Last news in Fakti

1 Юли, 2020 14:53 3 074 20

Спецпрокуратурата не може да отключи телефона на Пламен Узунов

  • пламен узунов-
  • телефон-
  • прокуратура

Извършено е и възстановяване на изтрити записи

Спецпрокуратурата не може да отключи телефона на Пламен Узунов - 1
Снимка: БГНЕС

Три мобилни устройства, ползвани от секретаря на президента Пламен Узунов, е приобщила прокуратурата като веществени доказателства по досъдебно производство за търговия с влияние. На мобилните телефони са назначени и изготвени експертни справки, съобщават от спецпрокуратурата.

При изследването на един от телефоните е установен регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.

При втория телефон, иззет с протокол за обиск от 19 юни 2020 г. от Узунов, е установено, че заключващият код не съвпада с предоставения от ползвателя. В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.

Изследван е и трети мобилен телефон, предаден доброволно. В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, за да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, но неуспешно. Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част.

Установено е още, че са правени опити да бъдат сменени части. Вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и той е бил включен. Пламен Узунов е предоставил код за отключване на устройството, който обаче е бил неверен. Заключението на експертната справка сочи, че правилният код се състои от шест цифри.

Пламен Узунов е призован да се яви пред следовател при СО-СП, за да предостави правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони. Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на секретаря, който го предоставя с протокол за доброволно предаване. В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 туземци с Айфони

    20 2 Отговор
    Сега ще искат разрешение от шефовете в Сикрет сървис.
  • 2 S74LK3R

    34 3 Отговор
    Експертното мнение на специалистите. Сменени са болтове, гайки и винтове. Моя си телефон ако искам и с коларски болтове ще го направя бе ланголиери.
  • 3 GSM сервиза в Банкя

    20 2 Отговор
    Тия ора явна са посвободнели, никва работа не вършат.
  • 4 Цецоу с Блекберитуу

    13 3 Отговор
    Пачо, има една опчция да изтриеш целия телефон дистанционно, възползвай се бре.
  • 5 hmhmhm

    24 1 Отговор
    не знаех кога да започна да се смея с глас ...

    Коментиран от #11

  • 6 Горчо

    26 3 Отговор
    А шкафчето?

    Коментиран от #9

  • 7 да де

    27 3 Отговор
    Тия стават за смЕх! С личния си телефон всеки може да прави каквото си иска това, че каскетите не могат да го отключат си е техен проблем
  • 8 qwerty

    16 4 Отговор
    Идете на сервиз за телефони. Там могат
  • 9 Сладури

    7 18 Отговор

    До коментар #6 от "Горчо":

    Първо Грипена после сам ще си каже за фейк шкафчето
  • 10 Ха ха ха

    10 1 Отговор
    Е па я на мойто "мобилно устройство" ке записувам к'ото си сакам, и ке го триА - ако сакам...!!! Ха, ха, ха... :::)))
  • 11 ХМ Хм

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "hmhmhm":

    Кореспонденция с Осама бин ли търсят?Няма с какво друго да се захванат.Рецепта за туршия е най-голямо доказателство.На 6 900 000 българи е известно, че в БГ, да назначат някой, някъде е само с влияние.Това е да имаш ,,връзки".Не е смешно, а трагично това което се разиграва.
  • 12 Шкафчев

    15 4 Отговор
    Хайде първо да видим произхода на еврото и златните кюлчета, защо никой не пита кой му го е донесъл и защо? А се хванали с Пацо и телефона му. А и колко още има, 4 незаконни деца но осигурени, но с какви пари? Къщи, острови, имения в САЩ, яхта за 1 милион долара, кола на щерката Бугати Чирон. А Боцко казваше, че нямал пари да си санира къщата, дори са плати глобите, щото не взимал заплата!! Хайде Гешко, не гледай надолу, погледни нагоре където е Вожда. Нещо не смееш? Що ли? Щото те избра да му забрисваш дебелио такова. Но е пътник, колкото и да се гърчи.

    Коментиран от #15

  • 13 КОЙТО

    5 3 Отговор
    КОЙТО НЯМА НЕЗАКОННИ ВЗАИМОВРЪЗКИ, СЪОБЩЕНИЯ И Т.Н. НЯМА КАКВО ДА КРИЕ , НИТО КАКВО ДА ТРИЕ.
  • 14 Не се косим

    6 1 Отговор
    Абе и аз не мога да отключа телефона на тийнерджара ми, но като прекали бием у земята и когато се поправи купувам друг.
  • 15 Ама голем смех

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Шкафчев":

    На фонът на картината, която се разви с всичките тези компромати, да се изземе телефонът и на Влад Горан.10 годишният телефон също.На тях също има кореспонденция.Ние не си мислим, а е очевадно.
  • 16 Дан

    9 1 Отговор
    Абе телефончето ще го отключат с гаранция ама не знам дали ще могат да се справят с на баце шкафчето там пина е много сериозен.
  • 17 АА1

    5 1 Отговор
    "Телефон все ни свързва-телефон ни дели,каква е тази наша странна любов,ми кажи!" Това с мобилния на този Узунов е направо фарс. Каква драма,каква конспирация- човек,който няма какво да крие,си казва всичко.А този ще мълчи като пукал- не себе ще пази,а този,който шари кинтите.
  • 18 Вапрост

    2 0 Отговор
    Ми тя СП какво може? Тя си е инфосайт
  • 19 месара

    4 5 Отговор
    ех другарю румен , а ти даже не си чувал че съветника ти има три телефона , камо ли за какво са му били , каква коренспонденцията е водил и с кого ! черния облак е над главата ти другарю президент , е и над импексова де !
  • 20 Човека може

    0 0 Отговор
    Да го направят престъпник и без доказателства. .Само трябва да се провери телефона и да му се направи обиск на колата и жилището. .набеден ли е. .си заминава. .в обясненията може да се пише всичко свободна тематика. .Може и да се преувеличат нещата. .нещо да се добави при обиска. .пътник. .Няма закони и справедливост в България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове