3 757 79

Дончев: Няма да ставам премиер, не познавам Пеевски

България ще влезе в комбинация от зловещи кризи, плаши вицепремиерът

Дончев: Няма да ставам премиер, не познавам Пеевски
Снимка: БГНЕС

Няма да ставам министър-председател. България ще влезе в комбинация от зловещи кризи. Обществото ни е разделено. Хората с пари контролират медиите. Не познавам Делян Пеевски. САЩ неведнъж са ни казвали, че проектът „Турски поток“ не съответства на приоритетите свързани с диверсификацията на газовите източници. Това са посланията на вицепремиера Томислав Дончев, в интервю за БГНЕС.

С намерението си да се оттегли Бойко Борисов като премиер, като че ли се решава основният въпрос, който доведе до тези протести и ще се преодолее кризата. Г-н Дончев, вие готов ли сте да оглавите правителството?

Томислав Дончев: Не! Това не е честно! Правителството трябва да бъде оглавено от лидера на партия, какъвто аз не съм. Това не е само техническа работа. Самата конституционна логика предполага лидерът на най-голямата политическа сила – тази, която е спечелила изборите, който е убедил хората, че има правото да води, той да стане министър-председател. Дори в една объркана ситуация, дори в момент на политическа криза, аз считам, че това е подмяна и не е честно.

Вие смятате ли, че настоящата ситуация не ерозира ГЕРБ и партията трябва да изкара докрай мандата си, начело с премиер Бойко Борисов?

Томислав Дончев: От тази ситуация няма лесен изход. От една страна чуваме „Оставка“, включително и под прозорците си. Няма да мерим броя на протестиращите, това е спекулация. Дори и да са 10 души, ако имат някакви искания, те са значими. Най-малкото, защото всяка вечер се рециклират в ефир, най-малкото. Обществото е разделено, което е безспорен факт. Нека не мерим коя половина е по-голяма, но държавник, който го е грижа и за обществото, и за държавата, не може да допринася за разделението. Една оставка на министър-председателя, оставка на правителството, вероятно би успокоила голяма част от обществените напрежения. От друга страна – за нас са гласували 1 млн. души. Ние имаме 100 хил. души членове. Те са против! Те считат, че това е поддаване на натиск. За пореден път, защото по силата на някаква странна историческа необходимост това се случва за трети път.

Най-важният аргумент, с който трябваше да започна – освен да съответства на някаква политически желания и очаквания, едно правителството трябва да върши работа. А такава има да се върши много и то не само от българското правителство. В рамките на месец септември трябва да бъдат приети всички промени в законите, които да позволят всички тези плащания, анонсирани преди седмица. Има нужда и от ново законодателство, свързано с изборния процес. Все неща, които няма как да се случат без Народно събрание.

Между тези две злини, ние трябва да изберем по-малката. Не управляваме сами, а сме в коалиция. Имаме подписано коалиционно споразумение. Следващите дни ще текат интензивни разговори с партньорите, съвсем скоро ще чуете окончателно решение.

Смятате ли да поканите протестиращите и опозицията на масата на преговорите, да чуете техните предложения?

Томислав Дончев: Трудно ми е да си представя подобен формат на разговори. Убеден съм, че сред протестиращите има и много хора, от които има какво да се чуе. За съжаление често чувам ругатни и откровени цинизми. Тази толерантност, която проявяваме, не е оценена, но аз не се сещам за друга европейска държава, където гражданските права, включително за протест, са толкова разрешени, че на протестиращите да им е разрешено практически да провеждат пикник на няколко столични кръстовища.

В днешното си изказване премиерът Борисов прехвърли отговорността за назначаването на главния прокурор на президентът Радев. Смятате ли, че е необходима оставката на г-н Гешев, за да се успокои ситуацията?

Томислав Дончев: Аз коментирам политически фигури, политически процеси. Няма да снабдя с коментар въпроса ви, свързан с независимата съдебна власт. Там, по правило, политиците не бива да се месят.

Премиерът също така се разграничи от ДПС, но съмненията за влияние остават. Какво в действителност е влиянието на г-н Делян Пеевски в управлението?

Томислав Дончев: На събитието имаше няколко наши членове, активисти, областен управител, кмет, които припомниха какви епични битки сме водили, включително на последните местни избори, с ДПС. Не мисля, че има влияние. Аз лично г-н Пеевски не го познавам даже.

Очевидно влизаме в много тежка икономическа криза, която най-вероятно ще бъде депресия. В подобни кризи се раждат политически чудовища. Има ли риск от подобно нещо у нас?

Томислав Дончев: Първо, за съжаление, ние ще влезем в зловеща комбинация от кризи. Не забравяйте здравната криза. Няма никакви белези пандемията да е приключила. Дори специалистите твърдят, че по време на есента и зимата, тя ще бъде по-страшна, отколкото е в момента. На второ място като резултат от пандемията и накъсването на глобалните вериги и доставки, безспорно ще има икономическа криза, може да спорим колко ще е дълбока.  Първите числа са плашещи. Те буквално са сравними с числата от времето на Голямата депресия. Знаете, тогава загубеният БВП е близо 20% и се сещате какви икономически катаклизми води това. На трето място - очевидно е, че имаме и политическа криза. Това е възможно най-лошата комбинация от три кризи, една върху друга, изключвам здравната, икономическата и политическата, взаимно ще усилват силата си. Дали има риск, има. Истинната е, че в българското общество дали поради нашествието на лъжливите новини, дали от страстта към атрактивни обяснения на сложни събития, имаме хора, които вярват в какво ли не. Ако някой е убеден, че следствие измислената пандемия има опасност да го чипират и да го контролират чрез 5G, той е в състояние да подкрепи какъв ли не радикален политически проект, който включително е в противоречие с демократичните практики. Има риск. Въпрос на мъдрост не само от страна на хората, въпрос на мъдрост е от страна на политиците. Понякога  политикът е този, който е и държавник, може да отстъпи от партийния интерес, само и само да пази държавата и политическата система. В такава ситуация трябва и такива жертви да се правят.

Всички признават, че на този етап се проваляме в борбата с коронавируса. Къде сбъркахме?

Томислав Дончев: Защото самодисциплината като народ, като че ли не ни е най-силната черта. Защото ако някой не е имал пряк контакт с вируса или негов близък, може да допуска съществуването му, но със сигурност у него няма уплах. Това, което е сигурно – няма потенциал за въвеждане, в момента, на по-строги ограничителни мерки. За подобни мероприятия обществена подкрепа няма, а това има и негативен ефект върху икономиката. Това беше важно в началото, за да могат лекарите, медицинските екипи да знаят как да третират заболяването, да разберем с какво си имаме работа. Безспорен факт е, че вече сме по-подготвени. Ако успеем в следващите месеци да задържим, дори занижим темпа на разпространение на заразата, здравната ни система ще се справи. По отношение на числата има един-единствен универсален индикатор. Броят на болните е съществено число, но не най-същественото. Най-същественото е броят на тежките случаи отнесен към интензивните легла в болниците. Става страшно, когато броят на тежките случаи е по-голям от броя на леглата, които могат да помагат на хората в тежко състояние. Това е универсалният индикатор.

Ще увеличим ли броят на леглата в интензивните отделения?

Томислав Дончев: Категорично. Имаше анонс вчера от министъра на здравеопазването. Увеличава се броят на леглата, които могат да третират тежките състояния. Не говоря само за легла, говоря за екипи, съпътстваща апаратура. Само преди няколко месеца, предвид идването на пандемията, ние много спешно организирахме доставка и на медицинско оборудване. Горд съм да кажа, че български фирми произвеждат голяма част от защитните средства, от които имаме нужда. Съвсем скоро се надявам две български компании да са в състояние да произвеждат респиратори, което би ни позволило да не сме зависими от внос, да посрещнем дори по-сериозна вълна и увеличен брой заразени.

Нуждае ли се България от нов икономически модел? Как трябва да изглежда планът за възстановяване?

Томислав Дончев: По плана се работи изключително интензивно.  Очаквам през месец септември да имаме първа версия на документа, макар че крайният срок за представянето на план пред ЕК е април месец следващата година.  Мисля, че подобен план трябва да бъде представен колкото е възможно по-скоро, разбира се, без това да води до по-ниско качество и без това да означава, че той няма да бъде обсъден с всички. Това трябва да е една много фина комбинация между мерки за възстановяване, мерки за развитие на икономиката, мерки, свързани със способността ни да отговорим на бъдещи рискове, плюс реформи. Много трудна комбинация, много трудна комбинация. Ние безспорно ще продължим с традиционния тип публични инвестиции, които са правени до момента. Ще продължат да се строят и пътища и железници, пречиствателни съоръжения, градска среда, но всичко това трябва да се случи заедно с много по-амбициозен инвестиционен процес в образованието, не говоря само за способността да тече обучение онлайн, без това да води до спадане на качеството. Много силен акцент върху математика, инженерни, приложни науки, физика. България има нужда от инженери, България има нужда от инженери, а произвежда ПР-и специалисти и социални работници. Необходим ни е дързък подход по отношение на иновациите. Истината е една – богат е този, които произвежда скъпи,  уникални неща, които той е измислил, не където са проектирани на друго място, а ти само ги произвеждаш. Единственият вариант да бъдеш богат е да произвеждаш скъпи неща, никой не е забогатял от производство на евтини неща, които могат да ги правят и другите. И тук е редно да бъдем дръзки, необходим ни е скок в енергийната ефективност във всичките ѝ измерения – публични, частни сгради и най-вече индустрията, нашата индустрия продължава да бъде най-енергоемката в Европа, а намаляването на разходите за електроенергия или изобщо за енергийни ресурси означава по-голяма конкурентоспособност на произведената продукция, плюс дигитализация, не говорим само за публичния, ние трябва да помогнем и на частния сектор да се дигитализира, което означава дори с помощ от държавата той да направи преход от преддигиталната, аналоговата в дигиталната ера, това също ще му помогне да бъде по-конкурентоспособен. Разбира се, мерки за увеличаване капацитета в здравната система, продължаваща реформа в образованието, социални мерки за тези, които  във времената на криза ще бъдат в най-затруднено положение, това е задължението, но изкуството е как да комбинираме  помощта, възстановяването с дързост, свързана с развитие. Ако мислим само за спасяване няма да стигнем до никъде, трябва да комбинираме спасяването – тя, такава е логиката на европейския документ,  със способността ни да живеем, да се конкурираме и да работим в новата реалност. Все още контурите ѝ са неясни, все още са неясни, все още никой не може да ви каже кои са секторите от икономиката, които ще дърпат мощно напред, все още никой не може да ви го каже. Само мъдреците, само опитните, само визионерите ще ги видят.

В последно време темата за ниършоринг е много актуална. Какво можем да привлечем тук от Европа, какви производства?

Томислав Дончев: Ние сме готови при евентуално пребазирани производствени мощности от Азия… между другото такъв процес така или иначе тече последни няколко години, има няколко предприятия в България открити през последните години, които са мигрирали от Азия по една или по друга причина. Ние сме напълно в състояние, ако има подобна вълна, да реагираме по най-добрия начин. Напомням, че миналата седмица Министерски съвет прие закона за индустриалните паркове, който ускорява неимоверно процеса и по изграждане на паркове и най-вече като се появи инвеститор, той да може да бъде обслужен в реално време не да му се наложи да чака – година, година и половина. Като част от мерките, които коментираме с европейско финансиране, предвиждаме да финансираме голяма част от мероприятията, свързани с изграждане на индустриален парк. Не самият парк, самият парк би могъл да бъде и стопанско начинание и някой да печели от това, че е построил и развива индустриален парк, той би могъл да бъде и държавен, но безспорно ангажимент на държавата е да докара газ, да докара електроенергия, да изгради пречиствателно съоръжение и да построи път и железница до там.

Какво е бъдещето на продължението на „Турски поток“ през България на фона на изключително негативната реакция на САЩ. Държавният секретар Майк Помпео категорично се обяви срещу неговото изграждане, защото е заплаха за трансатлантическата сигурност?

Томислав Дончев: Обръщам внимание, че държавният секретар коментираше втората тръба на „Турски поток“. Втората тръба на „Турски поток“ би могло да означава втората тръба на „Турски поток“ в Турция. Има известна неяснота дали се има предвид проекта през България. Коментираха се санкции по отношение на компаниите, които го изграждат. Не може да се коментира какъв ще е ефектът върху строителството на съоръжението. Да, политическата позиция на САЩ, като наш стратегически партньор, неведнъж са казвали, че този проект не съответства на приоритетите свързани с диверсификацията на източниците на природен газ и на трасетата. Искам да напомня, че успоредно с тази тръба се строи още една не по-малко важна. Това е интерконекторът с Гърция. Ако първата тръба ни помага да съхраним ролята си на транзитьор на газ, втората тръба – интерконекторът с Гърция – отваря пазара ни към цял спектър от възможни нови източници на газ. Азерски газ, за който вече имаме сключен договор за доставката на 1 милиард куб.м., втечнен газ от LNG терминал – газ доставен практически от цял свят. Това е истинската стъпка по посока на газовите доставки.

Търсите ли някакъв алтернативен вариант за доставката на природен газ по „Балкански поток“, ако САЩ наложат санкции върху руския газ за него?

Томислав Дончев: Това практически е разширяване на газопреносната мрежа на България. Това е българска инвестиция, която има за цел газопреносната ни мрежа да има способности да транзитира газ през Сърбия, Унгария до газовия хъб „Баумгартен“ в Австрия. Това би могъл да бъде всякакъв газ, но не забравяйте, че ние вече имаме резервиран капацитет в тръбата на компании, които желаят да транспортират през нея газ.

България е на едно от последните места по свобода на медиите. Кой има най-голямо влияние върху медиите у нас?

Томислав Дончев: Медиите у нас са стопанско начинание. Те са фирми, за които не е без значение каква печалба отчитат към края на годината. Според мен въздействие върху медиите имат хората и компаниите, които имат най-много пари. 

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 25 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Гост

  101 1 Отговор
  Е защо ти е да го познаваш, в много малък процент от фирмите работника познава шефа, томиии

  Коментиран от #65

 • 2 Антимилиционер

  85 1 Отговор
  Затова няма да станеш Премиер. Защото не познаваш Пеевски. Как няма бунтове срещу Пеевски????

  Коментиран от #20

 • 3 Васил Левски

  100 2 Отговор
  Цяла България познава ПееФски само тоя не го познава,той сигурно утре ще каже ,че и Бойко Борисов не познава.
 • 4 Още един

  92 1 Отговор
  Още един титан на мисълта от който ти се повръща
 • 5 Вуйчо

  84 1 Отговор
  За да станеш премиер, трябва ТОЙ да те познава!
 • 6 беге демокрация

  81 1 Отговор
  как ще го познаваш като си един прислужник, шефа ти го познава, да върнеш парите от къщите за гости, за които беше отговорен ти, бяха в ресора ти, преди да напуснеш през изхода

 • 7 Българина

  67 1 Отговор
  Което и правителство да посочи ТИКВАТА, само ще си удължи агонията.Неговата, и на народа.
 • 8 qwe

  58 1 Отговор
  Нищо няма да ставаш ти. Да ви питат пак какви ще ставате след шамарите,които ще лапате. Cunnus Stultus Turnovus такава!
 • 9 Габровска тиква

  48 1 Отговор
  Без коментар
 • 10 РЪМПЕЗИ

  61 2 Отговор
  ДОНЧЕВ...ИЗВИНЯВАЙ МНОГО НО АЗ ТЕ МИСЛЕХ ЗА СПОСОБЕН МЪЖ...ТИ МЕ ОПРОВЕРГАВАШ ВСЕКИ ДЕН...НАКРАЯ ЩЕ СТИГНА ДО ЗАКЛЮЧЕНИЕТО, ЧЕ ТИ НЕ ЗАСЛУЖАВАШ ЖЕНАТА ДО ТЕБ ПЪРВО, И ВТОРО НЕ ЗАСЛУЖАВАШ УВАЖЕНИЕ ОТ ВСИЧКИ ТВОИ БЛИЗКИ...
 • 11 Тичо

  62 1 Отговор
  Ставате неудобни за европейските си другари и клатите системата и хранилката на други! Ще ви рита кон скоро,сами си го правите,изчезвайте със 200 Гн премиер !
 • 12 Само хипотеза

  60 1 Отговор
  Томи, ще ставаш заподозрян. Може и защитен свидетел.
 • 13 Павел

  64 1 Отговор
  Ха ха, не познавал Пеевски, смешник. Нали цялото ГЕРБ му козирувате на празните си кратуни. Нали той ви строи магистралите, а вие сами прибирате комисионите.
 • 14 Антимилиционер

  61 1 Отговор
  Тоя Пеевски, как така НИТО един журналист не събра смелост да го попита откъде има толкова влияние??? И милиарди
 • 15 chi

  46 1 Отговор
  Да, това го направи ГЕРБ и сега той ще си сърба попарата. За съжаление тази партия не е съзидател а разрушител и накрая разруши и себеси!
 • 16 Някой си

  33 1 Отговор
  Мълчи ве пеее"""рас!
 • 17 Томе

  50 1 Отговор
  Ти и за портиер не ставаш, къв премиер, я оставка и предсрочни щото тия заеми кой ще ги връща, бацо хубаво ще ги набуха в шкафа 😂
 • 18 Мдааа

  47 2 Отговор
  Плъховете започнаха да напускат ГЕРБ. Победата е близко !
 • 19 КОТарАК

  38 3 Отговор
  тоя турски поток незнам как ще се осъществи , защото освен тръби има и други компоненти , които са поръчани от американски компании но попадат под санкции и доставката им е много съмнителна. въобще с тоя газ кашата е пълна , и напразно дадохме толкова милиарди за ф еди кой си блок незнам кой си . БМБ се помисли за толкова велик , че почна да танцува на няколко стола и в крайна сметка падна от всичките , включително от собствения си и финансовите загуби са за наша сметка

  Коментиран от #60, #61

 • 20 Бръм

  25 1 Отговор

  До коментар #2 от "Антимилиционер":

  Имаше, но си забравил..Заради това сега дърпа конците по-изотзад
 • 21 Грейс

  37 0 Отговор
  Ей философе, не се прави на две и половина. Не прилапа ли достатъчно от електронното правителство? Хайде марш лъжливи и крадливи гербери.
 • 22 Тито

  33 0 Отговор
  Изчезне бе гаден мафйот боклук мръсен.продажник.
 • 23 Разум

  38 0 Отговор
  Сащ не искат България с евтина Руска газ, но определено ще се зарадват ако платим двойно за Американска.
 • 24 criminal

  28 1 Отговор
  Няма страшно, че не го познаваш.........и аз да стана премиер и мен ще ме запознаят с Шиши...............
 • 25 Подкрепа

  39 0 Отговор
  Около 10%. Кого управлявате.... България...... с тази минимална подкрепа от 10% от българските граждани . След два-три месеца ще станат 5%...... Продължавайте
 • 26 Този коментар е премахнат от модератор

 • 27 Този коментар е премахнат от модератор

 • 28 аре бй бай и да ви нема

  27 0 Отговор
  Ми запознай се бе и може и Премиер да станеш , ама надали , защото баста от гербаджии.
 • 29 Гларус

  36 0 Отговор
  Още един олигрофен, бълващ платени вицове. Раирани дрехи за всички гербаджии, експертно служебно правителство, предсрочни избори. Толкова много партии, толкова много зган гласуващи сами за себе си по високи заплати, и закони с които да имат шанс да да крадът без да бъдат съдени. Оставка, и мутрите вън.
 • 30 наблюдател

  33 1 Отговор
  А "ругатни и откровени цинизми" по телефона не чу, така ли?
 • 31 Ттози

  34 0 Отговор
  подлизурко как говори само все едно те не са управлявали 10г. а някой от Занзибар!?Нали вие всичките вкупом гербаджийска паплач докарахте България до дъното на ЕС!?! Сега кризи щяло да има.Е как няма ,то вие с Шиши и бай Амет не спряхте да лапате.Какви наглеци!!!
 • 32 пройчо

  23 0 Отговор
  ".... Томислав Дончев: Аз коментирам политически фигури, политически процеси. Няма да снабдя с коментар въпроса ви, свързан с независимата съдебна власт. Там, по правило, политиците не бива да се месят...."*******А,що ,ве?....Нали " Ти си го избра..."****Какъв калинковски изказ-" ..Няма да снабдя с коментар..."!:)))Ренде !!!
 • 33 ВАТМАН

  27 0 Отговор
  Томи се прави на щраус-аз нищо не виждам/нито пачки,нито проблеми в прокуратурата/ щото съм си заврял главата между бузките на Баце

  Коментиран от #34

 • 34 Този коментар е премахнат от модератор

 • 35 Майна

  20 0 Отговор
  НЯМА ФА СТАНЕШ РАЗБИРА СЕ, НО НЕ ЗАЩОТО НЕ ИСКАШ, А ЗАЩОТО НИЕ НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ. ВСИЧКИ ЩЕ БЪДЕТЕ РАЗСЛЕДВАНИ.
 • 36 Румен

  15 0 Отговор
  Дончо, Дончоооо, що неси минал без това еб——не
 • 37 Василева

  5 10 Отговор
  След като сте толкова добри и праведни съставете списък с предложенията си за министри,а ние обикновените хора ще си кажем мнението си.Тогава ще се разбере колко са независими протестиращите.
 • 38 6666

  18 0 Отговор
  Ич ми не дреме за партията ви. ОСТАВКА ГЪЗОВЕ.
 • 39 дядо Тъпчилеща

  12 0 Отговор
  Моят съгражданин пак философства, аз със султана се разбирах защото беше високообразован и умен, а тия - "прости......ки.
 • 40 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

  10 0 Отговор
  ОКАЗА СЕ ЧЕ С МИРНИ ПРОТЕСТИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТНЕМЕ ВЛАСТА НА ГЕРБ!
 • 41 така така

  12 0 Отговор
  ами няма да станеш ами... грачеща чайка–премиер виждал ли си?!? хха ах аха
 • 42 пророк ставри

  17 0 Отговор
  Прав си байно няма да ставаш премиер но за затворник си готов.И да знаеш най-голямата криза за България сте вие герберограбителите.Но да си знаеш-иде видов ден.

  Коментиран от #50

 • 43 само питам

  16 0 Отговор
  Абе, някой познава ли Пеевски? Всички от ГЕРБ казват, че не го познават.
 • 44 гост

  12 0 Отговор
  Къв премиер ще ставаш бе престъпник? Хората ОПГ ви наричат. Към панделата си тръгнал.
 • 45 Фактъ

  10 1 Отговор
  Калинките се разлетяха в различни посоки ! Бягайте бързо от идещият гняв ,народен !
 • 46 Репресиран от герб

  12 1 Отговор
  Мале, мале демагог до демагога майно ле. Само демагози бре братче. Но поне този демагог има акъл в главата. Демагогията му е цветна и галеща ухото. Много неща трябваше да свършите за тези 11_12години но вие само гледахте да грабите. И сега продължавате няма нужда да се конкретизира даже. Родоотстъпници безродни сте вие гербери_комунисти.
 • 47 Ива

  17 1 Отговор
  България ще влезе в комбинация от зловещи кризи, плаши вицепремиерът а мя тия България не е излизала от зловещи кризи бе БО КЛУК
 • 48 Чики-Рики

  11 1 Отговор
  Томиславе, както ти казва ,, Буда,, в един телефонен разговор ,язък имах друго мнение за теб!Ти сигурно си единственият който не познава Пеевски!?Някак си не ти вярвам, незнам защо!#ГРОБ-ОСТАВКА#
 • 49 Ахахха

  13 1 Отговор
  Мутри, измитайте се от властта! Не сме ви избирали!
 • 50 бай Ставри

  3 0 Отговор

  До коментар #42 от "пророк ставри":

  Колега адаш, как се става пророк да станем и аз? Цел стек цигари че ти дадем ако ми кажеш. Време е от кмет вече да се издигам да ставам прарок.

  Коментиран от #53

 • 51 Густо, майна!

  7 0 Отговор
  Пу, абе тоя кой го подгони, та да се разбяга словестно...
 • 52 НАТО ВЕЦ

  16 2 Отговор
  Няма да ставам премиер, не познавам Пеевски - Колко просто било! Познаваш Пеевски, ставаш премиер .......

  Коментиран от #55

 • 53 Густо, майна!

  5 0 Отговор

  До коментар #50 от "бай Ставри":

  Ей, щи кажа, ама няма да казваш на никой, че аз съм ти казал: В аптеката продават хапчета за познаване 🤔😎😛😜😳👅😶🤐😏🙄😷
 • 54 Горкия

  1 6 Отговор
  Как ли са му наливали мозък и на него 🤐 да пее тези песни ! Патент ГЕРБ 👍 Браво Бойко ти си мъж ,бий ги малко останаха 🤬 Вече се прибраха от протестите и скоро ще емигрират 👍
 • 55 Густо, майна!

  5 0 Отговор

  До коментар #52 от "НАТО ВЕЦ":

  Анаааа, Аз него не го познавам, ама познавам един, дето не го познавам, за министър ши стане ли нещо? Зам министър? тъп съм, честно, обещавам!
 • 56 Живко

  14 2 Отговор
  Какво значение има какво е казал Бойко Борисов на днешната абсолютно безсмислена конференция на ГЕРБ, при положение, че зад огражденията на мероприятието бяха бити журналисти? Този фарс продължава, разраства се и се превръща в някакъв абсурд. Да, ама не е абсурд, ами си е съвсем реално. Тази власт, това управление и целият този манталитет, който тя влачи след себе си, трябва веднага, моментално, да изчезнат от лицето на българското публично пространство. Всичко, което носят след себе си, е само вреди, лъжи и срам.

  Коментиран от #59

 • 57 Next

  12 2 Отговор
  Ами валерко_далаверко и каракОчана не искаха да стават министри, ама сега пък не им тръгва. Големи биячи сте, много скоро ще ви дойде времето.
 • 58 Бай

  9 0 Отговор
  Заговори за гражданска война след втория протест това недоразумение!Къде е прокоратурата ..?!
 • 59 Густо, майна!

  3 0 Отговор

  До коментар #56 от "Живко":

  Как да няма! Иначе мисирките ко ши праат! ша говорът зъ прутести! Некъ снимът, чи и овцете си имът пъстир, с гегъ! протустиршащоти имъ ли нъ кой да съ молът?! ъ?! имът ли си мсирки и батки, а?! Ай, тугаа да ни съ праат, на учини в чужбина, чи да ни си набивъми ъкъл...
 • 60 _ _ _ _ _ _ ..................

  0 0 Отговор

  До коментар #19 от "КОТарАК":

  _ _ _ _ _ _ _ _ _ .........._ _ _ ............
 • 61 НЕ плямпай!

  5 1 Отговор

  До коментар #19 от "КОТарАК":

  Не плямпай глупости!!!!!!!!

  Коментиран от #64

 • 62 В.В.П.

  7 0 Отговор
  ТОВА ХЮМНЕ,. ПО КОРАВО ИЗЛЕЗЕ....МИСЛЕХ ,ЧЕ ШЕ ИЗБЯГА...В СДС....САМО ТАМ ЩЕ ГО ВЗЕМАТ,ТОЯ НЕКАДЪРНИК......СБОГУВАЙ СЕ СЪС ТОЛУПА...
 • 63 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

  9 1 Отговор
  НА ВСЕКИ ДЕПУТАТ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПЪЛНА РЕВИЗИЯ ИМОТИ И ПРОЧИЕ НЯМА ДА ГИ ТЪРПИМ
 • 64 КОТарАК

  0 0 Отговор

  До коментар #61 от "НЕ плямпай!":

  в смисъл?
 • 65 Боклука

  9 0 Отговор

  До коментар #1 от "Гост":

  Едвам мели с муцката крива от злоба ! Скапаняка кой го иска че да приказва какво ще става ??
 • 66 според герберските стандарти

  9 0 Отговор
  Що бе Томи , не си ли достатъчно тъп за длъжността.
 • 67 Hoho Boho

  14 0 Отговор
  Няма да станеш премиер. СБОГОМ БОЙКО! СБОГОМ ГЕРБ!
 • 68 1944

  4 0 Отговор
  най умеят мутрите на бкп да цоцат доларчета от отворено общество. най некадърния ученик на простия правешки циганин управлява държавата. оградил се е с още по прости от него. аре у затвора с двеста. нямате време за оставки. мутри вън!
 • 69 ????

  3 1 Отговор
  Гледай гости при слави в 7/8. Елита е... Много ум бе трифонов, 3 поколение строител, благоевград, спас ли.. Начетени млади хора, и битите. Децата на нашите деца. При една конкуренция всички на бунището. Ннай-умните 2002 ги приеха в германие и 2003..тука техните примитивни. Възхощавам се. От заможни семейства, бате Бойко, как си. Ша ви бъде ли. Пускай щерката в политиката. Тва са нейни съученици, състуденти, дори и много по - млади. Бойковото време отмина. Дай път. На 39 не семеен, сенейни, егоизъм. Дай път и всички вън. Ако не ги е страх много работи ще пишат, за рулвети, лъжи, мъчите младите и бог забавя, но не забравя. Връща се, а на добрите помага, крепи ги. Много прости в нс, без английски.. Разчитате на хората от 60-те. Дс, кпсс, гб, доносници.. У канализацията, оускаме водата и дим да ви няна повечето, а и 240.. 30 г. Те остаряха. Нищо не правите за дребен, среден бизнес..
 • 70 66666

  8 0 Отговор
  При една конкуренция и ще ви отвеят завършилите на запад
 • 71 Тодор

  8 0 Отговор
  аман от циркове и лъжи как да не го познаваш бе всички сте от едно котило боклуци дано господ ви накаже защотото се е видяло , че няма кой друг свещи да си копувате с парите каоито окрадахте всички

 • 72 Фаро

  7 0 Отговор
  В герб върлува вируса на затъпяването
 • 73 Стефан

  4 0 Отговор
  Пълен. провал си.Много се разочароваха от теб
 • 74 Дълго време

  4 0 Отговор
  Във властта, без особени задачи, ето до каква говорилня превръща човек. Всичколог. Интервюто пълно с мазут. Кой ще чете тези тъпотии, изказани от човек без достойнство?
 • 75 Един

  3 0 Отговор
  А ти ББ познаваш ли го?
 • 76 хахахаха

  3 0 Отговор
  Ти за чеп на бъчва не ставаш - премиер му се приискало!
 • 77 дървен шоп

  1 0 Отговор
  Ние на ора дето режат опашките на котките не верваме...оти они са свикнале само да режат!
 • 78 ха сега да видим

  1 0 Отговор
  хи-хи-хи! Томе, увърташ и се мъчиш да спасиш кожата поединично. Тая работа трябваше по-рано да я свършите - да договорите що годе приемливи присъди за изтърпяване, да влезете с съответните заведения да ги търпите и да чакате борбата с ежедневието да заглавичка народонаселението и то да забрави за вас. Пък после де до края, де предсрочно, де с амнистия да се отръскате и да се появите отново на пазара да си харчите укритото. Вижте отстранения от яслата ортак Цецо, как се изсули като мокра връв, макар не по собствено желание или пък защото е се е ограмотил, и сега дори размахва сопата по ваш гръб. Но закъсняхте Томи. Настървяват се хората и пропорционално с това и продължителността на наказанията. Тъжно нали. А, чакай, я кажи дали Гьоте е казал нещо по нъпроса.
 • 79 123

  1 0 Отговор
  Томиславе - ПРИКАЗКИ БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ или ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.