Last news in Fakti

4 Април, 2020 14:30 4 887 34

48-годишна жена с COVID-19 е починала в „Пирогов“

  • починала-
  • covid-19

Пациентката е преместена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница

48-годишна жена с COVID-19 е починала в „Пирогов“ - 1
Снимка: БГНЕС

В „Пирогов“ е починала 48-годишна жена с доказана коронавирусна инфекция.

Пациентката е преместена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница. Била е с кетоацидоза /декомпенсиран диабет/.

Хоспитализирана е в „Пирогов“, където е била поставена на апаратна вентилация.

Въпреки усилията на медицинския екип, жената е починала, съобщават от Министерството на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    44 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Била е с кетоацидоза /декомпенсиран диабет/....
    Че тя си е била пътник с този последен стадий на диабет.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Изводите

    41 6 Отговор
    В Пирогов не са свикнали да лекуват някой дълго време без допълнителни стимули!

    Коментиран от #26, #27, #31

  • 3 Сериозно?

    15 18 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ако смяташ така, половината България са пътници защото са в рискови групи!

    Коментиран от #11

  • 4 Опаля

    41 7 Отговор
    В БГ болница и здрав като бик да си, ще те уморят. Пийте ракийка, чайчета, разходчици около парковете поотделно и ще живеете дълго и мъчително ако преизберем Боеко :)
  • 5 икономии

    34 4 Отговор
    Принципът да се приемат в болници само тежко болните с корона вирус не е правилен! Затова смъртните случаи се множат.
  • 6 cc ke4

    30 1 Отговор
    Новина ще е ако от Пирогов някой тежко болен въобще излезе жив. Лека ѝ пръст на на жената

    Коментиран от #18

  • 7 европарлама

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Важното е, че са я преместили в клиниката по Коронавирус, а влезеш ли там, автоматично те числят заразен. така правиха и в Италия..
  • 8 filo

    20 2 Отговор
    А времето на извънредно положение с помощта на вируса починаха 15 болни и повечето възрастни хора, като за същото време при катастрофи починаха 50 човека повечето млади и здрави. Това ако не е измама здраве му кажи.
  • 9 ДДТ

    28 2 Отговор
    Всеки умира от нещо,но никой само от коронавирус.Факт
  • 10 Хора пазете се

    9 21 Отговор
    Не е сега момента да казваме кой крив или прав! Стойте си по домовете! Роднина на мой познат живееща в Италия каза, че намират цели семейства починали в домовете си. Мерките не са толкова ограничаващи, може и повече.

    Коментиран от #13, #15, #25

  • 11 Dinko Starkov

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сериозно?":

    "Декопенсиран"диабет,,,,но записана,,,,починал от "корона вирус,,,
  • 12 Бвп на човек обаче скача😂😂😂😂

    9 1 Отговор
    Боки ше викам растеммммммммм
  • 13 Варненец(натурализиран).

    15 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хора пазете се":

    Цели семейства свекър на 98, свекърва на 96 и снахата на 75 години.

    Коментиран от #16

  • 14 Пич до империалист

    20 3 Отговор
    Кетоацидоза не е последен стадий на диабет. Това състояние е временно. Получава се, когато кръвната захар се задържи висока - над 17ммол/л в продължение на 2-3 дни. Тогава в организма се отделят кетони, т.е. ацетон. Дъхът на болния мирише на гнили ябълки да го ева. След нормализиране на кръвната захар за 2-3 дни ацетона се изчиства. Такива шибани нива на захарта се получават винаги при грип, настинка, гнойна инфекция, и изобщо, когато диабетикът е болен и вдига температура, очевидно и при корона се получава. Те така те. Диабетик съм от дете, сега съм на 48г. На инсулин вече 40 години. Бил съм в кетоацидоза няколко пъти. Иначе поддържам нормална захар, доколкото мога, не е лесно, но съм все още здрав и прав, работя. Не съм, слава Богу, пътник, все още. Но сега ако ме барне тая гад, незнам. Не случайно казват, че сме рискови.

    Коментиран от #21, #33

  • 15 Кънчо

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хора пазете се":

    егати препоръката: тоест и ние да си седим по домовете, за да ни намерят там починали?!
    Има ли някой да са го намерили починал в парка от вируса?

    Коментиран от #17

  • 16 Ами

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Варненец(натурализиран).":

    Ако тези хора които изброй са твоето семейство друго щеше да говориш. Няма значение на колко са години те са нечие семейство! Не бъдете лоши и не си мислете, че няма да се случи на вас. Първо се за мислете какво ще напишете и после пишете.
  • 17 Егати

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Кънчо":

    Ще си стойш да е се разболееш умнико или ти да не зарази някои с простотията ти! Чао от мен няма да ти отговарям на тъпите коментари!
  • 18 В Пирогов

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "cc ke4":

    Влезнеш ли излизаш с краката напред..
  • 19 prekalihte

    5 0 Отговор
    Мир на душата и на тази жена . Обаче много прекалиха с изписване на всеки който умре като причина коронавирус . С такава тежка ацидоза - отравяне тази женица вече е била пътник за съжаление . какво се търси тук с такива свързвания на хората умиращи от тежки заболявания с коронавирус ? Поне се спрете и не на гърба на нещастието на хората бе !
  • 20 Codeina

    1 0 Отговор
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/malta
  • 21 И това не е напълно вярно

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пич до империалист":

    Диабетът уврежда организма в по-голяма степен от вирус. И от ацидоза до ацидоза има разлика. Мой близък, диабетик, почина от кецтоадидоза след инфекция от зъб. А друг пък от тежко увреждане на бъбреци, бял и черен дроб, пак в следствие на диабета.
  • 22 анонимен

    6 2 Отговор
    Генерала всяка сутрин да отчита починалите от рак, инфаркт, инсулт и др. и дали няма да бройката да е повече от тези с коронавирус
  • 23 В какъв стадии на заболяването е приета

    3 0 Отговор
    и имало ли е отказ за преглед от Джи-Пи или приемане в болница преди това? Към всеки приет в болница с установен коронавирус трябва да се задава такъв въпрос и да се попълва формуляр,където го има.
  • 24 Пич

    3 0 Отговор
    Диабетът уврежда много работи, така си е. Да се изследва колко и какви и в какъв стадий увреждания от диабета е имала жената! Генерале, Бойко, разпоредете незабавно! Щото може да си е била почти умрела и без короната. Ама може и да е била с добър контрол на диабета, а па инфекцията от 👑 да и е разказала игръта и те ти висока захар и ацетон и умирачка! Да се разследва и да се каже истината! Какви са тия недомлъвки! Генерале!!! Бойко!!!
  • 25 Димитър Железов

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хора пазете се":

    Това троловете в този сайт са уникални . На човек с името "Хора пазете се " и обясняващ факти и с един обикновен апел , му слагат към момента 15 минуса . Значи да си нормален в България не е прието . Прието е да си всичко друго , национален предател ,хвалещ чужда държава , да плющеш целия цивилизован свят , да възхваляваш сатрапите , въобще да си урод евразийски , но Българин .. НЕ. Хайде сега изтрийте поста .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 wolf

    2 1 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично нПа министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 31 6666

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Изводите":

    Говориш така,защото не си бил в св. Анна!
  • 32 Ето ви

    1 0 Отговор
    Диабетна кетоацидоза - животозастрашаващо усложнение на захарния диабет
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пич до империалист":

    Добре! Хайде да ми припомните последния стадий на диабет, а?
    копи-пейст:...........диабет декомпенсация Това води до развитието на остри и хронични усложнения. Остри усложнения настъпват бързо, често в рамките на часове или дори минути. Ако пациентът не веднага да ви помогне, последствията от такова състояние, могат да бъдат много сериозни, дори смъртоносни.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове