Last news in Fakti

10 Март, 2020 11:01, обновена 10 Март, 2020 11:05 1 865 37

Борисов: Ще искаме 130 млн. от ЕК за евентуална тежка миграционна криза

  • бойко борисов-
  • мигранти-
  • турция-
  • бежанци-
  • миграционна криза-
  • миграционна вълна

Премиерът преговаря за отпускането на средствата, за да оборудва допълнително полицаите в случай на евентуална тежка миграционна криза

Борисов: Ще искаме 130 млн. от ЕК за евентуална тежка миграционна криза - 1
Снимка: БГНЕС

Ще поискаме 130 млн. евро от Европейската комисия, за да оборудваме допълнително полицаите в случай на тежка миграционна криза. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на днешното заседание на кабинета, цитиран от БГНЕС.

Днес Борисов ще участва във видеоконферентна връзка с колегите си от Европа, председателите на Европейската комисия, на Европейския парламент и на Съвета на Европа.

"130 млн. евро ще поискаме, за да оборудваме полицаите в случай на тежка миграционна криза, ако има. Ще търсим варианти, ако може директна помощ от Германия, за да не пускаме поръчка и да чакаме две години", каза още Бойко Борисов.

Преди премиерът, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски съобщи, че Българската академия на науките разработва нов модел маски с активен въглен с цел подобряване на качеството.

Нашите учени са разгледали няколко типа маски и са установили, че активният въглен може да се получи от костилки на кайсии, които абсорбират бактерии. Разработката се финансира с 24 млн. лева от държавата и европейски програми.

„Няма смисъл от истерия, всичко това правим, за да може хората да са спокойни“, заяви за пореден път премиерът.

Образователният министър Красимир Вълчев съобщи, че днес ще се проведе среща с производители на дезинфектанти, за да не остават училища и градини без препарати. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mafiota

    41 3 Отговор
    130 млн ще са достатъчни за още една къща и за оше 1 остров нали бойко? а за народа кога някакви пари

    Коментиран от #7

  • 2 Ташунко

    33 1 Отговор
    Барба Бойкос!! ААахахахахахахахахахахахахахахаха! Пъпеш!

    Коментиран от #24

  • 3 Ужас

    33 1 Отговор
    И какво ще види нормалния българин от тези пари? Евентуално страх да излиза по тъмните часове на деня, грабежи и мизерия, както и незнайни болести? А вие ще си напълните офшорките!!!!
  • 4 Ще искаме!

    12 1 Отговор
    Дадох!
  • 5 Бетселър

    31 2 Отговор
    Барбас Ганьос - световно известен!
  • 6 965

    36 1 Отговор
    Нека краденето продължи! Какви милиони бе простак? Никой не иска да стъпва в престъпната ти територия!
  • 7 bandita

    2 24 Отговор

    До коментар #1 от "mafiota":

    ти да не си някакъв шизофреник бе, ту плюеш радев ту подкрепяш боеко?! що се отнася до парите, несъмнено ще се усвоят за народа както е правено и досега!
  • 8 боцмана

    18 2 Отговор
    Да можете да откраднете половината , а другите ги дай на ритнитопковците.
  • 9 Next

    10 4 Отговор
    Реджепа получава милиарди , а наш разБойко 130.000.000. Смея се.

    Коментиран от #11

  • 10 бе да го

    15 2 Отговор
    На тоя тиквоч, трябва да му се чете между редовете. Ще поискаме конкретна сума -130мил?! Как я изчисли? Значи, толкова са му отпуснали, за "евентуалната" миграционна криза.
  • 11 До 9 NEXT

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Next":

    Трябва да се радваме,че не сме на мястото на турците и да искаме повече пари.Имаш ли си идея е Турция колко са мигрантите ако в България влезнат толкова не те,а ти ще си на палатка.Не гледай в чуждото канче!

    Коментиран от #14

  • 12 Баш Гост

    14 0 Отговор
    Може и тоалетна хартия да поискаш, след евентуалното осиране.
  • 13 ууууу

    11 0 Отговор
    искайте от ЕК и ще ви ги дадат но ще ги краднете както правите и до сега ако не не бяхте толкова крадливо племе нямаше да сме на опашката по стандарт на Европа
  • 14 Next

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "До 9 NEXT":

    Това е външна политика бе тиквеник, естествено че трябва да иска пари. Да не би в бгто да няма бежанци.

    Коментиран от #22

  • 15 Меркел

    8 0 Отговор
    Да ама ще ги дадем на Мицотаки, ти искай от султаня
  • 16 Киро

    17 0 Отговор
    Ехаааа, още една къща за Мис Гащи ще има но не в Барцелона, някъде на тихо и скришно местенце. Е, ще има и 2-3 милиона за семки и бонбонки, да не гладува детенцето. Няма да бъдат забравени бабата и дядото, които се грижат за Фнучето. Еееех, мила картинка, нека се обичат младите!!!
  • 17 киро

    8 0 Отговор
    А бе то и аз много неща искам,ама все среден пръст ми показват ако не мога да си покрия масрафа по тях.
  • 18 ПенаОтНощнатаСмена

    7 0 Отговор
    костилки, мигранти .. 130Млн Е за къщи у Барцелона ..
  • 19 Цецко

    11 0 Отговор
    Барба Ганьос къде, къде надмина Бай Ганьо. Крадец на милиярди, дърт любовчия, ментарджия и артистин недостижим досега. Да му мисли българина, който още го търпи.
  • 20 дрънчи баце дранчи а после си знаеш

    6 0 Отговор
    Верно , че всичко се купува с пари , но за тоя тиквеник всичко е пари , особено ако се изнудват и рекетират от някого.
  • 21 бай Мирчо

    4 0 Отговор
    И каква точно е целта...да ги спирате ли...или да ги блокирате в България?Защото те найстина може би идват от мизерстващи дестинации (като сомалия,бангладеж,афганистан...може наистина и някой друг бежанец от войната в сирия да има),но до толко могат да мислят и преценяват,че колкото и да е зле в началната дестинация на емиграцията им,то няма как да е по зле от живота в чифутдемокрастирана България.Демек трябва със сила да ги принудиш да не бягат в западна посока....или обратно към турция.А аз съм уверен, че ако поживеят на наша територи няколко месеца и и кръвта си ще продават само и само да ги върнат обратно от където са дошли.
  • 22 До NEXT

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Next":

    Ама аз съм тиквеник,а ти какво си? Толкова си умен,че как даде сетиш,че за да получиш повече пари,трябва да приемеш и повече мигранти.Това да не ти е наддаване за търг,че да искаш повече и да не ги раздават на всеки поискал.Кой дава или по-точно раздава пари за без да получи нищо.Ти да не си от тези,които още си нямат идея какво е ЕС и само ни раздават едни пари ,не за друго да си имаме и са загрижени да не останем гладни.Толкова глупав народ коментира и от горе на това съд самочувствие и обижда,нищо че е невеж той винаги е прав.

    Коментиран от #23

  • 23 Next

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "До NEXT":

    Гласувай пак за разБойко , виждам че ти е на сърце, ти май си същия проскубан гербер дето всичко знае и разбира. Между другото трябва да бачкаш повече за заплати и на мигранти, сега тихо.

    Коментиран от #27

  • 24 а не

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ташунко":

    Тиквата си тиква,а Пъпеш е оня `гуменката`-ухото...
  • 25 Цъфнал гербер

    1 1 Отговор
    А пък аз ако Батко си подаде оставката ще подпаля къщата и ще се обеся.
  • 26 Хасан

    3 0 Отговор
    Колко мигранти си приел бе тиквеник че ще искаш пари
  • 27 До 9 NEXT

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Next":

    Толкова сте елементарни,че когато нямате грам идея как да оспорите факти започвате да обиждате или -гласувай пак за Бойко.Проблрма не е Бойко,а такива като теб, които са в пъти по-глупави от Бойко и от всичко разбират.Проблема не са и неграмотните роми,а ниско интелигентите,необразовани като теб.Пак ако мога да ти набутам поне тази информация в междуушието -ЕС не е като джоба на баща ти,да вземаш пари без да връщаш или без никакъв залог.Единственно те съжалявам,не ми пречи да си излееш речника от грозни епитети,не си виновен,че съдържанието е такова.

    Коментиран от #28

  • 28 Next

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "До 9 NEXT":

    Виждам че си неподготвен и цитираш мои думи :-),но понеже си проскубан гербер ,друго не ти ражда тиквата. Гласувай си за разБойковата сган и се кефи на благоденствието на България.
  • 29 До 9 NEXT

    0 1 Отговор
    Какви твой думи цитирам?Вие все още след толкова години си нямате на идея какво е ЕС и все още сте с мисълта,че те раздават пари и всеки,които поиска и колкото поиска му се дават ама въобще не ти е известно,че за всяка отпусната пара на държавата ти се отдържа.Информирай се колко вноска внасяме за членство,отделно заплатите на нашите евродепутати да не би да ги плаща някой друг,отделно всеки един проект,помощ за друга държава също внасяме определената сума,плащаме и за всичко.Това е като да си вложиш парите в банка,но друг да ти разпределя харчовете,както и да разпределя от тях за други нуждаещи се.Орави са германците,че докато българина разбере какво е ЕС той може да се е разпаднал.
  • 30 Next

    2 0 Отговор
    Ние ли ??? А вие кои сте??? Точно така ,ние не искаме да плащаме за простотиите на политическите лумпени, начело на които е пожарната. Мен това не ме кефи ,но явно за теб е ок.

    Коментиран от #33

  • 31 До 9 NEXT

    0 1 Отговор
    А за цитирането-просто си толкова умен,че не успяваш да четеш между редовете за да обработиш правилно това което съм ти написала.Толкова можеш-не си виновен ти.Когато природата те е ощетила и цял бански вот да се опитваш да се образоваш усилията са безсмислени.

    Коментиран от #32

  • 32 Next

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "До 9 NEXT":

    Много по куха си отколкото си мислех. Заради такива като теб"УМНИ" кифлички в бгто е 'рай' . И още нещо, 'кифле' може би е похвално за теб.
  • 33 До 9 NEXT

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Next":

    Хем си знам,че на прост индивид е безсмислено да се обеснява а продължавам.Плюй си,Бойко да ти олеква.След Бойко ще плюеш следващия то понякога е по-добре да си невеж и да ти минава живота в плюене.Спокойно,Бойко ще е още малко-дано следващия за който ти гласуваш управлява-той ще те оправи и милионер ще те направи.Не ме занимавай повече!

    Коментиран от #34

  • 34 Next

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "До 9 NEXT":

    Тук би трябвало да се кефиш кифло съдрана , доста време ти отделям , но явно си лишена от внимание, то със конска глава като твоята лесно си го заслужаваш. Отърви ме с присъствието си.

    Коментиран от #35

  • 35 До 9 NEXT

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Next":

    Кифле?Признавам,че понякога ми се иска да съм кифле,но с толкова напудрени мъже признавам не мога даде конкурирам.О,да кефя се.Хахаха даже тъкмо се отказах да се занимавам с теб,но след последния ти пост ми стана забавно.Внимание никога не съм търсила,даже не го искам,бягам от него,но то винаги ме намира Даже съм дърта чанта,а все погледите на мъжки събирам.Издавам ти и един от комплексите си-това,че каквото и да направя за да не привличам внимание,не ми се получава.
  • 36 ДОКО

    0 0 Отговор
    А МОЖЕ И ДА НЕ ПОИСКАМЕ ПАРАТА ОТ ЕС...КАЗА ТЕНЕРАЛА БОКО..АЗ ЛИЧНО ЩЕ ПРИЕМА МИГРАНТ В БАНКЯ..НА СОБСТВЕНИ РАЗНОСКИ..
  • 37 ДОКО

    0 0 Отговор
    ОТ 130 МИЛИОНА 129 ОТИВАТ В БАНКЯ..А ЕДИН МИЛИОН ВЛИЗА КАКТО Е ОБЕЩАЛ..ВИЕ ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ БОКО ЩЕ ВИ ДАДЕ ПАРИ..ОПА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове