Last news in Fakti

29 Юли, 2020 11:07 2 066 12

СДВР излезе с информация за инцидент на снощния протест

  • сдвр-
  • протест-
  • софийски университет-
  • шофьор-
  • оставка-
  • протести-
  • жалба

Напрежение между шофьор на лек автомоби и протестиращи на кръстовището пред Ректората

СДВР излезе с информация за инцидент на снощния протест - 1
Снимка: БГНЕС, архив

На извънреден брифинг Тони Тодоров, зам.-началник на отдел "Охранителна полиция" в СДВР, коментира снощния инцидент с протестиращи пред Софийския университет.

"Минути преди 22:00 ч. снощи на кръстовището пред СУ при наличието на 7-8 души протестиращи, които бяха блокирали движението, решихме да говорим с тях да освободят кръстовището, за да може хората да се приберат по домовете си безпрепятствено. След тази наша акция протестът беше прекратен", посочи Тодоров, цитиран от БНР.

„Пускайки движението, в кръстовището пред Университета се озова автомобил, който беше обграден от присъстващите хора, които прииждаха дори от тротоара. Движението на кръстовището беше освободено. При тази ситуация възникна инцидент, при който водачът реши да даде заден, за да напусне кръстовището без никакви претенции. Чу се вик, момче от протестиращите съобщи, че автомобилът е минал през крака му. Започна словесна схватка между водача, протестиращите и между нас, може да се каже, че възникна напрежение. Пострадалият беше закаран и прегледан в ИСУЛ, а водачът беше тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта. Тестовете бяха отрицателни", отбеляза зам.-началникът на отдел "Охранителна полиция" в СДВР.

"Всичко това продължи до 01:15 ч., като през цялото това време водихме диалог с хората да пуснат автомобила, като молихме и свидетели на случката да дойдат в Първо РПУ. Уви, свидетели на случката така и не се появиха. На място не беше установено нарушение от страна на водача. В момента се преглеждат камери, за да бъде установено има ли нарушение".

Тодоров отбеляза, че по автомобила са били хвърляни кенчета от бира, кал, и други предмети, като той определи като недостойно поведението на протестиращите.

Ако протестът довечера има организатори, да се срещнат с полицията, за да се уговори начинът на провеждането му., призоваха от СДВР.

"До момента нито един от протестите не е проведен с уведомление“, подчерта Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само в ПИК

    10 11 Отговор
    СЛУЖБИТЕ НА КРАК: Радев и Божков стягат клане довечера

    Коментиран от #10

  • 2 ПЕЕВ

    10 14 Отговор
    7-8 ПЛАТЕНИ ОТ БОЖКОВ ДРЪВНИЦИ,НАРУШАВАТ ПРАВАТА НО МИЛИОНИ.
  • 3 СЕВЕРОЗАПАДА

    8 13 Отговор
    Само як бой ще оправи тези безделници!
  • 4 марко

    8 11 Отговор
    Много ясно, че никой от тези протестиращи не иска да свидетелства- нали ще трябва поне името си да каже. Друго си е ей така анонимно да укаш хулиш,цапаш и обиждаш. Тъпи протестъри!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Софиянецът който ще изгони последният селянин

    4 9 Отговор
    Това което дори и полусляп човек може да забележи веднага на тези протести е, че грозните хора в България протестират срещу красивите, готините българи! Толкова ви е дал Господ, но това което не забелязвате е, че след всеки ден на протести ставате все по-грозни и по-озлобени...По-красиви няма да станете никога защото това е Божа работа, така че продължавайте да си протестирате...😁😁 😁 Освен палатки си докарайте и мобилни тоалетни защото изборите ще са догодина. Ако има много настоятелни ще ви кажа защо точно президентството сте избрали за ваш еталон!
  • 7 гост

    6 3 Отговор
    Както по време на петвековното турско робство много българи както богати така и бедни са си траели и спотайвали само и само да не ги заколят или изнасилят жените и дъщерите им,така и сега простите подкрепят най-простият премиер в историята на България.Те и техните деди са подкрепяли султана.Радвали са се че са изнасилили дъщерята на комшията,а тяхната къща са я подминали.По време на бунтове и въстания са се крили сакън да не ги свържат с бунтовниците.Сега сте същата рая.Радвайте се на Борисов,Пеевски и Доган.Викайте Гешев е радост.Жалкото е,че интелигентните и будни българи които искат демокрация и правова държава без мутри и мафиози са малцинство.
  • 8 ?????????????🧐🤬

    2 2 Отговор
    Намирисва ми на поредната провокация . Двама се карат трети печели . ЗАЩО нямаше катаджия регулировчик който да не допусне предвидимата провокация 🥵🤬🧐 Смешни сте ! Бате Бойко ти си мъж👍🤭
  • 9 Просто човек

    5 2 Отговор
    Незатварянето на улицата, според мен, беше умишлено, точно за да се стигне до такива случаи... Полицаите си позволяваха да обиждат хората и да бъдат агресивни. Плюс това бяха и неадекватни, затова цялата случка продължи толкова дълго...
  • 10 Към подстрекател

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "само в ПИК":

    Поредния българоубиец . Браво трол сигурно и ти си намазал от меда на данъкоплатеца . Типичния пример за "обединител" на нацията и една от причините да изчезне бг от картата 👍🤬
  • 11 Български Гражданин

    2 2 Отговор
    Не е вярно!Протестите си имат организатор и всяко дете го знае.Организатори са тия от така нареченото отровно трио.Те организират протестите за начина на протичането им.Подбудителите са Христо Иванов,Манолова,БСП,Възраждане,Боец.Най-главния подбудител на протестите е Фигуранта,получаващ лично инструкции от Божков.Тия всичките хубавци носят лична отговорност за случващото се.Крайно време е да се приложат стриктно към тях законите в България.Законите са еднакви за всички и няма никой над закона.Нали това го искаме всички?!
  • 12 00000000000000

    2 2 Отговор
    ОСТАВКА и затвор на Радев, Нинова, Манолова, Иванов и ко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове