41 435 48

Лекар от Хонгонг ексклузивно пред 7/8 TV: „Броят на жертвите от Коронавирус е много повече от официалната статистика.“

Тя разкри шокиращи факти и разказа за реалните измерения на болестта

Лекар от Хонгонг ексклузивно пред 7/8 TV: „Броят на жертвите от Коронавирус е много повече от официалната статистика.“
Снимка: Shutterstock

В публицистичното предаване „Студио Хъ“ по 7/8 TV беше излъчено интервю с една дама - лекар от Хонконг, която се занимава с изследване на кръвта. Темата на разговора беше свързана с разрастващата се епидемия от Коронавирус. По нейна молба, от съображение за сигурност, не беше разкрито лицето ѝ.

Пред Станислав Балабанов, тя разкри шокиращи факти и разказа за реалните измерения на болестта и превенцията срещу нея.

На въпрос от Станислав Балабанов: „Дали официалните данни, които всички медии разпространяват, свързани с броя на жертвите (бр. над 2400 души към момента) от Коронавируса в Китай отговарят на истината“, тя отговори:

„ Истината е доста различна. Те въобще не се доближават до истинската бройка. Деканът на медицинския факултет в Хонконг, който от началото се занимава с тези изследвания, който е специалист по хематология и кръвни изследвания, публикува в самото начало на епидемията данни свързани с броя на заразените в Ухан, откъдето тръгва заразата. Той говореше за 80 хиляди души още от самото начало, а броят на жертвите към момента със сигурност е много по – голям от данните оповестени по медиите“.

На въпрос: „Оказан ли е натиск от китайското правителство по отношение на истината относно Коронавируса“, лекарката сподели:

„Да, да, има натиск от китайското правителство. Китайското правителство е изключително чувствително относно информацията, която се разпространява в Интернет. Затова първите осем лекари, които бяха в досег с вируса и се опитваха да споделят тази информация в Интернет, бяха задържани и предупредени от местната полиция да спрат разпространението на информация. По-късно те бяха върнати на работа, но вече беше изтекла информация, която китайските власти не можеха да контролират. Тя стигна до световните медии и те трябваше да признаят епидемията.“

Станислав Балабанов попита: „Дали китайските власти вече успяват да се справят и да контролират епидемията?“.

Тя отговори: „Не мисля, че е така, поне в Ухан. Чуваме слухове, че изгарят живи хора, за които има подозрение, че са заразени. Това са слухове, няма начин да ги потвърдим като информация, защото в Ухан на повечето места е прекъсната връзката с Интернет. През последните две – три седмици не сме в състояние да получаваме новини от там. Също така журналистите, които са участвали в предаването на информацията, някои от тях са под карантина, други просто са изчезнали“.

Тя сподели, че няма нужда да се създава паника в България, тъй като все още няма заразени, но е хубаво всички да спазват добра лична хигиена и да са подготвени с необходимите способи, за да предотвратят евентуално заразяване.

Цялото интервю може да гледате тук:

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 110 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Като някои от правителството ви говори

  66 20 Отговор
  Колко малко има заразени просто умножете казаната цифра х 100 или 1000 и може да добиете реална представа за цифрата😂😂

  Коментиран от #6

 • 2 Сатаната

  109 12 Отговор
  Тук няма заразени, обаче капацитета на ВМЕА бил изчерпан?

  Коментиран от #31

 • 3 Баш Истината

  136 33 Отговор
  Точно по комунистически. Навремето как беше за Чернобил.На мръсните червени една дума не им вяврвам.

  Коментиран от #7, #37, #43

 • 4 Азз

  31 15 Отговор
  Ей, нямате спиране, Факти!
 • 5 Ало-о-у-у-у

  22 36 Отговор
  Како,ха добрутро мар Пенке ле...Таз някакви големи тайни ли ни споделя ТИ ДАН НА МИСЛИШ НАС ЗА ГЛУПАВИ МА ДОКТОРКЕ?ТИ СИ АКАНА СЕЛСКАТА ПОЩАДЖИЙКА

  Коментиран от #9

 • 6 Банкера

  24 8 Отговор

  До коментар #1 от "Като някои от правителството ви говори":

  Ти да знаеш може и да имаш право точно по хиляда....само се запознай с деривати и сурогати в банкирането или как се лъже законно по ЗАКОНА :):):):) пък после ще те запозная с приятели застрахователи и ценностната ти с-ма ще се промени сама

  Коментиран от #11


 • 7 Червени зелени

  67 5 Отговор

  До коментар #3 от "Баш Истината":

  Управниците са едни и същи Хрусчов правилно ги нарече преди години хитреците от софия...това са хора дето заемат позиция в зависимост от международното положение така че да могат да грабят..след войната трябваше да станат комунисти щото само така можеха да грабят от ссср сега след разпада му видеха че требва да са демократи и евроатлантици за да могат пак да грабят а народа е просто една тежест ненужна некви дето не ги броят за живи
 • 8 El chapo

  20 23 Отговор
  ⁷/8 TV за пръв път да чуя нещо смислено по случая
 • 9 Лили

  28 14 Отговор

  До коментар #5 от "Ало-о-у-у-у":

  Тя да не се окаже че не е докторка ами е доктореса или доктотреса....:):):):):)
 • 10 El chapo

  12 20 Отговор
  Чел съм в някакви форуми не български и някакви тем подобни че това е чума не е вирус щом има хора които твърдят това нещо значи има някаква истина и това че до 2 години ще има ваксина което не е даже и сигорно доказва това донякъде и това което каза че е хубаво хората да се запасят с храна за дългосрочен план и че изгарят хората което би могло да е вярно ако починалите хора от чумата ги изгарят ще предотврати разпространението донякъде щото ако ги погребат не унищожават чумата

  Коментиран от #21

 • 11 Ценностното ми система е променена

  9 2 Отговор

  До коментар #6 от "Банкера":

  Аз съм борсов спекулант
 • 12 👑 инфо

  17 21 Отговор
  Заразените в Китай са милиони, починалите до сега са десетки хиляди.

  Коментиран от #25, #36

 • 13 Питам русофилите и комунистите в Карлуково

  22 28 Отговор
  Българинът е толкова болен човек, че ако се разболее от коронавирус може би даже ще се почувства малко по-добре!! Особено ако е комунист! Какво става с ракетите С-400 за Турция?? Пътуват ли, пътуват ли?? Как вървят доставките, вървят ли, вървят ли?? Дайте по-подробно инфо, докъде са стигнали...?? Взимате ли хаповете по предписание и рецептура и ще доставяте ли на Ердо установките на време??

  Коментиран от #26

 • 14 Бесен

  31 5 Отговор
  Хахахах със сигурност бил... а от къде тая сигурност, като тя не е и стъпвала там, познава някой който чул че някой ходил и му били казали... Ми ок, дайте да забравм Китай - Италия докладва двойно по-малък процент загинали, а в световен мащаб процента на загинали е 3-4 пъти по-малък от Китайския Ма нищо де - не се отпускайте! Трябва да ви е гадно и да ви тресе параноята ;)
 • 15 Хкнб

  33 2 Отговор
  Китайците и да послъгват няма как да накараш във всяка държава властите да лъжат. Здравият разум е от нужда при такива ситуации. Иначе губиш от страх и малкото разсъдък с който разполагаш
 • 16 БКП

  26 13 Отговор
  Никоя държава няма да признае истината за да не се всява паника сред населението. Китай реагира напълно нормално в случая, не виждам проблем в криенето на истината.
 • 17 Йлбб

  32 2 Отговор
  В България никой не вярва на никого и всеки мисли , че го лъжат. Но по света не е така. Просто тук има такава конюнктура 30 г. вече. Затова и няма развитие и реформи. Тъжничко е да чета и мненията по форумите поради масовото недоверие. Това е отрова за обществото , когато не можеш да се доверяваш на никого. Затова е пълно с конспиратори.
 • 18 Славиеб

  28 15 Отговор
  Учиндолеца залязва с пълна сила и за да го чуят и видят за малко и холера ще обяви.
 • 19 serjant

  4 5 Отговор
  kakva radost za jurnaljata i za panikjorite , bolesti ,razruha ,smart ujas , kakvo udovolstvie e za njakoi tuk.....inache goljama skuka... koga li shte si platite za toja genocid...
 • 20 Ддс

  3 5 Отговор
  Първите въпроси ги разбра без превод...
 • 21 VOk

  10 1 Отговор

  До коментар #10 от "El chapo":

  Ба*ти и изречението :)
 • 22 МАНАФ

  10 1 Отговор
  МА СЕРИОЗНО ЛИ МА МАРИНОВА ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ СЕ ЗАРАЗИТЕ И ВИЕ РЕПОРТЕРЕТЕ
 • 23 Ужас

  10 15 Отговор
  Кажете какво да правим! Аз напускам работа и ще се скрия вкъщи! Всички кихати и кашлят! БОлниците са пълни, това не е вирус а чума. В китай горят живи болните! ЧУМАТА ДОЙДЕ! Крийте се! ЧУМАТА Е ТУК!!!

  Коментиран от #27

 • 24 Баба Нина

  19 11 Отговор
  Шоу, Слави, 7/8, чалга ТВ....нема се учудя да са докарали некоя продавачка или сервитьорка от Илиянци....
 • 25 гост

  14 5 Отговор

  До коментар #12 от "👑 инфо":

  От къде тази информация? Ти преброи ли ги? Или просто нямаш работа и драскаш глупости?
 • 26 Само питам

  10 4 Отговор

  До коментар #13 от "Питам русофилите и комунистите в Карлуково":

  Какво става със самальотите ф-16?Още ли ги сънуваш?Баце си нахрани чавето,купи му вила в Барселона,а сега и в щатите ще му купува.Та приготви някой лев/евро да му помогнеш .
 • 27 Ха ха

  8 1 Отговор

  До коментар #23 от "Ужас":

  Скачай от балкона.Така чумата няма да те хване.
 • 28 Дъ Крава

  13 2 Отговор
  Това ми прилича на: Една жена каза че ми е много голям

  Коментиран от #33

 • 29 Генерал Иванушка Водков

  4 4 Отговор
  Канал 2001 се възражда. Пийте водка и нищо друго!
 • 30 Стоян

  14 0 Отговор
  Тези медии и хора изживяващи се за журналисти трябва да ги вкарват в затвора директно за всяване на паника. Те утре вдругиден ще обявят и за Италия че ги хвърля в океана болните и жертвите са милиони.
 • 31 vasik atanasova

  3 0 Отговор

  До коментар #2 от "Сатаната":

  айде де а кво ще кажем пародия сме
 • 32 мани мани

  4 1 Отговор
  http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php
 • 33 анонимен

  14 2 Отговор

  До коментар #28 от "Дъ Крава":

  Няма нищо страшно умират хора със здравни проблеми ,както от грип. Аз бях на" Diamond Princess" сега съм под карантина в Токио! От екипажа които бяха заразени почти всички са излекувани и си отиват в къщи!Всичко една голяма измама!Създава се паника,причина за закриване на работни места,следва дефицит на стоки, вдигане на цените,обедняване на масовият потребител и по този начин богатите държат контрола в свои ръце!!

  Коментиран от #38, #44

 • 34 гост

  4 7 Отговор
  По добре коронавирус и да си отидем бързо , отколкото управлението на бойковируса да мрем бавно и да се мъчим с години.
 • 35 Делян

  5 0 Отговор
  Нали трябва да се намали числеността на земята,сега е момента!
 • 36 pasi

  8 2 Отговор

  До коментар #12 от "👑 инфо":

  Ваксината е открита отдавна но изчакват бройката да стане повече от 100 милиона починали и тогава да изкарат ваксината претендирайки че току що са я открили...
 • 37 незнайко

  5 4 Отговор

  До коментар #3 от "Баш Истината":

  Чернобил е цвете в сравнение с тази епидемия ! Колко са починалите от аварията в Чернобил ? Ядрена епидемия не е имало !!! ЯВНО В НЯКОЯ ЛАБОРАТОРИЯ РАЗРАБОТВАТ МНОГО ПО СТРАШНИ НЕЩА !!! Сега "ТЕ" са на свобода !!!

  Коментиран от #41

 • 38 Батката

  3 6 Отговор

  До коментар #33 от "анонимен":

  що лъжеш бе! Всичко мре! В китай е мор, милиони са умрели! Няма излекувани, има моркови в кома! Това не е вирус а чума! Чума, създадена от лаборатории. Няма спасние! Трябва веднага да се въведе извънредно положение, затваряне на границицата и карантина за 1 месец. В Италия изсичат горите за дървен материал, нямат ковчези, капиш?
 • 39 Без паника

  7 0 Отговор
  И като се надлъгвате колко е страшен вирусът, какво, ще го спрете ли? Излишни нерви в и без това тежкия ни живот. Излишно напрежение и плашилки на телевизията да си дигне рейтинга. Спокойствие въпреки всичко.
 • 40 Когато!

  4 0 Отговор
  Чернобил гръмна а бг.правителството си мълчеше 7дни!Народът опасе радиоактивния йод със салатите а сега стронция трепе по 30000души годишно с рак!Дупница е пълна с гастарбайтери от Италия и никойне е болен!Защо е тази тотална карантина !??Имало грип тип Б!Чушки!Пак шменти капели на комундетата!Истината е някъде там в китайския квартал наБанкя!

 • 41 Истина

  0 0 Отговор

  До коментар #37 от "незнайко":

  Много хора са починали, заради последствията от излагането на радиация.
 • 42 Д. Димитров

  6 0 Отговор
  Изгарят живо хора в Ухан.... 😂 Абе в Хонконг нямаше ли протести и анатемосване срещу Китай? Тая докторка сигурно е от тамошните "умни и красиви" грантаджий, платени с кървави западни пари... Ако може да се изкара и че след като ги изгорят, даже ги изяждат власт имащите ще е най добре. Айде стига с всяването на паника и зомбирането на хора! До кога?
 • 43 Coronaviridae

  0 0 Отговор

  До коментар #3 от "Баш Истината":

  Е то нали сега не са червените на власт а ГЕРБ-ерчетата начело с Бобо щамП-а
 • 44 Coronaviridae

  3 1 Отговор

  До коментар #33 от "анонимен":

  Пич, смъртността при сезонен грип е 0.1% до 0.5% . А при SARS CoV-2 известен в медиите повече, като Covid 19 смъртността е около 7% в момента (реалната). Ако достигне широко разпространение може да се увеличи значително тъй като този агент има потенциал за смъртност между 18-24% когато не се лекува. А при масовост ще има недостиг на здравни грижи и медикаменти. Всеки сам да си прецени. Тези които си мислят, че за тях никога нищо не се отнася ще намалеят скоро ще намалеят.

  Коментиран от #47

 • 45 бай Шиле

  0 2 Отговор
  Изгарят живи хора!? Това само комунисти могат да го правят.Благодаря на Слави Трифонов,че разкри истинското лице на китайския комунизъм.Благодарско Слави!
 • 46 Kamen

  2 0 Отговор
  Хонгонг къде се намира? Изгаряли живо хора в Китай. Поредния болен мозък и къде да излезе новината? Разбира се че в “чалга тв”. Тая директно от Хонгонг е наясно с положението в България. Сигурно е и медиум! Няма ли кой да им забрави на тези педифили, идиоти да се занимават с каквито и да било медии?
 • 47 KAMEH КРЪСТЕВ

  1 1 Отговор

  До коментар #44 от "Coronaviridae":

  Абсолютно съм съгласен. Даже Вмомента в Италия е около 27-28% реалната смъртност. Не може са се изчислява смъртност на база всички заразени. Реалната смъртност е починали към оздравели!
 • 48 езотерик

  1 1 Отговор
  Пълни глупости ! А , как дойде във Габрово ? Не това истината и не се разпространява по този начин !

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.