Last news in Fakti

17 Март, 2020 10:55 2 802 29

Десетки българи са блокирани в Мароко

  • блокирани-
  • мароко

Екскурзията им е започнала на 11 март, когато ситуацията в Европа все още беше по-спокойна

Десетки българи са блокирани в Мароко - 1
Снимка: БГНЕС

Група от 35 българи е блокирана в този момент в Маракеш, Мароко. Заради отменените полети туристите, които са от цялата страна, не могат да се приберат обратно, не получават и съдействие от властите. Това алармира пред Флагман.бг Ралица Панушева, която е част от блокираната група на туроператора Premio Travel.

Екскурзията им е започнала на 11 март, когато ситуацията в Европа все още беше по-спокойна и без да се знае, че ще се стигне до затваряне на границите в редица европейски страни. Туристите трябвало да останат там до 18 март.

"Забраната на Кралството за всички международни полети до 20+ страни доведе до отменянето на полета ни за връщане до България с трансфер през Франкфурт. След обявяването на забраната, агенцията ни реагира и закупи билети за връщане през Истанбул. За съжаление полетите до Турция също бяха отменени вчера. В момента сме в пълна безизходица. Докато другите европейски държави вече организираха чартърни полети, с които превозиха своите граждани обратно до страните си. Ние сме оставени в пълно неведение за това какво нашата държава прави за незабавното ни връщане в страната", каза Панушева.

Те са настанени в момента в хотел в Маракеш. Престоят им е платен до 18 март. Същия ден в 18:00 ч. трябва да напуснат хотела, а ако не се намери решение, ще останат на улицата. Туроператорът обещал пред клиентите си, че това няма да се случи, въпреки това хората са притеснени.

"Силно сме изплашени, че сме забравени. Молим за Вашето съдействие, за да може съответните институции и компетентните органи да се задействат и да ни приберат по най-бързия начин", апелират от цялата група. Ралица Панушева обясни, че от посолството ни в Мароко се опитват да съдействат на туристите, но все още не са намерили решение на проблема, комуникацията била невъзможна с Министерството на външните работи на България.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    33 6 Отговор
    там да си стоят. кога им изнаса там сега зор за тука еййй .
  • 2 Гост

    31 7 Отговор
    Да си седат там,да мият рьцете редовно,и да пият Витамин Ц,това е положението да са мислили като са трьгвали.....аман от
  • 3 питам

    42 4 Отговор
    Как ще е била на 11-ти март обстановката в Европа спокойна, като цяла Италия беше вече в пожара на вируса. Да не са ходили, отговорността си е тяхна ... сега могат за дълго да опознаят Мароко!
  • 4 Кукуригу

    25 4 Отговор
    Заминали на 11 март щото обстановката била още спокойна!Тия са малоумни като варненския диджей!...Га яди кифтета ни рива!
  • 5 Какво съдействие да получат от властите

    25 4 Отговор
    щом имат лев и начин да отидат там ще имат лев и начин да се върнат или да си поседят оше 15 дена там ккво толкова
  • 6 ИВАН

    28 4 Отговор
    Дайте да ревнем дружно за спасяването на безценните скучаещи богаташчета - горките те, екскурзията им продължава
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ккк

    18 2 Отговор
    Точно сега ли намериха да пътуват по екскурзии. Понеже са заявили предварително и са заплатили за да не се прекарат са заминали на екскурзия въпреки, че Европа и останалия свят се борят със заразата.Ей малоумни хора ей, и сега реват.
  • 9 Светът около нас,логиката и здравето

    7 2 Отговор
    ОЩЕ ПО ТЕМАТА

    Манолова към Борисов: Защо има бързи тестове само за избрани?
    Манолова към Борисов: Защо има бързи тестове само за избрани?

    Защо няма бързи кръвни тестове за коронавирус в аптечната мрежа? Защо такива тестове не са осигурени за рисковите групи – хората над 65 години ...
    днес в 9:45 ч.1 95344
    4-годишно с висока температура кацна на Летище София
    4-годишно с висока температура кацна на Летище София

    Тази вечер на Летище София е пристигнало 4-годишно дете от Лондон с 38.8 градуса температура. То е било заедно с майка си и бебе. Това съобщи ...
    днес в 8:53 ч.2 08419
    Задържаха 19-годишна, пристигнала от Испания
    Задържаха 19-годишна, пристигнала от Испания

    19-годишно момиче, пристигнало с автобус от Испания, е било задържано снощи на международната автогара в София, предаде Българската национална ...
    днес в 6:49 ч.13 55235
    Поставят Ивет Лалова и други наши спортистки под карантина..
    Поставят Ивет Лалова и други наши спортистки под карантина..

    Най-добрата ни лекоатлетка Ивет Лалова ще бъде поставена под карантина, след като се прибере в България. В момента тя е в една от най-засегнатите ...
    вчера в 20:59 ч.3 0249
    Как да изтрепем вирусите в колата
    Как да изтрепем вирусите в колата

    Коронавирусът може да оцелее с дни наред по някои повърхности в автомобила и всеки, който прекарва повече време зад волана, се пита как да ...
    вчера в 18:47 ч.11 78716
    Затворено! ЕС блокира външните си граници за 30 дни?
    Затворено!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Активист на БСП

    16 1 Отговор
    Кой ги е карал да ходят??? От два месеца вирусът вилнее в Италия ! Да плащат,да ядат и с€р@т там малоумниците !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 курейски дик татор

    14 1 Отговор
    това са предимно дами ,които са там в търсене на черния обелиск,недостъпната и непорочна европейка от 30 години ходи по такива държави.

    Коментиран от #23

  • 16 Гост

    9 2 Отговор
    От къде тия пари в бедна бг??? Не спират да живуркат
  • 17 ани

    15 0 Отговор
    Още едни безразсъдни и лекомислени.Като тръгваха питаха ли някой.Цял свят гори ,те тръгнали да се развяват ,а сега специални полети за тях.Благодарение на такива инфекцията се разпространява.
  • 18 Азз

    17 1 Отговор
    Да си платят частния самолет. Щом са решили да си правят почивки, когато СЗО се готви да обяви пандемия, то ще си носят последствията за решенията. НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ДА ПЛАЩАМ ЗА ЧУЖДИ МАСРАФИ И ЕКСКУРЗИИ!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Христо

    11 0 Отговор
    Изумен съм колко идиоти има! На едни им се ходило на дискотека, други па решили в ситуация на пандемия да идат до Мароко. Ми сега стойте си там! Не е редно правителството да харчи народни пари заради вашата почивка. Ако ви оттърва си стоите там, ако не пеш.. малоумници.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 иванова

    5 2 Отговор
    Компетентните органи ли ви пратиха в Мароко? Съответните институции ли ви пратиха в Мароко? Държавата пуши от проблеми , трябвало държавата да мисли за тях!ОЛИГОФРЕНИИИ!
  • 23 Червеният петел

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "курейски дик татор":

    Сега ще го намерят черния обелиск -мн непорочните бьлгарски дами , да им препоръчат да мият рьцете и устите си често като свьрши карантината ще си доидат ако е рекьл господ
  • 24 Мара

    5 0 Отговор
    Да си стоят там!
  • 25 спок

    3 0 Отговор
    Бългаите са велики, юнаци, заслужават достоен живот и мароканците са длъжни да им го осигурят до приключване на кризата.
  • 26 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ЕДИН ПОЛЕТ НА ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯТ ЕЪРБЪС ЗА НАШИТЕ "ГЪЗАРИ " -НО ДА СИ ПЛАТЯТ ГОРИВОТО И ТАКСИТЕ -НАШИТЕ "ГЪЗАРИ" !!!!!!!!!!!
  • 27 мак

    3 0 Отговор
    О боже! "Какво нашата държава прави за нас!" Какво недоразумение: когато пътуваш, поемаш рискове, и си правиш сметката, не си център на земното кълбо. Изглежда че цял свят им е длъжен. Те са мъченици. Пратете тутакси самолетоносач да ги рапатрира!
  • 28 ира

    3 0 Отговор
    Има държави, не си поплюват. В Мароко нямало зараза, но държавата превантивно затваря въздушното пространство. Това е похвално и разумно. А на нашите туристи казвам: никой не ти е длъжен, имаш свобода и мисъл. И всеки трябва да е готов за всякакви евентуалности, нито телевизията, нито министъра, нито армията ще трябва да са съпричастни с тебе!
  • 29 зара

    1 0 Отговор
    приберете хората ни ,бе...а не за една дроплакълка цял хеликоптер!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове