Last news in Fakti

9 Март, 2020 12:50 6 832 12

Шест пациенти със съмнения за коронавирус са минали през болницата в Дупница

  • болница-
  • коронавирус

Петима от тях са без здравна осигуровка и болницата е поела изцяло разходите за лечението

Шест пациенти със съмнения за коронавирус са минали през болницата в Дупница - 1
Снимка: БГНЕС

Шестима пациeнти със съмнения за коронавирус са минали през инфекциозното отделение на общинската болница в Дупница.

Петима от тях са без здравна осигуровка и болницата е поела изцяло разходите за лечението и престоя им, съобщи за БНР прокуристът на здравното заведение Мария Иванова.

Болницата е готова да поеме 38 пациенти с коронавирус и е единствената за региона, където се настаняват такива случаи.

Цял един етаж на болницата в Дупница е оборудван и в готовност да поеме случаи със съмнения за корона вирус.

Всичко е дезинфекцирано. Има достатъчно предпазни облекла за лекарите и за персонала. Входовете на фтизиатрия, инфекциозно отделение и ортопедията са извън главния вход на болницата.

В Дупница има опасения за потенциално заболели от корoнавирус - цели семейства, които са се завърнали скоро от Италия, са в 14-дневна карантина. Прокуристът Мария Иванова заяви:

"Дотук финансово обезпечение няма, като искам да кажа, че от шестимата, които са минали, един е осигурен, всички останали са неосигурени пациенти. Един единствен пациент от Кюстендил, младо момче е здравноосигурен, другите не. Значи, в момента има събрание на Кризисния щаб. Този въпрос ще бъде поставен, защото е заделен цял етаж, 24-часово покритие от лекари“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан ал кюмюр ал файда Пророка

    17 2 Отговор
    С други думи пет + един Цигани
  • 2 цербер

    6 3 Отговор
    Шест пациенти ШЕСТИМА ПАЦИЕНТИ,ШЕСТ ПАЦИЕНТА.....Алооу,драскачите неграмотни,корона вирус в главите ли ви има?
  • 3 кобалт

    5 0 Отговор
    А нулевият пациент къде е?

    Коментиран от #12

  • 4 Нали

    4 0 Отговор
    Бяха само 4 двама в Плевен и две жени в Габрово? На кого да се вярва? Алооо, кризисния щаб- разкарвате си само униформите и костюмите по телевизията....
  • 5 NikNay

    10 1 Отговор
    Нормално тя половин Дупница и околията са в Италия и то главно около Милано . . .
  • 6 вирусни клетки

    5 1 Отговор
    В България има повече от 4 заразени. Сега хората карат коронавируса на антибиотици. Но истината е че антибиотиците нищо не променят като тези антибиотици са предназначени за бактерии в организма. А КоронаВируса както другите вируси атакува имунната система по друг начин а не като бактерията. Това са елементарни знания всеки грамотен човек който може да чете може да се борави в интернет. Айде чао

    Коментиран от #7

  • 7 И да и не

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "вирусни клетки":

    Вярно е, но след вирусите МНОГО БЪРЗО идва Бактериална инфекция. Затова се дават И антибиотици, но Не веднага. Ясно е, че въобще не ки лекар, а интернет потребител.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 бактерия срещу вирус

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "И да и не":

    Бактериите се унищожават от вирусите. От както свят светува бактериите и вирусите винали са били врагове. Имунната система може да се справи лесно с бактериите дори и да са милиарди като имунната ни система ако не се справи със ситуацията произвежда повече клетки но по този начин може да има и кръвоизлив на вътрешните органи. За това приемаме антибиотици. Микроорганизмите наистина са живи там има доста различен свят от нашия
  • 9 бактерия срещу вирус

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "И да и не":

    А знаеш ли че коронавируса копира ДНК на тялото? И при следващото мутиране ще се завърне с пълна силна. Даже казаха че човек който се е излекувал от корона след 1 месец пак се е разболял. Това означава че този вирус не изчезва напълно а се кри някъде в организма и мутира
  • 10 Фермер

    7 0 Отговор
    Да сложат по една термокамера на входа на училища и детски градини.Който е с температура
    кръгом обратно. Да се пресече практиката да се пращат болни деца в заведенията и да страдат другите.Е малко ще пострада фармацевтичната мафия,като не се купуват лекарства,но ще го преживеят.Важно е децата да са ни здрави.
  • 11 МАК

    3 0 Отговор
    Дупница е следващия град който ще гръмне!!Защо не казват колко са завърналите се от Италия!!!
  • 12 Умен

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "кобалт":

    При майка ти