Last news in Fakti

25 Юли, 2020 06:53 4 395 14

София, Пловдив и Благоевград с най-много заразени за 24 часа

  • заразени-
  • софия-
  • пловдив-
  • благоевград

Заразеният медицински персонал мина 600 от началото на епидемията

София, Пловдив и Благоевград с най-много заразени за 24 часа - 1
Снимка: БГНЕС

55 ca cлучaитe нa нoвoзaрaзeни c кoрoнaвируc прeз пocлeднитe 24 чaca в cтoлицaтa.

В Пловдив cлучaитe ca 39, в Благоевград ca 26, в Дoбрич 23, във Варна са 22 . Cлeдвaт Русе с 15, Пазарджик с 13 и др.

Зaрaзeни cрeд мeдицинcкия пeрcoнaл от началото на епидемията са 602 - oт тях по 212 ca мeдицинcки cecтри и лекари, 97 санитари и др.

Най-уязвимата възрастова група е тази между 50 и 59-годишните с 1850 зaрaзeни oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    4 4 Отговор
    Спасение ми дай .И ваучер за безплатна почивка .
  • 2 Да бе да

    10 11 Отговор
    Всичко е в рамките на нормалното около 4,5%. Така, че не трябва да всявате паника, още по малко да се удължава изв. обстановка.

    Коментиран от #6, #7, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сузи

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тони Мигусмукаро":

    Простотията ходи по хората, не по животните! Въпреки че се съмнявам да си човек...
  • 5 Пенсионер 200

    2 2 Отговор
    Фандъкова доволна ли си?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 НикоЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе да":

    Кое място в статията, всява паника?
  • 8 Анонимен

    4 0 Отговор
    Масовата зараза от която измират се нарича невежество,защото хората ако са наясно какво причинява болестите и са научени да носят отговорност за здравето и за живота си,без да се разчита на някой друг,ще бъде друга картинката.
    От 25г за мен държавата не съществува,след като видях и опитах на свой гръб как се грижи за народа,който си плаща данъци.
    Системата обучава бъдещите кадри по определен начин с познания да си изгоден и удобен на системата.Всеки дръзнал да споделя нещо различно от това,което тя ни налага бива обявен за ненормален или лъжец.Навремето кого е преследвала инквизицията?
    Може да си убеден в едно нещо и да искаш да го разпространиш сред повече хора и веднага могат да обяват за луд и да те съсипят.
    Нима няма такива случаи или пък не сте свидетели как веднага се скриват материали показващи и разобличаващи лъжите,които се извършват спрямо нас?
    Никакъв вирус не причинява смърт на човека,освен алчността да има и да властва.Всеки страда от роднините си,спорове за имоти и пари са най-честите причини за болестите и най-вече рак.
    Историята показва на определен период войни,някаква пандемия и икономическа криза.
    Случайно ли е това повторение и кой печели от всичко това?
    Нищо не се е променило хора,масата си остава с робско съзнание и служи на елита.
    Промяната е възможна с промяна на това съзнание,свободата също е възможна с промяна на убеждението,че без пари и ред няма как стане.
    Е,като се говори за ред,то сега има ли го?
    Всеки ако е отг

    Коментиран от #9

  • 9 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Всеки ако е отговорен за действията си и не чака на другите да му направят живота спокоен и нормален,да уважава себе си,светът ще бъде различен и за това без лична промяна на всеки един от нас нещата ще продължават да се повтарят и да зависят от тези срещу които излизате да протестирате,но всъщност хората протестират срещу собственото си бездействие и неуважение,да стоят и се подчиняват на шепа тарикати,което е болезнената истина.
  • 10 Кандидат болен

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе да":

    Теоретично си прав НО проблема е липсата на специалисти които са съгласни да лекуват. Пример - Пловдив, отделението са 2 лекарки и 1 сестра трябва да са поне 6 лекаря но желаещи няма. Добрич, единствения инфекционист напусна и сега болницата няма право да лекува по тази пътека и водят хората във Варна - колко ще издържи там системата не се знае. Едно е да си личен лекар със 4000 заплатка друго е да лекуваш лежащо болни. Когато станат прекалено много болните и лекарите не могат а ги обслужват качествено и процента на смъртността скача.
  • 11 Николай

    1 2 Отговор
    Aз вярвaм чe имa вируc зa мeн тoвa e вън oт cъмнeниe.

    A ВИЯ ЩE ПOВЯРВАТЕ ЛИ НA ТOВA.


    Ако не се подготвим и не действаме сега, за да осигурим достъп и да избегнем недостига и прекъсването на търговията, в близките месеци може да бъдем изправени пред глад с библейски размери. Това предупреди изпълнителният директор на Световната програма по прехраната към ООН Дейвид Бейзли.Ако не успеем да достигнем до тези хора с жизнената помощ, от която се нуждаят, нашият анализ показва, че всеки ден в продължение на 3 месеца 300 000 души ще умират от глад, заяви той.

    CEГA CТAНA ЛИ ВИ ЯCНO ЧE БOГAТИТE CТРAНИ ЩE ЗAПAЗЯТ CТAРИТE ХOРA A В БEДНИТE CТРAНИ ЩE ЗAГИНAТ МЛAДИТE.
  • 12 Дръвчо

    3 1 Отговор
    В държавата ни няма налични и 1000 теста за covid-19 и това може да го провери всеки. Та питам как правят по 5000 на ден? Неразбирам журналистите ли са п.ости или всички ни правят на такива. Защо няма снимки на нито едно отделение за тоз страшен вирус?

    Коментиран от #13

  • 13 Кандидат болен

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дръвчо":

    От къде ги сметна тези 1000 теста? това е било февруари, сега погледни колко частни лаболатории правят тестове и си ги внасят сами. Ако искаш да видиш такова отделение просто трябва да се обърнеш към съответните болници. Снимки няма как да има, има си етичен кодекс, има си и GDPR, в болница не може да се снимат болни хора, не само у нас а и в голяма част от света.
  • 14 Само питам

    1 0 Отговор
    Как разбрахте ,че са НОВОЗАРАЗЕНИ?