Last news in Fakti

8 Март, 2023 10:36 3 019 54

Учителка към седмокласници: Малоумни нещастници

  • учителка-
  • обиди-
  • седмокласници-
  • 12 су „цар иван асен іі”

В пристъп на ярост въпросната учителка дори си е позволила да удари дете, твърди неговата майка

Учителка към седмокласници: Малоумни нещастници - 1

Родители на седмокласници от столичното 12 СУ „Цар Иван Асен ІІ” твърдят, че учителка по български език и литература системно обижда децата, като ги нарича „глупаци, тъпаци, малоумници и нещастници”.

В пристъп на ярост въпросната учителка дори си е позволила да удари дете, твърди неговата майка.

Като доказателство родителите предоставиха на Нова телевизия аудиозаписи. Въпреки многото им разговори с директорката, въпросната учителка продължава да преподава. От Регионалния инспекторат по образованието също са установили проблеми в поведението на учителката, както и изоставане в учебния процес.

„Изчезвай! Не ме бийте! Отивай в малкия салон”. Записът е от час по български в седми клас. Гласът, който се чува, е на учителката Маргарита Василева. Родители твърдят, че тя удря ученик.

„Предавали са си учебниците в края на миналата година. Не знам какво е провокирало нейното поведение, но тя го е ударила няколко пъти по гърба, след което го е изпратила да си връща учебниците в малкия салон. Много ученици от класа са потвърдили, че детето е удряно”, разказа Марина Николова - майка на седмокласничка.

„Доколкото знам, няколко пъти тя е посягала на въпросното дете. То се е оплаквало. Родители са сметнали, че то, може би си измисля, може би, че преувеличава”, добавя Николова.

След като чуват записа, родителите на момчето настояват да видят кадрите от камерите в класната стая. „Където всъщност няма звук, те имат само картина. Но под картината биха се видели ударите, но се оказва, че записите от този ден, не съществуват. Ръководството е казало, че точно в този ден камерата не е записвала”, каза още майката на седмокласничка.

Директорката помни, че учителката си е изпуснала нервите, но не помни дали е ударила ученик. „Според нас колегата удря по масата. Да, не е педагогичен подход по този начин да се обира вниманието на децата, но понякога се случва. Честно казано, не знам как ще го приемете, нямам спомен. Има случаи, в които камерите не работят. Гледахме камерите и не можахме да установим нищо, но дали беше, защото точният ден и час не можа да се установи, сега не мога да ви кажа”, заяви директорът на 12 СУ Вера Захариева.

След инцидента детето, чиито родители твърдят, че е бито от учителката, е преместено в друго училище. Освен че си изпуска нервите, преподавателката по български си позволявала и да обижда учениците, твърдят родители. „Кои сте вие? Питам, кои сте вие, че да коментирате мои реплики? Глупаци, тотални глупаци сте вие”, се чува от аудиозапис.

„Обидите са всеки ден, че са нещастници, неинтелигентни, глупаци. Това е проблемът, че тази жена непрекъснато крещи и обижда децата”, коментира пред Нова телевизия Ели Манолова - майка на седмокласник.

„Глупаци, тъпаци. Моят син има епитет. Той е неблагодарник. Всяко дете си има епитет”, допълва Росица Цветанова.

„Ще ми претендират те за шестици. Интриганти такива, глупави. Защо си отворихте вие устата да коментирате навън. Имате ли малко ум в тая глупава глава?”, се чува още от аудиозапис.

Крясъците и обидите родителите чуват за първи път по време на пандемията, когато децата учат онлайн. „Лично аз съм чувала, когато съм била вкъщи, изключително обидни думи с повишаване на тон, което отнема 30 минути от учебния процес, който е 40 минути. „Неблагодарници, глупаци”, твърди Цветанова.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шишо Бакшишо

    94 8 Отговор
    Децата растат, стават идиоти. По онуй време, ако дъвчеш в час, ти лепяха дъвката на косата и с шамари те гонеха. Ех...
  • 2 Каквито родителите - такива и децата !

    103 7 Отговор
    Едно време , ако направиш беля като те ошамари класния и каже на баща ти - в къщи ядеш два пъти по-голям бой !
    Всички станахме хора, сега в училище всеки се лигави, на даскалите им направиха 2000 лева заплатите, а в училище е пълен хаос и никой не учи !
  • 3 коментар

    105 9 Отговор
    Човек трябва да има биволски нерви за да търпи идиотчетата в клас

    Коментиран от #26

  • 4 Откровена учителка

    74 2 Отговор
    тва е реалноста за която всички мълчим.
  • 5 Радио Чукотка

    11 6 Отговор
    По мое време си беше нормално..... Защо ли нищо не се променя?! 🤔🤔🤔
  • 6 Псевдоним

    58 2 Отговор
    Нищо страшно не се е случило, политиците и експертите всеки ден го правят същото по телевизора.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 8765

    71 5 Отговор
    Права е учителката.
  • 9 защо

    53 6 Отговор
    права е жената
  • 10 Герги

    68 5 Отговор
    Грешка е направила учителката че не е извъртяла един на майката...да разбере как си е възпитала детето...Те в къщи не могат да се оправят с едно или две.....как учителката да излезне на глава с 20 и повече деца...Не помагат ли родителите в къщи учителката не е магьосница да вкара всички в ред...

    Коментиран от #29

  • 11 Българка

    19 63 Отговор
    Такива вулгарни, цинични същества не само че не трябва да се допускат до образователната система, но трябва да им бъде забранено всякакъв досег с деца, дори работа с обикновени хора хора. И в същото време тази извратенячка сигурно иска да й бъде увеличена учителската заплата

    Коментиран от #16, #50

  • 12 Старец

    61 2 Отговор
    Учителката е права. Сутрин ги гледам по спирките на автобусите. Тотална дебилщина и простащина.
    Тъпи глави сложени върху огромно самочувствие.
  • 13 Руснаков

    58 3 Отговор
    Представяте ли си колко е накипяло на учителката за да си позволи този лукс...много добре знаейки какви ще са последствията...Расте ...кофти поколение...

    Коментиран от #30

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гочо

    48 1 Отговор
    Ситуацията в БГ училищата е такава...дете ако не хареса някоя учителка и и извърти един шамар,учителката може само да го изпрати при психолог и после да се решава дали да се изключи...Не мога да си представя по наше време .....ДА КАЖА НЕЩО ВЪПРЕКИ НА УЧИТЕЛЯ......После бой в училище и бой и в къщи...Спокойно мога да кажа че станахме хора...за сегашното младо поколение.....ще замълча...

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 111111

    50 4 Отговор
    Не са виновни учителите; родителите са.

    В класа на .... една математическа гимназия ... родителите принудиха учителя по английски език да напусне; защото им давал на учениците да учат по дватрийсе нови думи за домашно. Ти да видиш... двайсе нови думи!

    И в същата гимназия изгониха учителя по математика - човек с дузина ученици медалисти от олмпиади. Защото бил давал за домашно на пишман учениците да решават задачи вкъщи.

    Смятайте какво ни чака от тук нататък.

    Коментиран от #22

  • 18 Самата истина

    25 1 Отговор
    Казва тази учителка.
  • 19 Механик

    43 2 Отговор
    Поредната пискаща мамичка, отглеждаща младо лekeнце.
    Ами ако проверим детето и за знания, дали няма да се окаже, че дасклицата е права като го е нарекла "мaл0умно"?
    А че е нещастник, това е ясно. С такава майчица, няма как да си щастлив.
    п.п.
    По никакъв начин не оправдавам учителката, но се замислете, дали все пак казаното от нея не отговаря на истината. А както знаем, истината не е обида.
  • 20 Мнение

    4 31 Отговор
    Тази учителка да се уволни! Явно няма качества нужна за професията си, няма и стабилна психика! Не може да се справя в конфликтни ситуации и да ги разрешава адекватно! Да я съдят!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПалавНИК

    1 9 Отговор

    До коментар #17 от "111111":

    Не знам как е в провинцията, но в София определено не е така.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мдаа

    6 20 Отговор

    До коментар #3 от "коментар":

    Щом не можеш да търпиш деца - не ти е призванието да бъдеш учител!

    Коментиран от #34

  • 27 Браво на нея

    23 1 Отговор
    За жалост отглеждаме дебилско-консуматорско поколение с ограничен без изразена национална принадлежност.
  • 28 Абрахъм

    17 1 Отговор
    Е като е права учителката, кво да прайм?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Съвет

    4 26 Отговор

    До коментар #13 от "Руснаков":

    Учителката явно психически не е добре. Да си смени професията.
  • 31 зевзеклия

    16 1 Отговор
    най вероятно твърдението на учителката е вярно, инспектората да провери, да им пусне тест за интелигентност на въпросните ученици, съобразен с възрастта им, но да не е труден като ПИЗА-та, че там се видя че нямат шанс
  • 32 Слава на свободният свят !

    5 2 Отговор
    Ами жената има наблюдения...явно всичко читава отиде да се мъчи при джендърите...тук останаха истинските патриоти ! Аз ги познавам по татуирания хр.кръст на прасеца, тениската на азиатски диктатор, чантата диагонална, анцунга, погледа и паркираното старо Би Ем Дабъл Ю
  • 33 ТОВА Е ИСТИНАТА

    20 3 Отговор
    Пълно е с подрастващи идиотчета....
  • 34 Да търпиш и се унижаваш, или за учиш !

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мдаа":

    Две различни неща...но у нас родителите освен от строителство, микробиология, автомонтьорство, политика и т.н. - разбират и от нАучна дейност ! Дерзайте млумнци и се радвайте, че живеете в държавата на Баце...диванетата ще вземат заплатка и без диплома, стига да слушат и бликат на вожда
  • 35 Етичен кодекс на учителите

    5 7 Отговор
    Има Етичен кодекс на учителите и в него се казва:"
    Чл.17. Педагогическият специалист се отнася с учениците, техните родители и гражданите с нужното уважение, като не накърняват достойнството им, не създават конфликти, не нарушават правата им и не ги дискриминират(!!!)"

    Коментиран от #51

  • 36 Права е

    7 1 Отговор
    Кое не е така?
  • 37 За добро

    15 1 Отговор
    Навремето учителя винаги имаше право. И е било за нашето добро. Всички считаха така. Ако пък се стигне да викнат родителите в училище и да разгледат случая, след това "ремонта" у дома продължаваше.
    А сега все учителите са виновни и .......... резултата е налице. "Мойто гардже си е най-красивото, добро и винаги право!" :))

    Коментиран от #44

  • 38 Мандо

    16 1 Отговор
    Имам деца и заставам зад учителя . Бил съм на родителски срещи и като видя родителите ми става ясно, що за деца култивират . Но с едно съм съгласен ! Тези епитети не трябва да се прилагат на децата , а на техните родители .
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Браво

    3 1 Отговор
    на жената, дайте и брадва и докато преписват с наведени глави…….. клъц!
  • 41 Диамантената ръка

    9 0 Отговор
    Че е пълно с келешчета в училище е ясно, но не всички са такива, а че има психично болни учители също, аз лично познавам поне две такива кукундрели
  • 42 даскала

    7 0 Отговор
    Права е учителката,че са тъпи и в русе има едно ОУ иновативно уж до СУ по облекло родителите искат по високи отценки стайте малки,а децата много но иновативно
  • 43 Даа

    12 1 Отговор
    Ми те са си идиотчета, който не е преподавал, не знае.
  • 44 Хахах

    14 0 Отговор

    До коментар #37 от "За добро":

    Ако станеше така едно време, бащата се обаждаше на учителката и казваше - малко сте го била :-)
  • 45 Констатация

    16 1 Отговор
    В онова време , за което се говори , с уважение към образованието , и се сочи за пример . Аз съм ял шамари от своя учител ,и класен по математика, поне 3 пъти месечно. В час беше толкова тихо , че можеше да падне мигла , и да се чуе. Събота с нашият класен играехме футбол , или правехме вело-поход. Благодарен съм му , за всеки един шамар . Това което "Со кротце со благо , и со малко кютек " съм научил от него , ми е помогнало в живота. Задайте си въпроса - Какво отглеждаме в момента?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Те такива майки

    12 1 Отговор
    Правят лоша услуга на отрочетата си! Някога родителите ни учеха да уважаваме учителите си и не тичаха за щяло и не щяло да се жалват и да искат обяснения че и до телевизия да стигат! Нали не мислите че ако тея „ кротки и възпитани” ученици не са й дали повод и то не един то жената не би си изпуснала нервите !Срамота!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Оги

    15 1 Отговор
    Права е учителката. Това е самата истина. Всички от чалга-поколението си мисли, че отглеждат гении, а то - обикновени тъпанарчета. Нагли и агресивни.

    Коментиран от #54

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Боруна Лом

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Етичен кодекс на учителите":

    КВО ПРАЙМ С ИДИ. ОТ. ЧЕТАТА
  • 52 Не е

    11 0 Отговор
    сгрешил. Ще се видят резултатите от "демокрацията" в най-близко бъдеще, но ще е късно.
  • 53 Гост

    4 2 Отговор
    От родители идиоти се раждат деца идиоти.
  • 54 Аз очевидно съм един от тях

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Оги":

    Много е интересно мнението за деца, които нито сте виждали, нито сте чували. Защо ви е да ни обиждате, като в репортажа се споменава само за това как тя ни обижда и ни удря. Не знам как решихте, че всички от випуска слушат чалга и са, цитирам, обикновенни тъпанарчета, нагли и агресивни. Ще Ви помоля следващия път да се въздържате от такава оценка, защото може и да е вярна, може и да е невярна, но в повечето случаи е невярна и създавате лошо впечатление на тези, които четат коментарите, а освен лошо то е и невярно впечатление към обекта,за който говорите, а в случая - седмокласниците на 12 училище
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове