Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 13:09 4 618 14

Обвиниха в безстопанственост шефката на Басейнова дирекция - Пловдив

  • цветелина кънева-
  • басейнова дирекция-
  • басейнова дирекция пловдив-
  • сондаж-
  • юговска-
  • чепеларска

Цветелина Кънева остава в ареста за 72 часа

Обвиниха в безстопанственост шефката на Басейнова дирекция - Пловдив - 1

Директорът на Басейнова дирекция - Пловдив инж. Цветелина Кънева се сдоби с обвинение за безстопанственост. Грози я глоба до 5000 лева и затвор до 6 години.

БНТ припомня, че в Захарния комбинат в Пловдив, който се свързва с арестувания Ветко Арабаджиев, през 2018 година е открит незаконен сондаж. Това е бил единственият водоизточник на големия захарен комбинат в Пловдив. 26 кубика в секунда са добивани само и единствено оттам. Щетите за 1 година надхвърлят около 60 000 лева.

Задължение е било на Цветелина Кънева не само да констатира наличието на тези съоръжения, каквото всъщност е направено, но и да ги ликвидира, за да спре трупането на щетите за държавата. Това не е направено от нейна страна, въпреки че е имало препоръка и от Министерството на околната среда и водите.

Кънева остава в ареста за 72 часа.

Шефът на пловдивската полиция заяви, че ще бъде направено разследване и за добив на инертни материали от р. Марица. От окръжната прокуратура съобщиха, че далеч това не е единственото предприятие, което има незаконни сондажи и добива вода от незаконни източници. Около 40 са само на Пловдивска област тези предприятия.

"Захарен завод - Пловдив черпи вода единствено и само от този източник, който е незаконен. Не само, че не е премахнат, но повече от година този сондаж продължава да добива в 26 метра в секунда вода, която се използва от това предприятие. В следствие на това е формирана щета от порядъка на 60 000 лева, каквото е обвинението, за държавата за една година водочерпене", заяви пред БНТ Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    26 1 Отговор
    Някой имали представа от 26 кубика, и от секунда, или си ги пишете за да си вземете заплатката.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хечко

    8 9 Отговор
    Ехх, тая Гуцка на снимката каква самодоволна физиономийка е отпрала! Не е и предполагала, че ще и духнат под опашката..
  • 4 Иво

    17 1 Отговор
    Тези 26 "кубика" са от прокуратурата а иначе вероятно са 0,026 куб.м в секунда. Те така докрават необходия им размер на щетите. Може би е трябвало след съставяне на актовете тази жена да отиде с голям чук в захарния завод, да ошамари директора и собственоръчно да набие чеп на сондажа.
  • 5 Мони

    10 0 Отговор
    Огромните къщи покрай гребната на Пловдив нищо не плащат. И имат сондажи. и там си е затваряла очите. Бедните плащат, за богатите си затварят очите. Да влязат и в къщите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Васил

    1 3 Отговор
    От държавен служител работа не търси
  • 8 BG гражданин и данъкоплатец

    3 0 Отговор
    200 000 000 л./год. - това си е сериозен обем, но като имаме предвид професионализма на управляващи и проверяващи жална ни майка... То и великия "пожарникар" не прави разлика между 300 л./с и 300 м3/с, а се пъчи с диплома, където математиката и мерните единици са основата на "професията" му.

    Коментиран от #10

  • 9 цвцв

    1 0 Отговор
    стоят си по кабинетите флиртуват спо млади и чакат заплатата,същото е и в апи по пътищата дупки а по банкета гора от дървета мафиоти
  • 10 само това ли

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "BG гражданин и данъкоплатец":

    Боко в Корея му бутат тапия 9 Дан-а,ама той се муси иска `10`Дан-а.....
  • 11 водопроводчика

    3 1 Отговор
    Сега, чудих се доста как да разбера понятието 26 метра в секунда без да имам фи на тръбата.
    И си отговарям, че водата трябва да измине 26 метра докато кажа едно, при две ще е 52 метра в секунда, бърза е водата, не е за прокурор дайте някой спринтьор на 200 мера с препятствие ,защото
    според обяснението не изглежда законосъобразно от прокурорска гледна точка.
    А и кой е, проверяващия спринтьор-прокурор, дето нахендри шефа си?
  • 12 безпартиен

    1 1 Отговор
    Това с безстопанствеността е направо за смях!!!Ами потози член от НК може и ТРЯБВА да бъдат обвинени всички кметове на населени места където се намират затворени и изоставени училища!!!Това са хиляди села и малки градове където има наистина оставени на саморазрушаване и на кражби училищни сгради!!!Ако този гл.прокурор чете нека да възложи проверки на всички подчинени прокурори!Лесно става и не изисква много усилия!
  • 13 бай Шиле

    0 2 Отговор
    Не е ясно какво точно е ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО.
  • 14 ото

    0 0 Отговор
    Гешев си върши работата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове