Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 19:50 5 975 21

Ученичка твърди, че е системно тормозена от учителка (ВИДЕО)

  • психически тормоз-
  • ученичка-
  • учителка

Случаят е от Благоевград

Ученичка твърди, че е системно тормозена от учителка (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock/Илюстративна

14- годишна ученичка от Благоевград е подложена от година на системен психически и физически тормоз от учителката ѝ по английски език. Придружено от майка си, момичето потърси помощ местна медия.

Всичко започнало миналата година, когато ученичката била изгонена от час през зимата само по къс ръкав на студа, защото носела фон дьо тен и имала гел лак на ноктите.

Майката споделя пред struma.com: "Това започна февруари миналата година, когато дъщеря ми отслабна драстично и изцяло промени външния си вид. Не знаем на какво се дължи, изглежда като завист. Тя ми споделя, че всяка седмица се случва, учителката да я тормози и унижава пред целия клас. Непрекъснато ѝ повтаря, че е луда, да ходи да си измие лицето и да се осъзнае".

Разтревожената майка казва, че се е притеснявала, че детето ѝ има тинейджърски пъпки, затова слагала лек фон дю тен, който обаче бил огромен проблем за учителката.

В класа имало и други момичета с по-тежък грим, но те остават незабелязани от преподавателката.

Майката споделя още: "Казвах ѝ да бъде търпелива, да не отговаря на учителите и да стиска зъби, докато завърши, но днес чашата преля, когато тя ми се обади плачейки, след като госпожата проявила физическа агресия, като я хванала за косата. До сега мълчах, защото не искам да правя сензации и да бъда център на внимание, но когато става въпрос за детето ми ще предприема всички мерки.

Да не говорим, че до преди години тя беше пълничка и тогава никой не се вглеждаше в ноктите и лицето ѝ. Днес тя е красиво момиче и се превърна в обект на тормоз. Нямам обяснение за това поведение на педагог.

Ученичката твърди, че не е първия случай на тормоз от страна на учителката. Доколкото ѝ било известно родители са подавали оплакване до директора на училището, но случаите остават потулени. 14-годишната ученичка споделя: "Тя започна да ме дърпа за косата и не искаше да ме пусне да изляза, а бях толкова разстроена, исках да се обадя на мама.Това се повтаря цяла година, непрекъснато ме обижда, казва ми, че съм ненормална".

Като доказателства за тормоза има видеа, които момичето предостави, в които учителката сама признава, че я е скубала и дърпала за косата, чува се как преподавателката казва:

"Понеже те дърпам за косата да не си оплешивяла, сега ще ми припадаш ли".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    16 18 Отговор
    Пак пияни даскалици...
  • 2 да бе

    28 22 Отговор
    майката да си оправи `стоката`......
  • 3 мима

    28 16 Отговор
    То е ясно, че учителката е ку-ку! Тя е неадекватна и говори глупости! И какво я държат тази пенсионерка?
  • 4 Mustafa

    24 25 Отговор
    Наркотиците до това водят.Малките пикли от малки са на трева и амфетамини.
  • 5 888888

    12 21 Отговор
    Даскалицата е много луда! Да бъде обесена.
  • 6 Шопо

    25 19 Отговор
    Уволнете това подобие на даскалица! Това е психически тормоз !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ужас

    20 16 Отговор
    Какъв й е проблема на тази учителка? Всяко дете в тази възраст иска да бъде харесвано. Поведението на "учителката"е абсолютно недопустимо. Работата й е да преподава уроците, а не да тормози 14 годишни деца. Ако не знае ученикът, си получава съответната оценка. Абсолютна комплексарщина да тормозиш деца. Да я уволнят незабавно.Това не е учител, още по-малко педагог. Боже, такива екземпляри учат децата ни.Срам
  • 9 Даскал

    17 12 Отговор
    Интересно ми е ако отида при тая учителка и й бия два шамара и после й кажа " като съм ти била два шамара, да не би да си умряла" кво ще стане? С какво право ще скубе, ще дава квалификации кой какъв е? Ходиш на у-ще да учиш, не да бъдеш скубан, обиждан, тормозен. Как ще се отрази на психиката на това дете такова поведение?
  • 10 Йозеф

    13 8 Отговор
    Лелката е изперкала. Между другото фон дьо тена увеличава пъпките, но не е недопустимо момиче да се гримира.
  • 11 Мда мда

    5 8 Отговор
    Учителките да си гледат преподаването и да не възпитават децата, че са мамин-ненапити, културни почти колкото японските.
  • 12 Торба с екстременти

    7 10 Отговор
    Аз ако съм на мястото на майката, тая изкукуригала даскалица ще се превърне в боксова круша и след това в пълен чувал за смет и ще отиде на бунището.
  • 13 Ехоо

    12 9 Отговор
    Бой за учителите! Гадна долна пасмина! Бият и тормозят децата ни! Прекрасни умни и послушни деца. Прекрасно сме ги възпитали а тия прости и тъпи надрусани даскали само ги тормозят! Ами дръжте си прекрасните деца в къщи и не ги пращайте на дасклото да ги тормозят!
    Прост народ - слаба държава! Приберете си джендърчетат да си стоят гримирани и напудрени в къщи и пред огледалото! Пратете ги в Норвегия и Нидерландия! И смърт за учителите!
  • 14 СТОП

    8 8 Отговор
    Не учителката а малката има нужда спешно от специализирана помощ заедно с майка си, която е причината за това.Не може да излиза по време на час .И

    Коментиран от #16

  • 15 Име

    7 5 Отговор
    Боже Господи що за изтрещял изрод трябва да си за да се държиш така? Съгласен съм, че учителите са изтормозени, но това е непростимо. Тази учителка веднага дисциплинарно уволнение, също и за директора за укриватлество. Няма вече прошка, терпението отъня. Ако няма справедливост по този случай нещата лесно могат да излязат от контрол и тогава няма да има виновен-невинен. Някой хора явно си подритват здравните книжки, но не се знае кога ще им питрябват. Също родителите трябва да съдят това човекоподобно заради тормоза който явно продължава дълго време и със сигурност е нанесъл психологически травми на детето. Ако тая беше пред мене не бих могъл да отговарям за действията си.

    Коментиран от #20

  • 16 Име

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "СТОП":

    А ти видя ли защо иска да излезе от час? Или просто така си говориш, заради пилешкия си акъл? Наизуст и по дифолт?
  • 17 Усмивката

    3 1 Отговор
    Е правилно т е казала учителката. В час не се пуши трева. В тоалетната между часовете може.
  • 18 Даскал

    2 1 Отговор
    Съгласно правилника за вътрешния ред в училището има ли забрана за грим и лакове?
    Ако има, учителката е абсолютно права да не допуска такива ученици в час!
    Ако обаче няма, учителката е виновна.

    Коментиран от #19

  • 19 Име

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Даскал":

    Даже не стигаме до правилника, както се казва има и други гримирани, а учителката се заяжда само с това дете. Ако гледаш приложения видеозапис, още в самото начало става ясно, че учителката издевателства над детето, в опит да избегне тормоза детето моли да излезе за да може да се успокои, а учителката използва властта си за да не пусне детето навън и продължава да я тормози и манипулира, да и внушава неща които не са верни. Учителката, заедно с директора подлежат на незабавно отстраняване. На мястото на родителите незабавно завеждам дело срещу въпросната "възпитателка", за да заплати годините посещения при психиатър на които ще ходи това дете.
  • 20 заз

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Име":

    не става така веси да дава акъл мой човек.....
    Само по видео, се е ясно какво става тчоно
  • 21 въпросче

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера,какво толкова е станало,когато момичетата ходят с грим? Нали той е за тях? И как жена ще дърпа момиче за косата? Нали учителката си има коса? Защо не си дърпа своята?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове