Last news in Fakti

11 Януари, 2020 17:48 20 755 112

САЩ: Възхитени сме от българския народ

  • дейвид хейл-
  • сащ-
  • българи

По думите на Хейл, "ние наистина се възхищаваме и уважаваме отдадеността на българския народ по пътя му към демокрацията

САЩ: Възхитени сме от българския народ - 1
Снимка: EPA

"В Америка сме оптимисти за бъдещето на България и за нашите отношения. САЩ са позитивна сила в Близкия изток, България е много важна страна за европейската стабилност и сигурност и за американската визия за бъдещето на Европа", коментира ред БНР Дейвид Хейл, заместник държавен секретар на САЩ по политическите въпроси.

"Приветстваме България, че се нагърби с водеща роля по редица регионални проблеми. Но силата на България зависи от силата на нейната демокрация".

"Стратегическият диалог, който водим тази седмица с България, е в светлината на стратегическото географско положение на България в Югоизточна Европа. България е на източния фланг на НАТО, до Близкия изток е - наистина много важна страна за европейската стабилност и сигурност, както и за американската визия за бъдещето на Европа. Това е една от причините да искаме да бъдем партньори на България, включително със структурите за сигурност. Разговорите ни засегнаха тази тема, както и модернизацията на тези структури", обясни той.

"Постигнахме добър напредък. Посланик Мустафа ме информира за резултатите и ние смятаме, че сътрудничеството ни ще се задълбочава все повече. Нека посоча някои от нещата, които постигнахме: договорихме 10-годишна пътна карта за сътрудничество в отбраната, която ще помогне за модернизация на отбранителните способности на България срещу каквито и да било заплахи и ще подобри оперативната съвместимост в рамките на НАТО".

"Второ - приветстваме обявеното от премиера Бойко Борисов решение България да придобие 20% дял от собствеността на терминала за втечнен природен газ в Александруполис. Мисля, че това е голямо постижение, което ще подобри енергийната диверсификация на Балканите".

"И трето - договорихме се да продължим да работим заедно по отношение на 5G телекомуникационни мрежи с цел да има свободна и честна конкуренция и България да е защитена от пробиви и злонамерени манипулации чрез 5G технологиите".

"Така че - очакваме надграждане след отличната среща на премиера Борисов и президента Тръмп миналата година и диалогът да продължи - за сигурността, отбраната, енергетиката, търговията, върховенството на закона, регионални въпроси и други".

По думите на Хейл, "ние наистина се възхищаваме и уважаваме отдадеността на българския народ по пътя му към демокрацията. Силно го подкрепяме. Второ - важно е да не се забравя, че демокрацията е процес, който никога не свършва. Изисква непрестанни усилия, защото никога не можеш да постигнеш състояние на перфектност - дори в нашата страна. Трябва непрекъснато да се полагат усилия, за да са наистина отговорни и устойчиви демократичните институции и да си вършат работата".

"Ние тук в Америка сме оптимисти за бъдещето на България в това отношение, както и за нашите отношения. И ще продължим да работим с вас за укрепване на борбата срещу корупцията, демокрацията и върховенството на закона. Наскоро се договорихме да проведем сериозен диалог за конституционна реформа и за отчетността на съдебната власт. Това е много полезно. Освен това приветстваме България, че се нагърби с водеща роля по редица регионални проблеми. Но силата на България зависи от силата на нейната демокрация."

Относно Русия, той коментира, "че е конкурент - доста твърд, понякога изобретателен - но конкурент. Президентът Тръмп многократно дава да се разбере, че ние сме за по-добри отношения с Русия. Държим отворена вратата към диалога. Аз лично имах дълги разговори с моя руски колега. Поддържаме канали за комуникация по отношение на Украйна, Сирия, Северна Корея, контрола върху въоръженията, Близкия изток като цяло, двустранни въпроси".

"Фундаментален проблем е обаче, че Русия не спира с агресивното си поведение. Това е голямото препятствие пред подобряването на отношенията ни. Разочароващо е. Руското правителство не желае да поеме отговорност за агресивните си действия и не променя поведението си. А това води до международна изолация, от която Русия страда, но може да обвинява само себе си за нея."

Хейл добави, че относно Турция, към нея САЩ се отнася "като ключов съюзник в НАТО - за всички ни. Решени сме да работим за задържане на Турция в лоното на Запада и на НАТО. Имаме наистина интензивен диалог с турските власти по множество въпроси - двустранни и регионални. Приемаме и знаем, че Турция играе ключова роля в региона. И искаме тя да е конструктивна".

"Наистина Турция се сдоби с противоракетната система С-400. Това не е в съответствие със споделените ни задължения като съюзници. В ход е диалог по въпроса и не сме готови още да говорим публично за каквото и да било, свързано със санкции."

Във връзка с втората линия на газопровода "Турски поток", "този въпрос наистина има геостратегическо значение. Съзнаваме, че енергийната сигурност е изключително важна за Европа. За нас също е важна. И разбираме, че когато нашите съюзници имат сигурен достъп до енергоизточници, те са по-силни, по-благонадеждни съюзници."

"Проблемът е, че Москва има други възгледи. Москва използва енергоизточниците си като политически инструмент, с който да упражнява влияние, да разделя Европа. Това е нашият проблем. "Северен поток 2" и втората линия на "Турски поток" са проблем, защото не осигуряват истинска енергийна диверсификация за Европа, а всъщност увеличават руското политическо влияние в Европа."

"Те дестабилизират Украйна, защото Русия получава възможност да заобиколи тръбопроводите на украинска територия. Ние смятаме, че те дават на Русия още едно средство да се наложи политически над Европа и така допринасят за нестабилността, обясни заместник държавният секретар на САЩ по политическите въпроси.

"Поредица от важни събития се случиха през последните седмици. Те показаха, че Иран и подкрепяни от Иран групировки подкопават сигурността на нашите приятели и съюзници и застрашават интересите на Съединените щати и живота на американците там. Драстично не зачитат суверенитета на Ирак и безопасността и сигурността на иракчаните и на американските и другите участници в силите на международната коалиция."

"Отдавна предупреждаваме за опасността от това поведение на Иран за региона. И призоваваме за единно противодействие на тези заплахи - за силни възпиращи мерки. Дадохме и ясно да се разбере, че няма да търпим нападения срещу американци. Това се случва тази седмица. Решени сме да браним нашите хора и интереси. Както каза президентът Тръмп - изглежда иранците отстъпват, но ние оставаме бдителни."

"Успоредно с това крайната ни цел е да намерим път към преговори и мир с Иран. И да разсеем всички различия и заплахи от Иран в региона."

Според Хейл, "Съединените щати са позитивна сила в Близкия изток. Ние работим усърдно за постигане на всеобхватен и траен мир между Израел и палестинците. За да е по-светло бъдещето за всички. Имаме план, ще го оповестим, за нас той има най-добри шансове за успех. Междувременно, зовем всички към търпение, да ни позволят да свършим необходимата работа и после да ни съдят по постигнатото."


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    105 12 Отговор
    Хахахххххх....
  • 2 КОНТРАТА

    169 15 Отговор
    Възхитени са плащат колкото им кажеш без да спорят 1,3,4,5 милиарда те са ларж и веднага плащат👏👏👏👏👏👏👏истински алтруисти!
  • 3 Private Spaсe

    146 19 Отговор
    От догодина 20% от БВП за вехта скрап!
  • 4 rusnak

    187 23 Отговор
    То и Османците бяха възхитени има няма 500 години.

    Коментиран от #72, #74

  • 5 Ал та фанах Атаопънах

    210 19 Отговор
    Образцова колония. Браво на нас!

    Коментиран от #82

  • 6 Йосарян

    93 22 Отговор
    Падението на диктор е белязано от удобрение! Краварите са в явен Шок, щом заявиха че искат да сменят Конституцията.
  • 7 Този не в час

    42 62 Отговор
    И руснаците така ни "обичаха", сега не могат да ни дишат.
  • 8 Комуниста

    144 12 Отговор
    Щом им се пълнят гушите е демокрация иначе не е.
  • 9 80% си прав

    141 10 Отговор
    Викаш някъде по света няма такива ГЛАВАНАЦИ, като тука ?
  • 10 787

    97 7 Отговор
    Приказки за лека нощ!
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    138 14 Отговор
    вие сте възхитени а как живеят повечето БЪЛГАРИ пука ли ви вероятно не
  • 12 uuu

    129 16 Отговор
    5G - за по-бързо и ефективно унищожаване на българите и освобождаване на територията.
  • 13 охо бохо

    142 16 Отговор
    Тава изказване е изключинелно обидно ! САЩ са постигнали всичко, което са си пожелали за наша сметка ! Резултат 10-0 !
  • 14 Лапай меча

    87 9 Отговор
    Перфектните парцали!
  • 15 Иван

    137 12 Отговор
    Възхитени са... как на бедните пенсионери им бе взет поредния топъл обяд,на недоносените деца-кувиозите...топлината ...от бг панелките,за сметка на ПЕЧАЛБАТА на х..Американските централи,и военна индустрия(поръчката на никому ненужните фърчила).

    Коментиран от #24

  • 16 Анонимен

    123 14 Отговор
    Руснаците ползват газта за политика. Ми като си толкова загрижен ни докарай по евтина газ и готово а не да дрънкаш глупости Докарай от САЩ газ за цяла Европа и ще отпишем Русия.Вдигаш пушилка без да дадеш алтернатива.
  • 17 Я си стойте у вас

    111 13 Отговор
    И не ни се бъркайте в делата, че ни се повръща пт вас вече!
  • 18 Станчо

    55 11 Отговор
    Тя работата е ясна, че ние сами не сме се оправяли и сега не можем. Май идва момента да сме на някого собственост...
  • 19 Факти

    144 20 Отговор
    А БГ народът не е възхитен от вас, защо?

    -обеднен уран Сърбия и Ирак,
    -фосфор Ирак - горящ до кости месо и О краина
    - Десет хиляти убити в братоубийствен конфликт О краина
    - Сто убити полицаи и протестиращи Киев - спонсорирани от вас 5 милиарда
    - Ирак и Венецуела санкции, стотици хиляди починали вклчц и деца заради санкции лекарства
    -САЩ бази в БГ, биолаборатории, НАТО - никой не ни е пита
    - 2 милиарда за САЩ Ф16 - най-бедната държава ви пълни неситната гуша
    - Спирате проекти газ, АЕЦ - 15 години грабихте бедният БГ народ АЕЦ 1 и 3
    - Атомни бомби Хирошима и Нагазаки
    - Виетнам, Корея, Хаити, Филипините, Колумбия, Чили, Аржентина, Бразилия, Мексико, Либия, Иран, Ирак, Сирия, Югославия,Египет, Индонезия, Куба - преврати, убийства на президенти, военни режими и диктатури.

    САЩ сте една организирана престъпна група, обвинени в икономически и военен геноцид във целия свят, жертвите от САЩ, настигат жертвите на Фитлер ВСВ.

    Всеки нормален човек на планетата земя се отвращава от САЩ.



    Присъда - Виновни.

    Коментиран от #107

  • 20 Те не им пука за американците

    91 10 Отговор
    Пласират си опиума дето отглежда демократизиран Афганистан на собственото си население, друсат котките и кучетата си, народа им живее в палатки , вие чакате за нас да се загрижат! Тава е умряло от глад, чуди се кой да ограби!
  • 21 Без да ни питат

    94 9 Отговор
    А по–добре си намерете други балъци, на коитао да се възхищавате и да ви лижат зад..ците, ама наще убавци вече си дадоха гъ.а под наем за перманентна употреба, но никой не пита народа.
  • 22 Бесен Язовец

    13 109 Отговор
    А ние българите сме възхитени от нашите братя американците и сме им благодарни, че те ни закрилят от руско-чалмосаните чифути.

    Коментиран от #25, #29

  • 23 Бай Иван

    90 12 Отговор
    "Фундaмeнтaлeн прoблeм e oбaчe, чe Руcия нe cпирa c aгрecивнoтo cи пoвeдeниe. Тoвa e гoлямoтo прeпятcтвиe прeд пoдoбрявaнeтo нa oтнoшeниятa ни. Рaзoчaрoвaщo e. Руcкoтo прaвитeлcтвo нe жeлae дa пoeмe oтгoвoрнocт зa aгрecивнитe cи дeйcтвия и нe прoмeня пoвeдeниeтo cи." Да така е, защото Русия е обкръжила САЩ с над 700 военни бази и си провежда военните учения около територията на САЩ! Този дето гледа, като плъх в трици е безкрайно нагъл! Значи, ако руския газ минава през Украйна, където управляват фактически САЩ, той е добър за Европа, но ако минава през България е много лош газ! Тези ни смятат за абсолютни идиоти и дори не си правят труда да измислят някаква по смислена причина да ни блокират икономиката и енергетиката!
  • 24 Как ще са ненужни?

    13 75 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Самолетите, значи първо ревете, че нема армия, после като харчим пари за нея, ревете и за това. Парите за армията нямат нищо общо с парите, за пенсионерите.

    Коментиран от #90

  • 25 любопитен

    37 3 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Полюция получаваш ли?

    Коментиран от #30

  • 26 Професора

    77 8 Отговор
    Кква демокрация мааа 120 по свобода на словото по времето на БКП бяхме 45!!! Сигурно са възхитени от 29от 29места по икономически разтеж в ЕС! И са възхитени от темповете на смъртност и ниското ниво на мед. помощ.
  • 27 доволни от послушанието

    79 8 Отговор
    Българските политици дадоха лош пример на света. Пълна подчиненост Тука няма реципрочност.Интересите на САЩ преди всичко. Интересно след посещението на Борисов в САЩ се случиха и събитията със Сюлеймани, един смел човек премахнат Иран иска да е суверенна държава..Където са стъпили САЩ искат да владеят.Японците и те искат да махнат амер. бази ,но уви нещо невъзможно.
  • 28 ⚡Хрониките на Евразия

    50 8 Отговор
    Краварски парантииии ей ей мизерията българска е безгранична...
  • 29 Бесен Язовец

    26 9 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Хахаха палячо!

    Коментиран от #31

  • 30 Бесен Язовец

    5 21 Отговор

    До коментар #25 от "любопитен":

    Получавам, ти не усещаш ли още топлинката !?
  • 31 Бесен Язовец

    6 30 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    Хахаха, чебурашка.

    Коментиран от #35

  • 32 ???

    39 4 Отговор
    И защо не дойде да се възхитиш от целувките на Баце?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ⚡Хрониките на Евразия

    19 3 Отговор
    Един ми кава хасми кар, а аз : нееее само на Сорос срещу шекели!
  • 35 Бесен Язовец

    43 7 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    Подлога евтина соросоидна!

    Коментиран от #39

  • 36 абе що ме наълзяха тия паразити

    47 6 Отговор
    Що каеш пич , устойчиви сме , въпреки всичките ви терапии. Мразим политиката на САЩ , значи и тебе те мразим.

    Коментиран от #38

  • 37 Умно село

    50 5 Отговор
    България всички я уважават))))
    С изчаквателно - приклекналата политика дето водим, защо да ни мразят? Удобни сме и придвидими в действията си.
    Ние не казваме НЕ!!!
    В тотално контролирана територия на калинките, ние викаме YESS и се държим за за онова дето му казват сърце, когато свирят Химна. Такива сме си безлични послушковци.
  • 38 Умно село

    39 5 Отговор

    До коментар #36 от "абе що ме наълзяха тия паразити":

    Устойчиви СМЕ като ХЛЕБАРКИ СЛЕД ЯДРЕН ВЗРИВ.
  • 39 Бесен Язовец

    8 35 Отговор

    До коментар #35 от "Бесен Язовец":

    Подлога евтина, каскето-пуитноидна.
  • 40 ТОЧКАТА

    35 5 Отговор
    ..и народът от вас!!!Прати ви пожелания до девето коляно....
  • 41 тоя ни прави на малоумни

    41 8 Отговор
    България щяла да придобие 20%от втечненият на САЩ. Той не знае ли ,че през Босфора ,кораби за втечнен газ не преминават. Но раята трябва да се лъже

    Коментиран от #45

  • 42 no name no face no number

    55 10 Отговор
    Само 20% от газовият хъб за нас? Айайай срам и мизерия.Смотани крави те корабите управляват като мутра джип седнали да ми пишат, че Русия била агресивна, а не се оглежда че са се разхвърляли по цял свят като плевели .........., То от цял свят само Русия и Китай могат да ви счупят зъбките и затова ги мразите, но пък за нас са единствената надежда за промяна на този ........ ред
  • 43 Ханс

    58 8 Отговор
    Ние бугарите си обичаме русия,и повечето българи стоят зад русия.никои не гледа на сащ като приятел.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 България ЕС Нато 🇧🇬🇪🇺🇺🇲

    9 43 Отговор

    До коментар #41 от "тоя ни прави на малоумни":

    Ама ти наистина си малоумник роб на робите от Монгорусия
  • 46 скин

    56 5 Отговор
    САЩ като какви искат диалог за реформи в конституцията на България? Само тези думи са повод за политически скандал.

    Коментиран от #55

  • 47 хандел

    16 1 Отговор
    фак оф кайк
  • 48 Шопо

    49 6 Отговор
    Да ви €б@ м@йкят@ ! Унищожихте държава на 13 века !!!
  • 49 Анонимен

    51 6 Отговор
    А вие американците внимавайте какви ги вършите тук с търпението на народа На времето Калоян е пуснал Кръстоносците свободно а те плячкосвали докато не се ядосал и им отсякъл набързо главите.Та и вие така...
  • 50 Този човек

    39 5 Отговор
    подкрепя и одобрява демокрацията у нас и счита, че тя се подкрепя от народа. Значи той подкрепя сегашното дередже на народа- цена на труда, здраве, екология, ситурност, смъртност, продължителност на живота и пр. Такъв човек не може да бъде приятел на нашия народ...Той си иска бази без пари, да се купува тяхното оръжие, да купуваме горва от тях, техните врагове да бъдат и наши и т.н.
  • 51 Дядо ви Тошо

    41 4 Отговор
    Хехехе толкова хубава демокрация дадохте на Ирак че даже успяхте враждуващите единодушно да приемат всички военни да си вървите в краварника.
  • 52 Кой68

    31 6 Отговор
    Никакъв позивитизъм.Само лицемерие и вяра че ще бъдем и за напред верни лакеи на САЩ.....
  • 53 Разум

    49 4 Отговор
    Американците не знаят къде се намира България, но били "възхитени" от нас.
    Що ни губите времето?
  • 54 Разум

    30 4 Отговор
    Хвалят заобиколно един, де се слави като "тиквата" и апартаментаджиите в ордите му.
  • 55 Анонимен

    41 4 Отговор

    До коментар #46 от "скин":

    Тоз какви ги говори?? Каква Конституция ще дискутира и ще обсъжда..той да не се намира в САЩ?? Външно трябва да се самосезира и да му подпише и повече да не се връща!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ИЦО казва

    30 5 Отговор
    Защо тиквата не е в затвора?
  • 59 Пичо

    23 4 Отговор
    Аре мерси от вас.
  • 60 А ние изобщо не ви обичаме КРАВАРИ.

    33 5 Отговор
    Трябва да си затвори границите за ВАС!!!
  • 61 БГ ще тръгне нагоре като спре

    32 7 Отговор
    всякакви взаимоотношения със САЩ.

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Близашки конституционалист

    27 5 Отговор
    Абе нема ли сега некой трансатлантик да ни обясни тънката, демократична, трансатлантическа разлика между "сътрудничество между държави с демократичен режим" и "намеса във вътрешните работи"? Ако има разлика нека да я кажат.
  • 65 С нищо не си ЦЕНЕН, с НИЩО.

    12 6 Отговор

    До коментар #62 от "Мълчи бе русофил":

    Това е ИСТИНАТА.
  • 66 Хитлер е САЩ,

    26 5 Отговор

    До коментар #62 от "Мълчи бе русофил":

    САЩ и Евреите от САЩ са поръчител на II св. война и геноцида срещу Еропейските еврей Ашкенази.
  • 67 Лошо

    32 6 Отговор
    Превърнаха ни в изтривалка.
  • 68 И как САЩ те освободиха от слугата

    13 5 Отговор

    До коментар #62 от "Мълчи бе русофил":

    си Хитлер? И те оставиха в влияние на СССР, я се замисли малко, има ли връзка изговореното от теб. САЩ влизат в Гърция, за да останат под влияние на САЩ защото Гърците са Кюрдски Евреи-Хиксоти по произход, които са с произход от Аморотите(Амореите), а те са племе от Арабите.
  • 69 Мда

    27 2 Отговор
    Възхищаваме се как все още има хора, при този геноцид, който сме създали с нашите пионки.
  • 70 Изобщо НЕ СИ ЦЕНЕН, просто САЩ

    29 8 Отговор

    До коментар #62 от "Мълчи бе русофил":

    искат да те НЯМА, като етнос БЪЛГАРИНО това е ценно за тях да те НЯМА.
  • 71 Долу сащ и идила им

    37 5 Отговор
    ...А НИЕ БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ,
    ЩЕ СЕ ВЪЗХИТИМ ОТ УПРАВНИЦИТЕ НА САЩ
    АКО ПО-СКОРО СЕ ПРИБЕРЕТЕ В КОЧИНАТА СИ - САЩ
    И СИ СЕДНЕТЕ НА ОСРАНИТЕ ПЪРДЕЛНИЦИ...
    ...А ВАЩА ХАМЕРИКАНСКА ДЕМОНОКРАЦИЯ
    СИ Я СЛОЖЕТЕ ОТЗАД И СИ Я ПОЛЗВАЙТЕ
    КОЛКОТО И КАКТО СИ ИСКАТЕ В КОЧИНАТА СИ...
    И СИ СТОЙТЕ КРОТКО В КОЧИНАТА...
    ...И СИ ГЛЕДАЙТЕ ВАЩЕ РАБОТИ ТАМ
    ГЛЕДАЙТЕ СИ НЕГРИТЕ И ЛАТИНОСИТЕ
    И СЕ ПОДГОТВЕТЕ ЗА МИРНО ПРЕДАВАНЕ
    НА ВЛАСТТА В САЩ НА НЕГРИТЕ И ЛАТИНОСИТЕ...
    ...И СПРЕТЕ ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА РЕКЕТИРАТЕ И ЗАПЛАШВАТЕ
    НАРОДИТЕ ПО СВЕТА, ЧЕ ОСВЕН ЧЕ СТЕ ГНУС И СМРАД,
    ВЕЧЕ СТЕ И МНОГО ЖАЛКИ
    И МОЖЕТЕ ДА ПЛАШИТЕ САМО ГАРГИТЕ И ПОМИЯРИТЕ...
    ...И БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ,
    ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА ВИ УЧИМ И ДА ВИ КАЗВАМЕ
    КАК ДА СИ УПРАВЛЯВЯТЕ КОЧИНАТА,
    КЪДЕ ДА СЕРЕТЕ И КЪДЕ ДА ПИКАЙТЕ И КЪДЕ ДА ПЛЮЙТЕ
    И КЪДЕ ДА ВИ ТЕКАТ ЛИГИТЕ...,
    И КАК ДА МУЧИТЕ И ЛАЕТЕ И КАК ДА ЖИВЕЕТЕ,
    И КАКВО И ОТ КОГО ДА КУПУВАТЕ,
    И КЪДЕ И КАКЪВ ВОДОПРОВОД
    И ГАЗОПРОВОД ДА СИ СТРОИТЕ В КОЧИНАТА,
    И КОЙ ДА СИ ИЗБЕРЕТЕ ЗА ПРИЯТЕЛ...
    ...А ЗА СЕГА ВИЕ САЩ
    СТЕ СМЪРТЕН ВРАГ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ И ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО
    И СТЕ ТЕРОРИСТ, РЕКЕТЬОР, ИЗНУДВАЧ,
    ИЗМАМНИК, НАГЛЕЦ, ПОДЛЕЦ
    И АГРЕСОР №1 В СВЕТА...
    ...ТАКА ЧЕ ВЪРВЕТЕ СИ ГОУ ХОУМ
    НА КОЧИНАТА СИ МАЙНА В САЩ...
    ...ПРЕДИ ДА СА ВИ ПОДПУКАЛИ И ТАМ НЕГРИТЕ И ЛАТИНОСИТЕ...

    Коментиран от #75

  • 72 Rado

    3 17 Отговор

    До коментар #4 от "rusnak":

    СЕСЕРЕ също.
  • 73 Чепатия чеп

    32 4 Отговор
    Българския народ така би ви теглил една хубава майнааааа
  • 74 000

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "rusnak":

    Скоро и Американците ще опитат от българската каца с мед от злато. Месеците до трайното им настаняване в БГ се топят бързо. Намеци те са очевидни. Какво ще стане с последните останали българи в БГ?Турците са стояли 500 г., но тези няма да си тръгнат, защото от БГ Персийският залив е на 2 крачки. Само Турция може да им направи сечено.Но все пак те ще се разположат В БГ защото надеждата умира последна. Най-важното за САЩ е да има петрол.
  • 75 000

    21 5 Отговор

    До коментар #71 от "Долу сащ и идила им":

    БРАВО. МНОГО ДОБРЕ. МНОГО ТОЧНО И ЯСНО. ХАРЕСВА МИ. НАДЯВАМ СЕ НЕ САМО НА МЕН
  • 76 Мари

    9 4 Отговор

    До коментар #62 от "Мълчи бе русофил":

    Абе що не вземеш да се консултирам с психиатър. Нещо те прът съм те. Не си на център да знаеш.
  • 77 Мари

    6 3 Отговор
    Абе що не вземеш да се консултираш с психиатър. Нещо те перат съчмите. Не си на център да знаеш.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 вервайте ми

    26 3 Отговор
    Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза:

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 80 Михлюзина

    23 6 Отговор
    американски сволачи,лапайте бахур
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Теодор

    7 15 Отговор

    До коментар #5 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Точно така. На Русия си плащаме милиарди всяка година без да получаваме нищо, но русианците се с широко затворени очи.
  • 83 Ако плащаш на

    12 3 Отговор
    някого си си виновен само ти! Дали са руснаци или американци значение няма. Оди виж колко плащаме на канадците, или по-скоро колко те ни плащат за златото.
  • 84 факт

    5 0 Отговор
    И хазарите, и византийците, и турците, и руснаците, и германците, и съветските народи, и европейците, и американците и, и ,и......
  • 85 9мм

    21 6 Отговор
    алчни арогантни мръсници вън от родината ни
  • 86 Фак на тия факти

    9 5 Отговор
    Блеещи ли ганьо? Блей си.... през това време ще те стрижат и тровят с италиански боклук.... Блей си Ганьо безумието което и в държави от третия свят го няма ти е на главата Ганьо....
  • 87 Асен Илиев

    8 3 Отговор
    Зад-океанския еврейско/хазарски К ЕНЕФ, ще бъде ликвидиран.
    Заедно с ценностите и цивилизацията си :)
  • 88 Винету Борисов

    3 1 Отговор
    Колко бързо изчезва ли?
  • 89 Асен Илиев

    1 0 Отговор
    UNTERMENSCHEN, има 2 начина да се разбереме :)
    1. Целувате МИ ботуша
    https://apollo-frankfurt.akamaized.net/v1/files/wbjwakrn3jep3-BG/image;s=585x461
    2. Отпечатвам ви това налче на челото :)
    https://apollo-frankfurt.akamaized.net/v1/files/gyan4qn7fn2g1-BG/image;s=585x461
    И пак МИ целувате ботуша :)
  • 90 Невеж

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Как ще са ненужни?":

    Парите излизат от едини и същи скъсани напальонки панелен таласъме !
  • 91 читател

    8 2 Отговор
    От кое сте възхитени?Всеки кой от къде завърне краде държавата,българина изнемогва блсгодарение на крадливите политици от вътре и предадените интереди на държавата навън.Всяконачало има край,за доста ще е тежък.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ганьоооооо

    5 1 Отговор
    Възхитени от българските боклуци хахахахаха боклука на европа
  • 94 Див възторг

    4 2 Отговор
    И ние сме във възторг от вас! Как лесно ви се удава да постигнете целите си у нас, тихо, кротко, без протести и жертви. Как да не сте доволни! Дотук опитвахте почвата. Давайте сега изцяло, смело и безогледно. Всичко, каквото поискате! Сърцата ни са с вас!
  • 95 Америка

    11 2 Отговор
    Трябва да бъде изгонена от всички че нямат работа извън пределите си защото са най големите бандити на човечеството
  • 96 Будим възхита, да!

    7 0 Отговор
    Не е като да не знаят какво става на тази територия.Всичко знаят. За тях е важно какво е изгодно за собствената им държава. И толкова. Спасението на давещия се....и т.н., знаете го!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Николов

    10 0 Отговор
    А аз съм разочарован от САЩ!
  • 99 Коко

    7 0 Отговор
    Как по точно БЕ г-не го подкрепяте бг. народ като му увеличихте тока чрез едно невиждано ограбване марица1,3, или пък за бързо забравящите зделката за самолетите дето прилича на царевични пръчици лапаш нещо гълташ нищо плащаш нещо получаваш нищо и да не ги изброявам с това ли ни подкрепяте или по скоро ни заробвате
  • 100 Луд

    6 0 Отговор
    Възхитени са на търпението което проявяваме към управниците ни,и се чудят как може да сме толкова глупави продажни,че не можем да усетим накъде вее вятъра
  • 101 КРАЛИ МАРКО

    11 0 Отговор
    Най големите терористи на земята са сащ. Винаги съм ги мразил от дъното на душата си. Не искам да се повтарям с вече подалите ,но нямат място извън тяхната прокажена територия. Ела си решат тяхните проблеми с милионите нещастници които живеят по улиците и в колите по паркинги. Да си решат въпроса с всекидневните безразборни стрелби помежду им. Да си решат проблемите със здравеопазването. И със строителството на гипсокартонните бараки които уж за къщи продават за по половин милион долара. Хубавото е че им се вижда края. Вече са глътнали доста въздух. Една отвратителна човеконенавистна страна. Това е сащ.
  • 102 истината

    5 0 Отговор
    Тоя що не отиде и да пасе говеда.Аман от умници.Нека дава акъл на стоите у дома а на нас да дае пари пък ние ще решим какво да правим
  • 103 LB bulgaricum

    3 0 Отговор
    Спокойно, Братя.
    Ние сме народ, дето вкисна млякото и цял свят го яде.
    Ние сме народ, който като клати главата нагоре-надолу казва НЕ, по света това значи ДА.
    Нито византийци, нито турци, нито германци, нито руснаци разбраха разликата в значението на този жест.
    По уестърн филмите когато комбоец тупа само доволно коня си по шията, хайванчето клати глава нагоре-надолу.
    Комбоеца ии мисли, че му казват да, браво, ма то е НЕ.
  • 104 Koko

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ са позитивна сила в Близкия изток.....
    Xa-xa-xa
  • 105 SDS

    4 0 Отговор
    С когото сме се хванали, все е изтеглил късата клечка.
  • 106 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    6 0 Отговор
    Не знам вече кои са по големи мръсници.Русия ли , Щатите ли ,ние ли?Направо не знам вече!?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Гост

    1 0 Отговор
    Нещо не ги виждам многото американски желаещи да живеят работят и плащат в България.
  • 110 хуху

    4 1 Отговор
    възхитени са от овчето ни търпение възхитени даже удивени от слепците у нас дето за тях америка е едва ли не блян гадни ционисти съсипващи всичко по пътя си
  • 111 Андреев

    1 0 Отговор
    Погали овцата преди да я заколиш!
  • 112 Българин

    0 0 Отговор
    Да дето им позволихме САЩ да колонизират България .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове