Last news in Fakti

10 Юни, 2020 18:00 3 730 30

Туристи масово отменят почивките си в Бургас заради COVID-19

  • туристи-
  • почивки-
  • бургас

150 полети са отменени само за месец юли

Туристи масово отменят почивките си в Бургас заради COVID-19 - 1

Започна масово отменяне на полети до Летище Бургас. Това съобщи по време на пресконференция кметът Димитър Николов. Според него отмяната на полетите се дължи на завишените в последните три дни данни за брой заболели от COVID-19 у нас.

,,Днес 150 полети са отменени само за месец юли. Един от най-големите оператори, с които работим – английска авио- и туристическа компания, е отложила старта си от 1-ви за 15 юли. Немски, полски компании също отложиха с около 10-15 дни основните си полети до Летище Бургас. Това, което очаквахме да се случи за средата на месец юни, реално ще се проточи. Чартърните полети вероятно ще стартират към 25-26-27 юни'', заяви кметът, цитиран от novini.bg.

Димитър Николов добави, че общинският кризисен щаб в Бургас продължава да функционира, независимо от това че извънредната обстановка е до края на месеца.

,,Ще продължим ежедневно с усилията по третиране, дезинфекция, следене за наличности в диспенсърите на входовете на обществени сгради, търговски помещения. Ще продължаваме да си набавяме и следим наличностите на предпазни облекла в здравните лечебни и социални заведения в общината'', посочи още кметът.

Той допълни, че продължава активно да се реализира мащабното имунологично тестване сред населението в региона.

,,До момента около 1000 от общо 3500 души са тествани. Вече получихме и първи резултати. Всички те са подадени до декана на Медицинския факултет и когато приключи цялостната програма, ще обявим резултатите. Ще продължим с тестването и в края на сезона, за да направим обективна съпоставка'', заяви Димитър Николов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много ясно

    33 0 Отговор
    Щото много рано почнаха да се готвят за летния сезон!

    Коментиран от #19

  • 2 лъки

    31 3 Отговор
    Твърдо решиха план ...ББББ,Бургас,а сега не само план ВВВВ..Варна с многото ФЕКАЛИИ,няма да върши работа,остава ГГГГ..Гърция,не му върви на БЕНТОМОРИЕТО!
  • 3 Последния Софиянец

    48 1 Отговор
    Добре че вече не правя бизнес по морето.Трябва да благодаря на корумпираните чиновници че ме отказаха.
  • 4 Буко Баламата

    65 1 Отговор
    Ама вие сериозно ли чакате някой да дойде?
  • 5 Активист на БКП

    37 4 Отговор
    Кеф !!! Нека ГЕРБ да фалира !!!
  • 6 некадърници

    35 2 Отговор
    Еми вие продължавайте да искате по 50 лв на умряла стая пък после чакайте туристи.

    Коментиран от #15

  • 7 А сега де?

    30 3 Отговор
    Тая година туристите ще предпочетат Танзания вместо България. А познайте защо?

    Коментиран от #8

  • 8 Дельо Хайдутин

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "А сега де?":

    Там има бизнес Черепа.ха ха ха
  • 9 Гйккккйгг

    35 3 Отговор
    Тази година пауза. Туризма е нещо, без което може. Ще се радвам да фалирст хотелите на мутрите.
  • 10 Агенция "Боко Голям тур"

    33 3 Отговор
    Който не си е платил глобите на път, към Гърция му взимат книжката и обратно да помага на родния туризъм в Бургас ! Там спокойно, ще може да се наслади на новите фортификационни, укрепителни съоражения тип "къщи за птички" и да поплува в спокойните кафяви води покрай тях!

    Коментиран от #20

  • 11 Енигма

    14 7 Отговор
    Гледайте филма Златния зъб от 1962 г.Още тогава се говори за заразяване на детски лагер в Слънчев бряг с ешерихия коли.На главния герой Геца му наредиха да зарази лагера за да се дискредитира България.
    Ковид 19 е разработка и се пуска отвсякъде,не с маска със скафандър да ходиш,рано или късно ще се заразиш.Мислете братя и сестри мислете и поставяйте под съмнение всичко,което власта представя за истина,защото в 99% от случаите власта казва това което иска да ви се внуши за истина.

    Коментиран от #22

  • 12 П. С.

    33 1 Отговор
    Бургазлия съм и признавам че само луд турист мое да доиде тук ! Хахаха некви цени ...смях !
  • 13 Йозеф

    22 0 Отговор
    До Гърция се стига и с автобус, и със самолет, за който не си е платил фишовете и актовете.

    Коментиран от #14

  • 14 Абе

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Йозеф":

    направо товари дисагите на магарето и тръгвай!
  • 15 Criminal

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "некадърници":

    Забрави миналогодишните цени на шезлонги и чадъри, които били объркали.......как беше.....ако мине.....мина ли???.....ми не.... .....
  • 16 Гого

    12 14 Отговор
    Аз пък съм от София и не мога да си обясня каква е тази злоба и завист към черноморието ни!!!! Знам, че повечето от коментиращите са от опозицията, но трябва повече да се уважаваме и да си милеем за държавата!

    Коментиран от #27

  • 17 Руски Иван и руската Маша

    11 3 Отговор
    В руския форум българинът написа, че българите не желаят да виждат руски туристи у себе си. Аз, без да искам да огорчавам българите, повече няма да отида там. Ще отида в Кипър, в Гърция, много.
  • 18 Eee

    15 0 Отговор
    В Англия първите полети на B.A. са планувани за 30 юли.Така че,не чакайте туристи до тогава.
  • 19 ееее

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Много ясно":

    Туризъм Ха, да развъждат риба, ама са мутри и не го могат.
  • 20 ееее

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Агенция "Боко Голям тур"":

    Аха чакай Гърция, да хванеш бубата е без значение къде.
  • 21 с деца на море

    1 0 Отговор
    Да пускат и те по 550 лв на месец.
  • 22 Бай Шиле ти ли си

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Енигма":

    Викаш, че е разработка на военните?
  • 23 Недоволна

    10 0 Отговор
    Никакви дезинфекции и спазване на правила не съм видяла в Бургас по време на карантината.Не се мият улици, в комплексите е голяма мръсотия Сега има облаци от малки мушици.Какви туристи чакаме? За нас е трудно да живеем.Общината има други дертове- да одобрят пътя на Доган до Сараите в парк Росенец, строителства на зала Арена и други обекти на познати инвеститори.
  • 24 Така така

    8 1 Отговор
    Отдавна писах, че сезон няма да има! ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ТУРИСТИ СА НА ВЪТРЕШЕН ТУРИЗЪМ В ДЪРЖАВИТЕ СИ С КАРАВАНИ И КЕМПЕРИ! НИКОЙ НИКЪДЕ НЯМА ДА ПЪТУВА! ПОЛЕТИ СА ОТМЕНЕНИ ЗА ЦЯЛОТО ЛЯТО. АМА ВИЕ ЧАКАЙТЕ!
  • 25 Ventura

    10 0 Отговор
    Затова и Баце не дава да напуснеш БГ, без да си платил фишове и актове към КАТ.! С такива разпоредби, Шенген ще видиме през крив макарон!
  • 26 Беше каквото беше

    7 0 Отговор
    Всяка година българите се бяха научили наготово, на лесна, мързелива и голяма лапаница от рентиерство, хотелиерство и тарикатско ресторантьорство и си мислеха че все така ще си я карат , само че мандалото лопна и туризма умря за дълго като не се знае за в бъдеще дали въобще ще може да се посъживи, затова ще трябва засега да забравят за него и да се преквалифицират в други браншове...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Отец нафарфории

    2 0 Отговор
    Страх ги е туристите защото още не е укрепено свлачището ,а и водата не е достатъчно кафява. Лакомията на някой им излиза през задника сега , честито да им е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове