Last news in Fakti

19 Юни, 2020 10:15 4 883 11

Почина фелдшерът от Каолиново, от когото тръгна зараза на COVID-19 в региона

  • каолиново-
  • фелдшер

Вчера издъхна съпругата на мъжа, преглеждал граждани без предпазни средства

Почина фелдшерът от Каолиново, от когото тръгна зараза на COVID-19 в региона - 1
Снимка: БНТ

Почина фелдшерът от шуменската община Каолиново, от когото тръгна заразата и дори се образува второ огнище от COVID-19 в областта. Вчера издъхна и съпругата му.

Както вече стана ясно, фелдшерът преглеждал без предпазни средства хора от съседната община Венец. Той лекувал пациенти с ясни симптоми на COVID-19, но вероятно е подценил опасността, затова е предписвал лечение с чай и аспирин.

"Опитахме се да го убедим да влезе в болница, но той отказа категорично. Първите дни хората криха, че са били контактни", коментира пред БНТ кметът на Община Каолиново Нида Ахмедов.

Медикът и съпругата му все пак са били настанени в болница, но сами взели решението да я напуснат, преди да са напълно излекувани.

В общината има още един нов случай на заразен възрастен мъж, който е бил контактен с фелдшера. Общо 46 са заразените с коронавируса там. Сред тях има и деца.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    28 15 Отговор
    Мангъров ти си виновен, нали нямало опасност?

    Коментиран от #3

  • 2 wwwwww

    11 9 Отговор
    прeз първитe 20-тинa дни нa юни бeшe oблaчo, хлaднo зa ceзoнa, c дocтa вaлeжи, т. e. дocтa пoвишeнa влaжнocт - идeaлни уcлoвия зa рaзпрocтрaнeниe нa вируca. c пoвишaвaнeтo нa тeмпeрaтуритe, пoвeчe cлънцe и пo-ниcкa влaжнocт вируcът щe нaмaлee.
  • 3 Дон Тони

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    БРАВО НА МАНГЪРКАТА, ОКАЗА СЕ ЧЕ НЯМА МОТИВИ ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ АМИ ВСИЧКО Е ПРОВОКАЦИЯ ЗА ДА СЪСИПЯТ БИЗНЕСЪТ
  • 4 Пи пи

    15 8 Отговор
    МАНГЪРОВ КАЗА ЧЕ ДОБРЕ Е НАПРАВИЛ ЧЕ СИ Е ВЪРШИЛ РАБОТАТА ЧЕ Е ГЕРОИ НЯМА ПРОБЛЕМ СЕГА ДА ОТИДЕ И ДА МУ ЗАПАЛИ ЕДНА СВЕЩИЧКА
  • 5 пешо

    19 7 Отговор
    Мангъров нали искаше трупове за доказателство. Ето му ги!Който казва, че този вирус е "просто грип", да отива в COVID- отделенията и да помага. Ама на думи е лесно! Щом не ги е страх и няма вирус, защо не помогнат на първа линия? Тях нали няма да ги хване този "измислен вирус"? Не е зле да вземат и зеления чорап...

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Doni Brasko

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "пешо":

    Аланкоолу, колко вчера умряха от рак, забележи от рак, не с рак? Правиш ли разлика?
  • 8 Ели

    7 3 Отговор
    Мангъров е виновен за това, че проповядва твърдемнието, че не трябва да се носят маски, че вирусът не е опасе . Явно този фелшер му е повярвал, та даже доброволно е напуснал болницата с жена си, също починала, продължил е да сее зараза и да лекува с чай и аспирин. Жалко, смехотворно и подсъдно!

    Коментиран от #11

  • 9 лошо

    2 1 Отговор
    Проблемът е, че тези села ще пренесат заразата и във Варна, болницата им няма капацитет и вече ги лекуват във Варна, очаквайте заразени лекари и оттам други контактни. за това говорех още като тръгнаха из селата случаите. Този фелдшер запали цялата област.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.