 Отговор
    Съжалявам софиянци,но от друга страна се кефя, че ГЕРБ ви прекараха яко.Избрахте си даскалицата/кукла на конци/ и сега ще си сърбате /дишате пушек/ попарата.
  • 12 Ехооо

    15 3 Отговор
    А бе на този Карлос,алкохолика,докога ще му давате поле за изява!?
  • 13 боцмана

    24 4 Отговор
    Много ми прилича за вица в който обяснявали на Борисов какво представлява вятърна мелница. Накрая разбрал всичко само не разбрал от къде минава водата. Аз също не мога да разбера от всичките шикалкавения на управляващите с какво повечето кървави левчета измъкнати от скъсания джоб на данъкоплатеца ще допринесе за по чистия въздух?
  • 14 ПЕНЯ

    34 4 Отговор
    Бай Хой на година върти 150 000 км с кола Евро VI, Пеня от село Куртово Конаре върти 5000 км на година с бангията от 1985г с Евро минус 1. Пита се - кой, аджеба, замърсява повече бай ХОЙ или Пеня и кой трябва повече да плаща..... а сега де?

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Балканец

    15 2 Отговор
    Мързеливи олигархични синчета си играят на управление.
  • 17 Балканец

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "ПЕНЯ":

    Който гори повече нафта, той замърсява и той трябва да плаща.

    Коментиран от #45

  • 18 иванов

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Абсолютно точно го каза, ама целта не е екология там някаква а пари яко.
  • 19 ФАКТ

    25 2 Отговор
    не знам какво става с тази държава но в последно време законите стават все по неадекватни..и по неадекватни..караш си някъде влизаш в даден град..оба4е се оказва..4е табелата за запо4ване на града не запо4ва от там от където запо4ва..а запо4ва 2 км преди да е запо4нал града..като в тези два км са сложени камери за следене на скороста..и докато 4овек си кара с 80 на място където няма град..се оказва 4е си минал с 30 км превишена скорост много преди да си запо4нал навлизането в града..и от горе на вси4ко ти пращат снимка и глоба от 400 лв за 32 км над ограни4ението от 50...което дефакто се явява ограни4ение на скоростта за град...само 4е проблема е 4е табелата за запо4ване на еди кой си град е сложена 2 км преди да има град....и сега трябва да плащаме глоби от 400 лв....затова 4е си минал с 32 км отгоре..през място където уж има град а то дефакто няма такъв...това нормлано ли е..бе господа политици..идиоти ли сте какви сте..как може..на място където сте сложили табели за това 4е запо4ва някой град..то всъщност градът запо4ва на 2 км след табелата..и в тези два км ..аз трябва да преминавам покрай къщи хора пешеходци..защото се предполага 4е има град..а за целите два км има една сграда..от къде да се сетя 4е една сграда озна4ава град..

    Коментиран от #40

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 май

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    ДРЪН ДРЪН КОЛКОТО ПО НЕРАЗБИРАЕМО ГОВОРИШ ТОЛКОВА ЗА ПО УМЕН ТЕ ИМАТ ОВЦИТЕ ПРОБВАЛ СЪМ ГО .ЗАЩО В ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ СА ЗАВИШЕНИ ЦЕНИТЕ 300% .И ЗАЩО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ПРОДАВАТ 200% ПО НИСКО НА ТЪРГОВСКАТА МРЕЖА.
  • 22 LEGIONARIVS

    19 1 Отговор
    Повечето коли са на газ, по малко са много нови дизели евро 5 или 6 които не замърсяват въобще и аспусите дори не им чернеят! Остават средностатистическия дизел които повечето са си на ниво но има и една малка част които най вероятно са без филтри и катализатори и пушат, неможе само зарди тях на всички да им се дигат данъците!!! Да си ги спират от движение на ГТП! НО ТУК ЦЕЛТА НЕ Е ЕКОЛОГИЯ А ДИГАНЕ НА ДАНЪЦИ! ТРЯБВАТ ЖЕСТОКИ ПРОТЕСТИ ТЕЯ СЕ ГАВРЯТ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мунчо

    11 1 Отговор
    Карлос Фашиста от групата на Обединени Идиоти да си заминава в чили, или на стадиона, където сега ще бъдат бесени фашистите д краката надолу.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 wgw

    12 0 Отговор
    Защо не се мият улиците редовно, както по татово време??? Ако се мият няма да се вдига толкова прахоляк.....
  • 27 Анани от ЧААКАНЧЕВО

    8 1 Отговор
    По високи МПС ДАНЪЦИ УВАЖАЕМИ ОВЧИ МИ НАРОДЕ ЗА ДА МОЖЕ СТОЛИЧНА ОБЩИНА ДА ДАВА БОНУС НА СВОИТЕ ОВЧИЦИ ЖАЛКИТЕ ПОСЛУШНИ АДМИНИСТРАТОРИ ДА МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ТАВАНА НА ПЕНСИИТЕ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ А ПЕНСИОНЕРИТЕ КОИТО СА НА РАБОТА В СТОЛИЧНА ОБЩИНА ДА ВЗЕМАТ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ . ТАКА НИ ЧЕСТИТИ НОВАТА ГОДИНА ГОСПОЖА ФАНДЪКОВА . КАКВА ЛИ ПЕНСИЯ ЩЕ ВЗЕМЕ КАТО И СВЪРШИ МАНДАТА ? ДА ПОСРЕЩНЕМ НОВАТА ГОДИНА ДОВОЛНИ МИШЛЕТА А ДОГОДИНА ОЩЕ ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ЦЕНИ НА ВСИЧКО
  • 28 Бай Тошо

    11 4 Отговор
    А как ще разберат коя кола колко замърсява, примерно аз имам дизел 70 коня със висок евростандарт ама дими яко, и бензинка на газ 120 коня ,и дизела ще се води по екологична с по малък данък ли ?

    Коментиран от #35

  • 29 антрашпиц

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Умно село":

    Не видях,и не чух някой да протестира.Аз съм от провинцията,ама ако има големи протести си вземам болничен и идвам и аз да протестирам.
  • 30 антрашпиц

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Само в тази държава има тъпаци като теб да се радват и адмирират поскъпване на нещо(данъци в случая) което те засяга пряко(нали имаш бмв).Хората по цял свят протестират когато ги ощетяват .(напр пенсионната реформа във Франция).Що за индивиди сте ,немога да вдяна..
  • 31 333

    3 7 Отговор
    Моята кола е без евростандарт в талона и няма да и вдигат данъка. Просто е до 100 коня. За бедните хора мисля не е проблем да карат коли до 100 коня. И застраховките са по-ниски. Писна ми от келеши с дърти "бегачки" по пътя.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 jorkaev

    4 1 Отговор
    Много ясно - тази администрация, трябва да се храни ... всички са на ясла. От данъци и такси ги храним а от еврофондовете, далаверите и рекета си оправят живота ... и на внуците.
  • 34 Най добре

    2 8 Отговор
    Старите дръгели трябва да ги спрат от движение.
  • 35 Алоооо

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Тошо":

    Глупав ли си или така ми се струва?

    Коментиран от #41

  • 36 Ммм даааа

    8 1 Отговор
    Един бивш премиер казваше: "За Бога, братя, не купувайте!" Аз бих го перифразирал: За Бога, братя, не си плащайте данъците!". Да ги видим как ще съберат грешните пари. Две години им стигат да не съберат и един лев, за да се сетят какво да правят.
  • 37 Ghkh

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Вероятно щото не им работят или са махнати катализаторите им а и те са бифюел за оправдание на данъчните.
  • 38 Още трябва

    3 8 Отговор
    Трябва още да ги вдигнат, и да затегнат контрола на хората, които не поддържат добре колите си. Няма да дишаме този мръсен въздух, защото собствениците не се интересуват от тяхната собственост. Като имаш собственост ще я поддържаш и ще плащаш. И стига с тези постоянни извинения, че нямаме пари.
  • 39 Бмвист

    4 1 Отговор
    Хайде всички заедно да се вдигнем. Да не им се вярва. Дори и съдистите и мазохистите ни трябват !
  • 40 Фандъкова

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ФАКТ":

    Заповядайте в автосалоните за нови коли.
  • 41 Бай Тошо

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Алоооо":

    За добитъка много
  • 42 бай Симо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Пич, чак пък 90% от бензиновите коли да са на газ няма как - макс 40-50% от тях имат газ!
    И що рИват само срещу дизелите, при положение, че е пълно с дърти бензинови маслояди с изрязани катализатори...
    Иначе безувно вдигане на данъка, без ясни аргументи. Както направиха и с билетчето на 1.60, мафия!
  • 43 Глупчо

    1 0 Отговор
    Е, какво стана- мрън, мрън срещу нова година и приха увеличението! Факт! Какво стана с автомобилите със заводски метанови уредби- нищо! Те са по екологични повече от евро 6! През 2020 щели да въвеждат и билета за градски транспорт да бъде за изминато разстояние! Ок чудесно - но дали средната цена няма да се повиши скрито? Дали няма да стигне 2-2,50лв? Ще видим! Колкото до "дрането" от столична община- милиони приходи от данък МПС, от 28 000 ПЛАТЕНИ места за паркиране. НЯМА ИЗГРАДЕНИ БЕЗСПЛАТНИ ОБЩИНСКИ ПАРКИНГИ....с постоянното разширяване на зелена зона - очаквам да стигнигне до Студентски град и околовръсното при Люлин!! Весело посрещане на новата 2020!
  • 44 цар Крум

    1 1 Отговор
    една кожа ми остана на гърба одерете и нея
  • 45 Баба Донка

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Балканец":

    Само зимата ли се гори нафта? Като дойде пролетта, никой не говори за прахови частици...
  • 46 Край

    0 0 Отговор
    Е те това е гнусен популизъм в действие. Как бедните щели да имат коли? Че в кой свят бедните имат коли. България е най-евтиното място да имаш кола. Бангията създава илюзията за успех на бедния.
    Олигархията в България се крепи на тази илюзия - направи ви евтина найлонова "бира", евтини "кебабчета" дава ви да имате евтини "коли" пуска ви евтини смешки по телевизора и ви дава евтина надежда за забогатяване с талончета. Не ви глобява като мърляте града. На тази илюзия се крепи грозния живот на българите.
  • 47 Гост

    0 0 Отговор
    Наистина старите кочини трябва да се спрат,караме трошките на ЕС
  • 48 ШОШО

    0 0 Отговор
    ЕЖТЕ МУ ГЛАВАТА НАЛИ ИСКАТЕ ГЕРБ И ДАНЧЕТО ДАСКАЛКАТА ТОВА ВИ ЧАКА НЕ РЕВЕТЕ А СЕ СЪБУДЕТЕ МЪРШИИИИИИИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове