Last news in Fakti

27 Юли, 2020 09:29 7 966 79

Д-р Симидчиев разкри защо COVID-19 не се разпространява бързо у нас

  • д-р александър симидчиев

Броят на заразените се увеличава, а това увеличава и всичко по веригата

Д-р Симидчиев разкри защо COVID-19 не се разпространява бързо у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Част от популацията в България са се срещали със сходен вирус през 2008 година и затова той не бушува толкова много в страната ни. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на Нова телевизия.

Що се отнася до витамин Ц и това, че не се препоръчва приема му при коронавирус, той заяви, че по протоколи лечението протича с коагуланти, защото вирусът спомага за образуването на тромби.

Броят на заразените се увеличава, а това увеличава и всичко по веригата. Децата боледуват по-малко, защото имунитета им не реагира така бурно. Децата могат да бъдат вектор на заразата. Те боледуват по-леко и рискът от това да кашлят и кихат, и така да разпръскват заразата е по-нисък, подчерта още той.

Попитан за това какво ще се случи през есента, когато нормално върлува грипа, той заяви: Бих апелирал към хората да се ваксинират срещу грип, за да знаем, че не е това. Личното ми мнение е, че ако се разболеем и от грип и от коронавирус няма да изкараме двете заболявания по-тежко.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ми щото ако изведнъж

    44 5 Отговор
    Сите се разболеем нема да има как боки да напрега европата за да гепи милиардите😂😂😂така по мъничко секи ден действа по тегаво за тея от европата и ше дадат милиардите за шкафчето
  • 3 ИМПИЙЧМЪНТ

    9 39 Отговор
    НИЩОПРАВЕЦА Е ВИНОВЕН ЗА РАЗРАСТВАНЕТО НА ЕПИДЕМИЯТА !

    Коментиран от #32

  • 4 прост,но не ми личи

    46 13 Отговор
    Само аз ли не вервам във вируса и ако има и други дайте и техното мнение.Как па за пет месеца не публикувахте и друго мнение на чуждестранен специалист.Има ги много и не трябва търсене,ама не плащат за това.
  • 5 да бе

    7 32 Отговор
    За 3 седмици 10 000 заразени и това ако не е бързо разпространение

    Коментиран от #17

  • 6 Мангър Лангъров

    14 14 Отговор
    Айдеее...още един спец са изказа по вАпроса.....абе не знаех че имало толкова дофтори у таа дръжава бе...уж избегали всички в чужбината , ама нема-нема и току се изплесне некой...
  • 7 Антимилиционер

    25 4 Отговор
    От понеделник започват да ни заливат с бълбоч за китайския грип.Няма ли за какво по-малко да ни информирате? Бойко и вируса омръзнаха на нормалните хора.
  • 8 Последния Софиянец

    21 11 Отговор
    Значи според него вируса е създаден в България през 2008 година. Браво!Разкри най голямата тайна в света.Ама нещо не си спомням през 2008 да е имало камиони с трупове.

    Коментиран от #12, #44

  • 9 Няма да е все така

    25 5 Отговор
    Лъжеш,увеличение на заразените няма !Винаги се е движел между 4-6%.Дори намалява,вчера беше 4,5%.Смъртността е по-малка дори от Германия,която е 0,04%,докато у нас е 0,035%!Нещастници!

    Коментиран от #15, #21

  • 10 Бат Бойко

    17 3 Отговор
    Браво Симидчиев!Ще ядеш бял симид.
  • 11 Груба грешка

    24 3 Отговор
    "...лечението протича с коагуланти"... Не - с антикоагуланти протича! О, санкта симплицитас.

    Коментиран от #13, #38

  • 12 Предпоследният Сф

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Да, имаше вълна. Тогава, 2008-2009 г., загубих вкус и обоняние. Но тогава дори нямаше никаква информация за усложненията при заболяването.
  • 13 Вуте

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Груба грешка":

    Изтрепаа народа с тие грешки
  • 14 Бай ганю

    16 6 Отговор
    За бога братя ваксинирайте се, аз никога няма да се ваксинирам, бил гел нека да е първи
  • 15 121121

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Няма да е все така":

    браво, точен си в изказа и сметките, за разлика от повечето...

    Коментиран от #23

  • 16 патил

    15 2 Отговор
    Преди 40г. преболедувах тежко грип Характерното беше загуба на вкус и обоняние!А и всеки прекарал обикновена настинка знае,че се губи обоняние.
  • 17 Йордан

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "да бе":

    “Бързо разпространение” е по мутренската стъкмистика. Оставка!
  • 18 ЯШУА

    6 5 Отговор
    на БИЛ ГЕЙТС ваксините ,които убиват ли ни препоръчваш бе сатанист ! КОРОНА ВИРУС НЯМА ,ГЛЕДАЙТЕ ОЛИМПИАДА 2012 И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ ВСИЧКО ТОВА Е ЕДИН РАЗИГРАН СЦЕНАРИЙ !

    Коментиран от #51

  • 19 Емил

    11 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: по протоколи лечението протича с коагуланти, защото вирусът спомага за образуването на тромби.

    Вероятно имате предвид АНТИкоагулантиѝ?! Щото иначе само засилвате действието на вируса!

    Коментиран от #20

  • 20 Номер Единадесет

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Емил":

    Вече е отбелязано от номер 11. Правилно сте забелязали.
  • 21 Домакин

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Няма да е все така":

    Не знам как ги смяташ тези проценти, но според последните данни в Уърлд метър, в България починалите са 340, оздравелите - 5355. Това са 6% смъртност. За Германия показателите са: починали 9203, оздравели 190 600, а това са 4,6% смъртност от болестта.
  • 22 73915

    10 4 Отговор
    Тоя шаман чувал ли се изобщо какви ги дрънка?
    Ако е прав в твърдението си, че 2008-ма тоя грип е възлувал в БГ, то как не измряхме всички тогава, като нито се самоизолирахме, нито ходехме маскирани като Зоро?
    Излиза, че няма нужда от маски и че грипа не е толкова опасен, колкото ни го разправят.
    Докторе, добре си взел парите да ни плашиш, ама трябваше да изчакате още 30 години, да измрем тия, дето сме родени преди да започне масовото облъчване на говедата!

    Коментиран от #24

  • 23 Домакин

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "121121":

    Точен? Според последните данни в Уърлд метър, в България починалите са 340, оздравелите - 5355. Това са 6% смъртност. За Германия показателите са: починали 9203, оздравели 190 600, а това са 4,6% смъртност от болестта. Кое му е точното?
  • 24 Домакин

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "73915":

    Научи се първо да четеш, пък тогава пробвай и да пишеш! Къде прочете "върлувал"? Пише, че част от популацията се е срещала със сходен вирус. Той може да е бил по-опасен, но не по-заразен, или обратното. Не се е разпространил, затова не е имало епидемиологични мерки. Човекът казва, че поради това може би у нас няма бързо нарастване, понеже някои имат вече изградени антитела.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ДРЪН ДРЪН ДРЪН

    6 0 Отговор
    А НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ИМУННАТА СИСТЕМА РЕАГИРА.....БУРНО ......?! ПЪЛЕН НОН СЕНС!!!!!! НА ВЪЗРАСТНИТЕ ИМУННАТА СИСТЕМА Е ОТСЛАБЕНА И НИКОГА НЕ РЕАГИРА БУРНО НА КОЯТО И ДА Е ИНФЕКЦИЯ. ДЕЦАТА СЪЩО СА С ПО- СЛАБА И НЕДОРАЗВИТА ИМУННА СИСТИМА, НО БОЛЕДУВАТ МНОГО ПО- ЛЕКО. СЛЕДОВАТЕЛНО ПРИЧИНАТА ЗА РАЗЛИКАТА В БОЛЕДУВАНЕТЕ Е НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ . ИМА ДРУГА ОСНОВНА РАЗЛИКА МЕЖДУ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ, ОТТУК ИДВА И РАЗЛИКАТА В ППОТИЧАНЕТО НА БОЛЕСТТА.
  • 27 ХА ХА ХА ХА

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Домакин":

    И тези антитела имат трайност....12 години???!!!ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕШ, ЧЕ АКО ППЕДИ 12 ГОДИНИ СИ БОЛЕДУВАЛ ОТ ГРИП / КОЙТО СЪЩО Е РНК ВИРУС/ ! СЕГА СЛЕД 12 ГОДИНИ ЩЕ БОЛЕДУВАШ ПО- ЛЕКО?!?! ДРЪН ДРЪН ДРЪН!!!!!

    Коментиран от #41

  • 28 НАИСТИНА НЕВЕРОЯТНО Е

    5 1 Отговор
    КАКВИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ГОВОРЯТ ТЕЗИ УЖ УЧЕНИ ХОРА!!!!!!!!
  • 29 Голям Слон

    5 4 Отговор
    :-)))))) Как можеш да си позволиш да наричаш населението в България ПОПУЛАЦИЯ.... На мен ми е ясно, че думата произхожда от population, което си означава "население", но в нашата страна с популация наричаш някакъв животински масив. Хайде, стадо да си го наречем. Популация от зайци, например. Аз не съм популация, а част от населението. Виж, за друг етнос може да се ползва думичката. Те и без това, като зайци се множат. Или може би точно тях е имал предвид господинът от снимката?

    Коментиран от #30

  • 30 Издребняваш

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Голям Слон":

    ...това е просто синоним на население и се ползва често в медицината.

    Коментиран от #39

  • 31 Алфа Ромео

    5 5 Отговор
    Вируса рязко ще изчезне пролетта или есента на 2021, в зависимост от това как се развиват политическите събития в САЩ.

    Коментиран от #37

  • 32 Вярно е

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПИЙЧМЪНТ":

    Заради него половин Европа въведе рестрикции за ганьовци.....
  • 33 Наблюдател

    7 3 Отговор
    На този ще му кажа едно... Да си гледа работата.... Много учени,,,,,, много заразени,,,, уж смъртоносен, а много и излекувани само че от какво.... От един летен грип който всяко лято си върлува.... Температура, разстройство, кихане, кашлица..... А умират хора, да умират бре как да не умират.... Колко болен народ има у нас.... По черноморието лятото грипът е най разпространен.... Цял ден ядът и хоп в морето... А до ваксината пак ще кажа.... Бият ваксини по година на раждане.... Никога не съм ходила да си бия и никога не съм се разболявала..... Имам колежки които са си били ваксината и всички бяха болни през зимата преди години от грип.... Оплаква ха се че направо костите ги болят......... Аз си подбира храната и на лягам повече на моркови салата, със зеле звецкло и моркови... Много рядко месо и то домашно пиле.... Сутрин кафе не пия.... Пия лимон с топла вода.... Препечени филийки..... Планирани брокули.... Варени яйца.... И вечер топла вода на глътки.... Не яжте като не видели.... Българина си угажда на стомаха, но храната вече не е тази от соца, когато знаехме какво ядем..... Всичко е химия.... От 3 л домашно мляко излиза 1 кг сирене.... Всичко е до режим на хранене и разходки на открито.... Ковид няма.... Има нашествие на сатанизъм и мор с ваксините на гейтс..... Защо още няма осъдени които изспуснаха уж ковид. Защо. Скриване на икономиката... Закриване на болници училища, унищожаване на историята на държавите... Законите и конституцията

    Коментиран от #35

  • 34 Питащ

    4 2 Отговор
    Това не звучи логично. Какъв е бил тоя вирус, дето само с българи се е срещал, когато вирусите, знаем, не спират пред границите.

    Коментиран от #46

  • 35 Европеец

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Наблюдател":

    Какво наблюданаш и къде? Във фейсбук и в чаша турско кафе? Толкова тлупости си надрънкал и все разпространявани в руски сайтове, че няма смисъл да ти се обръща внимание. Заплюваш и отминаваш.
  • 36 chi

    1 1 Отговор
    Щото в таз държава, който се огледа и види за какво става въпрос, бяга без да се обръща!
  • 37 ХаХа

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Алфа Ромео":

    Вирусът стана като комунизма. Разликата е, че последният все го чакахме, а не идваше, пък вируса все го гониме, а не си отива. Сега пък 2021. Мангъров си заложи дипломата, че още това лято ще изчезне. Явно дипломата му не струва много щом така лесно се разделя с нея.
  • 38 Това е Политическа пандемия

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Груба грешка":

    Да това е Смъртоносна Грешка-недопустима за лекар!Коагулантите се използват при силно кръвотечение за да го спрат,образувайки съсиреци,а Антикоагулантите са тези,които разграждат тромби и съсиреци!Вероятно е грешка на списвача?!Ако е Лекар-Малеееее,малееее,Или тайничко иска да понапълни чувалите!??!

    Коментиран от #40, #45

  • 39 Гражданин

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Издребняваш":

    И не само в медицината. И в социологията и в географията и в политологията. Терминът популация с нищо не е натоварен отрицателно. Какво му пречи на тоя патрЕот не е ясно. Освен липсата на образование, друга причина не виждам.

    Коментиран от #79

  • 40 Европеец

    7 1 Отговор

    До коментар #38 от "Това е Политическа пандемия":

    Сигурно е грешка на мисирката. Но индивиди с лекарска професия си позволяваха други още по-гадни коментари. Нямало умрели ОТ вируса. Умирало се СЪС вируса. Сякаш има някакво значение как точно ти е съкратен живота: от или със. И това хора кълняли се да пазят всеки един живот. За тях няма явно значение, че без вируса някои щяха да живеят 1-2-5-10 години по-дълго. Е това е страшно и гадно и ми се повръща от такива"медици".
  • 41 Домакин

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "ХА ХА ХА ХА":

    Хо хо хо ... Погледни си рамото. Трябва да имаш белег от ваксина. Правена някога в детството ти. Как ли действа досега? Имунната ти система запаметява и впоследствие разпознава заплахата, срещу която вече е реагирала някога. Създал ли е веднъж антитела срещу нещо, го помни доживот, а е възможно майка да предаде антитела на плода. Преди да се излагаш, можеше да попрочетеш по темата.

    Коментиран от #42

  • 42 Гражданин

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Домакин":

    На теория е така, но явно не е достигнало до теб, че от короната не се получава траен имунитет. Освен това БЦЖ- то за което говориш е ваксина от (за) туберколоза, а тя се предизвиква от бактерии, а не вируси. Няма да ти обяснявам разликата, че ще стане много дълго. Попълни сам празнотите в общата си култура, особено когато искаш да поучаваш другите!

    Коментиран от #55, #56

  • 43 не внимавате

    2 0 Отговор
    Лечението протича с АНТИкоагуланти.

    Коментиран от #48, #54

  • 44 Тиква

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Софиянец, не си в час с нещата и дрънкаш само. Хвани прочети нещо. Сарс и Мерс вирусите минаха през България успешно. Ковид е смесица от тези двата и още нещо. За това може би имаме някакъв имунитет. Аз лично минах 2008 ма и знам какво беше.
  • 45 неее

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Това е Политическа пандемия":

    Грешката е на автора!
  • 46 ПиПи

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Питащ":

    Кой ти говори че само българите са го срещали? Нали минаха първите два и виж и прочети нещо. Мързи те да четеш, а дрънкаш

    Коментиран от #49

  • 47 информатор

    3 1 Отговор
    Вчера както си вървях по улицата и кого да видя, ковид 19 с еболата.Питах ги къде отиват а те викат да заразели един суджук.Пожелах и успех и се разделихме.След 10 мин. срещам свинския грип.И като се заговорихме ми каза че тази година щял да върлува по суджуците щото бил вече модифициран. После седнах на една пейка и след малко идва птичия грип на раздумка и ми вика че сега щял да удари мисирките.

    Коментиран от #53

  • 48 Ксарелто

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "не внимавате":

    Да, така е.
  • 49 Питащ

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "ПиПи":

    Елементарно Уотсън. Тъкмо там е въпросът : ако вирусът не е бил само в България (а няма как да е) защо го споменава като аргумент за по-малкото заразени и умрели в България ? Чертеж трябва ли ти?
  • 50 Грую

    2 0 Отговор
    Защо пишете глупости? Срамота! Четохте ли какво написахте бре?
    "...лечението протича с коагуланти, защото вирусът спомага за образуването на тромби"!!!!!!!! Знаете ли какво ще се случи с пациент, при който има опасност от образуване на тромби ако му дадете коагуланти? Ще стане клиент на погребалните агенции поради исхемичен инсулт или инфаркт и то по Ваша вина. В такъв случай на пациентите се дават антикоагуланти и то по-възможност по-силни от аспирина, като трябва да се пазят от наранявания, защото пък тогава трябва да се търси спешно помощ за локално прилагане на коагуланти за да не му изтече кръвта на човекът. Не знам до колко писането и четенето на глупости помага психологически, но според мен това е пълна дивотия!
  • 51 Шамара

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "ЯШУА":

    Абе къв сценарий та гони бе? 16 000 000 в света болни! Аман от тъпанари, начело с мангъра!
  • 52 4567

    0 3 Отговор
    Новите случаи от изминалото денонощие са два. Починали са жена на 71 г. с диабет, сърдечно, онкологично и хронично хематологично заболяване и жена на 94 г. с хронично бъбречно и хронично белодробно заболяване.То цяло чудо,че са били живи досега

    Коментиран от #58

  • 53 Шамара

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "информатор":

    И после дойде едно птиченце кацна на рамото ми и ми прошепна, че съм голям тъпанар!
  • 54 Това е Политическа пандемия

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "не внимавате":

    БЦЖ-Е ПОЛИВАЛЕНТНА Ваксина!ТЯ освен предназначението си-Дава Клетъчен имунитет,А И Има НАД 30% Вирусна Активност!БЦЖ се използва нон-стоп в бг и страните от източният блок от 51г!В Бразил и Хон-конг дори по отдавна!Създадена е във Франция-Пастьор институт!Българския щам на БЦЖ е по качествен,защото е създаден по-късно!С БЦЖ вирусните инфекции протичат по-леко!КОЕ не ВИ е ЯСно???
  • 55 Домакин.

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Гражданин":

    Когато решиш друг път да се правиш на умен, не е зле преди това да прочетеш и коментара към който е насочен отговорът ми! Не сравнявам бактерия с вирус, а обяснявам на един друг отворило, как имунната система може да реагира 12 години по-късно. Ама и ти си от тези, които са се научили да пишат, без да могат да четат ...
  • 56 Това е Политическа пандемия

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Гражданин":

    БЦЖ-E ПOЛИВAЛEНТНA Вaкcинa!ТЯ ocвeн прeднaзнaчeниeтo cи-Дaвa Клeтъчeн имунитeт,A И Имa НAД 30% Вируcнa Aктивнocт!БЦЖ ce изпoлзвa нoн-cтoп в бг и cтрaнитe oт изтoчният блoк oт 51г!В Брaзил и Хoн-кoнг дoри пo oтдaвнa!Cъздaдeнa e във Фрaнция-Пacтьoр инcтитут!Бългaрcкия щaм нa БЦЖ e пo кaчecтвeн,зaщoтo e cъздaдeн пo-къcнo!C БЦЖ вируcнитe инфeкции прoтичaт пo-лeкo!КOE нe ВИ e ЯCнo???

    Коментиран от #57, #59

  • 57 Нещо Сам си противоречиш

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Това е Политическа пандемия":

    КАТО В БРАЗИЛИЯ БЦЖ СЕ ПОЛЗВА ОТДАВНА, ЗАЩО СМЪРТОСТТА ТАМ Е ДОООООСТА ПО- ВИСОКА ОТ ТАЗИ В БГ???? ВИЖ РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА БРОЙ ПОЧИНАЛИ КЪМ ТО ЗАРАЗЕНИ. ВЪВ ФРАНЦИЯ И ИСПАНИЯ СЪЩО ПРАВЯТ БЦЖ. НО....ВИЖ И ТАМ СМЪРТНОСТТА.

    Коментиран от #60

  • 58 Питащ

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "4567":

    А ако без вируса чудото продължаваше оше година, две, пет? Да мрат хората какво толкова. Не се ли усещаш колко долно е това. И защо? За да могат ресторантьори и хотелиери да продължават да ни предлагат нискокачествения си продукт. Бивши и настоящи мутри да бетонират последните парчета природа, фенове да крещят по стадиони, гледайки нещо, което е всичко друго, освен футбол, тинейджъри да се овесват пияни до кръста от прозорците на коли. Всичко това е по-ценно от човешки живот? И се чудим защо сме все сред последните. И все другите ни виновни.
  • 59 Гражданин

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Това е Политическа пандемия":

    Да почнем от там, че не е от 51 а още преди войната, от царско време. Опитват се живковисти да си я присвоят, но безуспешно. Та да стигнем до там, че няма студии които доказват, че има някакво влияние върху корона вируса. До извършването на такава студия всичко са спекулации и Фейсбук.

    Коментиран от #61

  • 60 Това е Политическа пандемия

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Нещо Сам си противоречиш":

    Mного обичам такива въпроси,ама наистина мноого!Бразил-2419901-Потвърдени случаи,на 1милион-11450,брой оздравели-1634274,смъртни случаи с ковид19-87052!Теглим калема-Делим смъртни случаи на Потвърдени и 3,597% Делим Оздравели на Потвърдени и-67,534%-оздравели! Бразил-200 милиона население!Отиваме към Франсетата и-ОП-те открили- БЦЖ ваксина,но там Ваксинирането не е Задължително...И-потвърдени-180528,на 1милион-2691,оздравели 80815,смъртни-30192 теглим калема и 16,724%-смъртни към потвърдени,делим оздравели на потвърдени и-44,765%-население,около 70милиона!Смятам,че можете да съпоставите Фактите!бг е башка мога да Ви обясня и къде в момента мамят с Данните!Ако имате желание ще Ви напиша!

    Коментиран от #63, #65

  • 61 Това е Политическа пандемия

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Гражданин":

    Говорим за Масова Задължителна Ваксинация!Прави се от 51гНе се говори за 1926г нито за 28 там е експериментна!

    Коментиран от #62

  • 62 Гражданин

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Това е Политическа пандемия":

    Задължителна не е била, но не е била и експериментална. А за какво говориш не мога да гадая, като не го казваш.
    Главните букви са напълно излишни. И по незадължителната граматика на българския език от 1951.

    Коментиран от #67

  • 63 Питащ

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Това е Политическа пандемия":

    Можеш да имаш собствено мнение, но не можеш да имаш собствени факти. Нещо източници или си ги сънувал тия числа? А че със статистика воже да се лъже успешно, това е така, но се отнася и за теб.
  • 64 Това е Политическа пандемия

    0 0 Отговор
    Чакам,а опонентите видели данните на Бразил и Франс,замлъкнаха!Къде сте-нещо сам как беше си противоречиш??Опитвайте се да мислите върху фактите по-Дълбоко!

    Коментиран от #66, #69

  • 65 Гражданин

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Това е Политическа пандемия":

    Много правилно ти е задал въпроса. Независимо какво обичаш, което сам разбираш никого не го интересува. И независимо от числовата попара, която само ти си разбираш. За сега при това различие на статистични методи единственият надежден показател е повишаването на смъртността април-май на глава от населението в сравнение с предходните 5 години. А тя в споменатите страни е значително по-висока.
  • 66 Питащ

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Това е Политическа пандемия":

    Чакай, а аз чакам да кажеш от къде са ти данните. Подозирам Спутник и Раша ту дей.

    Коментиран от #68

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Това е Политическа пандемия

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Питащ":

    Колкото до Руснаците,те Руснаците имат перфектна Статистика,а не Стъкмистика,като бг-територия!

    Коментиран от #71

  • 69 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Това е Политическа пандемия":

    Ти си един обикновен манипулатор. От полуинтелигентните, които си мислят, че понеже 80% са де.били могат да пробутват необезпокоявани опорките си. Дори и да са 80 процентите има други 20, които според формулировката на вашия професор НЕ са деби.ли. Опитваш се с някакви медицинско-статистически доводи да пробуташ политическо послание. Е не ти се получава. Независимо доводите ти доколко отговарят на действителността. Ако си загрижен за медицинската страна доказваш медицинска несъстоятелност, а не пробутваш политически пароли. Така, че не си толкоз хитър, колкото се мислиш.

    Коментиран от #72

  • 70 Това е Политическа пандемия

    0 0 Отговор
    Питащ Извади,,,и ти нещо!С Гол и приказки не става питащ,Трябва и мозъкът да Работи!Има Човеци питащ,които Мноого Знаят и Понякога говорят! Слушай ги питащ-Те са Мъдреци и не се инати като теле пред майка си!
  • 71 Питащ

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Това е Политическа пандемия":

    Хахаха сам се разкри. Само един руски трол, от най-долните и необразованите, който дори руски не знае, може да нарече статистиката на руснаците перфектна. Колко съм бил прав в предположенията си. Дори самите руснаци признаха, че статистиката им е била неточна и са водили пациенти с корона за умрели от пневмония. Има го във всеки сайт, които не е точно на нивото на Пик.
    И защо си правиш оглушки за източниците. Защото познах, нали!
    Сега ме е яд сам на себе си, че си загубих времето с един путински лакей.
  • 72 Това е Политическа пандемия

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Наблюдател":

    Какво и кой е Манипулатор?Нямате Доводи ,Говорите ми нагло на -ти!Представете Факти,а не Обиди!Нагъл сте!

    Коментиран от #73

  • 73 Гражданин

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Това е Политическа пандемия":

    Айде разкарай се се бе! Не разбра ли, че те разкриха кой си и за какво се бориш с измислените си факти от руски сайтове.. Отивай в друг сайт или влез тук с друг ник, както там ви инструктират във флашките, че нервиш вече!
  • 74 Това е Политическа пандемия

    0 0 Отговор
    Източници: Уикипедия и Ню Йорк Таймс.·Всичко за тези данни това са източниците,а къде са вашите питащ ??

    Коментиран от #76

  • 75 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Кaквo Ви e мнeниeтo зa връзкaтa мужду прoцeнтa вaкcинирaни прoтив грип и пaндeмиятa в "рaзвититe" cтрaни.... В резултат на съвременната медицина и провежданата от нея ваксинация, човечеството вече е мъртъв биологичен вид, с изключение на няколко "диви" племена. Понастоящем, нашият живот се крепи единствено на ваксините....Oкaзa ce, чe в "рaзвититe" държaви рaзумният прeдeл нeoчaквaнo e прeминaт и рeзултaтът e нaлицe ".......динaмикa нa oбщaтa cмъртнocт".

    Коментиран от #77

  • 76 Питащ

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Това е Политическа пандемия":

    През март Путин разправяше, че вирусът бил обикновен грип, през април се скри за един месец в бункер и прато руннаците във ваканция, нещо което не фигурира в правомощията му. В тжва време жителите на Москва трябваше да излизат да хвърлят боклука с qr код ш да пазоруват в най-близкия им магазин, независимо да ли веригата им хоресва.
    Когато Путин обяви всеобща ваканция заради вируса, дето го нямало, според официалната руска статистика, която според теб е перфектна, имаше около 300 заразени. Когато отмени карантината, пак според тая статистика имаше над 6000 новозаразени на ден. Защо не коментираш тая "политическа пандемия"? И Путин ли лъже руснаците, че има вирус?
  • 77 А ти

    0 2 Отговор

    До коментар #75 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Защо не идеш при автентичните диви и да се реши проблемът ти?
  • 78 Това е Политическа пандемия

    0 0 Отговор
    В момента хората скачат срещу Безмислените мерки на власта в Русия!Там мерките,които въведоха бяха съчетани с множество Пари дадени от Властта!На Лекарите без да ги делят на 1ва и други линии заедно с лекарският персонал ги причислиха, като военни!отделно раздават пари на лекари,сестри,санитари на Всички!Като водач Путин е много добре подготвен от кгб-факт!Много пари дадоха и на семейства с малки деца-говорим за над 300лева на дете!лекари над 1700лева,сестри около 1300-когато пресмятах рубли 1000-27лева!Сега ги отпускат защото и там са Настръхнали и ....В момента в света няма по-подготвен държавник от Путин според мен !Като гледам и слушам барба ганьос или тръмп-ниско ниво,посмешища!За ковид са така добре подготвени,че са ми 1ви заподозрени.....Статистика Русия-818120-потвърдени случаи,5575-случаи на 1милион,603329-оздравели ,13354-смъртни случаи!делим смъртни на потвърдени и-1,632% делим оздравели на потвърдени и -73,745% население-150 милиона!Те имат Планиране,което имахме и ние преди!Построиха за кратки срокове 7 болници в най-важните крайни точки на територията си!Младеж,Умният се учи от грешките на Другите-Запомни това и се Възпитай в Уважение към хората!
  • 79 Голям Слон

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Гражданин":

    :-) Гледай сега. Тук е разликата между мен и теб. Ти си популация, а аз население. Ти обитаваш хабитат, а аз живея. Най-вероятно моето е life, а твоето е жизнь :-) Не зная кой какви наУки е учил или поне прелиствал, но популация се използва основно и най-вече в биологията. Ако някой иска още по-високо да подаде глава над остриганото стадо, то тогава използва "сложни" думи с латински произход, както господинът в случая. А на кого му липсва образование - моля, пропусни момента, в който вярваш, че си много над твоя мним виртуален опонент. Знаеш ли откъде произхожда думичката "виртуален"? Ама без да гледаш в гугъл? Едва ли...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове