Last news in Fakti

10 Юни, 2020 15:25 3 782 33

Д-р. Кунчев: Има странни неща при коронавируса

  • д-р ангел кунчев-
  • зараза-
  • коронавирус

В малки колективи – семейства – седмици наред не се предава заразата

Д-р. Кунчев: Има странни неща при коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Съвсем скоро научна статия излезе с информация, че има нещо много странно в разпространението на коронавируса. В малки колективи – семейства – седмици наред не се предава заразата. В същото време в заводи -  тези "супер разпръсквачи" – така ги нарекоха – за ден предават заразата на много хора. На какво се дължи това не мога да кажа все още. Това каза националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на пресконференция в Министерския съвет, съобщи actualno.com.

Теорията на Кунчев бе по повод разпространението на заразата в огнища основно в заводи и фабрики. Нов подобен случай има и в Стара Загора.

Има още 3-4 места с по няколко случая в страната, освен ясните огнища като Доспат. Едно от тях е Стара Загора, нямам впечатление, че е толкова драматична ситуацията там. Имаме само няколко положителни случая, определяме всички контактни на заболелите във фабриката, каза Ангел Кунчев.

Приемайте всички мерки от тук нататък да са такива, че да поддържат баланс без да вредят и пречат на нормалния живот. За момента продължаваме да работим огнище по огнище, подчерта той.

Един от основните критерии за затягане на мерките остава регистриране на над 100 заболели в рамките на 3 поредни дни. Това остава като показател, че нещата се влошават,  каза Кунчев.

Факт е ,че и около нас на Балканите има увеличаване на заболяването. Което означава, че има още неща, които да научим за вируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахаха

    8 2 Отговор
    Ти си специален
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Terenski

    29 1 Отговор
    Този път сте прав,че има нещо странно в този вирус........
  • 4 Иво

    21 1 Отговор
    Може би така е създаден, че при по-голямо струпване хората си разменят липсващи части от "пъзела" помежду си и огънят пламва!
  • 5 Отдавна по света

    33 1 Отговор
    разбраха, че този вирус е "специален".
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тая теория е вече експериментарно доказа

    30 3 Отговор
    Има нещо ама наистина мноо странно около тоя вирус , досега некакси и от някои се считаше , че човекът е произлязъл от маймуната , сега на кадър се викя , как от човеците напраихте маймуни.
  • 8 Диадема 20

    23 3 Отговор
    Странно, странно та се оплетохте като пиле в кълчища, та сега повечето хора имат нужда от психологична помощ и ежедневни пари за прехрана, отколкото от вашите объркващи брътвежи.

    Коментиран от #11

  • 9 Хахаха

    17 2 Отговор
    Бяхме го хванали...но някъде се скри ......... Повече не можем да го открием
  • 10 Нашмурлан Нашмурлаев

    19 2 Отговор
    Няма доктори, няма проблем... В Добрич, оня ден закриха Инфекциозно то, заради липса на лекари.... Заразени за днес - 0. :)))
  • 11 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "Диадема 20":

    И по-зле ще стане. Но може би българите си го заслужаваме ! Малко протести, слаба парламентарна опозиция ! Видовден е 15.6 или си гласувайте за Шайката

    Коментиран от #14, #29

  • 12 глоги

    7 7 Отговор
    Факт е ,че и около нас на Балканите има увеличаване на заболяването. Което означава, че има още неща, които да научим за вируса. ЩЕ НАУЧИТЕ,НЕМА ЛАБАВО.

    Коментиран от #26

  • 13 имаджин

    4 0 Отговор
    Съмбоди бетър кол дъ полис!
  • 14 Диадема 20

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    За съжаление хората така са устроени, че първо им е важен насъшният– справка пирамидата на Маслоу. Протестите отиват на най–горните нива, нали?
  • 15 Радо

    14 2 Отговор
    В "малки колективи" не се предавала заразата!!....а Доспат и Сърница - двете огнища на короната какви са??...именно малки затворени общностти от помаци изключително, които живеят много затворено....Кунчев може да си изгори и той дипломата.
  • 16 Да кажа

    5 3 Отговор
    само, че още по-странно е, че все още уж няма медикамент(отрова), която да се справи с вируса т.е. общо взето е невероятно. За всяко биологично същество има отрова, няма как иначе, а кой и как успява да я скрие, не е ясно
  • 17 баба

    8 0 Отговор
    Гледам под какъв стрес е доктора, и колко му е бяла брадата. За това ще го подсетя за нещо позабравено:В семействата няма зараза заради липсата на секс.

    Коментиран от #18

  • 18 баба

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "баба":

    ...и не ми говорете за старческите домове. Там всичко е чуждо.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Васил

    7 3 Отговор
    Няма странни неща Бай Ганьо не спазва правила еле па орките страни с по голямо население имат в пъти по малко регистрирани заразени или пък нямат Герб се провалихаааааааа
  • 21 Алфа Ромео

    5 1 Отговор
    Чухте ли че един ТИР с канарчета се е обърнал и всички са избягали...
  • 22 Миро

    8 1 Отговор
    В САЩ в дом за бездомници от 200 заразени трима. В Сирия по времето на войната много болести изчезват. Войната спира и болестите се появяват. Скрити сили стимулират организма при зададена програма оцеляване. Имунната система пази човека и всички вируси и болести не са опасни в голяма степен.
  • 23 миш

    6 0 Отговор
    Аз,се интересувам през 2021 г.,каква нова болест,ще върлува по животните и хората,не може да не знаете,само ни държите под напрежение.
  • 24 Тиберий

    8 1 Отговор
    Тоя вече тотално се изложи По голяма глупост скоро не бях чел Този вирус да не е сискуствен итекект СТИГА ГЛУПОСТИ

    Коментиран от #25

  • 25 Цицерон

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Тиберий":

    Ами,махнаха Коремния статистик,и поставиха
    пък този Брадатия да ни плаши.
    Със всеки изминал ден,се убеждавам в правотата
    на Народния съд!!!!!!!
  • 26 Пако

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "глоги":

    Факт е също че, си меко казано наивен!!!!
  • 27 HohoBoho

    2 1 Отговор
    Ако нещо не Ви е ясно, питайте Мангъров.
  • 28 Активист на БКП

    1 1 Отговор
    Има ! Поддава се на фалшификациите на НОЩ !!!
  • 29 Другия с коня

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    До тук с ПП"Възраждане"!...И вземи си смени ника,че се излагаш....
  • 30 Усмивката

    5 0 Отговор
    не би ли и се видяло ,,странно" от НОЩ. Как така месеци на карантина КППТ , ЗАРАНИ ЗА РАЗХОДКИ и..... един самолет префърча и ето ти ново огнище. Бум на заразата. Това как не ви се стори странно дсега. Или как Катето зЗахарчето призоваваше за приемане на колкото се може повече сънародници от други страни. А нейният съпруг , странно. Се оказа глав . проектант на една скандална, близка до управлението групировка.... Все странни съвпадения , видиш ли.
  • 31 Има хора, които

    1 0 Отговор
    са супер разпространители. Никой не знае защо е така. Може да са без симптоми или с много слаби симптоми. Ако такъв човек попадне в самолет при дълъг полет ще зарази много хора. В производствен цех, в болнично отделение, в автобус, метро, на сватба такъв супер разпространител заразява 10 пъти повече хора от обичайно. Естествено такъв човек би зарази и близките си в къщи. Какъв процент от болните(заразените) са суперразпространители(суперразпръсвачи) Английската дума е superspreader. Доказано е, че няколко такива причиняват много голям процент от всички заразявания. Такива в миналото е имало и сред болните от туберкулоза, важи и за други инфекции.Затова някои места са пощадени и бързо затихва броят на случаите, а в други нещата ескалират. Зависи от броя на суперразпространители те в съответния град, село. Естествено е много вероятно при повече заразени да се появяват и повече superspreaders.
  • 32 ivan

    1 1 Отговор
    УВАЖАЕМИ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ,МИНИСТРИ,

    БЕЗ НИКАКВО ИЗЛЕДОВАТЕЛСКО,НАУЧНО ИСЛЕДВАНЕ ПОСТАВЯТЕ ХОРАТА ИДДВАЩИ ОТ ТУРЦИЯ

    1- ВЪВ БОРБАТА СЪС КОРОНАТА КЛЮЧОВОТО Е МАСОВО ТЕСТВАНЕ,
    БЪЛГАРИЯ СА НАПРАВЕНИ 90.000 ТЕСТА КОЛКО СА ПРАВИ ЗА 2 ДЕНА ВЪВ ТУРЦИЯ И МАСОВА ФИЛАЦИЯ И ПРОСЛЕДВАНЕ
    2-) ИМАШЕ 2,5 МЕСЕЦА ЗАБРАНА ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА УЛИЦАТА (ТОВА ПРЕДОВРАТИ) ЕПИДЕМИЯТА
    3-)ОЩЕ НАЧАЛОТО НА МАРТ ВСИЧКИ ИДВАЩИ ГРАЖДАНИ ОТ ЕВРОПА И СВЕТА СЕ ВКАРАХВАХА ВЪВ СТУДЕНСКО ОБЩЕЖИТИЕ
    НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ЦИ БИЗНЕСМЕН ИЛИ ПОЛИТИК.НИКОЙ НЕ МОЖЕХ ДА ИЗЛИЗА ИЗВЪН СТАЯТА
    А ВЪВ БЪЛГАРИЯ ВРЪЩАШИТЕ 150.000 ГУРБЕТЧИИ УЖ ВЪВ ДОМА БЯХА НА КРАНТИНА АЗ РАЖОЖАДАХА СПОКОЙНО

    ЛЪЖИТЕ НАРОДА ЗА БРОЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ ЗАЩОТО НЕ ТЕСТВАНЕ НЯМА ПАРИ ЗА ТЕСТОВЕ

    ПРОЧВАНЕ ДА ОГОВАРЯТ МИНИСТЪР АНАНИЕВ И И МУТАФЧИЙСКИ И ПРЕЗИДЕНТА
    УБИВАТЕ БИЗНЕСА И ИКОНОМИКА И ТУРУИЗМ
    ЕТО ВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЧЕ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове