Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 12:42 3 165 34

Съдията с черен печат от САЩ се върна на работа

  • андон миталов-
  • съдия

Той отказа да коментира дали се е срещал с адвокатите на Николай Малинов от "Русофили"

Съдията с черен печат от САЩ се върна на работа - 1
Снимка: Shutterstock

Съдия Андон Миталов, посочен от Държавния департамент на САЩ като замесен в "сериозна корупция", се върна на работа в спецсъда. Той беше излязъл в болничен в разгара на скандала през миналата седмица.

Пред „Канал 3“ Миталов отказа да коментира дали се е срещал с адвокатите на Николай Малинов от "Русофили", отказа да коментира и наложената му забрана да влиза в САЩ. Именно съдия Миталов разреши на обвиняемия в шпионаж да пътува до Русия в края на миналата година, за да бъде награден от Путин.

По случая със съдия Миталов заместник-помощник държавния секретар за Европа и Евразия Матю Палмър, който се срещна с премиера Борисов вчера в София, заяви: "В готовност сме да предоставим данни на компетентните български власти, когато това е необходимо.

Ние сме готови да се борим с корупцията, да назоваваме лицата, които участват в корупционни практики. Искаме да се уверим, че хората са наясно, че САЩ застават твърдо и уверено в подкрепа на доброто управление, прозрачността и отговорността и ролята, която лицата, заемащи публични длъжности, играят за гарантирането на доброто управление".

Припомняме, че правосъдният министър Данаил Кирилов поиска в края на миналата седмица ВСС да уволнят съдия Миталов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шоуто на сценаристите

    19 52 Отговор
    русофилството трябва да се наказва със затвор и конфискация

    Коментиран от #8

  • 2 Дон

    44 6 Отговор
    Естествено, че ще се върне, тук да не е САЩ
  • 3 хаджи Генчо7573

    48 8 Отговор
    Интересно какъв печат трябва да сложат на Боко.
  • 4 Клара Цеткин

    7 18 Отговор
    жена му и щеката кога ще ги вкарат на топло
  • 5 Янките ВЪН

    35 13 Отговор
    Браво на хора българи дето не рупат краварски фашкии. Янките за океана и зад стената си !

    Коментиран от #17

  • 6 Diushevadez4283

    5 21 Отговор
    Toi e gotov za zatvora.Sadiia--predatel na interesite na Balgaria.

    Коментиран от #12, #28

  • 7 световните терористи уса

    27 6 Отговор
    1943 г. - Втората световна война: При петата бомбардировка на София от британско-американската авиация загиват 75 души, а над 90 са ранени.
  • 8 gggw

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "шоуто на сценаристите":

    къв па си ти бе льохман
  • 9 Сух

    20 1 Отговор
    ВСИЧКИ НАВЛЕЦИ МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #16

  • 10 Гоуст

    33 6 Отговор
    Нещо САЩ много взеха да ни се бъркат дори във вътрешната политика последно време. Да не вземат да "открият" петрол и на наша територия, че ще стане страшно за нас...

    Коментиран от #13, #14

  • 11 ККК

    3 16 Отговор
    Той е един от трезвомислещите и мозъкът му не е промит! Ушанките вън комунистите да се забранят с закон !
  • 12 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Diushevadez4283":

    Като коментираш нещо, поне пиши на кирилица
  • 13 Някой

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гоуст":

    Има в черно море но още не изобличават откритието.Като фалират държавата ще погнат нефтените находища в северната част на черно море и в добруджа.
  • 14 Един приятел каза

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гоуст":

    По неротвърдени данни хранилището за ядрени отпадъци в Козлодуй се строи за съхранение на техни такива, защото нашите по договор рашъните си ги прибират. Козлодуйски, пиши, ако знаеш нещо по въпроса.
  • 15 Бе да ги

    9 2 Отговор
    Лошо. Пропадна му детската мечта - да се докосне до "статуята на свободата".
  • 16 мими

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сух":

    Може би имаш предвид Д.Кирилов?!
  • 17 Един българин

    5 12 Отговор

    До коментар #5 от "Янките ВЪН":

    Браво на русофилите дето рупат руски фъшкии, само че да отидат да си рупат в русия не да цапат красива България.
  • 18 Ганьо

    3 11 Отговор
    Какво ли не се написа тука,но истината е че българските институции показват че изобщо не им пука че един корумпиран съдия може да работи в съдебната система
    .В една норвална държава щяха да се самосезират и да изкарат и майчиното ву мляко

    Коментиран от #19, #25

  • 19 Последния софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ганьо":

    Те много ще се изплашат, ако има някой честен.
  • 20 Тодоров

    11 2 Отговор
    Цитат (Матю Палмър): "CAЩ зacтaвaт твърдo и увeрeнo в пoдкрeпa нa дoбрoтo упрaвлeниe, прoзрaчнocттa и oтгoвoрнocттa и рoлятa, кoятo лицaтa, зaeмaщи публични длъжнocти, игрaят зa гaрaнтирaнeтo нa дoбрoтo упрaвлeниe". Ето това е - добро управление. И на мен да ми преведат 2 милиарда долара за няколко скапани самолета и да стана с 2 милиарда по-богат, а някой друг с 2 милиарда по-беден, сигурно и аз бих отправял подобни пресилени "хвалебствия". Гнусна работа, гнусно управление в хубава страна.
  • 21 Гост

    3 12 Отговор
    ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЗА РАБОТЛИВИ,ВЪЗПИТАНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА...ОСТАНАЛИТЕ СИ ИСКАТ СОЦИАЛИЗМА...

    Коментиран от #30

  • 22 Къде е наказанието😂😂😂😂

    4 0 Отговор
    Че немало да ходи на марс ли😂😂😂😂
  • 23 The Gentleman

    13 2 Отговор
    Само изтривалка-мариометка може да изтърпи подобна намеса във вътрешните дела на България. Извинявайте, какво е сторил този съдия? Пуснал Малинов, човека си получил ордена и после се върнал - къде е проблема? Малинов не е шпионин при това, а жертва на лов на вещици инспириран от САЩ, ей това е всичко.
    А горкият съдия, какво ще прави сега, като не може да посети САЩисаните? Боже, Боже, какъв проблем. Човека никога няма да може да иде да види на живо наркомани, проститутки, рокери, гейове, негърските банди на Ню Йорк. И в индиански резерват няма да иде за да види, как живеят коренните жители на Америка. И в Голивуде няма да иде за да види, как се заснема кацането на луната. И във Вегас няма да може да иде с лимузина, а да се върне на стоп в обратната посока. Мали, Мали, горкият човек. Що за смешна санкция е това, кой въобще се е засилил да им ходи в краварският клозет. Въпросът тук е друг. Смисъла на санкцията не е в това, което конкретни забранява, а смисъла е да унищожи репутацията на този съдия. Та тук питам българите, защо позволяваме такава груба намеса от страна на САЩ? Ние нямаме ли достойнство бе хора? Защо сме такива подлогани се чудя. Коя е тази грозотия Хироу Мустака, че да се разпорежда със живота и репутацията на един български съдия. Пфуу.... Робско ни е мисленето и това си е то.
  • 24 Йорд Симов

    3 4 Отговор
    Ако ви трябва да подкупите съдия, обърнете се към мен. Чрез доковска можем да стигнем до всеки съдия и проблемът ще ви бъде решен.

    Коментиран от #31

  • 25 ГОШО

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ганьо":

    В една нормална държава външния министърът тутакси да е привикал посланика на САЩ за протестна нота а и за нещо по сериозно
  • 26 Кръстю

    9 2 Отговор
    Краварите взеха много нагло да се месят във вътрешните работи на БГ. Къде по корумпирани съдии имза. ама тоз не им отърва. Още един сериозен противнок на Гроб.
  • 27 karl hoker

    8 2 Отговор
    Г-н Миталов, хора като Вас винаги ще бъдат трън в очите на гадните американски чифути......да не ви пука...
  • 28 Гешефт

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Diushevadez4283":

    А сега кажи какви са интересите на Булгария ? Сигурно си мислиш че че всички ние сме длъжни да ближем краварски задници а? В голяма заблуда си!
  • 29 изидорус

    7 1 Отговор
    Съдията е железен!Нямат нищо,просто политически фейк за масите!
  • 30 изидорус

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    И аз искам демокрация ,но не тази фалшивата при която като набедиш някого и ,защото си американец то е вярното! Това е Инквизицията.Нека не забравяме демокрацията няма как те да са я създали преди 240г.
  • 31 787

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Йорд Симов":

    Брей, разбирач и оправяч имало тук?!? "Оправи " Божков Баневи,Василев като си голямата работа!
  • 32 Казуар

    0 2 Отговор
    Ако руснак пише сведения за държавата до западноевропейски и американски служби, ще бъде ли пуснат да бъде награден от Тръмп за братска дружба.
  • 33 Горо

    1 0 Отговор
    Канал 3, заедно с радио К2 на откачалката Беновска са на хранилка на ГЕРБ и Борисов!
  • 34 Горо

    1 0 Отговор
    Борисов не е премиер на свободна и независима държава, а портиер в американското посолство!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове