Last news in Fakti

8 Март, 2020 14:50 7 161 71

Мангъров: Сега ще лъснат всички недостатъци на здравеопазването ни

  • атанас мангъров-
  • коронавирус

Това не е особено опасна инфекция. 80% от случаите на коронавирусна инфекция са леки, безсимптомни, каза той

Мангъров: Сега ще лъснат всички недостатъци на здравеопазването ни - 1
Снимка: БГНЕС

При тази епидемия от коронавирус ще се проявят всички недостатъци на нашето здравеопазване, каза директорът на детското отделение в Инфекциозна болница доцент доктор Атанас Мангъров в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

"Тези неща не са от вчера. Те са сигурно от седмица. И това, което се говори, за кой е началният случай, няма никакво значение, защото той най-вероятно не е един, а са няколко. Ние имаме много тесни връзки с Италия, не толкова тесни с Китай, но всеки ден от Италия се връщат хора.

Това не е особено опасна инфекция. 80% от случаите на коронавирусна инфекция са леки, безсимптомни", каза доц. Мангъров.

Най-вероятно през следващите седмици ще има повече случаи на заразени с коронавирус у нас. Това прогнозира пред бТВ Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница.

По думите му всеки доказан случай заразява поне трима и в рамките на две седмици от един се появяват 40 нови. Утопия е, че държавата може да спре напълно тази епидемия, каза той.

Клиничните симптоми на коронавируса са неразличими от тези на грипа. Колкото успяваме да се справим с грипа, толкова ще успеем да се справим и с него, на мнение е той.

Атанас Мангъров наблегна на това, че коронавирусът не е особено опасна инфекция.

„В 80% от случаите симптомите са леки или ги няма. В около 15% от случаите има симптоми, които са идентични с тези на грипа, който в момента се вихри. Не всички, които се разболеят, ще умрат. Не всички, които са с този вирус, трябва да влизат в болница. Ако това се направи, болниците много скоро ще се препълнят и лекарите ще се заразят. Тогава няма да има къде да се настанят тежко болните и няма да има кой да ги лекува“, обясни Мангъров.

Ако всички, които са доказани, че имат коронавирус се хоспитализират, системата ще изпуши точно за една седмица, допълни той.

„Със сигурност ще има хора, които ще загинат. Това ще бъдат най-вече възрастните хора. Именно те са тези, които трябва да бъдат пазени, защото са най-уязвими", заяви Атанас Мангъров.

„Двата случая у нас не отговарят на профила на хората, които се очакваше да имат коронавирус. Те не са ходили в Китай или Италия, нито са имали особено много социални контакти. За да се заразят, очевидно около тях има други хора, които са заразни. Те най-вероятно не са били с тежки симптоми, които да налагат да влязат в болница. Те са смятали, че имат грип“, каза още Атанас Мангъров.

Според него, ако се разширят критериите, по които се изследват болните за коронавирус, вероятно ще излязат и други случаи.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    108 9 Отговор
    Да лъснат бе,по утепани и прости политици от българските-НЯМА.

    Коментиран от #17, #71

  • 2 Професор по Стоманобетон

    15 61 Отговор
    Брее...тоя Мангъров като го гледам зел дал..планетата на маймунти!Ланс Линк сикрет чимп!
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    18 31 Отговор
    Една мъдра народна поговорка:
    "От зъболекар зъби и от доктор здраве, да не дава Господ".
  • 4 Смешник

    50 15 Отговор
    в Италия като вече 230 души са починали да не би да е от слаба система на здравеопазването?Това е зараза която още учените не са опознали напълно и няма как да се правят точни и конкретни прогнози.

    Коментиран от #13, #53

  • 5 той

    23 30 Отговор
    Къв е тоя доктор бе, да...ба...Номера ли ми прави? Проверява дали до обед ще го оправя или до вечерта, а? Да се маха, да...ба! Системата ми била калпава, да...ба! Да взема един тъпан и да отива по мегданите да вика по три пъти: здравната система няма недостатъци!

    Коментиран от #39

  • 6 волен сидеров

    40 7 Отговор
    то вече лъсна.Уж ловим превантивно болни ,а те излязоха болни пето поколение.А нулевият който го привнесъл от чужбина продължава да си заразява....абе направо сме по зле от италианците,разхайтена работа.Последни го фанааме тоа вирос ама най много българи ще измрем след китайци

    Коментиран от #18

  • 7 Случаен

    33 10 Отговор
    Да,точно така,стига 30г и особено последните 15 при ,,интелекта от Банкя,, с имитацията на ,,всичко,,..........................................
  • 8 бушприт

    25 6 Отговор
    Ако това в Бългерията нещастна ,изостанала и ограбена е здраве опазване,то аз съм Фандъкски автобус на газ. Ще си регистрирам газовата бутилка. С нея ходя в Банкя за газирана вода. Щото в Перник нема.
  • 9 Песимист

    29 5 Отговор
    Не дай Боже да ни сполети и някое природно бедствие, при тия мерки и запаси, край с нас. Приказки по медиите, народа в паника и никой всъщност не знае какъв капацитет имаме като държава. Б се отказа от самолета и даде парите за спорт, ама сега не му беше времето да се прави на велик подаятел. Здравеопазването през цялото време на управлението на Грб, не само е лъснало като сиганско ду.пе на месечина, ами направо е изгоряло( припомнете си колко министри и колко"реформи се смениха – резултат МИНУС)
  • 10 Здравеопазване в България?! Жив ташак!

    42 9 Отговор
    Тоя за какво здравеопазване в България говори?! България имаше здравоопазване до 1989 година. Сега това е някаква пародия, както и всичко останало в тази ограбена и разбита държава! Свинска мизерия!
  • 11 Гост

    34 3 Отговор
    Единственият който казва горе-долу какво е положението и какьв разграден двор е БГ...То,ще се види в близките дни....Това няма как да се покрие,като другите неща........А,не оная циркова трупа дето излиза и чете статистика и ,,успива,, с глупости......
  • 12 Пределно ясно от самото начало

    32 6 Отговор
    Разрушаването на здравеопазването ни е лъснало отдавна. Всеки нормален човек го е осъзнал със самото му съзнателно провеждане по заповед отвън. То беше разпоредено тук както беше разпоредено унищожаването на образователната система и изобщо - всяко социално достижение. Не само у нас, а и по света. Затова "новият ред", който беше започнат за налагане, е наречен "световен". Обществата, които са имали огромни социални придобивки (за деца, за болни, за възрастни, за инвалиди, за учащи се и т.н.), но са оставили да им ги отнемат "доброволно", защото ги е мързяло да ги защитят (не са ги и отвоювали те, а родителите им и изобщо - някой друг), са общества, на които този недостатък (липсата на съпротива срещу отнемането на блага) задължително "лъсва". Т.е. става ясно и за слепите (т.е. за всички накуп), след като пре-дълго е било ясно на всеки поотделно, но, поради липса на обществено съзнание, това не е довело до общи действия за самозащита. "Лъсването" е публичната демонстрация на едновременното страдание (на всички заедно), след като години наред индивидуалните страдания не са трогвали никого.

    Коментиран от #20

  • 13 Мордекай

    15 24 Отговор

    До коментар #4 от "Смешник":

    Тука се търси мазохизма в това да се самобичуваме колко сме тъпи и как за нищо не става България. Тролска напаст която иска да изкара дивиденти от всичко , фактите за червените кхмери и тайфа са без значение те са като латерни и повтарят ли повтарят едни и същи глупости, смешници некадърни. Първо язовирите , да ама те се напълниха , после боклука , да ама той изчезна , няколко неуравновисени санитрки се изтипосаха по первазите , добре ама колегите им потънаха от срам заради тях и се разграничиха веднага от постановката , преди това фатмака на 19.02. събра няколко платени мекерета да крещят , после същия каза няма вирус няма грип , изговори си поредните простотии на 3 март , а на 4 март стара загора излезе в грипна . Глупостта и наглостта на меркантилните комунисти е по опасна от всякакъв друг щамп , както казвашедядо ми , комуниста е като плевелите , магарето го яде сере го и той пак израства.

    Коментиран от #14

  • 14 Мако и Дако

    9 21 Отговор

    До коментар #13 от "Мордекай":

    Да се опитваш да оборваш увредената комунистическа паплач е загуба на време,при комунизма всичко е най доброто и техните вождове най честните.Важно е че тази пасмина е твърде малко и няма как да повлияят на изборите и България и занапред ще си остане Европейска държава,а не Руска колония.

    Коментиран от #16, #55

  • 15 Па то къфто

    18 1 Отговор
    Народот, такива му и политиците...
    Зер оне не са довтасаале от луната...
  • 16 Разгеле

    8 9 Отговор

    До коментар #14 от "Мако и Дако":

    Една умна приказка!
  • 17 Мартин

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Ти си още по утепан. И не се пище утепан а утрепан. Ако знаеш какво е тълковен речник на българския език, там можеш да видиш как се изписват думите. И тия политици са ви много добри на такива "сложни" неграмотници като теб. А, кажи ми каква им е простото ? Яд те е, че ти си до никъде с образованието и сега всички по-учени те дразнят ? Ами да беше учил бе.

    Коментиран от #21, #49

  • 18 Фигаро

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "волен сидеров":

    И ти ще си сред тях. И знаеш ли защо ? Вирусите са ти обидени, че не знаеш как се пише думата, а и не само нея. Вирусите много обичат тъпите, неграмотни и некадърни, добрали се до компютър червени боклуци. Просто се нервират от руски произход. Надушват ДНК-то на комунистите и право там отиват. А ако комуниста е и неграмотен като теб, веднага му скачат с хиляди. Чети руски сайтове и ще разбереш, че броя на заразените е обявен за държавна тайна. докторите са заплашени с уволнение ако дадат сведения на журналисти и предизвикат паника. А на тях само това им трябва. И без това в провинцията магазините са празни и купуват направо от камиона. Сега и камион няма да има.
  • 19 ghost

    10 12 Отговор
    Гнусни комунисти, положението е сериозно, вируса е безпрецедентен, навсякъде карантини и е страшно а
    Тъпите комунисти си правят политика.
    Дебе и бокулука, вместо да помага , плюе
    Мангърков , да те мадъркат цигани
  • 20 Фотев

    15 10 Отговор

    До коментар #12 от "Пределно ясно от самото начало":

    Що не се гръмнеш бе тарикат. Отиди на вън и ще видиш как си записваш час за личния лекар за след 10 дни. В половин Европа с обикновенна здравна застраховка ще виеш като куче, докато те прегледат и евентуално зашият. В тези болници всички доктори са или китайци, или индийци, или араби. Същото е и с останалия персонал, като можеш да срещнеш и някой пишман българин. А от такива критикари с червени задници, дето не са си подали и носа на вън ми писна. Хайде първо отиди в червената кочина, за да видиш тяхното здравеопазване Още изваряват стъклени спринцовки в автоклави-стерилизатори. Знаеш ли , че една вътрешно болнична инфекция в родилното на болница "Болткин" в Москва преди три месеца отнесе 10 майки с бебетата им и червените боклуци веднага засекретиха случая. И всичко това от "добро" здровеопазване, каквото ти дори не помниш.

    Коментиран от #64

  • 21 Петър

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мартин":

    Публикувано във факти.бг от теб: И не се пище утепан а утрепан.
    Това си го написал ти,ПИЩЕ е без Щ,изписва се:ПИШЕ,за 30 години в България се доказа че политиците са доста по тъпи даже и от мутрите,мутрите поне рискуват като крадат,при политиците риска е нулев.Човек твърдящ че Пекин е във Виетнам, освен тъп друг няма как да е.
  • 22 дядо ти

    7 2 Отговор
    Онзи ден ни успокояваха едни отворковци,не се чуват сега,къде ли са?
  • 23 ДедоДъррррр

    8 3 Отговор
    Булю булю булю... пуешки вирус от Банкиъ!!!
  • 24 Индианеца Минету

    14 4 Отговор
    Зкравеопазването в България беше унищожено, Също както и образователната ни система, Също както индустрията ни, Както и спорта и Всичко останало което имахме! Нещастници заблудени, продължавайте да плюете по "лошия" Социализъм.

    Коментиран от #25

  • 25 Токай То

    6 11 Отговор

    До коментар #24 от "Индианеца Минету":

    Ами социализъм още има.В бившата СССР.Като ти е носталгия отиди там и спри да квичиш,че такива като теб надуха главите на нормалните хора.

    Коментиран от #34, #69

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    БОГ да пазиБЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    има и БЯЛА МАФИЯ
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    ОЛИГАРСИТЕ не им пука за обикновените хора
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    ана фармасевтите чиста ли им ли е работата
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    мафия

    Коментиран от #51

  • 31 ГоГо

    8 4 Отговор
    А бе според мен човека говори верни неща.
  • 32 До 7,,случаиния,,

    1 1 Отговор
    Случайно да правиш качествени тутурудки? Потвърди, за да знам да те търся!
  • 33 Грузин Ибачев

    10 0 Отговор
    В Италия над 250 починали от вируса вече. И в България има смъртни случаи но не се оповестяват официално.

    Коментиран от #36

  • 34 Петър

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Токай То":

    Защо такива като теб пращат хората в Русия?Човека ти е обяснил че за 30 години в България,политиците унищожиха всичко,ти явно си доволен че се радваме когато наш спортист завърши на седмо място на олимпиада.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Грузин Ибачев":

    здравей господин грузин снощи никнейм си ен енен ме заплашваше щял да ме ликвидира това беше под снощната статия за корона вируса даже и мейл има има и злопаметен КОЗЛОДУЕЦ помогни ми страхме е

    Коментиран от #38

  • 37 някои

    4 0 Отговор
    Човека просто казва каква е реалноста и всеки да си мисли как да подходи към проблема не е нужно да го осфиркваме или да се лаем .Мислете как да живем от тук нататък епидемията доиде и при нас въпреки баце и надеждите да ни подмине.
  • 38 Грузин Ибачев

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Здрасти мой човек и колега редовен форумец като мен. Да ти кажа честно не те разбрах? Твой съгражданин Козлодуец те е заплашвал и те е страх от него ли?

    Коментиран от #44

  • 39 драгият зрител

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "той":

    Абе това ирония или пародия е!
  • 40 Присмехулник

    5 7 Отговор
    До всички плювачи. Май здравеопазването в Италия, Франция, Германия и всички останали европейски страни е по-лошо от българското, след като там има хиляди заразени и болни, и стотици починали. По вашата злобарска логика така е изводът! И този доктор, завеждащ инфекциозно отделение, би трябвало да мисли преди да говори, да си гледа професионално работата в такъв труден период, а не да митка по медиите с интервюта. Това е третото, което срещам днес в различни сайтове!

    Коментиран от #62

  • 41 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    здравеопазването е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО/едни ще ударят кьоравото и спечелят за сметка на всички!!!!!После -лесно/сестрите виновни и шат на патката главата,нанайзаплати!!!!!
  • 42 СИС

    14 0 Отговор
    КОРОНОВИРУСА И МИГРАНТИТЕ ОТМИХА БАРЦЕЛОНА, БОКЛУКА, И ВСИЧКО ОСТАНАЛО КАТО НЕГАТИВ НА УПРАВЛЕНИЕТО.
  • 43 Ще лъсне отново

    7 1 Отговор
    и глупостта на Фандъкова, с бутоните на светофарите!
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Грузин Ибачев":

    през ноща имаше статия тук в факти за корон вируса и аз коментирах почнаха заплахи там под ник си ен ен има някакъв меил виж статията има я в саита помогни

    Коментиран от #45

  • 45 Грузин Ибачев

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Охххх мой приятелю то от снощи само статии за корона вируса. Не зная точно коя е от всичките. И след като заплахите са придружени с и-мейл за кореспонденция значи са няколко човека и стоят реални хора под никовете им. От тази сутрин ли е статията?

    Коментиран от #47

  • 46 Василева

    4 0 Отговор
    " Ако всички, които са доказани, че имат коронавирус се хоспитализират, системата ще изпуши точно за една седмица..." - Това е показателно за здравната ни система! За какво плащаме здравни вноски, след като няма да ли лекуват, а ще чакат да видят дали ще си умрем в къщи?
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Грузин Ибачев":

    от през сноща снощи по точно днес към 0010часа има я в статията БЪЛГАРИЯ по точно темата БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #52

  • 48 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    и какъв е смисъла
    пълна скръб сме
    ясно е
  • 49 WebTribune

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мартин":

    Мартине,някои думи във форумите се изписват съзнателно погрешно. И една от тях е "утепан"! Дано сивото ти вещество е повече,за да схванеш и защо! Колкото до образованието....ами не смятам,че "министърчето" Даниел е много образован-та той милия не може да свърже едно изречение. Или Деса Атанасова с нейния "вирОс". Останалите калинки не са по-различни от посочените. "Елита" на България дори не може да пише грамотно,а за изказа да не говорим.А образованите Мартине в България са на ръба на оцеляването.
    Толкова до образованите в България.
  • 50 Вярващ в Спасителя

    6 2 Отговор
    Хoрaтa, кoитo нe вярвaт в БOГ пoд кoятo и дa е Нeгoвa фoрмa и рeлигия, кaтo нaпримeр хриcтиянcтвo, eврeйcтвo, мюcюлмaнcтвo, будизъм и нaй-рaзличнитe рaзнoвoднocти нa тeзи църкви ca нaй-пoдaтливи нa тaзи чумa. Aтeиcтитe, кoмуниcтитe, нaциcтитe, фaшиcтитe, хитлeриcтитe, рacиcтитe, aтaкиcтитe, руcoфилитe пo-дoбрe дa ce зaпacят c прoдукти и дa нe излизaт oт дoмoвeтe cи дo втoрo нaрeждaнe...Тe прocтo ca мaгнит зa вируcитe....зaщoтo душитe им ca бeздушни вeчe...Издишaли ca oтвcякъдe!! Сигурно русофило-комунисто-атеистите сега ще се надуят и ще кажат ние сме по-велики от твоя ''бог'' защото знаем, че този вирус е ''краварско биологично оръжие'' и точно тук ще сгрешите, защото ако е така имунната ви систмета ще трябва да е поне 5 пъти по-силна ако не е биологично оръжие и много скоро до дни ще разберете, че сте пълен въздух под налягане и ви чака челен удар с бързия влак, който този път няма да избегнете дори и да се барикадирате по домовете си!! Покръстетте се в най-близката до вас черква още утре...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Грузин Ибачев

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Сега ще потърся че те са много статии за този вирус и трудно се намира коя точно е мой колега форумец

    Коментиран от #56

  • 53 Хоху

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Смешник":

    Ами като коментирате проверете колко е общата бройка на заразените и тогава процентно погледнете колко за починали и процента ще си дойде колкото казва човека.
  • 54 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    нали си спомняте първата реакция на бизнеса/ВДИГНА ЦЕНИТЕ НА МАСКИТЕ 35!!!!ПЪТИ!!!!!А сегинка идва златният дъжд с поръчките,после са хвалбите колко милиона ,,дали,,,за коронатавирусата....
  • 55 Nmmm

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мако и Дако":

    България реално е такава...най малкото заради милиардите които отиват натам от тук...а ти дали си руски трол сам си знаеш и не ме интересува:)))
  • 56 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Грузин Ибачев":

    също ТЪПЧО БАЛКАНСКИ И ТАРТАКОВЕР МЕ ЗАПЛАШВАТ БЛАГОДАРЯ моля и АТИЛА ПОМОГНЕТЕ МИ СТАТИЯТА Е ОТ ПРЕЗНОЩА ПО ТОЧНОДНЕС

    Коментиран от #57

  • 57 Грузин Ибачев

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тук не виждам такива никове на Балкански и Тартаковер. Иначе само Тартаковер познавам защото е форумец много отдавна в Блиц. Къде те заплашват и те ?

    Коментиран от #58, #60

  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Грузин Ибачев":

    вблица

    Коментиран от #59

  • 59 Грузин Ибачев

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А ясно. Аз сега съм тук и не ми се коментира на двете места едновременно че се натоварвам. Тартаковер ме познава отдавна и там дето те заплашват напиши им така- Грузин Ибачев каза ще ви избие всичките и няма да те закачат повече. А после ще видя и кой е този с Ник си Ен Ен. Сега ще излизам за малко на по питие с познати. До по късно

    Коментиран от #63

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Грузин Ибачев":

    статията е мъж на 27 и жена нана 75 години са със съмнение на корона вирус помогни ми
  • 61 БАТЕ НЕЦИ

    3 1 Отговор
    Я ДА ИЗПЛЯСКАМ ЕДИН ТЪП КОМЕНТАР.КАКВО ИМА ТОЛКОВА ДА ЛЪСВА,ТОВА ДА НЕ Е ЗАДНИКА НА РУСКИНЯ НА ПЛАЖА В ОБЗОР?САМО ТРЯБВА ДА СЕ ПОГЛЕДНАТ ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ И СТАВА ЯСНО КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО.
  • 62 Оги

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Присмехулник":

    Овца, в БГ хиляди са болни от тоя вирус, просто никой не ги изследва. В Дупница всеки ден пристигат автоджамбази от Милано. Кой ги е изследвал? Венцо генералчето къде е?
  • 63 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Грузин Ибачев":

    БЛАГОДАРЯ МНОГО МНОГО
  • 64 хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Фотев":

    Ало, жълтата книжка, чети преди да пишеш!
    Човека ти пише че не само у нас е разбито здравеопазването, но и навсякъде. В Москва да не е по-различно? Ти сам му потвърждаваш думите, че и на запад се чака 10 дена за лекар. Не става въпрос за капитализъм и комунизъм, дето са ви набивали в кратуните, навремето не само на изток, но и на запад системата за здравеопазване беше много по-бърза и ефективна спрямо сегашното положение. Става въпрос за това, че умишлено по целия свят бива скапвана системата за обществено здравопазване във всички страни. Мога само да допълня и че някой взе да води все по-открита биологична война срещу всички нас и не е време да се хапем като псета помежду си.
  • 65 Другия с коня

    2 0 Отговор
    Лекарите в България са най добрите в Европа.От каквото те.лекуват,от това умираш... .
  • 66 sasho

    0 0 Отговор
    някои говореше за два вироса на Шипка и София е в Габрово се откри единия откъде ли се хвана

    Коментиран от #68

  • 67 До пишештите

    3 0 Отговор
    по-горе. Работя в здравеопазването, работех и преди, когато му казваха комунизъм. Разликата е, че сега няма хора в бранша. Няма лекари, няма сестри, няма санитари. Ако някой се разболее, жална му майка. Пък вие пишете и философствайте както си знаете.
  • 68 Саше

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "sasho":

    Изтрепа рибата с този коментар. На училище ходил ли си чедо?
  • 69 българин

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Токай То":

    Това което №24 написа е самата истина, но на заблудени овце като теб, това не им харесва. Тогава здравеопазването ни, не само че беше много по-добро, но и напълно беплатно. Сега това не са лекари, а бизнесмени. Образователната ни система, за разлика от сега, беше в пъти на много по-високо ниво и също напълно безплатна. В 1971 год. министъра на образованието на Великобритания, след посещението си в България, каза че българчетата са най-образованите в Европа и че българите имат една религия - ОБРАЗОВАНИЕТО и една църква - УЧИЛИЩЕТО. Сега по-голямата част от учениците в БГ едва могат да смятат и пишат и официално се водят най-необразованите в Европа. Единственното което са научили е да пушат, пият алкохол, да вземат наркотици и да слушат циганск/турска ориенталска музика - ЧАЛГА и да играят кючеци. През социализма на Олимппийските игри обикновенно се нареждахме на 5то - 7мо място, а в 1980 г. заехме 3то място. При демокрацията всичко това се срина напълно и на последните Олимпийски игри, едва стигнахме 66то място. Тогава имахме индустрия и икономика, а сега нищо - НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ЕВРОПА СМЕ ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ!
  • 70 възмутен

    2 0 Отговор
    Те още отдавна са лъснали, но управниците не го презнават, все се хвалят, че всичко е супер.
  • 71 Ехооооо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Не политиците са виновни Ехоооо.
    Народа бре народа ни е робски и проззззззз😂😂😂😂😂😂
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове