Last news in Fakti

7 Януари, 2020 17:05 10 163 62

Мартин Карбовски: Майкопродавци, пукнете!

  • леденото хоро-
  • калофер-
  • йордановден

Известният български журналист е гневен на хората, които иронизират леденото хоро в Калофер

Мартин Карбовски: Майкопродавци, пукнете! - 1
Снимка: БГНЕС

Леденото хоро в Калофер, което от години калоферчани (бел. ред а и не само) практикуват по случай Йордановден, е поредният повод на българите да се разделят на минимум два лагера.

Вчера, на Йордановден, мрежата беше изпълнена с полярност на мненията и позициите. Едните се възхищаваха от леденото хоро и отдаваното му голямо значение, а други го иронизираха с мотива, че на фона на огромните проблеми, в които е затънала България, е странно едно хоро толкова да се приоритизира.

Зевзеци направиха колаж на леденото хоро, в който комиксовата адаптация ''Жокера'' е хванал кръста под носа на играещите хоро във водата. Въпросният колаж предизвика противоречиви чувства у известния журналист Мартин Карбовски, който на Facebook страницата си квалифицира шегаджиите като майкопродавци и им пожела да пукнат.

Ето и Facebook поста на Мартин Карбовски:


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borkata beibi

    29 2 Отговор
    След Водагейт сега и Жокергей ли ХИХИХ :D
  • 2 Eee

    30 93 Отговор
    Кой го интересува някакво хоро?Отживелица-питайте младите.

    Коментиран от #29, #38

  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 37 Отговор
    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...

    Коментиран от #6

  • 4 Комуниста

    63 17 Отговор
    Фалшиви патриоти, за хоро са първи за да защитят родина ще са последни! За ихо - ахо и за ядение и пийние ги търси за друго не!

    Коментиран от #23

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    58 27 Отговор
    браво на господин КАРБОВСКИ да живе България
  • 6 КОНТРАТА

    20 8 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Долна твар, ще носиш на паметника всеки ден свежи цветя!

    Коментиран от #12

  • 7 недей слага минуси

    41 14 Отговор
    лош вкус и кощунство, това е точно обратен образ, на това което се символизира с къпането и кръщението, в нашата държава явно живеят прекалено много олигофрени и безбожници, които отгоре на това са и безделници, не е чудно че нищо не върви, този път е прав МК, като не ти харесва хорото, не го гледай по телевизията, и не го коментирай, да се подиграваш с народните традиции, на народ от който си произлязъл, независимо кой си и какъв си в момента, значи си малоумник
  • 8 Жалко

    37 10 Отговор
    Прав си Карбовски, но за съжаление обичаите и традициите се превърнаха в халтура. Спорове от това дали хорото е запазена традиция на Калофер, та до това, че като в града няма естествен водоизточник( река, море) не може да се хвърля кръста в градския басейн. Злоба, омраза, ненавист и печалбарство за сметка на изконни български ценности.
  • 9 Мимо

    33 5 Отговор
    По принцип е прав. Дефакто - вчера дадоха по новините и местния поп, който пожела на танцьорите да не участват в ЦИТИРАМ: "само хапването и пииването преди и след хорото, а да спазват и останалите обичаи на този ден ,като например да посещават цирковия молебен по случая..." Това го каза местния свещеник, а не съм си го измислил аз...

    Коментиран от #14

  • 10 Лекар БГ

    36 5 Отговор
    За мен Богоямвление,хвърлянето на кръста,леденото хора са една отколешна традиция.Не виждам нищо лошо в нея,напротив.Не виждам нищо смешно наистина в този глупав колаж с Жокера.

    Коментиран от #15

  • 11 Тръмп

    11 26 Отговор
    Този дебил с Едипов комплекс изобщо не е разбрал Филма и че всичко в него се разиграва в Главата на един "Луд" в Лудницата,а не реално!!!:):):)"Психоложката" пък е символ на опита на всяка жена да контролира и командва даден мъж без капка човечност,каквито са всички "майки"!!!:):):)Тоя още не е "убил" вътрешно зависимостта от "майка" си!!!:):);)Инфантил!!!:):):)Жокер означава Шегаджия и посланието е,че в Смеха е Спасението,когато ти е тежко!!!:):):)

    Коментиран от #22

  • 12 эгати червените боклуци

    10 21 Отговор

    До коментар #6 от "КОНТРАТА":

    Гледай на теб долна, червена, твар да не започнат да носят свежи цветя по сред зима. Тоя, дето стърчи там, ще го махнем. Въпросът не е дали, а кога.

    Коментиран от #16

  • 13 Мимо

    12 0 Отговор
    Цирковия да се чете църковния - скапания редактор ми го е преправил и не съм обърнал внимание...

    Коментиран от #49

  • 14 Мимо

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мимо":

    Цирковия да се чете църковния. Автоматичния редактор го е преправил и не съм обърнал внимание
  • 15 Тръмп

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Лекар БГ":

    Защото си прост и безчовечен "психолог" който се взима на сериозно,вместо нормално смеещ се човек на Черен хумор!!!:):):)Сигурно се оглеждаш нощем за "страшния" Жокер-Шегаджията!!!:):);)
  • 16 КОНТРАТА

    15 9 Отговор

    До коментар #12 от "эгати червените боклуци":

    Тоя там дето стърчи ще ви надживее и семката продажна!

    Коментиран от #20

  • 17 Тръмп

    14 22 Отговор
    Карбовски с тая непремерена злоба и вербална агресия,нищо добро не го чака!!!:):):)Мама добре го е обучила да бъде злобна гад,а не Човек на който му е Щастливо и се Смее!!!:):):)"Психоложката" му го държи под контрол и за това не му е до смях!!!:););)
  • 18 един

    24 7 Отговор
    Българина връща самочувствието си и гордостта си със всеки изминал де, връща се към корените си и това го постигнаха с гнусната си политика, за което Благодарим! Да живее България и българският дух!!! СУРВА В СОФИЯ!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 10 Отговор

    До коментар #16 от "КОНТРАТА":

    `айде компромис? Предлагам да го запазим като паноптикум на Ленин, Сталин и Работническо-селската червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), преименувана в Съветска армия през 1946 г.... . Съгласен ли сте?
  • 21 Тръмп

    2 16 Отговор
    На снимката не виждам "майки",които биха скочили за Здраве,за Кръста на Иисус!!!:):);)Те просто командват някой мъж да скочи вместо тях,елементарно!!!:):);)Жените никога не са вярвали в Бог!!!:):):)
  • 22 Наблюдател'

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп":

    Погледни в огледалото и ще видиш един истински дибил .
  • 23 Някой

    24 7 Отговор

    До коментар #4 от "Комуниста":

    Реват: българи-юнаци, ама си траят като мишки. Това ли ви е юначеството? Какво каза отчето ,някой обърна ли внимание?Че тия ,,,юнаци,, ги е нямало на литургията по освещаването на кръста ,а са надували бърдуците от сутринта. Ей такива ми ти ,,юнашки,,работи,драги ми Смехурко. Плюйте ме колкото си щете,ама се вгледайте и в истината.

    Коментиран от #31, #42, #45

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Е кво

    9 6 Отговор
    колажът е добър шсеки има право на мнение не живеем през комунизъма колкото и да им се иска на някой.
  • 26 Дончо

    13 16 Отговор
    Педала Курбовски започна да кълне като Евгени Минджев. Ама какво да очакваш от мазен педух, на който всеки втори филм е за циганягите и сбърканите. Гнусен отпадък.
  • 27 Мишо

    12 14 Отговор
    Тоя мазен гей какво квичи като гладна свиня?
  • 28 Смях

    16 2 Отговор
    Много истина има в думите на отеца.
  • 29 Пако

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Eee":

    На “младите”да им преведат,какво значи
    ледено,и какво е хоро.
    Хоро- значи,танц при който се вдигат ръцете
    и започват да мърдат коремите.
    Лед-значи твърда вода.
    Ще има някои, които и вода няма да знаят
    какво е и ще кажат,”ми”азе таковО нещо не
    съм ял
  • 30 Behemoth

    15 6 Отговор
    Хвърлянето на кръста е традицията а хорото чалгата...
  • 31 Някой друг

    12 7 Отговор

    До коментар #23 от "Някой":

    А пък аз като недочувам,попитах жената.
    Абе жена,тези какво пеят,
    Българи - простаци ли??
    Не бе човек,юнаци,и чак вчера разбрах че,
    сме имали и юнаци,а не само простаци....
  • 32 Защо

    10 6 Отговор
    Защо Мартинчо си е сложил псевдоним Карбовски? Защото не искал да се представя с бащината си фамилия. Да се разбира, че е мразел баща си. Това е достатъчно, за да се разбере на какво се дължи неговата сексуална ориентация. Като се има предвид и външиния му вид – далече от общоприетия тип за нормален мъж, съчетан с женствено поведение и мек глас, картинката се наглася.
  • 33 Не религиозен

    10 2 Отговор
    "В ония дни дойде Йоан Кръстител та проповядваше в Юдейската пустиня като казваше : "Покайте се, понеже наближи небесното царство". Тогава излизаха при него от Ерусалим, цяла Юдея и цялата Йорданска околност и се КРЪЩАВАХА от него в реката Йордан като ИЗПОВЯДВАХА греховете си;...(13) Тогава идва Исус от Галилея на Йордан при Йоан за да се кръсти от него. А Йоан го възпираше казвайки: Аз имам нужда да се кръстя от тебе, и ти ли идеш при мене. А Исус му рече: Остави ме сега, защото така ни е прилично да изпълним всичко що е право. И като се кръсти Исус веднага излезе от водата; и ето отвориха му се небесата и видя Божият дух, че слизаше като гълъб и се спускаше на него; и ето глас от небесата, който казваше: Този е възлюбения ми Син, в когото е моето благоволение. ( Еванг. от Матей - гл.3). ЕТО ТОВА Е БОГОЯВЛЕНИЕ.
    A cкaчaнeтo във вoдaтa и хoрoтo в нeя e ритуaл, кoйтo нe прeпoкривa cмиcълa и знaчeниeтo нa cъбитиятa oт врeмeтo нa Йoaн Кръcтитeл - ПOКAЯНИE зa грeхoвeтe. Зa тoвa e и призивa нa мecтният cвeщeник...
  • 34 Див селянин

    8 10 Отговор
    Наркоманът Карбовски се прави на знаещ и умен чиляк, но всъщност не разбира от нищо. Ефектът Дънинг - Крюгер. Само ще му кажа, че жокерът олицетворява трикстера, който е заложен в културата на всички народи. Мартинчо лае като пудел и е мега неначетен. 🖕🖕🖕
  • 35 пис бабо, пис

    12 0 Отговор
    Не се карайте хора, Карбовкски не псувай, скоро ГЕРБ и тая вода, ще изчезнат и тигава ни хоро ни Жокер ! Радвайте се на кот има, че скоро ГЕРБ, ще врътнат кранчето на всичко !
  • 36 Пепи

    11 2 Отговор
    Криво разбран патриотизъм, простотията е повсеместна....
  • 37 Тва с тея кръстове е глупост

    3 7 Отговор
    Метнете 500 евро 😂😂😂😂
  • 38 местни пияници

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "Eee":

    се правят на велики с измислена "традиция"
  • 39 Красьо

    4 6 Отговор
    Дебелия журнаглист да иде в някое циганско гето да го опънат че да се успокои. Иначе като нищо може да пукне ако няма кой да му начеше халката.
  • 40 я си гледай работата

    6 5 Отговор
    Ей, Маумници! Ти също господин Карбовски!

    На това му се казва "мемче" и е просто една шега. Хората правят такива шегаджийски "колажи" на толкова по-страшни теми,дори си нямате представа. Но щом някой си направи една проста шега с нещо свързано с Бурхария, вие веднага почвате да се правите на големи """"патриоти""""... дори по-големи от онези Американци.

    Ей, Карбовски, ако ще се обиждате за това, че някой си незнайно там е направил един колаж на вашите, о толкова важни традиции, значи интернет не е за Вас!
    Не Ви е срам! Мъж на кажи речи на 50 години!

    Коментиран от #41

  • 41 я си гледай работата

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "я си гледай работата":

    Уфф, трудно се пише на телефона. Извинявам се за правописните грешки. Не беше нарочно.
  • 42 Тодор

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Някой":

    Аплауз за коментара! Аз съм за обичая, но някак си презирам смешниците в днешно време, които вземат участие, за да се напият и качат нещо за фейса. Тия нито са юначни нито патриоти. На всички протести съм бил във Варна и си хвърлям разделно боклука! Не на парадиращите лекета
  • 43 7929

    3 1 Отговор
    ''Да пукнат''. Ама Карбовски бил, голям христиенин.Да му се не надяваш.

    Коментиран от #46

  • 44 От друга страна

    10 2 Отговор
    Нямам нищо против въпросното хоро, но си спомням как преди няколко години гледах репортаж за група пияни мъже от Калофер, които втора или трета година поред след всенощен запой на празника Богоявление нагазвали в реката да играят хоро и се заканваха да продължат да го правят и за напред като го превърнат в традиция. Те такава е тази ,,традиция", ,,българска", ,,православна" и май най-вече пиянска. Иначе в деня преди Богоявление Православната Църква е постановила пост. Тъй че не свързвайте пиянството с православието!

    Коментиран от #56

  • 45 От друга страна

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Някой":

    А ми че то пиян на литургия не се ходи, а и там не е интересно. Виж пиянските изпълнения са друга работа, особено когато за повече колорит се наричат ,,обичаи" или ,,традиции" Аз незнам дали пиянството на народа е обичайно или традиционно, но поне знам че не е православно.

    Коментиран от #47

  • 46 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "7929":

    Господин Карбовски е реагирал емоционално , с патриотична ревност и е изпуснал реплика, с което не може да се гордее. Но като добър християнин, знае как да постъпи сега... Аз ще отговоря на клетвата с думите на Исус Христос: Благославяйте тези, които ви кълнат, молете се за тези, които ви правят пакост. ( Еванг. Лука 6:28). И му прощавам !
  • 47 Не религиозен

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "От друга страна":

    Не само, че не е православно, но не се препоръчва и от католици и от протестанти. За ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ важат думите на апостол Павел:
    Не се опивайте с вино, следствието от което е разврат, но изпълвайте се с Духа(Божий) (Ефесяни 5:18). Разврат в най-широк смисъл на думата. Не само сексуални прегрешения, но помрачение на разума. от което произтичат много грехове. Защото ХРИСТИЯНСТВОТО Е НАЧИН НА ЖИВОТ. Да си ВЯРВАЩ, означава да следваш този , в когото вярваш. Декларации и плакати не вършат работа и не дават плод.
  • 48 Йозеф

    6 2 Отговор
    То и тричането на кучета е отколешна традиция, ама разни сбъркани джендъри я забраниха.

    Коментиран от #50

  • 49 4444

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Мимо":

    Щото и аз се зачудих...къв ще е тоз молебен хахах
  • 50 4444

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Йозеф":

    Едва ли е отколешна традиция. Голем празник ще да е.

    Коментиран от #51

  • 51 Тричането

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "4444":

    е езически обичай, който няма нищо общо с християнството. И добре, че се намериха хора, които се възпротивиха и се застъпиха за горките кучета! Какъв садист трябва да си, за да го правиш с живо същество! А после, някои се обиждат, че един ги нарекъл варвари...
  • 52 1944

    4 1 Отговор
    заоблени братко мартинчо , хорото е измислено не отдавна от тъпаци от балкантурист в края на соца. никаква народна традиция не е. а жокера притеснява властта май? страх от народната любов ли долавям?

    Коментиран от #58

  • 53 Независим

    2 5 Отговор
    В този случай подкрепям Карбовски и не бих им пожелал да пукнат,но бих им теглил една майна!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Нейчо

    2 1 Отговор
    Кълбовски е мазен гей!
  • 56 Анджък

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "От друга страна":

    Нали хората това казаха. Че няколко тупана барабар с кмета го измислили тоя "обичай" и сега лъжат, че е от преди 100-200 години. А мазния шопар се разквичал из фейса!
  • 57 Сори

    1 0 Отговор
    Карбовски сложил ли си е ваксина? Че африканската чума продължава да жъне по свинете. Не казвам да пукне скопеното прасе, но да внимава все пак. Като му гледам болнавия вид, като нищо може да е заразен и той.
  • 58 Много по късно

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "1944":

    От няколко години го играят това хоро пияндурниците.
  • 59 Измисленото хоро

    1 0 Отговор
    може да стане традиция, ама след стотина години. А на Карбовски ще кажа, да иде на макя си.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Така де

    2 1 Отговор
    Карловци си имат карловски мискет и карловска луканка. Калоферци си нямат нищо. Поне едно хоро да им пишем за историята. Нищо, че е отскоро. То с всяка традиция е така. Като минат 10-20 години, хората ще си мислят, че е отдавна.
  • 62 7777

    1 0 Отговор
    Нека Карбовски да си натопи дебелите ташаци в ледената вода, но без да обува рибарски ботуши под дрехите, както го правят всички, тогава ще го видя какви ще ги дрънка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове