Last news in Fakti

31 Юли, 2020 10:51 6 389 31

Георги Михайлов: Държавата се блокира от упорството на управляващите

  • георги михайлов-
  • бсп-
  • протест

Кризата е толкова сериозна, че няма как да продължаваме да се правим на разсеяни, че не виждаме какво се случва и да чакаме да дойдат редовни избори, припомни социалистът

Георги Михайлов: Държавата се блокира от упорството на управляващите - 1
Снимка: Архив

„Държавата се блокира от упорството на управляващите. Проблемите не са от вчера. Те се показваха години наред от нашата политическа сила. Преяждането с власт и невслушването в проблемите на нацията доведоха до това, до което никой не би искал да стигне - протестите по улиците, в които участват огромна част от младите. Те са разтревожени за своето бъдеще и не искат да отлагат решението на проблемите“. Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Георги Михайлов пред "Здравей, България" по "Нова телевизия".

Относно готовността на президента с евентуално служебно правителство, депутатът коментира, че никой не трябва да бъде изненадан от една конституционна възможност. „Аз смятам, че в следващите дни възможността за служебен кабинет ще придобие още по-сериозна реалност. Това упорство продължава вече трета седмица и никой не се вслушва в истинския дневен ред на хората, които протестират“, заяви Михайлов. 

„Кризата е толкова сериозна, че няма как да продължаваме да се правим на разсеяни, че не виждаме какво се случва и да чакаме да дойдат редовни избори. Това, че хората не одобряват правителството и над 60% от тях подкрепят протестите означава, че има сериозно недоволство в обществото“, обясни депутатът от левицата.  

По повод ситуацията с пандемията от COVID-19, Михайлов заяви, че трябва да бъдем сериозни реалисти. „В никакъв случай не трябва да позволяваме една медицинска проблематика да се превърне в спирачка на политически проблеми, които от години не се решават. Дневният ред дойде от протестите, понеже никой  не се вслушваше години наред в исканията на хората. И да кажем, че личните амбиции на някой, в това число и президентът на държавата, са извели десетки хиляди хора по улиците на страната, е нелепо“, коментира още той.

„БСП е готова за избори и има свои управленски идеи, които е изложила във „Визия за България“. Те са абсолютно отговарящи на изискванията на нацията, така че нека се вслушаме в гласа на мнозинството, да тръгнем към машинно гласуване, но и към оставка на правителството и уреждане на проблемите от суверена на държава, какъвто е народът“, заключи социалистът.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мой човек

    26 14 Отговор
    Много си се охранил на наш гръб мой човек.Сърбали сме ви попарата няколко пъти и затова сме най-бедната държава в ЕС.Сега можехме да бъдем поне на едно средно нива.

    Коментиран от #20

  • 2 КОТарАК

    24 8 Отговор
    черепа спира с компроматите...намислил е нещо друго ми се струва. оставката е въпрос на време.

    Коментиран от #4

  • 3 Антон

    21 6 Отговор
    Да-да, БСП винаги са изповядвали дълбока загриженост към проблемите на народа... А, замалко да забравя, освен това са единствените, които са компетентни да управляват (разбирай крадат) държавата.
  • 4 Мики Маус

    14 12 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Не си точи ноктите,оставка няма да има.Ще има да ме гониш чак до година.

    Коментиран от #12, #25

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 chi

    15 11 Отговор
    ОСТАВКА!!!
  • 7 Алекс

    21 9 Отговор
    Обадиха ми се българи от Германия. По една от най-гледаните телевизии - ARD, са нарекли България "кочината на Балканите". Много са засрамени, че са българи и така ни се подиграват.

    Коментиран от #9, #17, #30

  • 8 БОКО Е НАЙЛАР

    16 6 Отговор
    ПРОСТАКА ПРЕДАТЕЛ И КРАДЕЦ БОЙКО ИСКАШЕ ДА НИ ГО НАЧУКА СЪС СТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ , УСПЕХ ИМАШЕ ОБАЧЕ И НИ ГО НАЧУКА А РАБОТИМ ДО ГРОБ А КОЙТО УСПЕЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА УМИРА СКОРО ОТ ГЛАД
  • 9 Канна

    8 16 Отговор

    До коментар #7 от "Алекс":

    Споко бе... тия дето ги е срам веднага да заминават за Русия....там ще им мине веднага!!!! Хахахахаха
  • 10 Йордан

    16 10 Отговор
    Тиквата има много страхове от едно служебно правителство,но най-големия е,че няма той да организира изборите,подобно на демократите в Щатите,които искат гласуване по пощата,защото ще загубят катастрофално.

    Коментиран от #11

  • 11 Бай бай

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Йордан":

    Кой организира предишните бе т... нар?????
  • 12 КОТарАК

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мики Маус":

    те мишите ти дупки една по една се разкриват , скоро ще те хвана :-)
  • 13 Алексей Сергеев

    9 9 Отговор
    Корнелия, Добрев-син , Румен Гечев и Румен Овчаров са готови за служебното правителство. Компания им правят и всички съветници на Радев,честито,българи
  • 14 Пак идат БСП то

    7 8 Отговор
    Няма по тъпи от Бг Пак комун Бг честита Нова год!
  • 15 Божков

    6 3 Отговор
    Ейй к во ли не праи парата!
  • 16 Метежник от ОАЕ

    3 7 Отговор
    9 Септември 2020 г.г.Слава на комунизма той наистина ще е до век и веков! И глупаците с него.
  • 17 Ганю балкански

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Алекс":

    Това напълно е вярно и мен ме е срам от простотията Ганювска ще емигрират скоро да останат само такива тук.
  • 18 Не искам пак крадците

    8 2 Отговор
    Не щааа крадлите като Иванчевата и пр пр.да ме яздят пак.и техните лакеи по барикадите днес.неееееееее
  • 19 Кой68

    9 1 Отговор
    И от липсата на реална опозиция и алтернатива.Защото и вас не искаме да ви гледаме...
  • 20 явно не е твой човек

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мой човек":

    щом не знаеш, че е най-добрият онкохематолог в България и с множество реституции. От това се е "охранил", а не от кражби като герберите.
  • 21 Радунчо метроника

    6 2 Отговор
    Приятелите на мутрите по затворите и чужбина се напъват за кокала тези затварят държавата и тормозят.
  • 22 червен чакал

    6 3 Отговор
    Абсолютен боклук
  • 23 Дознател в районно полицейско управление

    7 4 Отговор
    Никой да не се заблуждава и нека не ви правят на глупаци! Това не са никакви протестиращи, а мутри финансирани от престъпник който има поръчкови убийства, изнасилвания и още 18 досъдебни производства, укриващ се в чужбина! Този човек не е извършвал никога физически труд през живота си дори за 10 минути поне и скоро ще бъде изправен пред българските власти, а мутрите на кръстовищата подведени под отговорност за съучастие в държавен тероризъм! Не се заблуждавайте, това не са протести и тези мутри не са протестиращи, а продажници които пълнят сметките си със страшно много пари за държавен тероризъм!
  • 24 Dr.mengele

    1 4 Отговор
    Гербава сган само моллотов за вас
  • 25 Dr.mengele

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мики Маус":

    Боко е готов да жертва народа си-диктатор марл в затвора.Трябва да ги измъкнем от Бояна с шутове
  • 26 Активист на БКП

    1 5 Отговор
    Никога повече фашизъм,никога повече ГЕРБ!!!
  • 27 Аве Адолф Хайллллл

    4 1 Отговор
    Тия московски балалайки комунистичекопревратаджийски и друк път сме ги слушали , не се хаби , няма да се докопате да власта .....
  • 28 сащ

    0 2 Отговор
    Само Путин.Да живее Велика Русия!!!
  • 29 чичо

    3 1 Отговор
    Какво да каже,нали БСП и Радев са едно и също.70год. промиване на мозъци.Държавата блокира и яко ще мрат хора заради престъпника Радев.Той ни направи врагове.
  • 30 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Алекс":

    Айдеее пак бля-бля.Пък на мен от САЩ ми казаха че Германия е отпадъка от кочината.
  • 31 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    Този пък соц-бригадир какви ги плещи.
    Не може всеки, на когото му скимне, да излезе да блокира някое кръстовище и да каже правителството да си ходи и то да си тръгне.
    Какви са тези протестиращи? Кой ги прееедставлява. Какво точно искат и защо. Колко е представителен протеста им. Имат ли дори 1% от населението на България?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове