Last news in Fakti

14 Август, 2020 06:13 5 163 54

Протестите срещу Борисов и Гешев не спират

  • протести-
  • борисов-
  • гешев-
  • оставка

Във Варна блокираха Аспаруховия мост

Протестите срещу Борисов и Гешев не спират - 1
Снимка: БГНЕС

С викове “оставка” започна снощният пореден антиправителствен протест в Пловдив, предаде Българската национална телевизия. Недоволните от управлението на страната граждани се събраха на площад "Съединение".

По-късно те преминаха с шествие по Главната улица. Протестиращите се разграничиха от партии и политически сили и поискаха свободна демокрация.

След това те спряха движението по бул. "Цар Борис Трети Обединител" и шестваха по него.

Плътен полицейски кордон не позволи на протестиращите да затворят за дълго кръстовището на Баня Старинна в Пловдив. Те проявиха уважение и поднесоха комплименти и цветя към многото жени с униформи, които следят за спазването на обществения ред.

И снощи варненци се събраха пред Общината, блокираха за кратко кръстовището в центъра и се отправиха към Аспаруховия мост, където също блокираха движението.

По-късно движението беше освободено.

За 35-та поредна вечер русенци излязоха на протест срещу правителството и главния прокурор. Те решиха да изразят недоволството си в района на "Дунав мост" и организираха автошествие, за да бъдат чути и забелязани от повече хора.

Протестиращите носеха плакати с надпис "Мафията вън!", "Оставка!" и "Мутри, вън!" и скандираха срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Недоволните от управлението блокираха за по няколко минути движението на кръговото кръстовище в района на Граничния пункт "Дунав мост".

Накрая на протестното шествие на "Дунав мост" свириха гайдари. Акцията преминава без инциденти.

В Бургас протестното шествие премина тази вечер по ул. "Богороди", предаде Българското национално радио. Недоволните написаха с тебешири "Оставка" и "Мутри вън" пред сградата на Общината и пред Казиното. Много хора, седнали в заведенията по ул. "Богориди", ги аплодираха.

Антиправителственият протест в Стара Загора отново се завърна пред сградата на Областната управа. Граждани създадоха грамада от камъни, която по думите им символизира корупцията и разрухата в държавата.

В центъра на Сливен снощи отново имаше протест с искане за оставка на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Протестното шествие традиционно изрази несъгласието си с политиката на правителството и задкулисието, скандирайки „Оставка“ и „Мафия“ пред местните партийни офиси на ГЕРБ и коалиционните им партньори и ДПС.

Протестиращите в Хасково разпънаха палатка на площад “Свобода“, засега символично. Демонстрантите изказаха своите непроменени от началото на недовлоството искания от трибуната, след което шествието блокира движението по основна пътна артерия към месността „Кенана“. Протестът беше подкрепен от пристигнали групи от съседни градове и от Кърджали.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    56 13 Отговор
    Не искате Цветанов , не искате Слави , не искате БСП , режисьорите пък не искат да пуснат Борисов да се оттегли . Искате Ренета Инджова те и счупиха ръцете . Време е да искаме да се махат всички НПО - та , DW-та , европейски съюз и НАТО .

    Коментиран от #11

  • 2 Иван

    72 6 Отговор
    Мила РОДИНО БЪЛГАРИЯ всички мутри вън
  • 3 Зачетох се

    34 17 Отговор
    Зачетох се журналистката замервана с яйца и домати, стана ми жал за нея.
    Работи за бившата ТВ7, след въпроса зададени от нея към Томислав Дончев "за усвоявани увросредства и Отворено общество".
    Бива осъдена на 2 инстанции от близки до ГЕРБ съдии: Богдана Желявска и Алексей Иванов, сигурно са просперирали в кариерата си, щом обслужват ГЕРБ.

    Дончев я осъжда за 40 000 лева, Николова е принудена да продаде къщата си.
    Ето как Хунтата ГЕРБ се саморазправя с медиите, знаем че ТВ7 беше закрита, а оборудването й подарено на канал 3.
    Ива Николова не е единичен случай за самораправа на ГЕРБ с журналисти.
    Къде бяха медиите, когато Хунтата репресира неудобните?
    Докога журналистите ще отказват да бъдат журналисти, за часове разследващите могат да свалят Хунтата ГЕРБ и васалите им в НС.
  • 4 Ива

    57 8 Отговор
    Всички мутри вън не съм нито за Борисов нито за Корнелия нито за Валери нито за Каракачанов нито за Доган нито за Марешки нито за чалгария Слави просто искам по добра България със по добри мислещи и милеещи хора за България

    Коментиран от #12, #19, #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СКОРПИОН

    41 6 Отговор
    до кога хоа до кога герб и мафията ще се гаврят с нас
  • 8 Ха-ха

    26 19 Отговор
    Да върнем годините на зад. Всички мафиоти Сик Вис и олигарси не бяха ли създадени по време на БСП какво направиха те❓❓❓❓
  • 9 рехавия

    15 44 Отговор
    Оредя протесчето ,нещо май парите свършват.:)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Е да

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    Нов Б#РДА^ СЪС СТАРИ $УРВ* НЕ СТАВА. Кое не е ясно.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ива":

    правилно ИВА БРАВО
  • 13 Разгневена

    19 7 Отговор
    В Евразийският съюз ли да ходим, манипулатор!? Тези, изброените от теб плюс Герб, не стават. 30 години ги търпим да се сменят и да правят поразия след поразия. Мястото ни е в ЕС и НАТО, но с нови достойни лица и политики!

    Коментиран от #14, #15, #54

  • 14 А защо не обърнеш

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "Разгневена":

    внимание, че СУ, НБУ и БАН се солидаризират с протеста и също искат оставката на ГЕРБ и Гешев? Нали си "ентелегентен4?

    Коментиран от #16

  • 15 Би ли посочила

    17 9 Отговор

    До коментар #13 от "Разгневена":

    с какво Евразийският съюз /ако знаеш обаче кои страни включва/ е по-лошо място от ЕС? /За НАТО да не говорим, тази "институция" никъде не е донесла някому нещо позитивно - освен например на произсодители на непотребни и остарели самолети.../ - впрочем, и да бяхме там, пак щяхме да сме послидни, каквито сме в "преуспяващия" ЕС - при управлението на настоящите безалтернативници...

    Коментиран от #45

  • 16 Разгневена

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "А защо не обърнеш":

    Ако сте прочели добре поста ми, ще видите , че сред НЕСТАВАЩИТЕ съм посочила и Герб!

    Коментиран от #33

  • 17 Да да да

    22 5 Отговор
    Оставка на престъпниците Мутрата и Каскета !

    Коментиран от #53

  • 18 ГЕРБЕРОТЪПУНГЕР

    19 6 Отговор
    Браво Варна! Оставка на онуй нещо Борисов!
  • 19 Здравей Ива

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ива":

    като искаш нещо различно от опг герб вземи си вдигни иваниния ...и иди да гласуваш! И не ми говори как не намираш никой , оправдавайки мързелът си , да прочетеш програмата на поне 5 партии. Писна ми от ГОРДИ БЪЛГАРИ , КОИТО НЕ ГЛАСУВАТ!

    Коментиран от #27

  • 20 Karosel

    10 4 Отговор
    Броят на протестиращите изглежда значително различен сниман от земята и от въздуха! Имайте предвид, че този от земята в повечето случаи се манипулира! Гледах предаване как става това!!

    Коментиран от #36

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 СКОРПИОН

    11 6 Отговор
    ГЕРБ МАФИЯ
  • 23 Аве Адолф Хайлллл

    4 6 Отговор
    Ей, тая партийна пропаганда за за случка с пет човека ,започва вече да става жалка ....
  • 24 Нора

    10 2 Отговор
    Много фалш има.Защо дъщерята и зетя на маяманолова не си подадат оставката от висшите постове в две министерства и не излезнат да протестират.То,много е лесно така,едни хора на улицата,а други,винаги на трапезата.

    Коментиран от #29

  • 25 Кой ви плаща

    9 9 Отговор
    Да киснете по кръстовищата вече повече от месец?предполагам 30,35 лв на ден???
  • 26 протестиращ от Орлов мост

    5 14 Отговор
    Мая Костинбродска към кауна Радеф и Импексовата корвета. - И ко прайм ся, с тия 25% за Герба и 12% за нас, пак ли ще го лапаме на Бойко, или тоя път ще има аркадан.

    Коментиран от #39

  • 27 Панов

    9 5 Отговор

    До коментар #19 от "Здравей Ива":

    Ива не намерила между 400 партии регистрирани в България нито една която да й хареса.За това пък и харесва да вика и пречи на хората без да си има пинятие как и с какво ще замени нещо.Да вика и недоволства,има право,да нарушават правата на работещи и нормални хора,няма право.
  • 28 Жалки скапаняци

    8 2 Отговор
    Като ви мързи да гледате ,като нямате акъл за 2 стотинки,и папата да дойде,пак ще сте на тоя хал
  • 29 Пацо

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Нора":

    Как ве Нора, че та са винаги абонирани за трапезата....това им е изсконно рожденно право....също и на маята,тя е родена само за да управлява...ами бойкикиев....трето поколение номенклатура...та така ..има си тарикати ,има си балъци.
  • 30 ДОКТОР ХАУС

    3 9 Отговор
    ИМПЕКСОВИЦА ПРЕДИ 30 МИНУТИ Е ПОЛУЧИЛА ИНФАРКТ!!!
  • 31 комшията

    5 4 Отговор
    На 18 септември мислят да връщат КППтата. Ще ги изметем ли тея измамници.
  • 32 Kris51

    9 4 Отговор
    Освен призовката за 17 септември в белгийската полиция, има данни, че ББ ще бъде разпитван и в Европейския парламент за минали връзки с мафиотски структури през същия месец, не била уточнена датата. Срам за страната ни е този премиер! А Гешев е позор за правото. Толкова гафове направи, че е крайно време да се омита. Чудя се как не намериха някой поне юридически по-подкован слуга.

    Коментиран от #46

  • 33 Апропо

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Разгневена":

    А как реагираха ЕС и НАТО на едни определени снимки и записи ? А на филмчето за джуджетата ? Не е ли лицемерно да говориш за върховенство на закона и в същото време да си глух за тежки несправедливости ? Не Ви ли прави впечатление , че в последно време ЕП се е превърнал в огромна бюрократична машина с неоправдано големи заплати , разходи и персонал , която приема протекционистки закони , като "Мобилност" , изцяло в ущърб на по-бедните страни от ЕС ?

    Коментиран от #47

  • 34 100

    9 5 Отговор
    Тъпи, но упорити. Те викат оставка, а организаторие си мислят за доставка. ;)
  • 35 Стоян

    11 6 Отговор
    ОСТАВКА!
    Махайте се мутри от властта!
    Предсрочни избори!
  • 36 Byg

    8 6 Отговор

    До коментар #20 от "Karosel":

    Така е. Като наврат камерата в близък план и десетимата протестиращи стават хиляди , авто шествие с от десет коли , наредени около камерата пет човека скачат викат надуват свирките и бият тъпана , после четем народа скочи , а като ги погледнеш от високо те една каруца хора , смешници.
  • 37 Банянският оракул

    6 3 Отговор
    Братиньо ке падне на Голема Богородица по стар стил...
  • 38 Сачева, хубаво е че знаеш къде отиваш!!!

    5 2 Отговор
    След съда в Сливенския, за дълго, с УЗКА, те знаят пътя, поздрави на Събева, директорката, ако НЕСЕЕ пенсионирала!!!!
  • 39 Де Факто

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "протестиращ от Орлов мост":

    Колега, вие ГЕРБавите го лапате на ТИКВАТА.Нас не ни забърквай в помиярстването си.
  • 40 Работодател

    7 8 Отговор
    Протестирате вие комунистите и не знаете за какво и никой не ви обръща внимание, а когато прекалите за минути ви разбутват катуните и ви премахват блокадите жандармите наши! А защо не се преквалифицирате и да започнете да работите друга работа като мен например или нещо друго, което да ви прави доволни от живота? От 30 години имам собствен бизнес и се смениха 18 или 20 правителства и съм независим от политиката, а и никога не съм и гласувал досега защото не виждам способни в политиката. Зa мeн в двете ми фабрики рaбoтят 16 чoвeкa нa cмeни нa дoбрa зaплaтa, около 2700 на месец и ни e вce тaя зa вaшитe прoблeми, a и oтивaм пак нa мoрe!:):)Cкaриди /крaлcки/, oмaри, cиньo cирeнe, бялo винцe, пържoлки c гъбки, кeбaчeтa и кюфтeтa c гaрнитуркa и нeмcкa бирa, caлaтa oт мoрcки дaрoвe, cлaдoлeди cмeтaнoви, кoктeйли, eкзoтични плoдoвe и зeлeнчуци тoвa e eжeднeвиeтo нa eдин рaбoтoдaтeл и ceкрeтaркитe му, a вaшeтo мeню зaд кoмпютърa кaк cтoи??По комунистически богато ли е и да не забравите да си платите сметките и данъците??!

    Коментиран от #42

  • 41 Пенсионер

    6 8 Отговор
    Протестиращите и блокиращи мостове и кръстовища са като махленски седянки и непротестиращите няма много да ги търпят. Скоро ще има антипротестни действия. Тогава журналисчетата ще обърнат лопатата.
  • 42 Сорос

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Работодател":

    За копи пейст не плащам допълнително!
  • 43 няма такова чудо

    3 5 Отговор
    СВОБОДНА ДЕМОКРАЦИЯ=АНАРХИЯ, идиоти!! кой ви пълни тъпите глави с такива простотии - всички сте кандидати за психиатриите, ако четем лозунгите ви!
    покажете една държава с такова управление - или ще ударите дъното на тъпомера!
  • 44 ехо лелче

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ива":

    Ами иди на Марс и я създай тогава - иначе само болен или инфантилен мозък може да си мечтае за такава на Земята! Попрочетете малко утопичните социалисти (ГРАДЪТ НА СЛЪНЦЕТО) и ще се убедите! И други многократно са минавали по този път...
  • 45 ха ха

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Би ли посочила":

    ИМАТ СИ СИБИР!! Лагерите ли ще съживявате по руски образец? Всички несъгласни там! И се огледайте колко са прокопсали в него...по 25 г, ме и до живот едни и същи управници с богатство и манталитет на монархически владетели!
  • 46 хайде де

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Kris51":

    надявай се! Кой ви пълни тъпите глави с тези простотии?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 свободна демокрация

    4 6 Отговор
    е оксиморон! Това ли ви обещава г-н Венсеремоса с юмрука? Явно и той не е бил силен по история и философия...Или неговите руски господари са му обещали вече да осигурят една част от Колима за несъгласните с него? Щото те и сега си обичат ленинско-сталинските мизантропични практики, както и психиатриите като предпочитани места за недоволните!
  • 49 ДДД

    4 7 Отговор
    Тaкa cтaвa кoгaтo пo гoлямaтa чacт oт прoтecтирaщитe ca плaтeни, aкo бяхa глaдни кaтo при Жaн Видeнoв нямaшe дa ce прeбирaт дa cи cпят пo къщитe. Мнoгo жaлък и cкaлъпeн прoтecт кaтo цялo.Кoйтo нe e дoвoлeн oт нeщo имa избoри дa глacувa...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 България

    1 3 Отговор
    Оставка на президента. Слава на Герб. България в Европа.
  • 52 Само Герб

    1 3 Отговор
    Оставка ама на президента. Борисов е герой на България и ще продължи да ни води към Европа.
  • 53 Кенеди

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да да да":

    Да им се види сметката на всички групировки СИК ПАШАТА ,ТИКВАТА, МАДЖО ,БАДЖО ,МАРГИНИ ,КАРАТИСТИ ЦАЦАРОВ, ГЕШЕВ ОКО ИМА ДЪРЖАВа
  • 54 А ти знаеш ли

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Разгневена":

    кои държави са в Евразийския съюз и каква е икономиката на вкяка от тях в сравнение с нашата? Така че - защо не?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове