3 Април, 2020 09:07 23 821 237

Премиерът: Следващите 2-3 седмици ще става по-тежко

  • мерки коронавирус-
  • коронавирус-
  • covid-19

Прогноза на правителството

Следващите две-три седмици ще става по-тежко. Това заяви на пресконференция премиерът Бойко Борисов.

Готов е първият доклад на Медицинския експертен съвет (МЕС) към МС. Това каза премиерът.

Ръководителят на МЕС проф. Костов оприличи доклада на картинна галерия и сподели:

"Това, което представихме, има голям обем - около 400 страници на хартиен носител, 40 мегабайта. Има над 100 хиперлинка... Продуктът има три раздела. В първия раздел са разгледани препоръки към извънболничната помощ, във втория - препоръките-алгоритми към болнични заведения, а в трети раздел имаме общи принципи за поведение и вземане на мерки..

Медицинският експертен съвет се обединява около становището, че приложените досега мерки, налагащи физическа изолация и социална такава, са наложителни. В течение на епидемията същите могат да бъдат преосмислени и при благоприятното ѝ развитие - олекотени.

МЕС възприема, че диагнозата на инфекцията се основава на PCR тестове, а епидемиологичното проследяване може да се осъществи чрез комбинираното използване на всички останали и налични страната лабораторни методи".

Борисов допълни, че все още няма достоверни бързи тестове, но такива се очаква да бъдат създадени в близките седмици.

"Неслучайно ние сме поръчали 1 000 000 теста на ЕК, защото знаем, че ще дойде такова време - след платото, в което масово трябва да тестваме хората".

"Не мога да разбера защо създаде тази тема в обществото като едва ли не противоборство на Щаба и Съвета за тестовете", допълни премиерът и уточни, че до 2-3 седмици се очаква пикът на заболяваемост.

„Усещам едно изнервяне в хората. Разбирам ги, с право, но в следващите две-три седмици ще е пикът. Очакваме го. Все по-тежко ще става. Не само, че не можем да разхлабване, все по-тежко ще става следващите три седмици“.

Със Съвета вчера много време говорихме. Всяка мисъл в посока "Дайте, ще пуснем младите напред да създадат имунитет", това означава да кажем "тези ще умрат, а другите да живеят". Това означава да го кажеш, с уважение към г-н- Мангъров". Борисов допълни, че всички държави, опитали да изградят колективен имунитет "се отказаха веднага, когато започнаха да мрат хората".

"Днес ще преведем всички медицински и немедицински кадри, които са участвали на първа линия и които имат пряко участие по наблюдението, по лечението на хората, които са заболели от коронавирус, да получат чисто допълнително възнаграждение от 1000 лв, което на практика означава, че те ще получат 1537 лв., тъй като ние плащаме данъка и осигурителните вноски", заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той допълни, че допълнителните пари ще получат 1700 души в 34 лечебни заведения. Ако в болница има до 5 заразени, допълнително възнаграждение получават 40 души. Ако са от 5 до 10 - 70 души, а при над 10 допълнителна възнаграджение има за 100 души:

"Това прави 2 600 000 лв. Останалите, до 6 милиона лева - 3 400 000 ще получат хората, които работят в центровете за спешна медицинска помощ, регионалните здравни инспекции и Националния център за заразни и паразитни болести".

Министърът допълни, че ще предложи на МС държавата да сключи договор с Китай за внос на два медикамента, за които е доказано, че в комбинация повлияват благоприятно на заразените.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 50 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ни думай ва?

    299 17 Отговор
    Вие нали си оправихте заплатите? Дреме ти на патката! Буря е ще може не!

    Коментиран от #144

  • 2 Ни думай ва?

    156 14 Отговор
    Вие нали си оправихте заплатите? Дреме ти на патката! Буря е ще мине!
  • 3 Еми да бе

    254 20 Отговор
    Еми вземи още заеми бе Тикво-едни 25 милярда ще ни оправят в кризата-ем ще можете пак да си увеличите заплатите-еми и други тупани ще могат да си купят къщи в БарЦелона

    Коментиран от #66

  • 4 за съжаление

    126 18 Отговор
    Дори много , много по - тежко ! Това е само началото !
  • 5 боцмана

    282 7 Отговор
    След пандемията за вас ще стане много тежко.

    Коментиран от #149

  • 6 Коректен

    260 12 Отговор
    Със сигурност ще става по-тежко. Бройките нови заразени по ден са разписани и ще се тества до покриване на норматива. Междувременно се появиха едни 10 милиарда за "усвояване".

    Коментиран от #27

  • 7 да де

    183 15 Отговор
    По-тежко за кои бе тикво за вас или за нас и няма да е по-тежко, а направо непосилно дано поне овцете го разберат и да ви отвеят плявата на всички политици.
  • 8 Народен артист

    189 16 Отговор
    Тиква,грешиш,след това идва тежкото........................................................................5 000 на ден са безработните СЕГА...представи си след месец..............ЩЕ ,,ЗАКРИЕТЕ,, НАРОДА..................НАГЛЕЦИ.
  • 9 Бокича

    201 15 Отговор
    Докато ти си на власт ще става все по -тежко,така е
  • 10 Герберастия

    165 16 Отговор
    Нарцис- крадец виждали ли сте?
  • 11 Катюша

    92 30 Отговор
    Немедленно трябва да се вземе съвет от Путин и тогава да се действа,защото той ще управлява света..
  • 12 брад

    42 6 Отговор
    Диета брат!
  • 13 ХУ Ю

    111 10 Отговор
    ааааа, ако спре да се явява през ден по талавизора на 100% ще ни се размине

    Коментиран от #35

  • 14 Дръвчо

    159 12 Отговор
    Надявам се да подадеш оставка и да изчезнеш от България като вирус.

    Коментиран от #80

  • 15 Срам ме е от управниците ни

    188 11 Отговор
    ЗАЩО Е ПРАЗНА ХАЗНАТА ????
  • 16 Непристрастен

    75 25 Отговор
    Ясно е ,че нашите полувенчати решения не вършат работа.Трябва ни Путин!

    Коментиран от #26

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бате Боби

    151 9 Отговор
    И вкъщи да си седят тези заплатите пак ще им вървят. Какво ги интересува народа. За нас неплатени отпуски.😂😂😂
  • 19 gost

    150 11 Отговор
    Туквуне, 'наеш ли к'во въже сме ти сплели. Нищо, че си към 200 кила. Пролет е. Какви здрави и красиви дървета има покрай министерски съвет, че и покрай парламента...

    Коментиран от #105

  • 20 Така е

    166 14 Отговор
    След 2-3 седмици наистина ще ти е много тежко, тогава ни къщички в Барселона, ни откраднати милиарди ще те спасят от народната любов! Досега се отърваваше само с оставки, но този път НЕ!
  • 21 имаджин

    67 8 Отговор
    На щангите ще има още по един диск.Гответе се. На бавен огън.
  • 22 Независим

    83 21 Отговор
    Вярно е,че без Путин ,нямаме добри и правилни решения,така,че и аз съм за Путин...
  • 23 Николай

    145 12 Отговор
    Иска да удължи инзв. положение до 13 Май , за да могат безпроблемно и безконтролно да краде парите който уж ще ги раздава. Както виждаме и при нас се появяват големи филантропи,вижте Дебелака Пеевски ,много взе да дарява,защото знае ,че ще заграби много
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лекар БГ

    113 9 Отговор
    За масата българи,безспорно ще е по-тежко.За нЕкои"избрани",нЕма да е тежко.Като си такъв фалшив герой,защо не се разпореди на депутатите си,вместо да си вдигат,да си намалят заплатките?!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Аааааа а сега разбрах!

    90 5 Отговор

    До коментар #6 от "Коректен":

    Те затуй се върнаха хиените на работа! Пък аз си мислех че са патриотично настроени, а настроението било парично!
  • 28 М Люински

    74 3 Отговор
    Икономиката, глупако!
  • 29 Николай

    119 7 Отговор
    Тоя трябва да бъде изметен веднага след инзв. положение,колкото и да го удължава
  • 30 Генчева

    146 21 Отговор
    Защо пуснаха циагните от чужбина към България? защо се разрешава на работещи и пребиваващи в чужди държави да идват у нас по време на карантина и пандемия???! Тъкмо те донесоха вируса в много части на страната- Бургас -бил във Франция, Шумен- бил в Банско, Русе- ски инструктор от Австрия, Домусчиев го донесе на жена си от Франция. Нека си припомним първият нулев пациент в Италия- и той дойде от майната си в Китай и после там настана касапницата. Що не си седите на гъзовете у чужбината бре? Не стига, че се хвалите нон-стоп пред останалите в България българи с доходите си като миячи и чистачи, ами сега и да ни заразите идвате. като е толкова хубаво там и системата им е перфектна, стойте си там да ви лекуват, какво се връщате тук да носите вируса? И до момента можеше да няма вирус в Бг, ако бяха ги спрели тези тумби по границите. Бойко не взе мерки навреме и сега ще му се стъжни на него и на всички нас!

    Коментиран от #45, #63, #86, #236

  • 31 Умуването

    111 5 Отговор
    е излишно ! Пълна конфискация на всичко заграбено на хиените , облечени с власт и ортаците им из цялата страна ! Милиарди от ЕС , отпуснати за България са присвоени с грозни схеми , програми и най вече чрез строителството !
  • 32 Фактъ

    89 4 Отговор
    С теб и твойта сбирщина от калинки , живота върви винаги към , по - тежко за нас , но не и за вас .
  • 33 Голето

    126 6 Отговор
    Този затлъстял умствено и физически дедко ще плаши и плаши, винаги когато му е заплашена властта, когато усеща, че губи почва под краката си. Що за народ сме ние???? Този се гаври с нас около 15 години, обгради се с послушни и неподходящи неграмотници и от държавата, която стана за посмешище пред цял свят с корупцията и бедността. Станала известна и с неговата видима тъпота и наглост. САЩ знаят колко е изнесъл от България , над 30 милиярда, които ще му вземат веднага след като го изритат. Страшна тегоба е за нас е този чичко, заграбил цялата власт и живеещ с мисълта, че е спасител на нацията.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 гост

    79 3 Отговор

    До коментар #13 от "ХУ Ю":

    И сега е взел думата поТВ-то и не дава на умните хора да говорят , само на послушните .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 9689

    63 2 Отговор
    Професор Костов,не си добре.Колко получаваш като слуга на мутрата?
  • 38 Тиквата СИК

    71 4 Отговор
    Ганьо боклука Борисов
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Borisov

    80 4 Отговор
    Свободата на словото в тази държава е ВИЦ.След 2 дена сърфен и коментирен различни теми в този портал,,моя АР адрес беше блокиран за коментари.Борисов е ангажирал целия си репресивен апарат,за да налага цензура върху коментарите срещу него,срещу ГЕРБ и срещу американските марионетки които го подържат.Сега съм виртуален,но след малко могат само да ми изтрият коментара.

    Коментиран от #44

  • 41 четящ

    98 6 Отговор
    г-н Борисов, защо всявате паника и страхове в народа? откъде знаете, че ще става по-тежко, а може да стане по-добре/ аз така смятам/... защото в БГ няма пандемия, няма и да има, поне това показват досегашните резултати на броя заразени и т.н..
  • 42 Станкова

    91 2 Отговор
    Вчера министерският съвет си увеличи заплатите, както и тези на депутатите! Да ни е честито! Днес парламентът ще одобри нови заеми до 10 милиарда лева! Честито!

    Коментиран от #53

  • 43 Бг.реалност

    75 4 Отговор
    Надявам се да сте гледали шоу брифинга.
    Дори бг.парламент неможе да се сравни
    с това което все още върви по тв.
    Диктатор,доктор,а сега и one man show !
    Това е реалноста на абсурдистан.
    Каквото и да напишем тук като коментар,малко ще е.
    Безпардонно свръх просташко държание на НАЙ-високо държавно ниво демонстриращо
    към всички българи едно единствено нещо:
    В шахмат си българче !
    ,,Шъ' пра'йш кот АЗ ти кажа,когато АЗ ти кажа "
    И само за фащ се говори,само фащ се цитира,само фащ се дава за пример докато
    държавите с НАЙ-голям напредък и развитие до този момент-Ю.Корея,Япония и Китай остават в 9-та глуха.
  • 44 гост

    38 4 Отговор

    До коментар #40 от "Borisov":

    Споко, и на мен компа ,,трепери" и ми дава грешен код по няколко пъти .Защо ли ?

    Коментиран от #64

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Б.Методиев

    49 6 Отговор
    Аз съм мошенник изманик крадец и комарджия, да грабя хората е моята орисия.
  • 47 Българин

    35 6 Отговор
    Спрете коментарите на този костов такива глупости никой не е чувал този човек не е наред. Спрете го
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 На този престъпник. Няма да му се размин

    37 3 Отговор
    Тези които 75 г. Са били във властта ги очакват много сладки времена,не искам да съм един от тях.

    Коментиран от #134

  • 50 КралиМарко

    93 3 Отговор
    EeeТaкaaaaaaaaa - ceтихтe ли cтe?!

    Знaчи, зa мeдицитe дeтo ca 24 чaca c бoлнитe oт Вируca - 1000лв eднoкрaтнo!!!Тoвa, зaщoтo ca будaли - и вceки дeн ca oчи в oчи cъc Cмърттa и cи игрaят нa Руcкa Рулeткa..нe caмo тe , нo и ceмeйcтвaтa им!!!
    Обаче не могло да се ПРЕМАХНАТ СУБСИДИИТЕ на ПАРТИИТЕ - щяло да се съсипят и разбият Партииите - МИ да се разпадат бе!!!Палщайте си Членски Внос по 20лв на Член на Герб ,. а не ги ВАЕМАЙТЕ от нашия Джоб - от Бюджета!!!Дарили 100хиляди..ама взели над 40милиона!!!-това само Герп?!?Как е.. добре ли е?!
    Oбaчe, тeзи Бeзoчливи, Нaгли , Aлчни,Бeзcрaмни cъщecтвa...., кoитo НE ХOДЯТ нa Рaбoтa, a кaтo ХOДЯТ cиcтeмнo РAБOТЯТ CРEЩУ интeрecитe нa НAРOДA CИ...нaй-нaглo и мръcнo /пo-нaшeнcки/ cи вдигнaхa ЗA ПOCТOЯННO и ВEЧНO зaплaткaтa нa 6000хиляди бeз ДOБAВКИТE зa рeжиини,зa Кoмиcии и други eкcтри, кoитo ca oбщo oщe нeкoлкo хиляди!!!Тoвa cтaвa ceгa - кoгaтo вcички търпят тoтaлни зaгуби - caмo тeзи НE - ТE ПEЧEЛЯТ!!!Кaвo e Тoвa - Мaлoумиe или Гaврa..или и двeтe.Кoй им РAЗРEШAВA ?!ДO КOГA?!E,ВИe CРAМA НEМAТE ЛИ, E ВИE OЧИ и ДУШA НEМAEТE ЛИ?!...МAРШ , МAРШ ...мaрш oт мoят Дoм - ВИe нe cтe Чoвeци,Виe cтe Бeзбoжници Нaгли..НE ВИ ИCКAМ дca Ви ГЛEДAМ, кaмo ли дa мe Ръкoвoдитe cъc Крaдливитe нeчecтни Зaкoни?!НE CТAВAТE!!!

    Коментиран от #133

  • 51 ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ:

    91 2 Отговор
    ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: АКО ПРОБИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ СА ОТРИЦАТЕЛНИ , ЩЕ КЕ НАЛОЖИ ГИ ДОВЪРШВАМЕ С КАМЪНИ !
  • 52 Не ме банвайте плс

    79 3 Отговор
    ти .... майката .. оклук нещастен разсипа страната, оставка и затвор! бесен съм време е да излезем пред МС и да ги почваме

    Коментиран от #65

  • 53 Дааааа

    66 2 Отговор

    До коментар #42 от "Станкова":

    От които 70% ще изчезнат още по пътя към
    Бг.
    Въпросът е ще се събудим ли НАЙ-накрая всички от този свръх дебилски непукизъм
    към собственият си живот който вече 30 години сме принудени да водим и ще запретнем ли ръкави да изринем тия доказани престъпници барабар с мерцедесите и хотелите им ?!
  • 54 Един

    48 3 Отговор
    След това извънредно положение, обаче ще стане още по тежко!
  • 55 бахо

    61 2 Отговор
    Всички в МС,в НС,в Парламента ДГД!Нищо не става от вас,б*клуци!Дано изгниете по затворите!Нагляри,измекяри и крадци,това сте вие!А вие,другарю пожарникар вземете да се скриете,така,че никой да не ви вижда повече!
    П.п. Хора,не гледайте новини-БТВ,НОВА,БНТ и пр.!Промиват ви мозъците.Няма една вярна дума.
  • 56 Вика 3.50 за цигари имате

    72 1 Отговор
    А за маска нямате щото някой го пита защо Австрия дава безплатно маски а тук няма. И той много се ядоса. Ма не се ядосвай толкова Бойко не е хубаво за нервите.

    Коментиран от #94

  • 57 Биби

    72 3 Отговор
    Стига сте всявали паника сред хората! Само това ви е в устата. И всички медии като пуйки повтарят едно и също.
    Мислете, че хората нямат работа и ще останат без средства, тогава ще стане страшно. Въобще няма да се интересуват кой е отгоре.
    Гладно око лошо гледа.
  • 58 Лекар БГ

    55 2 Отговор
    Факти,пак спестихте едно премиерско изречение,от цялото Му "бла-бла".Точно това,в което ни нарича "идиоти".

    Коментиран от #224

  • 59 666

    52 2 Отговор
    г-н Борисов иска да каже следващите 20-30 години,просто грешка на езика!За заплатите- нищо! Жалки мишоци!
  • 60 SSssssss

    76 5 Отговор
    Скоро за теб и шайката крадци,които ръководиш,ще стане по тежко.На народа му писна от вас.Купувайте си билети посока САЩ докато още можете,защото народния гняв скоро ще ви застигне.Хазната празна.40 милиарда € дълг.Изчезнали 5 милиарда лева за 10 дена и изчезнали 1.7 милиарда€ от еврофоиндовете за вируса.Докога ще грабите.Унищожихте държавата и направихте народа по беден и от страните от 3-тия свят.

    Коментиран от #82, #235

  • 61 Да се откажат от заплатите

    34 1 Отговор
    И с писмени доказателства и документи заверено от нотариус че парите са дарени
  • 62 хъммм

    76 4 Отговор
    Нямам думи, онемях за пореден път, ние сме държава започнала от Кубрат и Аспарух, градена от Борис и Симеон, мерили сме ръст с Византия .....


    И СТИГНАХМЕ ДО ТОВА????? ДО ТОВА НЕЩО? КОЙ ГЛАСУВА ЗА ТОЯ, БЕ, БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИ!
  • 63 оня

    43 5 Отговор

    До коментар #30 от "Генчева":

    Аааааааа Генчева, не сте права, това са избирателите му, как няма да си ги прибере у БГ-то. Ще му трябват за избори.:))

    Коментиран от #68

  • 64 Borisov

    17 2 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    За да могат да ти фиксират АР-адреса,и ако не им харесваш могат да те блокират или разследват.

    Коментиран от #67, #73

  • 65 Реалист

    52 3 Отговор

    До коментар #52 от "Не ме банвайте плс":

    Това време за което говориш дойде още преди 20 години.
    Аз не мога да го разбера тоя българин КАКВО още трябва да му се случи,колко пъти на ден трябва държавата да го храчи и тъпче,че наааай-накрая да му писне и да стане от дивана.
    Ракийцата,15 годишните пачаври от училищата,бат милчо калайджето, рязан стораро и до там !
    Хайде бе хора,не ви ли писна 30 години да живеем в държава не от 3-тия....
    от 303-тия свят.

    Коментиран от #69

  • 66 Гербер натовец

    16 15 Отговор

    До коментар #3 от "Еми да бе":

    Ние българите като натовци единодушно искаме да закупим още няколко ф16 от Америка за 20 милиарда със заем.
  • 67 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #64 от "Borisov":

    Това го знам отдавна ))))))
  • 68 Не мога да ги гледам

    34 2 Отговор

    До коментар #63 от "оня":

    Прибраха се и много българи които мразят гроб от прогонените от тях
  • 69 Българин

    6 4 Отговор

    До коментар #65 от "Реалист":

    Не. Ще търпя до смърт.

    Коментиран от #89

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 некойси

    81 4 Отговор
    Гледах брифинга ... няма такъв цирк, няма такъв фарс. На някой ако не му е станало ясно колко мутрата не му пука за нищо освен да запази статута си. Държи се абсолютно нарцистично, прекъсва компетентни по въпросите хора, изразява и налага мнения къде компетантни къде не, отговоара сърдито на неудобни и директни въпроси на журналисти и им обяснява за какво те са дошли там. Още повече на този извънреден брифинг трябва да слушаме истории от неговия бит и шеговитите му фрази, в момент в който хората искат да чуят какво ще става утре с тях.
    Нещата са много зле!

    Коментиран от #78

  • 75 Хрис8525

    4 40 Отговор
    И ще купим руско говедо. И няма да са руски самолети. Плачи червена свниньо.

    Коментиран от #102

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Харизанов

    6 56 Отговор

    До коментар #71 от "Кора да ни ядеш":

    Да, ама сме много и пак ще изберем Борисов. Така , че руските тролове ще трябва да се съобразявате с това. Факт.

    Коментиран от #79, #186

  • 78 Абе

    25 2 Отговор

    До коментар #74 от "некойси":

    Ти си човек с много здрави нерви щом му търпиш мутрата и изказа на тая тиква. Ще емигрирам с кеф само да свърши всичко това.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Човек

    25 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дръвчо":

    Никакво изчезване! Прасетата в Белене с какво ще се хранят?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 3-тия свят

    47 1 Отговор

    До коментар #60 от "SSssssss":

    Ние СМЕ от 3-тия свят приятелю !!!
    В държава,където:
    тротоарите са лукс,
    70% от населението не познава друго,освен дървата за отопление по простата причина,че и тока е лукс за народа тъй като цената му е в ,TOP 5' в СВЕТОВЕН МАЩАБ благодарение единствено на държавата и всички без изключение правителства през последните 30 години
    тоталната липса на елементарна инфраструктура.
    Всичко това са белези на престъпна държавица от 3-тия свят.
    Интересно кога ще му писне на тоя народ да бяга навън и кога ще предпочете да остане и ДА СТАНЕ и да си оправи държавата по трудният за управляващите начин.
  • 83 Пълно е с ку ви в тоя свят

    12 0 Отговор
    и повече от половината от тях са в БГ
  • 84 котопакси

    9 1 Отговор
    Те се броят на пръстите на едната ръка: местата по света, до които опасният коронавирус още не е достигнал. Сред тях се нарежда и тихоокеанската островна държава Палау. Палау е островна държава с население от 18 хиляди души и една от малкото останали на Земята територии, незасегнати от заразата - заедно със Самоа, Туркменистан, Северна Корея и базите на Антарктида, пише Deutsche Welle.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Austria

    49 2 Отговор

    До коментар #30 от "Генчева":

    Тези които работят нормално в чужбина не са се върнали и няма да се върнат,защото си получават парите и да работят и да не работят.Върнали са се само кримиконтингента,които незаконно пребивават в чужди държави и в момента няма как да крадат,да просят или да работят незаконно.90% от тях са маангали.Аз живея в чужбина и да искам не мога да дойда,а и ако дойда,ще е само за уикенд,но в момента е забранено да напускам страната в която живеяв.но маангалите прииждат заедно със заразата.За тях няма забрани.По непотвърдени данни са повече от 200 хиляди и сега ще се регистрират за социални помощи.В тази държава има геноцид срещу народа и привилегии за етносите.Това е ГЕРБ.
  • 87 котопакси

    19 1 Отговор
    Ето какво трябва да направите, ако коронавирусът ви атакува Всички трябва да знаем какво да правим. ако случайнос е разболеем, както и да спазваме превантивни мерки, защото здравето ви и това на най- близките ви хора е най- важно.

    1.Спираме да се храним две денонощия. Когато се храним 80 процента от имунитета отива за неутрализиране токсините от храната. Когато гладуваме 100 процента от имунитета ни отива за битка с вируса.

    2.Ако вдигнем висока температура, но не по висока от 39.5 градуса, в никакъв случай не вземайте медикаменти да я смъкнете. /свържете се с личния си лекар/

    3.Пийте чай от лайка и липа.

    4.Всеки ден пийте сока на 2, 3 лимона с 2 чаени лъжички мед. Изолирайте се в къщи на топло и пестете енергията си. Не се натоварвайте физически.

    5.Сутрин и вечер пийте по 30 до 40 капки спиртен извлек на прополис. Прополисът помага на имунитета, като убива доста вредни патогени.

    6. Вечер преди лягане пийте от една до десет капки кислородна вода. Започнете от една капка и увеличавайте дозата докато стигнете 10 капки.

    7. Пийте вода с високо рН.

    8.Три пъти на ден си слагайте под езика по една чаена лъжичка сода бикарбонат и я задръжте в устата 3 минути, след което си изплакнете устата. Содата прониква чрез слюнчестите жлези и алкализира лимфата.

    Вирусите не виреят в алкална среда. Содата и лимоновият сок ще Ви помогнат да си алкализирате организма.

    Измивайте зъбите си със сода бикарбонат.Не ползвайте флуорни пасти.

    9.

    Коментиран от #106

  • 88 хора видяхте ли го

    54 3 Отговор
    Борисов с неговия нарцисизъм, огромно самочувствие и арогантност? Та, тоя самозабравил се диктатор прекъсва всеки, който е решил да даде някаква важна информация. Доктора, който ясно и разбираемо обесняваше за ваксините не го допусна да се изкаже докрай. Каза му "стига". Не изслушва докрай въпросите. Видимо в добро настроение се дразнеше на всеки въпрос, като се държи с всички като с деца от детската градина, само някой друг да не говори повече от него. Отново за маските, журналиста го пита защо слагат глоба от 5 хиляди като няма маски по аптеките, отговора му беше че не били скъпи 3,50лв всеки можел да си купи или ушие.Един вид се възмущава как хората поставят въпроса за някакви си 3,50 лв, докато въпроса по-скоро беше за високата глоба, но той не го изслуша, нарочно прекъсва за да си говори каквото той реши. Работил много, както и депутатите, така че според него е нормално да им се увеличат заплатите - в защита на пекинската патица. На въпроса колко проби си е направил, той пак излъга като изтъкна че видите ли щял да си ги плати. Дори не осъзнава какво го питат, че въпроса е че се хабят тестовете за него и депутати, докато няма налични за нуждаещи се хора. Толкова нагло поведение от него и депутатите че няма повече накъде. Отново празни приказки как бил намалил голямата безработица. Че най- простия човек знае че хората не се регистрират в бюрата по труда ако нямат обезщетение. Че хиляди безработни през годините на неговото управление избягаха в чужбина,

    Коментиран от #93, #219

  • 89 Реалист

    7 0 Отговор

    До коментар #69 от "Българин":

    Само така !
    И след смърта обратно депортиране в Бг.
    отново ;)
  • 90 и още по зле вървим

    35 2 Отговор
    ако имахме способни ръководители каквато хубава земя и природа имаме и способни кадри щяхме да цъфтим но с неспособни политици ето до къде стигнахме
  • 91 котопакси

    13 1 Отговор
    Как да попречим на COVID-19 да се спусне в трахеята и да попадне в белите дробове
    Вирусът живее на ръцете около 10 минути, през това време е важно да не търкате очите си, да не докосвате носа Вирусът се разпространява чрез влага, присъстваща в дихателните пътища. Той се спуска в трахеята и навлиза в белите дробове, причинявайки пневмония, която продължава 5 или 6 дни.

    Човек развива признаци на пневмония - висока температура и задух. Обикновената настинка не е придружена от такъв ефект.

    Лекарят отбелязва, че предаването на вируса обикновено става при директна инфекция. Вирусът живее на ръцете около 10 минути, през това време е важно да не търкате очите си, да не докосвате носа, което позволява на вируса да проникне в гърлото.

    Ето защо се повтарят толкова често препоръките: мийте ръцете си често и ги дезинфекцирайте.

    Лекарят също съветва да се гаргарите с дезинфекционни разтвори, те елиминират или минимизират вируса, който може да проникне в гърлото.

    Той ще бъде отстранен преди да влезе в трахеята, а след това в белите дробове. Също така си струва редовно да дезинфекцирате клавиатурата, компютърната мишка, волана на автомобила.

    Тайванските експерти предлагат прост тест всяка сутрин: вдишайте дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако направите това без кашлица, без затруднения, това показва, че няма фиброза в белите дробове и показва липсата на инфекция.
  • 92 Факт

    17 0 Отговор
    По-зле от политмафията нема!!!
  • 93 гост

    17 1 Отговор

    До коментар #88 от "хора видяхте ли го":

    Toзи вирус ме кефи.Ама много ! Показа кой, защо и как ....в живота на бедния БЪЛГАРИН !

    Коментиран от #135

  • 94 Споко

    19 2 Отговор

    До коментар #56 от "Вика 3.50 за цигари имате":

    Днес ще прибере към 500 мил. и ще се успокои.
  • 95 котопакси

    10 1 Отговор
    Руски учен разби на пух и прах теориите на конспирацията за COVID-19 Сред авторите на подобни версии се оказват не само политолози, икономисти, които са доста далече от медицината, но и дори практикуващи лекари Сред авторите на подобни версии се оказват не само политолози, икономисти, които са доста далече от медицината, но и дори практикуващи лекари. В руските социални мрежи постът на лекаря от Петербург Александра Новоселова буквално предизвика революция с хиляди споделяния. Тя се представя като автор, лекар, преживял не една и две епидемии от грип. В популярната си публикация тя дава най-честите аргументи на разобличителите на пандемията. Права ли е или не? Това коментира руският имунолог, експертът по обществено здраве и международно здравеопазване, кандидат на медицинските науки Николай Крючков. Версия първа - изолацията няма да ни помогне. "Вече на няколко пъти срещам в социалните мрежи крайно наивните надежди на хората под карантина и самоизолация. "Ние си седим вкъщи, вирусът няма да ни намери!" Това се повтаря и по медиите - не се заразявайте, спазвайте дистанция", твърди д-р Новоселова. В поста си тя казва, че няма начин да се измами вируса. Според думите й има отдавна известно епидемиологично правило. То гласи - докато половината население не преболедува или не получи ваксина против конкретния респираторен вирус, пандемията няма да спре. Новоселова е убедена, че призивите на властите в много страни по света хората масово да се изолират

    Коментиран от #97

  • 96 Западните Балкани

    27 2 Отговор
    Общи приказки. По-тежко става непрекъснато и то заради некадърността на Борисов и група. Първо няма нищо конкретно. Какъв е реалния брой заразени - поне някаква приблизителна величина. Оцевидно не е 500 души, но колко са - 5000, 50000, 2 милиона? Ако правителството не знае, то няма как да направи каквито и да са прогнози кога ще става по-тежко и от какво. При сегашните официални данни следва, че вирусът взима по-малко заразени и жертви, отколкото катастрофите. Очевидно е, че спирането на икономиката ще повали наистина 2 милиона души, което е в пъти повече и по-страшно от вируса, чиято реална смъртност (по наблюдения в другите страни, където има данни) е под 1%. Борисов, вслушай се в СЗО, което казва да не се плаши население и да се говори не повече от 15 минути на ден за вируая. Заради нагнетяването на страха има самоубили се
  • 97 Фридрих

    1 10 Отговор

    До коментар #95 от "котопакси":

    Кажи го на Путин, Нали четеш на руски.
  • 98 Чичо Тони

    18 3 Отговор
    400 страници компилации от добре известни факти и процедури от поредния нарцис и компания. Сега разбирам защо ген.Мутафчийски се е отървал от него.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Политически вирус

    25 3 Отговор
    Мръсна,но платена работа е на политиците.
    Ето Боко секи ден рискува,от тъпи въпроси на обслужващите мисирки,от преяждане,хемороиди от седалката на Тойотата,от собствените си чобански лъжи да лъже стадото от кретени,които за сетен път,последен са гласували за него...
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Gogogo

    27 3 Отговор

    До коментар #75 от "Хрис8525":

    Съвсем скоро смраадлив трол ще ви пратим там където ви е мястото.Ще се скриете в дупките от които сте излезли със скороста на светлината.Вие троловете на Сорос,ГЕРБ,Америка за България,Евроатлантици и всякакви антибългарски бооклуци не сте достойни дори и да сте 2-метра под земята,защото там са нашите деди патриоти,които биха се обърнали в гробовете си заради вашето присъствие.Ще ви горим.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Пипи дългото чорапче

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "gost":

    Моля Ви,сложете и сапун.А по добре по една Пиетро Б..та
  • 106 котопакси

    6 14 Отговор

    До коментар #87 от "котопакси":

    Продължавам
    9. Пийте отвара от два добре сварини прилепа, с 320 опашки от плъхове.
    10. Урината от настинал прилеп е полезна понеже е алкална. Добавяйте допълнително сода бикарбонат. Как ще разберете, че прилепа е настинал ? Гледсайте колоната внимателно и ще видите, че той се е изолирал социално и има маска.
    11. Стийте 100 грама рог от нубийски носорог. Добавяйте го сутрин към чая си.
    12. Стрита кост от 19 годишен мъртвец пречи на Ковит 19, заради съвпадението в цифрите.
  • 107 Фермер

    25 1 Отговор
    EeeТaкaaaaaaaaa - ceтихтe ли cтe?! Знaчи, зa мeдицитe дeтo ca 24 чaca c бoлнитe oт Вируca - 1000лв eднoкрaтнo!!!Тoвa, зaщoтo ca будaли - и вceки дeн ca oчи в oчи cъc Cмърттa и cи игрaят нa Руcкa Рулeткa..нe caмo тe , нo и ceмeйcтвaтa им!!! Обаче не могло да се ПРЕМАХНАТ СУБСИДИИТЕ на ПАРТИИТЕ - щяло да се съсипят и разбият Партииите - МИ да се разпадат бе!!!Палщайте си Членски Внос по 20лв на Член на Герб ,. а не ги ВАЕМАЙТЕ от нашия Джоб - от Бюджета!!!Дарили 100хиляди..ама взели над 40милиона!!!-това само Герп?!?Как е.. добре ли е?! Oбaчe, тeзи Бeзoчливи, Нaгли , Aлчни,Бeзcрaмни cъщecтвa...., кoитo НE ХOДЯТ нa Рaбoтa, a кaтo ХOДЯТ cиcтeмнo РAБOТЯТ CРEЩУ интeрecитe нa НAРOДA CИ...нaй-нaглo и мръcнo /пo-нaшeнcки/ cи вдигнaхa ЗA ПOCТOЯННO и ВEЧНO зaплaткaтa нa 6000хиляди бeз ДOБAВКИТE зa рeжиини,зa Кoмиcии и други eкcтри, кoитo ca oбщo oщe нeкoлкo хиляди!!!Тoвa cтaвa ceгa - кoгaтo вcички търпят тoтaлни зaгуби - caмo тeзи НE - ТE ПEЧEЛЯТ!!!Кaвo e Тoвa - Мaлoумиe или Гaврa..или и двeтe.Кoй им РAЗРEШAВA ?!ДO КOГA?!E,ВИe CРAМA НEМAТE ЛИ, E ВИE OЧИ и ДУШA НEМAEТE ЛИ?!...МAРШ , МAРШ ...мaрш oт мoят Дoм - ВИe нe cтe Чoвeци,Виe cтe Бeзбoжници Нaгли..НE ВИ ИCКAМ дca Ви ГЛEДAМ, кaмo ли дa мe Ръкoвoдитe cъc Крaдливитe нeчecтни Зaкoни?!НE CТAВAТE!!! Крали Марко
  • 108 Пачанга

    5 2 Отговор
    Колко годин вече си врътиш коньо връз назе. Не може кмето на Симитли да те вкара у правийо пат, дако Киро Гела та влюби качествено.
  • 109 Фермер

    7 0 Отговор
    Над 300 евро Помощи в Испания Видео
    http://rns.bg/видео-над-300-евро-в-храни-помощ-от-черве/
  • 110 Метин

    26 3 Отговор
    ГЕРБ са НАГЛИТЕ.
  • 111 Майната ви

    6 1 Отговор
    Ваксина ли трябва?!
    Бре
  • 112 Холмс

    18 0 Отговор
    Ех, Костов, Костов...
    Вчера - "Хей, мишоци..."
    Днес ни караш през картинни галерии и смирено изпълняваш повелите на Винету...
    Много си евтин, бе!
  • 113 Същия

    13 4 Отговор
    Няма нищо вярно, всичко е лъжа и внушаване на страх

    Пфу
  • 114 призив

    25 2 Отговор
    Бойко, ако искаш да покажеш че мислиш за хората, събери ги всичките държавни чиновници и им кажи: От днес сте на половин работен ден, заплатите на всички са на половина. Може и както в Македония на минимална. Ето това разбирам икономическа мярка. Също така реформа във всички министерства има много, ама много излишни и дублиращи се структури.

    Коментиран от #122, #125

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Последствията от бездействието.

    13 7 Отговор
    Към тия които физически са готови да станат и да изринат престъпниците от парламента:
    Не се хабете.
    Нищо няма да стане.
    Търсете начин да се спасите накъде в нормалните държави по света като приключи всичко това.
    Към останалите:
    Не се жалвайте.
    На мястото сте си.
    Радвайте се на абсурдистанската реалност.
    Тя е такава благодарение на вас.
  • 119 Фермер

    4 1 Отговор
    Бойко гледай
    http://rns.bg/видео-над-300-евро-в-храни-помощ-от-черве/
  • 120 Степен

    11 3 Отговор
    Ако ние тук не сме в тежко, по-тежко, най тежко, здраве му кажи. Там е "закопано кучето", където ни управляват нагли (Караянчева), паникьори (Борисов и купчина други). А лошото е в тоава, че по никакъв начин не се вижда нов "спасител". Няма значение кой и какъв - просто го няма!
  • 121 1ххх

    6 0 Отговор
    Като.има.глупав.народ.така.сте.е..да.умират.краците.депутати.които.са.за..бесилото
  • 122 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #114 от "призив":

    Това ако го направи , да ли ще осъмне до другия ден ?
  • 123 се се питам вирусът като на свимката

    8 0 Отговор
    Аз не съм умен , като теб , но след още два - три месеца ще става още по-тежко. Даже без доклади и други калинкови продукти го виждам.
  • 124 1ххх

    3 0 Отговор
    Като.има.глупав.народ.така.сте.е..да.умират.краците.депутати.които.са.за..бесилото
  • 125 правилно

    8 0 Отговор

    До коментар #114 от "призив":

    Ако направят чиновниците на половин работен ден и на половин заплата. Ще се постигнат два ефекта. 1. Населението ще се успокои. Чиновниците ще се стреснат и ще започнат да работят по-ефективно.
    В европа вече взеха правилното решение. Ние докато умуваме парите ще свършат и след това повторение на епизодите от 97 година.
  • 126 Гост

    6 1 Отговор
    Хаха,.... "Пророк" Буда! Ами ако случайно вземе до 2-3 седмици топлото време да убие вируса, ще си подаде ли ритуално оставката "пророка"?!
  • 127 Готиния

    6 1 Отговор
    Сте.има.народен.съд.скоро
  • 128 Фермер

    16 0 Отговор
    Европейският съюз и Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност над 1 трилион и 150 милиарда евро.
  • 129 Фермер

    19 1 Отговор
    За периода, в който златната мина в Челопеч е дадена на концесия на американско, Канадски австралийски и германски компании, от страната ни е изнесено злато на стойност над 30 трилиона 800 билиона и 500 милиарда евро.
  • 130 Фермер

    14 0 Отговор
    В края на август 2016. бяха прегледани финансово-икономическите параметри по концесионния договор с „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ за добив на подземни богатства от находището на мед, злато и сребро край Челопеч. До това се стигна, след като Сметната палата направи няколко констатации, че не е добре защитен държавния интерес при отдаването за частно ползване на мината и в хазната за три години са влезли едва 34 млн. лв. концесионни такси при печалба на „Дънди“ от 1.5 млрд. долара. Още тогава бе прогнозирано, че каквито и да са резултатите, промяна в договора няма да има.

    Коментиран от #137

  • 131 Фермер

    19 0 Отговор
    Само със сумата от 2010 г. от толкова много злато българите можем да живеем като императори на вселената 200 поколения на напред, но армията и икономиката ни беше унищожена умишлено като ни вкараха в НАТО и Европейския съюз именно затова за да могат съвсем законно да крадат природните ни ресурси. Ресурси, които, ако се вкарваха в бюджета на България нямаше нито един българин да е гладен жаден или да е на студено или още по-страшно без дом. Ако тази колосална сума влизаше в хазната на държавата ни хиляди години България щеше да определя каква да е геополитиката и икономиката в света. Милиони българи щяха да могат да обикалят навсякъде по света като туристи, а не като черноработници отишли на гурбет във вредни токсични производства, за да могат да си платят кредитите към банки обирджии, същите тези поколения българи щяха да могат да ходят през седмица на най-скъпите и луксозни курорти в света.. Ако тази колосална сума влизаше в бюджета на България, страната ни щеше да има най – модерната и силна армия в света,
  • 132 Палач

    16 2 Отговор
    Всички мишки сте се сгушили в дупките си и писукате!
    Ами излезте и се срещнете с котараците де!
  • 133 Ботев

    9 0 Отговор

    До коментар #50 от "КралиМарко":

    За партийния членски внос който парламентът си събира от всички нас мислех да занимавам европейския съд, но … гарван на гарвана око няма да извади. С партийните им субсидии е държавен рекет към всеки български гражданин. Всяка партия да си събира членски внос сама за себе си...Но! Нали нищо няма да могат да съберат по логичния път...
  • 134 Бг.реалност

    8 1 Отговор

    До коментар #49 от "На този престъпник. Няма да му се размин":

    Разминавало му се е и ПАК ще му се размине !
    Това не е Холивуд където якото бате накрая на филма грабва през кръста бг.студентка или сиреч пачаврата,избива лошите и спасява света...най-малко.
    Това е реалноста.
    Шах-Мат човече ! И за теб,и за мен и за всички.
    Герб се ползва с подкрепата на фащ и конкретни структури,които имат повече от 80 годишен опит в задкулисните полит.машинации + свалянето и издигането на правителства в точно такива държави от 3-тия свят като чалгаристан с народи съставени от безхаберници към собствената си съдба.
    Така,че ако искаш промяна и можеш да си го организираш,куфарите и като прикл.всичко това,бай-бай абсурдистан.
  • 135 точно

    14 0 Отговор

    До коментар #93 от "гост":

    хората са казали, че в най-тежкия момент можеш да разбереш кои са ти истински приятели. Тези, които ще ти се притекат на помощ и няма да се скрият. Същото е и в държавата, която е едно огромно семейство и сме си избрали някой да ни води и защитава в трудни моменти. А те, тези някои ни ядат от хляба, крадат ни и ни обричат на глад. Ако бяха по-умни щяха да осъзнаят, че хората ако не работят и не внасят данъци и осигуровки и те няма да имат хляб. Затова сега гледат още повече да откраднат, че да се запасят.
  • 136 добра идея

    4 0 Отговор
    Абе , що сте сложили над Баци примката , искате ли нещо да намекнете ?
  • 137 Човек

    17 0 Отговор

    До коментар #130 от "Фермер":

    В управителния съвет и в борда на компанията е дъщерята на Тиквата!Сами си правете изводи!
  • 138 Въпросче 50

    17 0 Отговор
    Защо е допуснато чужда държава да добива нашето злато от България и да го изнася? Златният ни резерв от БОГ И ПРИРОДА.
  • 139 Протест

    19 0 Отговор
    Даваите да се събираме пред парламента и да ги измитаме тия боклуци че вече минаха всякакви граници

    Коментиран от #178

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 ЗАЯВЕНО БЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ТЕНДЕНЦИИ

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Премиерът: Следващите 2-3 седмици ще става по-тежко
    Прогноза на правителството
    ---- НА БОБ ЛИ ГЛЕДАХА? ИЛИ БАБА ВАНГА ГО Е ПРЕДВИДЕЛА?
  • 142 ЗАЯВЕНО БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ТЕНДЕНЦИИ

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Премиерът: Следващите 2-3 седмици ще става по-тежко
    Прогноза на правителството
    ---- НА БОБ ЛИ ГЛЕДАХА? ИЛИ БАБА ВАНГА ГО Е ПРЕДВИДИЛА?
  • 143 Факт!

    3 14 Отговор
    Руснаците окрадоха нашият език религията от гърците и атомната бомба от американците.Кво да говорим повече.
  • 144 Лекар-консултант в Спешна помощ

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ни думай ва?":

    Ананиев, давате по 1000лева на ЧИНОВНИЦИТЕ от РЗИ, които нямат никакъв контакт с болните??! А за тези,специалисти-консултанти-нищо???Ще ги принудите изобщо да не стъпват там!! И тогава???!
  • 145 Друг лекар -консултант-специалист

    11 0 Отговор
    Да изпратят ЧИНОВНИЦИТЕ в Спешна помощ да консултират!!!
  • 146 Пациент

    12 0 Отговор
    Защо други лекари не коментират и не протестират???!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Експерт

    7 0 Отговор
    Всички специалисти-консултанти в Спешна помощ също трябва да получат по 1000лева!!!
  • 149 Долу ГЕРБ

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "боцмана":

    Вие не разбрахте ли, че тоя продажник няма да обяви край на пандемията, докато не изсмуче и последния ресурс на тая държава. Каква файда, ако се надигнем след 3-4 месеца, ние все чакаме нещо да отмине! Вие помните ли как ни се отрази кризата от 2008? Беше достатъчно по медиите да разтръбят, че има финансова криза, потреблението се посви малко и това беше достатъчно за фалита на хиляди фирми и рязко увеличаване на безработицата. Тази криза беше бутафорна и въпреки това ни разказа играта. Как мислите ще се отрази това, което се случва в момента? Пълно стопиране на едва кретащата ни икономика! България вече е банкрутирала!
  • 150 Защо евреите пуснаха вируса ?

    8 1 Отговор
    Отговора : За да редуцират населението на земята , предимно в застаряващите нации , предимно Европа , Япония и отчасти САЩ ! След това да ги заселят с получовеци които да управляват лесно !

    Коментиран от #187

  • 151 гост

    13 0 Отговор
    Близките месеци, историята ще се пише с кръв! Загиналите заради мерките, ще са в пъти повече от тези от коронавируса. Ако погледнете световната статистика, на дан умират около 140 000 души, като бройката се увеличава всяка секунда. Тези от коронавирус са около 6000, като повече от половината загинали не са пряко от вируса а от съпътстващи заболявания. За сравнение на ден от глад умират около 28 000 души. Всичко е извадено от световен статистически сайт. Сега се замислете, когато хората останад без доходи, без хляб, банките ги притискат, сметките ги притискат, вземат им жилищата и ги оставят на улицата, защото не могат да си покриват наема или ипотеката...какво става? Само в Испания вече има милиони загубили работата си, в България са около 35 000 само за сега и ще трябват години тези хора да си стъпят на краката. Вие си правете извдоите, какви времена на престъпност, депресия, глад и мизерия ни предстоят. И нe caмo в Бългaрия...в цeлият cвят.

    Коментиран от #199, #201

  • 152 Само питам

    9 2 Отговор
    България е 6млн и умират ежедневно с различни поводи 300 човека,каза Николай Маринов в ТВ ЕК.Това прави за 20 дни карантина 6000човека.Ако ползваме същата прогресия ,то в Италия,която е 60млн ,умират на ден 3000души.За месец,колкото трае "епидемията",би следвало да са починали 60хиляди човека от различни поводи. Ако корона вируса е в човешкото тяло и нищо не вреди,каквито случаи има,следва ли ,че да речем 15% от тези 60хиляди са умрели от него,или само са си го имали в телата,както има в човешкото тяло още стотици или хиляди други вируси???

    Коментиран от #176

  • 153 Киро

    5 5 Отговор
    Само лаете. Айде на село че арпаджик трябва да се сади
  • 154 така така

    9 0 Отговор
    Все по-тежко ще става за българите. Това е вярно!!
  • 155 аз съм Веска

    3 0 Отговор
    КОРОНА БАЛ
    БАНАЛНО ,ТЪЖНО , МИСЛЯ СИ ЕДВА ЛИ ,
    СМЕ МИСЛИЛИ ЗА СКРИТАТА НИ СЪЩНОСТ.
    НО ТЯ НАДНИКВА ВСЕ ТАКА ЕННАКВА ,
    КАТО ПЕЧАТ УДАРЕН НА ЛИЦАТА .
    ЩЕ КРИЕМ ЛИ , И КОЙ ЛИ ВЯРВА,
    ТОВА КОЕТО НОСИМ ПОД ПЕЧАТА .
    А НОСИМ ТЯГОСТ , ОЗЛОБЛЕНИЕ ,
    ДИВА СЛАСТ , ИЛИ ПЪК - ОГОРЧЕНИЕ .
    КОРОНАТА Е ВЛАСТ.
    ВИРУСЪТ - ПРОНИКНОВЕНИЕ .
    КАВО ЛИ ЩЕ СЕ СЛУЧ
    ДОПУСКАМ :
    ПОЛИТЕМОЦИОНАЛНО ОТКРОВЕНИЕ .
    И ЩЕ СЕ СЛУЧИ ,
    ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА СЕ ПОКРИЕ ,
    ОВЛАСТИЛОТО НИ ЛИЦЕМЕРИЕ .
    КУКЕРЪТ ГО ЗНАЕМ,
    БАЛЪТ - НЕГОВО РЕШЕНИЕ .

    Коментиран от #177

  • 156 ЪЪЪ

    5 6 Отговор
    Драги ми много прости, не съм очаквал че с такава лекота ще ви пробутат идеята за новия "глобален свят" дето ще ви монтират чипове в главата и ще им работите като бели роби "Райските градини" а децата ще ги раждат с ембриони. Та за тази светла демокрация се борихте.
  • 157 zzapoznat

    12 0 Отговор
    Според НСИ, началото на 2020г. в България са починали 27 900 души . От тях /според НОЩ/,12 са починали от коронавирус. Два въпроса и към НОЩ и ПрЕмИеРа:

    От какво умряха останалите 27 888 ?

    Доцент Мангъров ли ги умори ?

    Коментиран от #175

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Атанасова

    7 1 Отговор
    Видяхте ли си конвоите.Ще избиете хората.Паркингите празни,съкращават си персонала ,а Вие под конвой ги карате в мизерията.
  • 160 Въпрос към ФАКТИ

    8 0 Отговор
    Защо само ФАКТИ остана с Напиши коментар? Има логика изтритите коментари да са в 10-та, а да се изпълняват Указания на управляващи да се трие това, което не им понася. Псувни не ги притесняват
  • 161 Райна княгиня

    16 3 Отговор
    Стига сте я удължавали умишлено тази карантина ,часовника ви тиктака,времето ви свършва.Колкото и да се напъвате,идват светли дни за България,но вие никъде няма да сте вписани,защото това което посяхте всичките във властта през последните 30години ще си го сърбате с лихвите.
    Българи,народе,гордо вдигни глава и още малко търпение,този път България ще се възроди от пепелта!!!
    Във Вселената има закони и кой каквото дава,си го получава!
    Да живее България!

    Коментиран от #174

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Долу ГЕРБ

    13 1 Отговор

    До коментар #163 от "Хахаха":

    Ей мекере платено, стига сте ни говорили за този комунизъм, той отмина отдавна. Ред е на Бойко да отговаря. На него или комунизма или някоя друга партия му е виновна, само не и той. БСП му били оставили тежко наследство! А защо не вкарал никой от БСП в затвора?! Щото всички са на една ясла, няма виновни. Виновен е комунизма!

    Коментиран от #172

  • 165 5800985

    6 1 Отговор
    Ако нещата с вируса са същите на 13 май, на 13 юни, на 13 юли, и трябва да живеем това- лично да се срещнем с вируса, и да го победим или загубим, ВЪПРОСЪТ е защо бяха всичките съсипващи мерки ? Мерките почиват на презумпцията, че вирусът ще изчезне сам, което не е задължително.

    Коментиран от #170

  • 166 Възмутен

    8 0 Отговор
    Защо триете коментарите за Герб? Модераторчето, кой ти нареди?
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 България 16 република на СССР

    0 2 Отговор
    Здравейте другари комунисти.
    Я да видим какви ги върши любимият ВИ премиер,вожда и учителя,Бащицата на народа Бойко Борисов. Ще става по тежко. Прав си. Както на всякъде по света, така и при нас. Комунистите се оплаквате като девици за ..... БСП - партията на НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ направи дарение за 30 хилки, компютри за ГЛАДНИТЕ. Яжте ги народе,те ще те заситят. Заплатите скочиха и на червените депутати, а на Президента най много.Що се оплаквате. Май има и 56 милиарда лева в банкови депозити. Притежават се от 1.7 милиона българи. Харчете бе другари, не ги пазете за комунизЪма.
    Чакахме го 45 години, няма да го чакаме още 45 г.
  • 169 Икономически съветник

    4 0 Отговор
    До фермер, тази концесия отдавна трябваше да се прекрати. Изискват се чистоплътни политици и добри адвокати, защото грабителите веднага ще хукнат да ни съдят за това че искаме да разполагаме със собствените ни ресурси. Унизително е да гледаш как ни крадат всеки изминат ден и как ни принуждават да целуваме чужди корпоративни задници навън.
  • 170 България 16 република на СССР

    0 4 Отговор

    До коментар #165 от "5800985":

    В Италия и Испания чакаха вируса сам да изчезне,ама сега събират хиляди трупове.
  • 171 После......

    6 0 Отговор
    ,,Като отмине всичко,ще вземем пари и ще раздадем на хората.Най-важното е здравето на хората.После ще раздаваме.
    Пари има !"

    Ама диктаторе,
    хората имат нужда от пари СЕГА !
    Те,хората са без работа СЕГА !
    Хората стоят без храна СЕГА !
    И децата им стоят без храна СЕГА !
    И родителите на хората стоят без пари СЕГА !
    А като няма пари,няма храна,няма и здраве !
    Но всичко това е без значение.
    Важното е после.
    Ами народе,всеки си носи последствията за решенията и действията.
    Следващият път ПАК о'ди като маймуна да гласуваш без значение за какво или кого,пък ПОСЛЕ ще ти раздадат.
  • 172 България 16 република на СССР

    1 2 Отговор

    До коментар #164 от "Долу ГЕРБ":

    Комунизма не е отминал. Той е в главите на другарите социалисти,извинете,комунисти
  • 173 България 16 република на СССР

    0 4 Отговор
    Като ти требват пари изтегли си от спестяванията. Ако нямаш такива, следва въпроса защо нямаш???
  • 174 Бг.реалност

    4 0 Отговор

    До коментар #161 от "Райна княгиня":

    Имаш нужда от ТВЪРД досег с реалноста.
    Излез от утопията,вземи един леден душ,избърши си патоса и рестартирай умствените процеси отново.
    Светли дни идват за България САМО И ЕДИНСТВЕНО ако българина САМ си ги извоюва в най-буквалния възможен смисъл!
    От псевдопатриотизъм в стил стихотворение на Ботев файдата е нулева.
    И още нещо:
    Патриотизма е чудесно нещо,но е лукс,който
    всяка една държава трябва да ЗАСЛУЖИ !
    С плащане на едни от НАЙ-високите цени в света,плюене в лицата и унижаване на данъкоплатците всеки ден,толериране на цигани и мангалщина на гърба на българина
    патриот не се става.
    От повтарянето на 681-ва и изберете българското проблемите ,,ти" не изчезват.
  • 175 България 16 република на СССР

    0 5 Отговор

    До коментар #157 от "zzapoznat":

    Труповете в Италия,Испания,Китай,САЩ,Германия, май са от вируса....Що тогава затягат карантината, ако смъртта е по друга причина. Щото не им се мре.

    Коментиран от #190

  • 176 България 16 република на СССР

    0 6 Отговор

    До коментар #152 от "Само питам":

    Слушай кво ти говорят лекарите. Що Путин постави под карантина Русия.Щото не им се умира.
  • 177 Абе хубаво Веске ама...

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "аз съм Веска":

    ...ама го напиши това писмено излияние отново и ако е възможно,по-разбираемо.
  • 178 Къде и кога ?

    2 1 Отговор

    До коментар #139 от "Протест":

    Когато и където кажеш.
    От 95-та го чакам това !!!!!!!!
  • 179 име

    0 1 Отговор
    В АМВР медицински дисертации ли пишат, гледай колко компетентно се изказва човека.
  • 180 ники

    6 0 Отговор
    борисов недей да лъжеш няма да ти търпят хората диктатурата

    Коментиран от #182

  • 181 Деро

    1 5 Отговор
    Комунистите в парламента също си вдигнаха заплатите. Радев с най много. Не виждам да имат угризения,срам,свян. НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ не са съпричастни към бедните.Така другари,така трябва.
  • 182 България 16 република на СССР

    1 4 Отговор

    До коментар #180 от "ники":

    Ами нали тия хора го избират,бе Чадо.
  • 183 шопен

    9 0 Отговор
    Не стига, че сме задължени да седим вкъщи, но този простак непрекъснато ми се кара от телевизора все едно съм му прибрал комисионните. Не , за съжаление нищо не съм му прибрал. Старшината от казармата не ми е държал такъв тон, макар да се казваше Толупски. Почтен човек беше, а този?
  • 184 Миро

    12 0 Отговор
    Е много малко депути са болни от коронавируса нещо.Три седмици вече работят уж ,без маски ,пък само трима.Тоя вирус от ден на ден започва да ми прилича на афера.
  • 185 Стоян

    7 0 Отговор
    Да. Ще става тежко за народа но за политици и управляващи няма да е тежко . Те си увеличиха заплатите
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Румяна Костова

    3 3 Отговор

    До коментар #150 от "Защо евреите пуснаха вируса ?":

    Е ти до онзи ден разправяше, че американците го били пуснали, днес разправяш, че евреите се самоизбиват пускайки го, а след три дни сигурно ще бръщолевиш, че нацистка лаборатория го е пуснала за да изтреби евреите по света?? Систематизирай си мислите и го напиши пак!
  • 188 Алфа Вълкът

    5 1 Отговор
    Сутринта гледа ли го някой като навря Ананиев на кучето в гз?
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 zzapoznat

    7 0 Отговор

    До коментар #175 от "България 16 република на СССР":

    Смърността в България е висока, 1.55%, което прави 108 526 за 2018г., или около 300 души дневно. В Италия умират около 1700 души дневно, в Испания около 1400. Също като у нас, в нито една държава не се съобщават данни за починалите от друго, освен от коронавируса. Ако съобщят, процентите ще се сведат до 0.000165% , каквато е смъртността от вируса и у нас. Официални цифри=медии=дезинформация=паника=истерия=извънредно положение=фалит на държавите=оправдаване на откраднати пари. Четете доклада на МЗ за стратегията 2019-2020г. И гледайте филма "Да разлаем кучетата". Така ще разберете как по телевизията се създава несъществуваща война/ в нашия случай пандемия/, за да се прикрие друго и да се вдигне рейтинга на политически субекти, които всъщност е за боклука. Ще видите и каква е съдбата на тези, дръзнали да оповестят действителността. Между другото, да сте гледали скоро нещо за бежанците на гръцката граница ?
  • 191 Реалист

    8 0 Отговор
    Народе! До кога това писане! Стига лозунги и коментари! 20_30000пред МС и тези боклуци ще изчезнат завинаги от живота ни!
  • 192 Www

    4 0 Отговор
    Тикво проста не се оправдаваи със комунизма комунизъм отдавна няма а ти управляваш от мн време и ти си виновен ти си крадец и убиец трябва да си платиш
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Www

    0 1 Отговор
    Не говори глупости хората не могат да смогнат да изриват труповете от този вирус кои си тръгнал да успокояваш и заблуждаваш
  • 195 физика

    9 0 Отговор
    Боко на избори 2021 ако има такива разбира се защото може и да ги отмениш заради коронавируса народа такъв шут ще ти бие че ще се чудиш от къде ти е дошло. Тогава ще ти стане неописуемо тежко. И помни че всяко действие има своето противодействие.
  • 196 Www

    5 0 Отговор
    Долу герб
  • 197 Ввв

    6 0 Отговор
    Превърна държавата в бананова република,ще се сгромоляса след месец-два,ако народът има акъл и го изрине!!!
  • 198 Комод

    6 0 Отговор
    Вижте какво казва белгиецът, спирай те парите за България, ще го открадне мафията. Това е достатъчно мисля.
  • 199 От друга страна

    6 0 Отговор

    До коментар #151 от "гост":

    Малка поправка. Не повече от половината а никой не е починал от вируса. Вируса НЕ убива! Това са болни хора, които ако не умрат при заразяване с този вирус, ще умрат при следващия грип.
  • 200 Lalique

    8 0 Отговор
    Бай Ганьо , започна да се прави на лелките врачки.Ама това ще стане,ама онова ще стане.Млъкни ГЛУПАКО и си гледай далаверите.Крадеш от асвфалта,от животноъдство,ТОКА,водата от селско стопанство,петрол от всичко.ХОРА ИЗЛЕЗТЕ НА ТИЯ ИЗБОРИ И ГЛАСУВАЙТЕ! А не само по форумите,да пишем коментари а Държавата да се управлява от платен и цигански вот!Че след още 5 годишно управление на ТЕЯ НЕНАЯЛИ СЕ АЛЧНИ СИКАДЖИЙ,ще е късно за ВСИЧКИ.
  • 201 ХХХ

    3 0 Отговор

    До коментар #151 от "гост":

    Такива времена са Рай за политиците и са добре дошли. Очевидно е че икономиката се срива умишлено! Вярвате ли на селския тарикат, че му омръзнало да гледа Мутафчийски и му се ходело да порита. Тва пиар изказване трябва да звучи така: и на мен ми е тежко и аз страдам с вас. Да ама НЕ.
  • 202 Малемале

    3 1 Отговор
    Иска ти се да става по-тежко, ама надали... За 10 починали 2 месеца извънредно положение и пълен блокаж на държавата! Ама нали живеем в Абсурдистан...
  • 203 бай киро

    5 0 Отговор
    след тия две три седмици почва цирка и кой остане остане щото вие няма да умрете от вируса ще умрете от глад и заеми чудо ще е
  • 204 бЕНАТОВА

    1 1 Отговор
    ОПААА ВРАЧКАТА ПРЕДСКАЗВА И ПОЗНАВА ИМА НЕЩО В ПРЕДВИД78
  • 205 Ицо

    2 1 Отговор
    Следващата седмица, като плъзнат възрастните хора да си получават пенсиите, после да си плащат сметките (защото повечето от тях не признават банковото разплащане, че имало такси!), ще се разбере дали сме в началото на скалата, или сме на платото, в зависимост от това колко възрастни ще прихванат вируса
  • 206 свобода

    7 0 Отговор
    Докато си блеете народе бокина беше на гости в родното село на дариткова с джипката и вашите парици разпилява.
    Всички правила не са за него, той е над народа!
  • 207 Защо евреите пуснаха вируса ?

    4 1 Отговор
    До коментар #187 Румяна Костова : Май ти си последния човек , който ще разбере ,че САЩ са слугинажа на световната юдейска мафия !
  • 208 Васил

    3 0 Отговор
    С такъв премиер няма да ни е леко това ни е известно а карантината е меко казано една Пунта Мара в Испания и Италия носа не можеш да си подадеш а тука всеки си ходи където си поиска
  • 209 ЦК на ГЕРБ

    4 0 Отговор
    Толкова сте мъдър, честен и справедлив, другарю Борисов!!! Гордеем се с Вас €€££¥¥
  • 210 гост

    4 0 Отговор
    Няма да е леко с тези патици около тебе..
  • 211 Смях

    0 5 Отговор
    Голям смях са троловете! Един написал..."трябва ни Путин", и наредили плюсове колкото искаш! На който му трябва "Путин", прав му път, Евразия е открита! Само че не гледам да са се засилили да търчат натам! Борисов е най-добрият политик ,който сме имали!
  • 212 Смях

    0 7 Отговор
    Голям смях са троловете! Един написал..."трябва ни Путин", и наредили плюсове колкото искаш! На който му трябва "Путин", прав му път, Евразия е открита! Само че не гледам да са се засилили да търчат натам! Борисов е най-добрият политик ,който сме имали!

    Коментиран от #232

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Нона???

    6 1 Отговор
    Всеки народ си заслужава съдбата и управниците!20 години съм в чужбина и не съм си и помисляла да се прибера в България.Прибраха се просещите и крадците.Обидно ми е като гледам кои ни управляват!
  • 216 ДАаааааа

    6 0 Отговор
    ...."ще става все по-тежко".....Абе,не извадиха ли закон нещо,че който всява паника сред населението има глоба и затвор!?За един приятел питам!
  • 217 Торчето

    3 0 Отговор
    Пускам телевизора гледам фантастичен филм някви маскирани дезинфекцират 500 заразени? Ква пандемия кви 5лв. Утре чипове ще ни сложат. Аз викам всички към капачетата и в София иначе ни чака гладна смърт3297
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 xxaplata

    3 0 Отговор
    ako trqbva da platqt za izvanredi 4asove i vredni usloviq na trud dali 1000 v. ste sa dostata4ni ????
  • 221 възмутените

    5 0 Отговор
    Много натежаха заплатите на депутатите. Така те тежат като воденичен камък на гърба на бедните българи. Повече от сто депутати са излишни и са в тежест на държавата. Това което вършат не трябва да получават заплати.
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Българка

    2 0 Отговор
    То ясно ,подкрепи бедния Рокфелер???Сега само гледай да не вземеш ваксината от British American Tobacco,защото тогава нас БЪЛГАРИТЕ ще ни прелее всичко,което непозволено извършвате над нас!!!
  • 224 Ура! Премиерът напредва!

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Лекар БГ":

    Бочко се учи: вчера каза булю-булю, а днес бла-бла! На дяда полиглота златен!
  • 225 възмутените

    1 0 Отговор
    В територията ни живота винаги е бил труден. Но да му мислят депутатите с големите заплати.
  • 226 пул

    0 0 Отговор
    На дъщеря ти ,ще и ли е тежко ?Тъпанар прост !
  • 227 Фермер

    1 0 Отговор
    Европейският съюз и Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност над 1 трилион и 150 милиарда евро.
  • 228 Проф. Красимир Нейков

    0 1 Отговор
    Прочетох толкова много просташки коментари при това извънредно положение! Това издава нашият манталитет, жалко... Ние като българи много лесно се поддаваме на внушения и често играем опозиция. Като лекар всеки ден работя и посрещам онкоболни пациенти колкото и малко да са те. И оперирам... След толкова много мнения за ситуацията от ляво и отдясно считам, че извънредното положение е уместно независимо от икономическите последствия. Човешкият живот е нещо, много по скъпо от парите!!! Либерализирането на настоящите мерки, предприети от българското правителство не би довело до стабилизиране на икономиката и социалното напрежение. Мислите ли, че премахването му по-рано от необходимото не би довело до завишена заболеваемост и смъртност и оттам пак влошаване на икономическите показатели? Ще се увеличат принудителните отсъствия от работа. Тогава кое е правилното и кой ще носи отговорността за това?

    Коментиран от #230

  • 229 селянин 1

    1 0 Отговор
    А бе,ти още ги пускай през границата,без да ги тестваш..и немаш проблем,до септември,всеки ден ще е,,пик,,по 20-30 с К19,и всеки интубиран при св.петър-кога ще излезе муфтата и да каа,,успех,излекувахме,първия интубиран,,
  • 230 Пако

    0 0 Отговор

    До коментар #228 от "Проф. Красимир Нейков":

    Професорее,професоре!!!!!!!
  • 231 С двата коня

    1 0 Отговор
    Ще ги повозим скоро
  • 232 Азсъм

    0 0 Отговор

    До коментар #212 от "Смях":

    Всичко свърши
  • 233 дтдф57

    0 2 Отговор
    обаче какво казва оня тъпанар който си мисли че е пРезидант? Чел ли е АНАЛиза?
  • 234 тикво

    1 0 Отговор
    време е да ходиш при конете
  • 235 Gancho Balkanski

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "SSssssss":

    Бенджамин Меламед Барух без това ходи всяка седмица в Обетованата земя при братовчедите си, които живеят и там, както и за получаване на напътствия от "Богомразещите" им старейшини за окончателното им разсипване на България до дупка!
  • 236 Димо

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Генчева":

    Всички държави приеха собствените си граждани, намиращи се или живеещи в чужбина. Германия пусна специални чартъри, за да ги прибере.

    Нищетата е преди всичко духовна... от нея следва всичко останало.
  • 237 ДЪДЪЕ

    0 0 Отговор
    Здравейте ,
    Моля, ако има останали истински журналисти в тази държава да се подеме национална кампания от всички медии с отговор на следните въпроси към бандата начело на нашата държава в момента .Тези въпроси да им се задават всяка сутрин след брифинга на "оправящите ни " :

    1.Десет милиарда лева заем за какво ще се използват? - Искаме точен разчет какви икономически мерки ще се предприемат и какво точно ще струват .
    НО ПРЕДИ ДА БЪДЕ ИЗТЕГЛЕН КАКЪВТО И ДА Е ЗАЕМ !
    Да се блокират действията на правителството докато се появи ясен план. Нека нашите добри адвокати (доказали, че ги интересува съдбата на България) да потърсят начин да се блокират действията на това правителство в Европа ,или в институцията която ще отпусне този заем.

    2.За какво се използваха 400 милиона лева заем от началото на годината ?

    3. Абсюлютен отчет за разходите по време на извънредното положение - да го съобщава сутрин след Мутафчийски , финансовият министър .
    При обявено извънредно положение трябва да има "извънредни отчети" - всяка сутрин !

    4. Крайно време е целият административен апарат зад правителство, парламент и президентство да мине на 4 часов работен ден с 50% от заплатата , както повечето от народа . Няма с какво да са натоварени в момента след като не излизат да мият улиците на София ,което е част от превенцията за борба с коронана вуруса и е задължителна !
    5. Могат ли да представят сключени договори за доставки на бързи тестове за н