Last news in Fakti

20 Март, 2020 13:07 8 403 39

Нинова: Като чухме за Държавния резерв, разбрахме защо Борисов избяга

  • корнелия нинова-
  • държавен резерв-
  • бойко борисов

Нямат отговори

Нинова: Като чухме за Държавния резерв, разбрахме защо Борисов избяга - 1
Снимка: БСП

В Закона за Държавния резерв е описано какво са държавни резерви и ние не поставяме въпроса само за дезинфектанти, а за всичко необходимо, с което можем да помогнем на българските граждани, преди да дойдат помощи отвън. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"За ваша информация – държавни резерви са основни суровини, материали, горива, хранителни продукти, лекарства, болнично имущество, облекло и други, определени с номенклатурен списък от Министерския съвет или със закон, предназначени за задоволяване на потребностите на националното стопанство при извънредно положение или криза.

Никъде тук няма няма отговорности на директора на Агенцията за държавни резерви и военновременни запаси. Отговорни за контрола, съхранението, финансирането и поддържането на държавните резерви е Министерският съвет. Той се управлява от Бойко Борисов. Единствено той може и трябва да дойде тук и да ни обясни какво е състоянието на Държавния резерв.

Нещо повече – в наредбата за организиране дейността на Държавния резерв в чл.24,ал.4 пише, че само МС може да взема решение безвъзмездно да освободи резерви и да ги даде на болници и на лечебни заведения и на домове за социални грижи. Никакъв директор на агенцията не може да си мръдне пръста без да му нареди премиера и без това да е взето с решение на МС.

Моля, вразумете се. В извънредна ситуация сме, със загриженост сме, уж всички, как да помогнем на хората. Има ли някой от вашите избирателни райони, който да не е чул – нямаме маски, няма дезинфектанти или от болниците- че няма облекло. Внасяте хаос. Некомпетентни сте да помогнете на хората", допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гробар съм

    47 12 Отговор
    Захапаха се кучетата вече, сплотени бяха само един ден.. дръжтеее кокала е ценен!

    Коментиран от #38

  • 2 Кори Гофф

    72 9 Отговор
    Некомпетентни сте да помогнете на хората", допълни тя.
  • 3 CoviD 20

    97 7 Отговор
    Държавния резерв сигурно е окраден! :\

    Коментиран от #7, #8

  • 4 http://coronavirus.eti.pw

    2 1 Отговор
    http://coronavirus.eti.pw
  • 5 Румен

    94 13 Отговор
    Няма държавен резерв.Резерва замина за Барселона
  • 6 Мдаа

    102 8 Отговор
    Държавният резерв е празен, точно както бюджетния излишъкъ изведнъж изчезна и даже сме вътре с 3млрд. Изобщо лъжи, кражби ...гарнатирано от герб!!!
  • 7 а не бе

    36 4 Отговор

    До коментар #3 от "CoviD 20":

    Ха-ха! Още по времето на Емел Етем.
  • 8 гост

    58 5 Отговор

    До коментар #3 от "CoviD 20":

    Да, вероятно е на хартия или е разпродаден на смешни цени без одобрение или отчетност. Може да водят пълни складове, хиляди тонове, а реално да са празни и окрадени от подходящи фирми и неотговорни пред никому лица. Всяка една читава страна би направила одит на резерва в момента, в който се види, че нейни съседни страни обявяват извънредно положение, или според случващото се преди месец. Единственното, което излезе е, че са разпродали вентилатори на смехотворни цени точно когато е станало ясно, че вероятно ще трябват и след седмица сядат да мислят откъде да купят такива. В нормална държава всеки замесен трябва вече да е застанал на скамейката и да отговаря за държавна измяна.
  • 9 кур за бсп

    14 37 Отговор
    овца

    Коментиран от #10, #17, #32

  • 10 :D:D:D:D

    14 34 Отговор

    До коментар #9 от "кур за бсп":

    Бих добавил, ТЪПА!
  • 11 пройчо

    36 7 Отговор
    Тлъстия Бою е малоумен мискинин!
    Малоумно,тлъсто и дърто животно
  • 12 Ххх

    30 9 Отговор
    Тиквоча всичко си го слага на х@я. Ама корона вирус, ама държавен резерв, ама кой какво се сетил. От единия крачол в другия. Нинова нека си го чака в парламента. Нашия си има програма. И табиети. Ще се разходи с джипа до поредната строяща се магистрала, след туй, за почивка сигурно ще си направи една хубава разпивка в поредното крайпътно заведение. Другите работят, и Тиквата "работи". И както се казва - кой за какво е учил. А той преди време даваше акъл на хората, да се връщат на село, да копат картофи и да стават овчари. А защо ли не даде същия съвет на себе си ? Е, при тия милиони, дето ги награби, ще отиде да си гледа рахата някъде. Но преди това ще прави другите на прости, докогато може, нали и той бил прост.
  • 13 месара

    17 41 Отговор
    тая злобна женица - другарката "загрижена" импексова, не може да приеме че никой не я бръсне за слива! остана и само да насажда смут и страх в българите!

    Коментиран от #21, #35

  • 14 467889999

    28 3 Отговор
    Питай и къде са парите, всъщност питам всички вас политици???
  • 15 Петко

    5 4 Отговор
    Да живеем върху неща, които още не са се случили или никога няма да се случат е просто смешно, ако трябва да бъдем честни. Дай си сметка от какво те е страх, погледни го и го остави настрана.
  • 16 Народе, да си купим по едно въже

    32 4 Отговор
    И да ги окачим всички по дърветата! Всички други приказки са напразно
  • 17 месара

    11 28 Отговор

    До коментар #9 от "кур за бсп":

    обиждаш овцата като я сравняваш с това нещо нинова 😂
  • 18 Къде е каскета

    42 4 Отговор
    Гешеф като е голям юнак да отива в резерва и да ги почва, но и той се оказа мишок, само вдига врява.
  • 19 Фактъ

    26 5 Отговор
    Към опг герб , фиестите в Банкя спряхте ли ги временно , или там купона не спира ? Знаете , какво ви питам не се правете ,че не сте ме разбрали !
  • 20 Аве Адолф Хайллллл

    11 17 Отговор
    Пополизма и комунизма винаги вървят ръка за ръка , тая болест е неизлечима и по-страшна и от коранавируса , не пуска до гроб ....
  • 21 вашето мнение

    24 7 Отговор

    До коментар #13 от "месара":

    Месар ли си п.... ли си, не знам ктакво си и кой кого бръсне за слива, но господарят ти дължи отговори. Къде е държавнния резерв, що шопара от банкя целува ръце на турци, руснаци и индийци за маски и дизинфектанти. Какво ще стане ако обесим банкянския клоун за държавна измяна? Света ли ще свърши за теб, папагал прост?

    Коментиран от #23, #24

  • 22 чичо

    7 4 Отговор
    На козичките не им трябва държ.резерф.
  • 23 Дано

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "вашето мнение":

    Със сигурност за Месарката живота свършва.Како Боци каза: "Ще се палят заради мене".Дано от Резерва да зависи здравето и живота на такива като Месаря(Месарката,Мисирката) ,а и на техните близки.Може пък нещо и да им уври в чугунените тикви.
  • 24 месара

    5 13 Отговор

    До коментар #21 от "вашето мнение":

    спокойно бе другарю, пий си хапчето че може да не доживееш до збирката на бузлуджа!

    Коментиран от #26, #27, #29

  • 25 стой на място

    7 3 Отговор
    дръжте крадеца
  • 26 вашето мнение

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "месара":

    Ако спреш чикиите под портрета на бойко методиев борисов и се ограмотиш ще направиш добре за себе си и околните. Ако разбереш колко правописни, правоговорни и граматически грешки си допуснал в едно изречение ще се гръмнеш, идиот.
  • 27 Хахаахаха

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "месара":

    Збирката, ти наистина си малоумен гербер бе!
  • 28 боцмана

    10 3 Отговор
    Защо сега оня с каскета не пита , празния държавен резерв държавна измяна ли е?

    Коментиран от #36

  • 29 Зле

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "месара":

    Сбирка*. Неграмотници...
  • 30 БГ 30г. вече НЯМА ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ

    8 1 Отговор
    Истината. Това ДЪЛЖАВА ЛИ Е, днешното феодално БГ?
  • 31 Geo

    8 1 Отговор
    Герберските тролове като няма какво да кажат относно кражбите на вожда им почват да плюят по всеки.

    Също като вожда им не ги интересува нито България нито българите - важни са единствено ГЕРБ и господарите им отвъд океана (и центовете които им дават).

    Коментиран от #33

  • 32 чичо Пей

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "кур за бсп":

    Скоро ще ядете на БСП дебелия грездей,тъпи гербаджийски подлоги.
  • 33 чичо Пей

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Geo":

    Плюят и два пъти повече лижат
  • 34 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    Към цялата палитра в този ден за да ни " развесели" и CoVid19 се яви! Тези "мили" и "умни" гербери ще ни "съживят"! Помислете само кой ни управлява: Тиквоций Едно доказан "почтен човек" ( на Козяк знаят как да го галят по топките ), Цецо КаунЬя , доказан "внимателен спестовник", Барни Ръбъла, който " може" да каже две думи на кръст, Владко Горанов "внимателен", "внимателен", " внимателен" до безкарайност. Гледат ни в очите и в прав текст ни казват, че сме "умни" оФце и само "добро отношение" и "намалени" данъци ни оправят. Имат обаче и две много важни "овчарски зайчета" "г-н" Гешев и "г-н" Цацаров , който гледа като "мило розово животинче " из тикви! Жална ни майка! "Свободни" пътища, "свободна" вода, бонус-" бонус" , всякакви "положителни" решения за да "улеснят", " прекрасния" ни живот нема да се очудя ако ни ощастливят и с "персонални апарати" за пречистване на въздуха. Да са ни честити другарЕ и пак да си ги " изберем"!
  • 35 Наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "месара":

    Месар, много точно я написа
  • 36 Наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "боцмана":

    Гешев, за тебе е. Отговаряй.
  • 37 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Не питайте ББ за цигани,горивата,демографска катастрофа и от днеска и за държавния резерв,толкова ли сложно, и още нещо за Барселона..няма такова нещо.
  • 38 ЕХА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гробар съм":

    Нe питaйтe ББ зa цигaни,гoривaтa,дeмoгрaфcкa кaтacтрoфa и oт днecкa и зa държaвния рeзeрв,тoлкoвa ли cлoжнo, и oщe нeщo зa Бaрceлoнa..нямa тaкoвa нeщo.
  • 39 вили

    0 0 Отговор
    КЪДЕ СА ОНИЯ ПАРИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА МИЛИАРД И ПОЛОВИНА КЪДЕТО ИСТЕГЛИХТЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ С ДЕСИ И СИМИОН ДЯНКОВ КЪДА СА ЩЕ ГИ ВЪРНЕТЕ ЛИ СЕГА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове