Last news in Fakti

15 Юни, 2020 17:09 3 307 12

Социолог: Божков може да допринесе за промяна на силите

  • юрий асланов-
  • васил божков

По думите на Юрий Асланов това поведение на т.нар. хазартен бос е продиктувано от обида и желание за реванш

Социолог: Божков може да допринесе за промяна на силите - 1
Снимка: БГНЕС

"Васил Божков няма самостоятелен политически потенциал, но може да допринесе за промяна в съотношението между политическите сили в страната". Това каза пред БНР социологът и член на Националния съвет на БСП Юрий Асланов. Според него обвиняемият бизнесмен Божков няма да оглави лично политическия проект, който обяви, че ще прави:

"Не ми се струва, че е човек, който няма обективна преценка за нещата и за себе си. Би трябвало да е наясно, че той не е този харизматичен, привлекателен образ, който може да привлече някаква енергия. Може обаче да подпомогне политическото инженерство на определени други политически проекти и да им придаде сила, разбира се финансова".

По думите на социолога това поведение на т.нар. хазартен бос е продиктувано от обида и желание за реванш.

В предаването "12+3" Асланов коментира и опозиционната готовност на БСП:
"В съзнанието на мнозинството от хората в България това е опозицията в България, защото тя е различната партия. БСП е партията, която винаги не е одобрявала посоката на развитие на страната и начинът, по който се прави политиката. Дори в определени моменти е отхвърляла и наказвала собствените си управления заради същите причини".

По думите на член на Националния съвет на БСП тя е една класическа лява, антикапиталистическа партия.

Юрий Асланов изрази очакване след предстоящия избор на председател на левицата, ако победителят е категоричен, вътрешните конфликти в партията да стихнат поне временно. Тогава ще може да се говори доколко е понесла БСП електорални щети от случилото се до този момент и доколко има ресурси да се яви в добра форма на предстоящите парламентарни избори.

"Очевидно е, че става дума само за едно - лидерската драма. Не чух в разправиите, не мога да ги нарека дебат, някаква дума тема. По повод на личността на Корнелия Нинова се поставят и важни въпроси - за метода и стила на ръководство", посочи Асланов.

Социологът беше категоричен, че анти-ГЕРБ говоренето не е достатъчно, за да те определи като опозиция:

"Левите партии описват един друг свят и това определя силата им. БСП трябва да си припомни, че е била такава партия и е предлагала много смели и радикални решения за промяна на социалните баланси. Ако не го направи, тя е обречена да седи в зрителската зона и да наблюдава процесите, без да успее да се намеси".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    19 10 Отговор
    С тия анализи , така вменявате на хората , че нищо особено няма да се случи...Божков не бил харизматична личност....ХаХАХА, ОНИЯ ХАРИЗМАТИЧНИЯ СЪС ЗАПИСА, ХОХОХО...И ККАВО РАЗМЕСТВАНЕ БЕЕ, ВСИЧКИ СА ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ И ЗАТВОР....НАРОДЕ, ИЗЛИЗАЙЙ...!!!!
  • 2 Даа

    19 3 Отговор
    КОЙ каквото и да казва, ИСТИНАТА е че в този парламент всички партии без БСП са управляващите !!! В най-изгодна позиция са ДПС, защото уж са опозиция, а всъщност са на власт повече от всякога ! Вижте всички важни ключови решения се вземат от гласовете на ГЕРБ и ДПС. Закона за КТБ, за изборите, за религиите, за бюджета, за Ф-16, за медиите, абсолютно всички важни закони. ГЕРБ безспорно изпълнява всички нареждания на Пеевски и Доган ! Ако и в следващия парламент двете партии имат отново над 121 депутати, отново ще си управляват задкулисно. Ще сложат някоя малка партия за маскировка, а Патриотарите и Марешки вече никога няма да помиришат парламента...

    Коментиран от #7

  • 3 Стига вече

    15 3 Отговор
    Опозиция няма и това го знае всяко хлапе и моля Ви се, Видов ден е с главно "В" - днес, а който не успее по старому е на 28 юни, ей го къде е,та стига вече, българският народ е преди всичко предприемчив.... И това определено може да стане без социалогическо проучване....
  • 4 Тъпа кърджалийска кутка

    9 1 Отговор
    А оня циник па много харизматичен...
  • 5 Балъка BG

    13 0 Отговор
    Всички социолози и политолози в голяма част от говоренето си повтарят за леви или десни партии.Няма такива , те са само за бозата , всичко е врътка и грабеж. Справка изминалите 30 години.
  • 6 Русенец

    5 0 Отговор
    Промяна на силите, но не и на статуквото. Шайка вълци се редуват да обезкървяват овчедушния народ.
  • 7 Русенец

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Даа":

    ДПС имат нужните места в парламента, защото българските партии са много и разцепват гласа на българите. Всичко е измислено така, че доганчовците да са в управлението.
  • 8 ЯСНОВИДЕЦ

    3 2 Отговор
    АСЛАНОВ, ти лу ли си а?
  • 9 Божков

    4 3 Отговор
    е пъти по-харизматичен и искрен от Аслановци, Харизановци и техните политически господари и би ми могъл да отнеме от електората и на БСП, и на ГЕРБ.
  • 10 Дърт

    6 3 Отговор
    Стига бе хора, вие луди ли сте!? От десетилетия се знае, че Черепа е мафиот и престъпник! Каква партия, какви 5 лева? ББ ви манипулира, сега се връзвате и на тоя...не е сериозно това.
  • 11 УЧЕН

    0 5 Отговор
    Б.Б. ще управлява ДОКАТО СИ ИСКА !!!!!!! Докато ДБ..... набере сила ( тръгват със " летящ старт " 300 000 + гласа ) и са от една партия в ЕП. ….СЛЕДВА …..ДБ + Оп + ГЕРБ ( без ББ ) продължават напред !!! БСП е в опозиция някъде до 3 000 -ната година !!! Със ДБ начело …….ЖАЛНА ИМ МАЙКА на крадливите комунета !!!! Б.Б.ще им изглежда като детска игра ! …….НЯМА ПРОШКА.....НЯМА ДАВНОСТ за крадците на НАРОДА !
  • 12 Анонимен

    0 0 Отговор
    .|. Това може Божков...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове