Last news in Fakti

20 Юли, 2020 19:10 6 353 62

Адв. Хаджигенов: Днешното мероприятие не се получи

  • адв. николай хаджигенов-
  • национална стачка-
  • народно събрание

Призовахме вчера гражданите да развихрят въображението си и да намери всеки своя форма за гражданско неподчинение – не се получи съвсем добре, каза той

Адв. Хаджигенов: Днешното мероприятие не се получи - 1
Кадър бТВ

Десети час от началото на протеста, недоволните все още са пред парламента. Очевидно днешното мероприятие не се получи, ние искаме да правим всеки път различни неща, защото очакваме различни резултати. Днешното не се получи – продължаваме. Това каза пред бТВ един от организаторите на протеста Николай Хаджигенов.

По думите му, гражданското неподчинение е законно.

„Всеки негов вид е вид мирен протест, така че е съвсем законно, тук няма спор. Купонът тече непрекъснато. Призовахме вчера гражданите да развихрят въображението си и да намери всеки своя форма за гражданско неподчинение – не се получи съвсем добре. Доколкото ние знаем, има две блокирания на пътища – едното е на пътя Варна – София, покрай Ловеч, и още едно, и това е. Всичко останало е това в София. Какво по-хубаво от това да решиш да направиш нещо самичък, с обществена подкрепа", каза Хаджигенов.

Той определи гражданския арест на главния прокурор като "добра закачка".

"От друга страна, това също е законно – чл.  12 от НК изрично предвижда такава норма, въпреки че това е правна екзотика. Ние може би няма да можем да го направим, но някой ден може би ще го направи някой униформен по законния ред с истинска заповед".

Хаджигенов беше категоричен, че не желаят диалог с управляващите. 

"Имаме едно искане – Идете си с мир. Никакъв диалог с управляващите. Десет години са ни заробили българските граждани. Предстоят още изненади. Очевидно днешното мероприятие не се получи, ние искаме да правим всеки път различни неща, защото очакваме различни резултати. Днешното не се получи – продължаваме“.

По думите му, утре ще бъдат на правилното място и ще предприемат съответните мерки.

„Гражданите със сигурност има право на глас и ние ще държим на него. Няма да приемем сделките, които вероятно дробиха днес всички политици в парламента. Ще настояваме на своето – оставки“. 


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адеде

    54 86 Отговор
    Утре скачане на ластик.

    Коментиран от #11

  • 2 Боюо

    95 37 Отговор
    Оставка веднага
  • 3 А бе

    44 22 Отговор
    Пледирай, че протеста е невинен! Или наивен..
  • 4 Да да

    66 13 Отговор
    И ДИСТАНЦИОННО И МАШИННО ГЛАСУВАНЕ. ИСЧИСТВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ОТ 800 000 МЪРТВИ ДУШИ ГОТОВИ ЗА МАШИНАЦИИ НА ИЗБОРИТЕ. КОЛКОТО ЛИЧНИ КАРТИ ТОЛКОВА ИЗБИРАТЕЛИ. ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ 75 - 85 % . БУДНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО Е ГАРАНЦИЯ ЗА РАЗВИТА И ПРОСПЕРИРАЩА ДЪРЖАВА .ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА. МЛАДИТЕ НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА ИЗЛЪЖАТ И ВАС. НА БЪЛГАРИЯ МЯСТОТО Е ПРИ РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ. ОТВОЮВАЙТЕ СИ БЪДЕЩЕТО.
  • 5 Протестиращ

    49 18 Отговор
    Никoй нe пeчeли oт дecтaбилизaциятa, c изключeниe нa хoрaтa, кoитo имaт интeрecи инcтитуциитe дa нe рaбoтят в мoмeнтa. Тoвa ca хoрaтa, кoитo ca cъc зaвeдeни oбвинeния oт прoкурaтурaтa, нaмирaщи ce в чужбинa. Тe ca нaй-гoлeмитe пeчeливши. Много е важно протестиращите да се фокусират в две искания за промяна в изборния кодекс: 1.100% мажоритарин вот на парламентарните избори. 2.Субсидиите за партиите „0“ лева.
    Промяна или дописване в Конституцията на България за най-много два мандата на всеки депутат. Впрочем на 7-то Великото Народно Събрание депутатите се бяха разбрали за два мандата и най-възрастния депутат тогава Йосиф Петров при закриването му им честити първия мандат в 36 НС.Но така и не се разбра защо в Конституцията от 1991 година това изчезна.Явно е било трик на депутатите.Партиите много не обичат тия две неща,които пък са добре за гражданите.Това е промяна в изборната система,което под натиск Парламента може да ги направи.Още повече на 6 ноември 2016 година беше проведен Референдум и 3 500 000 избиратели гласуваха за тези промени въпреки че партиите посредством ЦИК саботираха Референдума.И още едно нещо което трябва да искат протестиращите за своите родители ,баба и дядовци.Всички стари пенсии трябва да се преизчислят със средния осигурителен доход за 2020 година.И запомнете,това което не обичат и бягат партиите от него,това е правилния път.Всичкото друго са манипулации и лъжи.

    Коментиран от #21, #35

  • 6 Да да

    62 2 Отговор
    Когато законите са работещи няма голямо значение кой управлява. Така е тук от 17 години ( тогава пристигнах ) за мен няма кой знае какво значение , демократ или рвпубликанец е президент. За да имаш трябва да се трудиш а трудът и образованието са възнаградени . Върховенство на закона трябва . Далаверата , шуробаджанащината и корупцията убиват.

    Коментиран от #14

  • 7 Хоху

    34 39 Отговор
    Какъв им е келепира на тези тримата не мога да хвана макар да съм сигурен че имат такъв.

    Коментиран от #9, #10, #22

  • 8 Авокадо

    39 47 Отговор
    Тоя е адвокат колкото едно авокадо, завършил НБУ, а знаем как сецдават дипломите там, на хранилка при соросоидите, айде мерси!
  • 9 Българин

    43 37 Отговор

    До коментар #7 от "Хоху":

    Келепирът е да се прочуят като напомнят за творението на Радой Ралин "Тримата глупаци".

    Коментиран от #30, #53

  • 10 ЦУМ

    34 38 Отговор

    До коментар #7 от "Хоху":

    Е как, адвокатчето - правосъден министър, минеков - на колтурата, бабичкян - на дезинформацията (нова институция). Финансирано от Сорос
  • 11 За този Хаджигенов

    35 38 Отговор

    До коментар #1 от "Адеде":

    протестът е купон. Абе голямо веселие цари на този протест. Ама заради купонджиите после да не реват няколко милиона българи.
  • 12 Гост

    41 29 Отговор
    Седнали да пият кафенце и да правят артистични сценки и пърформанси... Ако така се сваляше власт, жандармерията нямаше да има палки и щитове, а само розови белезници.
  • 13 Миризлив пор

    32 33 Отговор
    От цялата работа явно няма убедени да протестират. Просто плащайте на повече хора че много рехава история.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БЪЛГАРИЯ

    27 21 Отговор
    МРАЗИ КРЕМЪЛ И НЕЙНИТЕ ПОДЛОГИ !!!

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 така е

    20 27 Отговор

    До коментар #15 от "БЪЛГАРИЯ":

    Затова и са тези протести на соросоидите. Финансирани от Сорос..Защото иска да изхвърли Герб от властта -подлогите на Кремъл
  • 18 Да да

    18 2 Отговор
    ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА.
  • 19 оффф

    4 9 Отговор

    До коментар #16 от "Да да":

    Ха ха ха ,пишеш само глупости...под всяка статия тая глупост я постваш.
  • 20 Георги

    25 10 Отговор
    Беше ясно, че пред парламента няма да има хора, рано сутрин. Едни на работа, други, не им пука. С две думи, българска работа. След всеки изминал ден се убеждавам, че нищо няма да стане от тези протести,за съжаление.

    Коментиран от #25

  • 21 Пенсионер 200

    24 4 Отговор

    До коментар #5 от "Протестиращ":

    АБСОЛЮТНО ЗАСТАВАМ ЗАД ТВОИТ ДУМИ С ЕДНА ДОБАВКА: НАКАЗАНИЕТО НА ПРОВИНИЛИ СЕ ДЕПУТАТИ И МАГИСТРАТИ ДА БЪДЕ СЪИЗМЕРИМО СЪС ЗАЕМАНИЯ ПОСТ. НАЛИ ЗНАЕШ КАКВО Е КАЗАЛ СТ.СТАМБОЛОВ ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА: "АКО ТАМ ОТЗАД ВИСЕШЕ ЕДНО ВИСИЛО, ТУК НЯМАШЕ ДА ИМА ТАКАВА ТАРАПАНА"!

    Коментиран от #31, #46

  • 22 Бабикянчо

    21 18 Отговор

    До коментар #7 от "Хоху":

    съветник на Радев, Хаджигенов пък ще съдейства на президента за промени в конституцията, а Минеков като скулптор директно става министър на културата. Ама се надявам това да е само в розовите им сънища. Ако някой от тези тримата се облажи с пост в служебен кабинет да ви е ясно защо са ви яхали. Бабикян цял живот кръжи около политическия елит, за да захлебва, а Хаджигенов дели имоти на развеждащи се съпрузи и спасява загазили пред закона мутреси на Божков.... Яхат им протеста тези старчета от отровното трио. Нищо не губят...
  • 23 Мутри ГЕРБ Воля и ОП

    24 11 Отговор
    Къкъв диалог с мутри и престъпници.
  • 24 независим

    33 9 Отговор
    Ето това означава "Пунта мара" - преди пет дни Борисов поиска и трима министри си подадоха оставките, след това се оказа, че оставките се замразяват, каквото и да значи това, а днес Горанов каза, че оставка НЯМА да подава !@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!
    А така, подавани ли са оставки, замразени ли са, каквото и да значи това, или не са подавани - ще хвърля боба, за да разбера !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 25 тц тц тц

    7 16 Отговор

    До коментар #20 от "Георги":

    Не е важно вече дали ще има или не протести.Президента е подписал директива и Нато влиза.До дни се обявява военно положение.Хунтата си отива.
  • 26 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    22 21 Отговор
    ТРИМАТА ГЛУПАЦИ.........ПАК СЕ ПРОВАЛИХА......УТРЕ ВЕРНО ШЕ ИМА СКАЧАНЕ НА ЛАСТИК ПРЕД ПАРЛАМЕНТА....НЕМА ЛОШО...
  • 27 Жълт

    23 10 Отговор
    Хора, всеки трябва да се размърда, ако искаме да живеем в по-справедлива държава.
  • 28 РАДЕВ.....С ЮМРУК КЪМ ДЕМОКРАЦИЯТА

    22 21 Отговор
    ДА ДОЙДЕ РАДЕВ, ДА ИМ ВДИГНЕ ДУХА......ЧЕ УТРЕ ТРЕБЕ ДА ИГРАЯТ НАРОДНА ТОПКА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА...СМЕХ,СМЕХ
  • 29 Хаджигенов, не изкривявай протеста

    17 17 Отговор
    Защо Хаджигенов и чии интереси защитава? Във всеки случай не моите, защото от мен той няма какво да получи.Той е български адвокат, не европейски - определено не!
  • 30 Мъка

    22 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Ако беше българин, щеше да знаеш кой е автора на тримата глупаци.
  • 31 Пеинсионер

    11 6 Отговор

    До коментар #21 от "Пенсионер 200":

    Да,много си прав.Много пъти съм казвал пред приятели,че всички депутати след свършване на мандата си да лежат три години в затвора без съд и присъда.Всеки един със сигурност заслужава и повече.Сигурен съм,че няма да има такъв натиск да стават депутати и ще се кандидатират много по-читави хора.
  • 32 Ххх

    14 17 Отговор
    Никога не съм бил фен на протестите. Още от зората на демокрацията не ми бяха приятни. И тези, които подпалиха партийния дом, и тия, които се търкаляха по улиците и пречеха и задръстваха движението. И винаги съм считал, че нещата трябва да се решават по законов път, на избори. Пък и как човек, който е ангажиран на работа би могъл да участва ежедневно в протести. За съжаление, все повече се убеждавам, че по кротък, тих и законен ред - чрез избори сегашната мафиотско - олигархична върхушка начело с Борисов не може да бъде съборена. За съжаление, те разбират само от много груба заплаха и натиск. Ето, да вземем например партия Възраждане. Искат да заличат съдебната им регистрация ? Защо ? Ами защото усетиха заплаха за прогнилото си и корумпирано статукво. Да смачкат всичко в зародиш, което в някакъв момент ще им е трън в петата и може да ги катурне. И как са такива да се бориш по законен начин, чрез избори например ?

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 аз съм нрб

    17 15 Отговор

    До коментар #32 от "Ххх":

    Ти добре ли си : Партия Възраждане на Копейкин ,който си приватизира партийната субсидия за лични цели . По-голяма наглост не съм виждал .Утре излизам на протест срещу Копейкин.

    Коментиран от #41

  • 35 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "Протестиращ":

    Ще се спра на два положителни момента в мажоритарната изборна система единият е, че дългосрочно мажоритарните системи водят до това умствено по-добри кандидати да стават народни представители и политици. И второто много ценно е, че мажоритарната система ражда по-стабилни правителства и по-стабилни управления.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 месара

    16 14 Отговор
    ама другарю адвокат , кой ти каза че ше се получи , “ независимата “ или импексова ? как си го представяше това да се блокира България бе смешник ?
  • 38 Да еааа!

    6 11 Отговор
    Власт не се сваля с адвокатски пледоарии.Адвокатите са почти толкова мразени, колкото и политиците. Не случайно Булю тулупа апелира към протести тип "разходка в парка". Вижте гърците - протести, та дрънкат! То и затова от 300 милиарда дълг нищо няма да остане, и мин. пенсии са 500-600 евро, и заплатите 3пъти по големи. Кръв, и то кръвта на онези там трябва на се пусне!
  • 39 Пацо

    11 12 Отговор
    Утре въртене на обръч и дупенце във всички посоки.
    Джендариата да се подготви.
  • 40 юрдек

    14 13 Отговор
    семейния приятел на банкера-беглец Цветан Василев - адвокат Николай Хаджигенов. След като поседя известно време на паветата, защитникът на осъдената на две инстанции бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева и на сърдечната приятелка на Божков - ЛиЛана, явно реши, че е дал достатъчно за "окупацията"
  • 41 Ххх

    15 10 Отговор

    До коментар #34 от "аз съм нрб":

    Да, разбира се. Копейки, който си приватизирал субсидията, той бил проблема, според такива като тебе. Но Борисов, който си приватизира цялата държава и краде милиарди, той не е проблем. Да ти имам акъла, логиката и "обективността" !
  • 42 Истината

    10 6 Отговор
    Народа го каза вече 100% мажоритарни избори и субсидии от „0“ лева!Партиите бягат от мажоритарната с-ма по следните причини:
    .....1.Няма да могат да си използват люпилната от кадри в София и да ги спуснат като парашутисти в останалите избирателни райони.
    ..... 2.Няма да могат да си редят листите.
    ..... 3.Няма да могат да си поставят кадрите от люпилнята на първите две места и то в няколко избирателни райони.
    ..... 4.Поставят се в листите хора без интелектуален капацитет,но са тясно свързани с партиите(артисти,спортисти,чалгаджии).......
    ..... 5.Кандидатите за депутати по мажоритарната система трябва да живеят и работят в съответния избирателен район.

    Коментиран от #43

  • 43 Кирил

    5 4 Отговор

    До коментар #42 от "Истината":

    Това е най купената система
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ГОСТ 1

    14 15 Отговор
    Жалкия смешник Хаджигенов тоя път наистина се наака до шията.
  • 46 стоян

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пенсионер 200":

    До 21 ком -Браво за коментара от думите на Стамболов= така трябва да е -за всички държавни служители нарушили закона- наказанието двойно
  • 47 Алооо

    13 10 Отговор
    Тия тримата шушляци, трио ли са, квартет ли са, не ги знам, но е.аха майката на протестите. Да вземе да се скрият някъде, защото само вредят и отблъснаха хиляди хора. И без това никой не им обръща внимание.

    Коментиран от #49

  • 48 Божков

    11 11 Отговор
    Нещо се загуби инерцията. Да немате проблеми с мобилния интернет. Аз им викам тръгвайте насам натам, нищо не става. Ще уволня адвокатчето, не става за щаба на протеста. Губи се енергията

    Коментиран от #50

  • 49 Епаааааа

    12 12 Отговор

    До коментар #47 от "Алооо":

    То и на протеста никой не обръща внимание. Нали като ви включат на живо и ви попитат какво искате и никой от вас не знае да си направи сметката два дена напред. Смешниците и отвеяните кратуни на София ако ще ни определят бъдещето водени от мутренските подлоги, по добре да се пушнем
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мъка

    5 5 Отговор
    Не знам дали заради продажните си дребни душици или заради липса на гънки в главите ви, но имате свойството да съсипете шанса и за малкото добри неща, които биха могли да се случат. Какъвто и да е случая, е твърде жалък за вас. Дано да имате очи да погледнете децата си някой ден. Макар, че с тези възможности, надали, ще имате проблем.
  • 52 хаджи тролчо

    7 7 Отговор
    Едно тролче използва тук че всички са на протестите и пише ли пише простотии. 3/4 от коментарите в подкрепа на ББ са на един човек.
  • 53 браво охлюв

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Бе ти май като шефа ти Винету само една книга си прочел и то до половината.
  • 54 оня с коня

    7 6 Отговор
    Не е проблема на Хаджигенов че специално Днешното мероприятие "не се е получило",а ЛИПСА НА ЧУВАЕМОСТ от негова страна на Противната страна,с която Той категорично отказва диалог.Затова и цялата му Платформа е ГРЕШНА,след като НЕ ЖЕЛАЕ ДА ЧУЕ че на Призива му "Идете си с мир" се отговаря "Престанете ВИЕ с Протестите си ...С МИР"!
  • 55 ОТРОВНОТО ТРИО = ТРИМАТА ГЛУПАЦИ

    9 8 Отговор
    АДВОКАТЕ....ТВА НЕ ТИ Е ЗАСЕДАТЕЛНАТА ЗАЛА...ТУК НИКОЙ НЕ ТЕ БРЪСНЕ ЗА НИЩО...ЩО ЛИ
  • 56 Доцента

    10 7 Отговор
    Протестът на комунистическите внуци
  • 57 Да,хаджигенчо нещо зацикли

    5 6 Отговор
    Каква мазна усмивчица на репортерката на Божков ТВ,все другарчета.Е тя цялата работа беше за сплашване ,че с платени протести докъде може да се стигне,до под крушата.Но хвърлиха и сили да подронят имиджа на България,,което не е добре за никой от нас.Колкото и да имат финансов ресурс са преценили колко грешни пари да отпуснат.И ми е интересно,прокуратурата като казва,че имат финансов ресурс ,дори и да е видно,то ресурса не се отчита като фирмени разходи за протести,защото си е чисто пране на пари.Е там е казуса,защото този сценарий е подготвен от рано и трансфера е минал отнякъде

    Коментиран от #58

  • 58 Мъка

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Да,хаджигенчо нещо зацикли":

    Много мъка има. Лапате мухите от всякъде. Коя прокуратура казала? Аха частната. Разбрахтъ. Така ше да е.
  • 59 Бойко

    1 1 Отговор
    Мероприятие с ВНЕДРЕНИ организатори е обречено на провал.
  • 60 Вида

    1 1 Отговор
    Радев ВЪН!
  • 61 Васил Методиев китарист

    0 0 Отговор
    Тоя каква МАЗНА ПОДЛОГА е.
    Знаете ли, а?
  • 62 Шура Балаганов

    0 0 Отговор
    Хаджигенов, селяк прост, кой си ти бе, къв организатор си, какво организираш ? Платен трол на Цветанов и ГЕРБ, изпълняваше ролята на скрит критикар на правителството, с парите на ГЕРБ...

    От повече от 10 години ти плащат от ГЕРБ, именно надявайки се на това - един ден да станеш лице на протестите и да те монтират някъде като трол. Но ти си по-прост дори и от Кошлуков, когото първо пробутаха от ДС, а после го прилапаха американците, виждайки в него един 10-15 годишен български премиер, както е сега Борисов.
    Не успяха, и с теб няма да успеят. Клоун жалък, с тоя мегафон, само ти си мислиш, че организираш нещо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове