Last news in Fakti

24 Март, 2020 17:17 12 969 84

Полицията получи достъп до телефони и интернет връзки

  • мобилни телефони-
  • интернет-
  • полиция

Трафичните данни на гражданите не засягат същинската кореспонденция, т.е. какво се съдържа в самите разговори, но позволяват разкриване на цялата друга информация

Полицията получи достъп до телефони и интернет връзки - 1
Снимка: Shutterstock

От вторник властите получават възможност да проследяват трафичните данни от мобилните телефони и интернет контактите на българските граждани без съдебно разрешение. Оправданието е, че трябва да се контролират поставените под карантина, но няма никакви гаранции, че следенето ще се ограничи само до тях. Полицията ще може безконтролно да изисква справки от мобилните оператори и доставчиците на интернет услуги за това кой къде ходи, с кого и кога говори. Това става ясно от публикувания в Държавен вестник Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, пише Mediapool.

Трафичните данни на гражданите не засягат същинската кореспонденция, т.е. какво се съдържа в самите разговори, но позволяват разкриване на цялата друга информация. Движението на гражданите може да бъдат проследявано през клетките на мобилните оператори, с кого те говорят, какви сайтове посещават и с кого си пишат.

Допреди налагането на извънредното положение, трафичните данни се използваха само за разкриване на тежки престъпления, за които се полагат над 5 години затвор. Нарушаването на задължителната карантина дори в условията на COVID-19 се наказва с до 3 години затвор.

Всичко това се случва чрез извънредното законодателство, което налага промяна в Закона за електронните съобщения. Тя формално засяга само хората под карантина, но всъщност може да се разпростре върху всички. В закона вече се казва, че операторите съхраняват трафичните данни на своите клиенти за срок от 6 месеца за "принудителното изпълнение на задължителната изолация и болничното лечение на лица", които са отказали да стоят под карантина.

Така полицията получава незабавен достъп до трафичните данни на гражданите чрез подаване на елементарно заявление до доставчиците на мобилни и интернет услуги.

Липсата на съдебен контрол означава, че полицията реално може да поиска достъп до данните за контактите и придвижването на всеки гражданин, без значение дали е под карантина или не. Операторите няма как да направят елементарна проверка дали искането на полицията е обосновано, защото нмяат достъп до публичен регистър на поставените под карантина. Те не могат да изискват от полицията да обосновава искането си, докато съдът може.

Промените в закона са приети така, че разпоредбата ще важи и след отмяната на извънредното положение. Досега достъпът до трафични данни бе подлаган на съдебен контрол от районните съдилища. Магистратите са показвали възможности да се произнасят бързо по хиляди искания, а промените в закона изглеждат необосновани и опасни.

Съдии, които се занимават с издаване на разрешения за трафични данни, също коментираха, че има реална опасност от предоставяне на безконтролен достъп до данните на хиляди граждани.

Промените в закона са приети тихомълком и изглеждат необосновани, защото съдилищата не са спрели да разглеждат искания за подслушаване и достъп до трафични данни заради извънредното положение. Поставените под карантина граждани са няколкостотин в момента.

"Премахването на съдебния контрол отваря широко вратите за полицейски произвол и безконтролно следене на трафичните данни - кога, с кого, колко дълго разговаряме, откъде провеждаме разговорите си, как и къде се придвижваме", коментира правозащитникът адвокат Михаил Екимджиев.

"Това са чувствителни данни от личната ни сфера, които сега ще бъдат достъпни на всеки полицай, без да се налага той да доказва, че това е в интерес на ограничителните мерки, свързани с извънредното положение", коментира адвокатът.

Според правозащитника всеки български гражданин би могъл да сезира съда в Страсбург като потенциална жертва на нарушаване на правото му на личен живот и неприкосновеност на кореспонденцията.

Той напомни, че заедно с Асоциацията за европейска интеграция срещу България вече спечели през 2007 година дело пред съда в Страсбург заради огромните възможности на властите да подслушват гражданите. Сега пред Европейския съд виси втора жалба от България по същия въпрос.

През миналата седмица правосъднният министър Данаил Кирилов обяви, че България ще поиска от съда в Страсбург временно да не изпълнява Конвенцията за защита правата на човека. С публикуването на извънредното законодателство става ясна и истинската причина за искането на българските власти.

Законът за здравето повелява задължителна изолация и болнично лечение за хората, болни и заразоносители от холера, чума, вариола, жълта треска, вирусни хеморагични трески, дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бруцелоза, антракс, малария, тежък остър респираторен синдром и туберкулоза с бацилоотделяне.

С извънредния закон беше разпоредено, че този списък може да се допълни със заповед на министъра на здравеопазването. Той може да разпорежда задължителна изолация на болни, на заразоносители, на контактни лица и на лица, които са влезли на територията на страната от други държави".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве Адолф Хайлллл

    35 42 Отговор
    Така , така , контрол е необходим на еропейските кенефочистачи под карантина ,които предвидливо се прибраха да си правят зъбките и да разнасят зараза .

    Коментиран от #55, #56

  • 2 ЧЕСТИТО

    176 10 Отговор
    БЪЛГАРИ ПРИМКАТА ОКОЛО ВРАТОВЕТЕ ВИ ВЕЧЕ Е ПЪЛНА!!!!! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ С НАВЕДЕНАТА ГЛАВИЦА
  • 3 хайл

    141 8 Отговор
    А честито,приетите промени ще останат и след падането на извънредното положение.Ситуацията е такава:ограничаваме ви свободата на придвижване,както и на свободната кореспонденция и личните разговори,чат и т.н.
    Комунизма се завръща!Хора ще бъдат набеждавани,ограничавани и тормозени,ако не са от стадото.

    Коментиран от #28

  • 4 Диктаторът от Банкя

    107 5 Отговор
    Честито да ви е и да почерпите, главанаци !
  • 5 122

    22 97 Отговор
    И какво от това, обикновения човек няма какво да крие, да му мислят новобогаташите/ престъпници.

    Коментиран от #49

  • 6 Аа ревнахте ли...

    14 66 Отговор
    Мошеници мръсни, много добре че е така нека дави пари под задниците. Честните хора няма от какво да се боят, тъкмо Гешев ще получи повече информация.
  • 7 Ръмпези

    83 3 Отговор
    Е СКЪПИ БЪЛГАРИ,ТОВА Е ИДЕАЛНИЯ СЛУЧАЙ ДА ТИ СТЪПЯТ НА ВРАТЪ С ДВАТА КРАКА....НЕ ЗНАМ МЕХАНИЗМА С КОЙТО ИМА ИЗМЪКВАНЕ...ОСТАВА САМО КОНТРААТАКАТА.....
  • 8 Един друг

    50 0 Отговор
    Чудо голямо - то все едно съдебната власт, която е изцяло в джоба на изпълнителната някога нещо е отказала. За цецомобилите навремето да не говорим. Който порзва интернет без VPN и мобилен телефон от наземен оператор, трябва винаги да е наясно, че във всеки момет могат не да му дръпнат метаданните, вкл. и със задна дата, ами направо и самите разговори. Народът масова си носи подслушвателно устройство в джоба и с охота разкрива сума лична информация по разните сураткетаби, туитъри, инстаграми и рпочее свинщине, сега ще се уплаши...
  • 9 Пипи

    69 5 Отговор
    Няма какво да крия, но това смятам , че е абсолютно ненормално при каквито и да е ситуации в която и да е демократична държава.
  • 10 Някой си

    57 8 Отговор
    Радев къде спа?
    Юридическия му екип не видя ли?
    За ветото питам.......
  • 11 Голяма работа бе

    42 5 Отговор
    Мо то отдавна много по важни организации ни следят ! Google и Facebook знаят милиони пъти повече за нас от всеки друг !

    Коментиран от #30

  • 12 СМЕРШ

    35 2 Отговор
    Оруел 2020

    Коментиран от #25

  • 13 qwerty

    11 1 Отговор
    Винаги сме имали.
  • 14 бай курти 44 г.-Ерген- 19 г.ваш ЛИДЕР

    5 73 Отговор
    Това е много правилен ход на Българското правителство! Г-Н Борисов доказа че не е политик а държавник ! Не случайно в проучването днес на агенция ГАЛЪП 82% одобряват премиера Борисов а 86 % одобряват мерките на Правителството и Националния кризисен щаб! А доверието в Генерал Мутафчийски е 90% срещу 10% неодобрение! С тези мерки на място които предприе Борисов на изборите след по малко от година ГЕРБ вещества ще има пълно абсолютно мнозинство!
  • 15 незнайко

    56 6 Отговор
    ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ ! ТОВА ЩЕ СТАНЕ В ЦЯЛ СВЯТ ! ТЕНДЕНЦИЯТА Е НЯКОЙ ДА ИМА ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД ЧОВЕЦИТЕ !!!Филма МАТРИЦАТА ще стане действителност !!! Тези филми затова са създадени за да ни подготвят !!!
  • 16 Бай Георги

    59 1 Отговор
    Хайде догодина идете и гласувайте за Боко и крадливото племе.Честито на всички Българи.
  • 17 Баш Майсторът

    53 0 Отговор
    Сега вече е законно.До сега беше скрито.Това го зная отдавна.
  • 18 оня с коня

    9 29 Отговор
    Това което се приема в България са Смешни мерки на Начинаещ в сравнение с Порожението в РУСИЯ И КИТАЙ .Нещо повече - в Русия е ОТРЯЗАН Достъпът до Интернет какъвто го знаем Тук и е заменен с Техен си Руски Интернет за Ограничаване на възможностите на Организиране на Протести и всякакви Масови изяви срещу Руската власт.Мобилните им телефони пък ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се окомплектоват с ЧИП за бързо и лесно Откриване на Абоната и Безконтролното му Подслушване естествено!А за сведение на някои Люде - Ние ВИНАГИ сме се Учили от "Големия брат",няма да направим Изключение и СЕГА.

    Коментиран от #37, #60

  • 19 Пенсионер

    43 0 Отговор
    Вместо да се занимават с нас да погнат големите телевизии и сайтове, дето всяват страх и паника и са електронно оръжие за масово поразяване.
  • 20 ножш

    45 1 Отговор
    Oт втoрник влacтитe пoлучaвaт възмoжнocт дa прocлeдявaт трaфичнитe дaнни oт мoбилнитe тeлeфoни и интeрнeт кoнтaктитe нa бългaрcкитe грaждaни бeз cъдeбнo рaзрeшeниe.Не е ли това вече полицейска държава. Има и други начини да се проследяват тези които са под карантина.
  • 21 Кабагайдаров

    44 1 Отговор
    Дами и господа демокрацията умря..................язък че я чакахте 30 години
  • 22 Рошко

    18 1 Отговор
    Скоро и чипове в дупетата ни, и няма да има скрито покрито, който не слуша бастър копчето, и в гроба
  • 23 Blackthorn

    12 3 Отговор
    Който не е поискал, той не си ее купил нерегистрирана СИМ карта с ваучери! Поредния развей-прах от страна на властите!
  • 24 сащисан

    24 2 Отговор
    Опааа, ай чиститу! Та Гешев за кво бе на инструкции у сащ.
    Сега разбрахте ли защо бе цялата дандания с пандемията, без реално да има за какво.
    Сащисаните немат, ама изобщо нищо в цялата тая работа, нашите сами го измислиха, а ония ни гледат и страхливо мълчат.
    Да,бе,да!
  • 25 сега ли чак хахахха

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "СМЕРШ":

    баш тиквеното правителство го измисли тва нали...те ми предлагат кво да гледам и чета на базата на това дето съм търсил ти сега се притесни че сега станало като на оруел сценария
  • 26 Пенсионер

    17 3 Отговор
    Много държави забраниха отдавна влизането или излизането. А ние какво правим с тези 200 000 завърнали се? По добре с това да се занимаят. Неадекватна работа.

    Коментиран от #41

  • 27 АТИЛА

    32 3 Отговор
    КАЗАX ли ви че Коронавируса е Постановка на Службите за Не(Сигурност) ?

    КОРОНАВИРУСА се Оказа Милиционерски ВИРУС !

    https://www.struma.com/news/uploads/images/2(136).jpg

    ИСТИНАТА за МВР и ДАНС Вируса !

    Матьо Джепсън - Баща на 9-Годишното Англичанче: "Синът ми Никога не е Имал Коронавирус, Нито Някой от Нас" !

    Народната Милиция и Здравните Служби Излъгаха за да Блокират Банско и БЪЛГАРИЯ !

    БЪЛГАРИ Помнете !
    В МВР само КОПЕЛДАК !
    В ДАНС само КУРВОЛЯК !
    ТРЕПИ МАМИЦАТА ИМ ЕНИЧАРСКА !
    МВР е Еничарски Корпус от Безпризорни КОПЕЛЕТА !
    ДАНС е Педерастко Сборище от Агенти на ДС, КДС, НСС и Потомствата им !
    КУРВИТЕ-Доносници от ДС, НСС и ДАНС Първо се ИЗНАСИЛВАТ,след Което им се Режат ГРЪКЛЯНИТЕ, Като на Руски Милиционер ОКУПАТОР в Кавказ !
    КОПЕЛЕТАТА-Престъпници от ЦСБОП,НСБОП и ГДБОП Директно им се Пръскат ЧЕРЕПИТЕ, като на УБИЕЦА от СОБТ Емил Шарков !
    За Семействата на Курвите от ДАНС и Копелетата от ГДБОП е Безмислено да Споменавам, то е Ясно:ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО !
    Ставайки КОПЕЛЕ от МВР или КУРВА от ДАНС ти Признаваш че си Абсолютен БОКЛУК !
    Произхождаш от Семейство на БОКЛУК и ще Възпроизвеждаш БОКЛУК Поне още Пет Поколения !
    Народната МИЛИЦИЯ я Преименуваха на Национална ПОЛИЦИЯ а КУРВИТЕ и ПЕДЕРАСТИТЕ Останаха Същите !
    Днес Само Децата и Внуците на КУРВИТЕ и ПЕДЕРАСТИТЕ Заработващи Там са Новия ПРЕСТЪПЕН Състав на МВР !
    Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР !
    По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИ

    Коментиран от #34

  • 28 хайларипи

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "хайл":

    ти до сега скрит ли беше нещо, смешко? Не, просто не си им интресен!
  • 29 9689

    12 1 Отговор
    Престъпници.....
  • 30 Охо

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Голяма работа бе":

    а виндоса, вайбера,уотсапа, всичко е биг брадър
  • 31 0000

    6 0 Отговор
    Инсталирайте си виртуална приват мрежа,базисните са безплатни
  • 32 По добре

    17 0 Отговор
    да вземат да следят колко хора ще останат без работа и автоматично да им превеждат пари в банковата сметка.
  • 33 Като

    8 0 Отговор
    Като си изключа телефона и махна сима как ще ме проследят а мога да го забравя в къщи😁
  • 34 бай курти 44 г.-Ерген- 19 г.ваш ЛИДЕР

    4 10 Отговор

    До коментар #27 от "АТИЛА":

    Изчезвай че аз съм и в този сайт мой подчинен доноснико и вярно куче!

    П.С. Много сте прости коментиращите тук! Гледам само плюсове сте дали на психичните излияния на този Пазарджишки бедняк и клошар АТИЛА!

    Коментиран от #39

  • 35 Boby

    2 1 Отговор
    И като си оставя телефона в къщи или ако картата е на друго име... ще ми хванат оная работа.

    Коментиран от #69

  • 36 Па да

    12 0 Отговор
    АКо напсувате някой дори и тука анонимно просто полицая отива при интернет доставчика и казва на кой е този айпи адрес и къде живее хахаха това е нацистки режим
  • 37 Бачо Киро

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Няма се плашиш, те ти дадоха всички данни още миналата година, то не бяха регистри, напове... И кво? Ми нищо. Не осъден, ми нахокан даже няма, ти си седнал да се кахъриш за телефони...
  • 38 Абе

    11 0 Отговор
    Вече като кажеш нещо против Бойко получаваш билет за Белене :D
  • 39 АТИЛА

    8 4 Отговор

    До коментар #34 от "бай курти 44 г.-Ерген- 19 г.ваш ЛИДЕР":

    ДА СЕ ЗНАЕ !

    Бай Курти - Мартин Стефанов от ДАНС се Сношава с МЪЖЕ По Работа и След Работа !
    КУРВИТЕ от ДАНС се Усещат по Аромата на ЛАЙНА Защото Заработват АНАЛНО !
    КОПЕЛЕТА от ГДБОП се Надушват по Миризмата на СПЕРМА Защото Заработват ОРАЛНО !
    КУРВИТЕ-Доносници от ДС,НСС и ДАНС Първо се ИЗНАСИЛВАТ, След Което се УБИВАТ !
    КОПЕЛЕТАТА-Престъпници от ЦСБОП, НСБОП и ГДБОП Директно се УБИВАТ !
    За Семействата на Курвите от ДАНС и Копелетата от ГДБОП е ЯСНО: ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО !
    КАЗАХ !
    www.bulgarya.ga/police.html
  • 40 Ba7_Rambo

    1 9 Отговор
    Това е сбирщина на простаци май... Като гледам и каката, която е писала статията, колко е руса, направо ми се повръща... Как може идиоти, които хабер си нямат от нещо, да дават мнения, ценни съвети и да се правят на много загрижени за човешките права!? На тоя селски събор му бия ignore и повече да не съм Ви видял, че ми пращате банери, щото ще пиша жалби, че ме тормозите и следите устройството ми!
  • 41 Абе пенсия

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Пенсионер":

    Да не мислиш че реално са се върнали толкова
    хора. Облъчването от тази шайка мафиоти подкрепяни от фалшивите новвини бълвани от медиитв в България създават това мннение у хора като теб. За това и ти и всички са на този хал
  • 42 777888

    4 0 Отговор
    ха ха че това нещо ново ли е си мислиш. от 2002г имам телефон задържан в полицията който е е подслушван .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 АТИЛА

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "сас":

    Адвокат Емил Георгиев: Мутрите-Рекетьори от ГДБОП Работят Частно Срещу Заплащане ! Една Качулка Струва 1000, Ако Искате Пет Качулки да Сплашат Бизнесмен Плащате 5000 лв. ! Давам ПЕТ Бона на

    Този Който ми Прати КАЧУЛКИ от ГДБОП да им Пръсна ЧЕРЕПИТЕ ! Пръсни му ЧЕРЕПА, Той не е ЧОВЕК, Той е МИЛИЦИОНЕР ! Избий му СЕМЕЙСТВОТО, Те не са ХОРА, Те са ДЕГЕНЕРАТИ ! В

    ЧЕРЕПА на Милиционep, Освен СПЕPMА и ЛAЙHA Друго Няма а Трябва да Има БРЕНЕКЕ ! KAЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
  • 45 Земете си радиостанции

    4 2 Отговор
    Така нема да ви следят
  • 46 Абе ей

    1 2 Отговор
    В китай задължиха всеки да качи апове на поне един от телефоните си с които не само го следяха но и му измерваха температура, кръвно, пулс.
  • 47 Боклуци

    9 0 Отговор
    Тва вече е прекалено.. какви са тия решения.Мн тихо и тайно се взеха.
    Българина, недей мълчи.
    Тва вече е прекалено и против нашите права
    Начина е съд 8до дупка за нарушаването на човешките ти права
  • 48 Корай Орьом

    4 0 Отговор
    ООО то щото досега не са ни следили и подслушвали ма никак каскетите......ДГД
  • 49 Пацо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "122":

    Понеже си кух да ти обясня.
    Чрез трафика софтуер ти прави профил и си като прочетен вестник.
    И после ставаш като болна маймуна.
  • 50 Истината дотук от частен детектив

    2 3 Отговор
    Този вирус атакува предимно силно мъжествените мъже и силно женствените жени. Нежните момчета и мъжките момичета са доста пощадени от БОГ или извънземните, или секретната лаборатория която действа с този вирус. На практика целта е прочистване на въздуха на планетата за сметка на измирането на силно мъжествените мъже, които пръскат тестостерон около себе си и силно женствените жени. Педерасите и лезбийките да не се притесняват много…но да се крият ако останалите разберат, че джендърите са застраховани... Размерът има значение, но в пагубна посока разбира се. Мъжете с малки пишки под 13 см да си свиркат на воля и да не се плашат, но задължително да се молят и хвалят БОГА за спасението си.Има и някакви проценти изключения разбира се... По принцип при жените е по-малък процент на измиране.... Сещам се поне за един световен президент на Велика държава, който ще ме аплодира за тази атестация...а вие?? И не ми се оплаквайте и протестирайте отворковци, ами се опитайте да промените РНК структурата на коронавируса, вместо да се занимавате с глупости тук и то вече без заплащане от Позитано 20! Ще го промените ама на мукавей в понеделник 😆😆😆 Коронавирус се оказа по-хитро коп..е от вас...😆😆

    Коментиран от #64

  • 51 наш Бойко

    5 0 Отговор
    някой да е казал, че комунизма си отива ? и идва свободата и краварската демокрация ?
  • 52 SSss

    11 0 Отговор
    .Ха!Каква стана тя.Такава диктатура не е имало и по времето на комунизма.Какво общо има интернет трафика със Карантината.Гнуусни Герберсски бооклуци.Скоро ще ви изметем.Другите фигуранти и бооклуци от парламета само За крадене и пълнеж ли са.Егати държавата.
  • 53 Начолото!!!

    5 0 Отговор
    Имате ли чувство,че нещо не е наред?! Реалността се определя от медиите и политиката. На пръв поглед, не може част от статистиката за починали от коронавирус и тестовете да са манипулирани, но дали е така!!! Това "вирусче" не е случайно и отваря път за световни промени, които в момента е трудно да допуснете. Мислите ли, че извънредните мерки някога ще бъдат напълно премахнати!!! След не повече от две години ще бъдете ваксинирани,чипирани и класифицирани. Оставям настрана икономическите сътресения, промяната на граници, отпадането на парите,..........и когато гладът победи страха, "там където няма страх", ще дойде най-голямото изпитание за човеците. Прочетете статиите на Мартин Вриланд като напишете - Събитие 201 упражняване на вирус на короната шест седмици - и бъдете будни!!!

    Коментиран от #63

  • 54 Земете си радиостанции

    1 0 Отговор
    С бягаща честота и силно криптиращ алгоритъм и ползвайте репитрите в страната да се свързвате помежду си
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Пичкурути Ленин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аве Адолф Хайлллл":

    И да ми цензурират коментарите по голема измет от теб няма и по голям кенефочистач за жълти стотинки ти се бодеш с мангите с херца прост наци джендър
  • 57 Мразя нацисти

    4 0 Отговор
    Tова е като нацистка диктатура подобно е
  • 58 гост

    2 0 Отговор
    нокиа 2100 и да ме хванат за .......пантофките.
  • 59 Иванов

    1 6 Отговор
    Кво ревете ,бе? Като не ви харесва- изхвърлете си телефоните и вървете в Масква - там въобще не следят и не подслушват, ама въобще хахахаа
  • 60 🤣🤣🤣

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Как откриха в черепухата ти единия ти неврон, че го и зомбираха!
  • 61 Ода за Режима

    1 0 Отговор
    Пичове, пишете кво ша пишете против еврозелките, джендърите и шорош до понеделник 23:59:59 ч., защото от вторник МВР-то почва да следи Интернет и GSM по свое усмотрение и без прокурорско постановление и всички тука сме на мушка :-)
    Единственото по-радостно е, че го няма Цецо Ушето в целата работа, ама и това не се знае.

    В тая връзка трябва да хвалим Хунтата и Пайката до Небесата и на-вече Него - Погаления от 3 Папи.

    Но има начин Ето един виц:
    По времето на Сталин един евреин решил да се завърне в СССР брат му оставал на Запад, но ако е добре ще дойде и той. Понеже знаели, че има цензура се разбрали за тайнопис:
    Ако нещата не са добре, ще пише общи работи, но с червено мастило, което значи "ЗЛЕ, НЕ ИДВАЙ"
    Отишъл в СССР единия брат и след 3-4 месеца другия получава писмо от него:
    "Брат ми пристигнах нормално, тук ме посрещнаха много хубаво, веднага ми дадоха работа, жилище и отношението към нас е много добро. По магазините има всичко, получавам добри пари, стигат ми и ми хартисват, живота е много хубав, държавата е хубава, хората и институциите и те хубави, но има едно малко неудобство: НЯМА ЧЕРВЕНО МАСТИЛО ! :-)
  • 62 цачо

    3 0 Отговор
    Подмолно тихо преминаваме към диктатура и полицейщина.Сладък сън драги съотечественици!
  • 63 тито

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Начолото!!!":

    Дори и да е така, от нас какво зависи? Да не мислиш да правиш революия с камъни, пръти, коси и сопи? Да не мислиш че можеш да се изправиш срещу въоръжена армия и танкове?!? Просто нямам предттава, защо пишете такива работи, когато и така да е - не можем да направим нищо! Но ако имаш план, и имаш идея какво може да се направи от нас, за да се предодврати това... то сподели я с радост, ще я чуем!
  • 64 пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Истината дотук от частен детектив":

    Моя отпуснат е 13 и малко начи аз съм застрашен така ли?
    Станал не съм го виждал напоследък - много стрес!!!
  • 65 Николай

    2 0 Отговор
    Добре следим телефонните клетки , ама сайтове които сме посетили - айде бе.Това какво има дали със спазваш ли карантина? Хайде педерасти проследете ми IP адреса и елате да ми духате ,мога и да го закодирам ама не искам
  • 66 Киро Думуса

    1 0 Отговор
    Сега гледам шофьора на наркотрафиканта МЕТО ИЛИЕНСКИ по БНТ.Тоя ще ми учавства в РЕФЕРЕНДУМ с други някакви смешници .По зрелите нека си спомнят при първата смяна на ББ как изведнъж се смениха гостите на националните измекярски медии
  • 67 Ами...

    4 0 Отговор
    Честито! Днес подслушване, утре арести по тяхно усмотрение без съдебна заповед. Демек неудобните и непослушните ще бъдат законно врагове на държавата! Та така де, ДС завръща скоро да очакваме Ловеч и Белене да отворят врати. Плакахте за свобода, демокрация ами Честито...
  • 68 Николай

    2 0 Отговор
    Наскоро един германец направи експеримент като в неделя на една празна улица в една количка имаше около 100 джиесема и създаде задръстване в гугъл карти. Е правете си сметка, кой им шепне на нашите управляващи как да действат
  • 69 Alien Invasion

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Boby":

    Ни позна! След фащ ,нашите служби са втората държава в света която има техника разпознаваща те по гласа. 100 карти и телефони да смениш веднага те разпознават. И това не е от днес, а много отдавна!

    Коментиран от #74

  • 70 бай Шиле

    0 0 Отговор
    Модератора има много здраве от този луд "Атила".
  • 71 Биг Брадър

    3 0 Отговор
    ДС и цецомобила на този фон изглеждат като чавдарчета.

    За тези които не знаят каво е чавдарче има инфо по-долу:
    Чавдарчето е весело дете – играе, пее, учи се, чете.
    Малките чавдарчета са добри другарчета.
    Чавдарчето е примерно във къщи и във клас, то помни – “Пионер ще стана аз!”
    Чавдарчето учтиво поздравява, то възрастните хора уважава.
    Чавдарчето труда обича, на помощ първо се притича.
    Чавдарчето родината свободна обича – като своя майка родна.
    За ДС предполагаме че всички знаят, но все пак с две думи да обобщим: това е ФБР -то по време на чавдарчетата.
    Цецомобил - вид наземен АУАКС прихващащ заедно с трафичните данни на гражданите и техните разговори и други мета данни ..
    За мета данни вижте повече във Wikepedia
  • 72 Диамантената ръка

    1 1 Отговор
    Като че не мога да дам 20 лв на някой от маалата и да ми вземе сим карта на негово име...
  • 73 БАТЕ НЕЦИ

    4 1 Отговор
    ВЗЕ ДА СТАВА ВСЕ ПО-ИНТЕРЕСНО.ОСТАВА САМО ДА НИ МАРКИРАТ КАТО ЖИВОТНИ И ГОТОВО.
  • 74 Virus

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Alien Invasion":

    Лелееее,колко много знаеш.
  • 75 Фактъ

    4 0 Отговор
    Забогателите , корумпирани калинки от герб да се притесняват , мен да ме следят и подслушват , колкото си искат , само ще си губят времето .
  • 76 Русенец

    2 0 Отговор
    А как ще го следят, ако карантинният излезе и остави телефонът си у дома?
  • 77 гост

    1 0 Отговор
    Да ви е честито роби.
  • 78 Боко 1

    1 0 Отговор
    Честита да ни е диктатурата.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 СТЕФАН ДР Д ЧОЛАКОВ ВРАЦА

    0 0 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ СВЕТОВТИЯ ЮСЕЙКЩИ "ГОЛ-УМ БРЯТ" ОГ САШ - ИЗРАЕЛ - "ЗАПАДНИТЕ ЦЕНОСТИ" ............... СМЪРТ НА ТЕЗИ УБИИЦИ, СЪЗДАЛИ ПЛАТЕНИ АРМИИ ЗА РУШЕНЕ НА СТРАНИ
  • 82 СТЕФАН ДР Д ЧОЛАКОВ ВРАЦА

    0 0 Отговор
    ГОЛЕМИЯ БРАТ НА ПОДСЛУШВАНЕТО - 2010 ---------------- http://stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2010&id=7790&title=%C2%D0%C0%D7%C0%CD%D1%CA%CE+%D1%C5%CA%C8%D0%D7%C5+%96+%C1%DA%D0%C7%C0+%C8%CD%D4%CE%D0%CC%C0%D6%C8%DF+-23.01.2010 -------------------

    Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/zdrave/4-nachina-da-razberete-dali-ste-zarazeni-s-covid-19_news735310.html
  • 83 да си кажем всичко

    0 0 Отговор
    Сега е врмето да им споделите какво изпитвате към тях...Възползвайте се...
  • 84 Мирена Йорданова

    0 0 Отговор
    Аз извеждам най-добрата си приятелка Смилена Татарска да селюби с полицаите, за да не ни следят. Смиленката ми е разработена и МВР ще останат задоволени....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове