Last news in Fakti

11 Юни, 2020 14:00 5 143 31

Откриха болни от COVID-19 в още една фабрика в България

  • covid-19-
  • фабрика

Едната жена е на 52 години, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик

Откриха болни от COVID-19 в още една фабрика в България - 1
Снимка: Shutterstock

Две положителни нови проби са установени от РЗИ – Пазарджик за последното денонощие. Те са на две жени от септемврийското село Ветрен дол, които работят в „Тракия Папир“ АД край пазарджишкото село Главиница, съобщава "Монитор".

Едната жена е на 52 години, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик.

Втората проба е на 56-годишна жена в сравнително добро състояние, поставена на домашна изолация за 28 дни.

Под карантина за 28 дни са поставени само съпрузите на двете новозаразени. Другите им близки живеят отделно, но като контактни лица също ще са в изолация за 14 дни.

В неделя едната жена се почувствала зле, с грипоподобни симптоми и потърсила Бърза помощ, а колежката ѝ минала по същия път, но ден по-късно.  Резултатите от взетите проби за COVID-19 били положителни.

По неофициална информация в предприятието ще бъдат тествани всички контактни на двете работнички, които се трудели в цеха за опаковки. 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    21 0 Отговор
    Айде още 200 новозаразени днес.....
  • 2 Гост

    24 2 Отговор
    Какво става по тия села ? Там грам ли не се спазват мерки?

    Коментиран от #15, #31

  • 3 Село

    19 3 Отговор
    Тепърва започва разпространението на вирусу.
  • 4 Кратун Борисов

    18 10 Отговор
    Всички мисири и мисирки да булю булю по 200-300 заразени, умрели понеже трябва да се печели време за лапнем евро кинтите! И без това ще ни изгонят от властта.. Така че на работа, ей ген. Годжи почвай пак да плашиш!
  • 5 Centurion

    16 8 Отговор
    Значи престанете с тези маниполации!Носители на вируса и бални са коренно различни неща!Това са зле скалъпени опити за затъмнение на Барселона,на Божков и на потъналите в корупция и схеми управленци.Всичко е съшито с бели конци и се преекспонира,за простолюдието!!!

    Коментиран от #9, #12

  • 6 препис

    1 2 Отговор
    „Прякия Тапир“ АД
  • 7 OTBPAT

    8 12 Отговор
    По 1800 лв и 2 седмици у дома, за да те впишат като носител на вируса. Честито!

    Коментиран от #11, #13, #22

  • 8 Българин

    11 5 Отговор
    В ПАЗАРДЖИШКИТЕ СЕЛА СЕ ПРАВЯТ НА СМЕЛИ И НЕ СПАЗВАТ НИЩО... ДИСТАНЦИЯ, МАСКИ, ХИГИЕНА!!! ЧУДЯТ СЕ НА СИФИЯНЦИ И ГИ СОЧАТ КАТО МАРСИАНЦИ!!

    Коментиран от #17

  • 9 Миризлив пор

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Centurion":

    Добре де, носителите пак заразяват, ако не се изолират да продължават да рърсят ли? Поне няма никакви доказателства в противното.

    Коментиран от #10, #25

  • 10 Centurion

    5 11 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Да заразяват,така е,но от тогава никой не е починал.Не то казвам аз а най големият форум на патоанатомите.Те са единствените които могат да кажат причината за смъртта.Всичко е грандиозна манипулация и измама с очакван финансов резултат.

    Коментиран от #18, #21, #27

  • 11 Кольо

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "OTBPAT":

    Ти взе ли вече? Как се заявяват парите? Някаква декларация ли се попълва?

    Коментиран от #14

  • 12 Горе долу

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Centurion":

    Ами то простолюдието си ти....мега неграмотник

    Коментиран от #16

  • 13 Пенев

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "OTBPAT":

    Кажи откъде да се наредя и аз или снощи го сънува?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НРБ

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Да, не се спазват никакви мерки в малките градове и села, там а убедени ,че няма вирус и се чудя няма ли контролни органи да видят, как не се носят маски, как в магазините също са на куп без маски, ниска хигиена и т.н, ходят си един 7о друг, говорят си от близо...просто не вярват, че има зараза...не се пазят и ето резултатите !!
  • 16 Centurion

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Горе долу":

    Неграмотник е Водача ти,а вие последователите още по големи.

    Коментиран от #19

  • 17 НРБ

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    И в Троян е така, никой не спазва, няма РЗИ проверки...всички са съученици, познати, съседи и я карат без никакви глоби, без спазване на дистанция, без маски в магазини, аптеки, пазари ! Единиците с маски ги гледат като извънземно!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Скучаеща пенсионерка

    0 0 Отговор
    Трийте колкото искате.
  • 21 Миризлив пор

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Centurion":

    Човече, зимата във Италия, Франция от какво умираха гора? Или Англия и Щатите? Просто при някои си минава като настинка, при малка част минава във пневмония, кой има здравословни проблеми си отива от друго. Поради масовостта на пневмониите реално не могат да се окажат качествени грижи на всички. Явно топлото време си казва думата но най-важното е да се изолират разпространителите и да не се стига до възрастни хора и такива със сърдечно-съдови проблеми и диабет.

    Коментиран от #23

  • 22 Миризлив пор

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "OTBPAT":

    Ако имаш координати давай, ама ако може да отида първо на вилата и там да се карантинирам, ако даваш бонус на всеки доведен ще пласирам колегите поне 20 човека ще се навият.
  • 23 Centurion

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Миризлив пор":

    То в България възрастни почти няма,те ги избиха,с ниски доходи които не стигат за нищо,и с "добро",здравеопазване. Тази псевдо загриженост за здравето на възрастните е наглост от страна на власта,тази същата власт която ги остави след 40 г труд,да ровят в кофите,и да умират от глад и студ забравени и от Бога.Вдички писани ,че са починали от Корона вирус са починали от други тежки съпътстващи заболявания.СЗО забрани аотопсиите-защо,за да не станат ясни иститинските причини за смъртта.Жалко че не мога да ти кача материали и интервюта със световни патоанатоми от Германия,Италия САЩ ,че и България.

    Коментиран от #24

  • 24 Миризлив пор

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Centurion":

    По принцип със диабет се живее доста години, със сърдечни проблеми също със онкологични заболявания като говорим за над 20, обаче организма е в някакъв баланс, просто това "грипче" накланя баланса в лошата посока за отрицателно време. Просто тези които са носители и болни трябва да се изолират за да не стигне до рисковите групи това е. Останалите малко по-внимателно могат си гледат живота. Пример - ако нямаше нищо англичаните щяха ли да обявят 14 дена карантина за всеки влязал в страната?

    Коментиран от #26, #29

  • 25 търсете инфо бе

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Абе стой по 8 -12 часа и се храни в едно помещение със заразен и мислиш, че ще останеш чист като сълза. То от обикновен грип се заразяваш от колега, а това е по-заразно. Освен това повечето дето първи ги откриват имат вече симптоми, ама по-леки и продължават да си ходят на работа, да не спре келепира.
  • 26 стига сте говорили глупости

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Миризлив пор":

    как да се изолират болните от диабет, хипертония и астма, работещи?!? Да излязат неплатена и ти ли ще ги храниш? Колко въобще ще останат да работят при това положение!?
  • 27 има време

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Centurion":

    О, гледай след една седмица. Македония е една седмица преди нас. Днес имаха вече 6 жертви.

    Коментиран от #28

  • 28 Centurion

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "има време":

    Може , ама написани,а в действителност???
  • 29 Пако

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Миризлив пор":

    Смръдльо,стига си ръсил смръдливите си тъпотии.Аман от Смрадливи глупави порове!!!!
    Тъп народ сме, спор няма.
  • 30 Русенец

    1 0 Отговор
    Карантинните мерки не важаха за села и малки градове. Това са последствията. Половинчатите ни мерки не са в интерес на здравето ни и само ни костват разходи. Слабо управление.
  • 31 Минко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Защо? Нали всички със незнайно образование пишат да докторите са некадърни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове