Last news in Fakti

16 Август, 2020 20:37 7 784 220

Мая Манолова призова: Президентът да поиска референдум по промените в конституцията

  • мая манолова-
  • румен радев-
  • конституция-
  • бойко борисов

В понеделник в 11,00 ч. пред президентството Манолова ще даде брифинг по темата

Мая Манолова призова: Президентът да поиска референдум по промените в конституцията - 1
Снимка: БГНЕС

Утре, 17 август, от 11,00 ч. председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова ще призове президента Румен Радев да се възползва от конституционното си право на държавен глава да поиска референдум по въпросите за промените в Конституцията. Манолова ще внесе писмено становище за това в президентството и ще даде брифинг за медиите.

Манолова обяви идеята си преди два дни във видео-обръщение като контрапункт на предложението на премиера Борисов не гражданите, а той да предложи промените в основния закон на държавата.

В отворено писмо до Румен Радев днес Манолова призовава президентът да се възползва от конституционното си право да поиска свикване на референдум за промените в Конституцията, вместо те да се правят само от настоящото мнозинство на ГЕРБ и то при изчерпан кредит на доверие от гражданите и под диктовката на сенчести кръгове.

Манолова посочва и шест въпроса на Гражданската платформа „Изправи се.БГ”, които да бъдат предмет на референдума, свързани с независимостта на съдебната система, реформата в нея, разделението на властите, широкото гражданско участие във властта и защитата на природата.

Манолова настоява за незабавна оставка на премиера Борисов и за провеждане на предсрочните парламентарни избори заедно с референдума.

Същото искане за оставка и насрочване на референдум заедно с предсрочни избори тя  изпраща и на Бойко Борисов като председател на Министерския съвет и на най-голямата парламентарна партия ГЕРБ.

Мая Манолова отправя апела за референдум с оглед на законовото право на президента, МС и една пета от народните представители да внесат подобно искане.

Колеги, утре, понеделник, в 11,00 ч. пред сградата на президентството Мая Манолова и представители на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” ще коментират за медиите мотивите за свикването на референдума и следващите стъпки в инициативата.

Прилагаме и Отвореното писмо до президента Румен Радев.

 ОТВОРЕНО ПИСМО 

До
Президента на Република България
Г-н Румен Радев 

Уважаеми г-н Президент,
Вече 40 дни българските граждани протестират срещу мафиотското управление на правителството на г-н Бойко Борисов. Хората настояват за радикална промяна на корупционния и едноличен модел на управление чрез предприемане на действия в следната последователност: оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, въвеждане на машинното и електронното дистанционно гласуване и свикване на Велико Народно събрание, което да измени Конституцията на Република България, като създаде нов баланс и ефективен контрол между властите,  в това число и дълбока съдебна реформа.

На 14-ти август министър-председателят г-н Бойко Борисов обяви, че предприема действия за свикване на Велико Народно събрание за приемане на нова Конституция. По този начин той узурпира исканията на гражданското общество с цел да подмени дневния ред и да осуети желаната от хората радикална промяна.

Считаме, че това Народно събрание е изчерпано и напълно зависимо от олигархични и партийни кръгове, който факт е видим в приеманото от него законодателство.

Настоящият парламент е принизен от премиера Борисов до отдел на Министерския съвет, а парламентарната република – в премиерска. Народното събрание отдавна не защитава обществения и българския национален интерес, действа единствено като „гумен печат” на премиера и затова няма легитимност да предлага или приема актове, които засягат живота на хората. На още по-голямо основание и при този срив на доверието от гражданите правителството и Народното събрание нямат и моралното  право да изготвят проект за нова Конституция, както и такъв за конституционни промени.

Уважаеми г-н Президент,

Ние вярваме, че в този критичен за отечеството ни момент, Конституцията на Република България може да бъде изменена само на основата на широк обществен консенсус. Като обединител на нацията и като оправомощен съгласно Конституцията субект, Вие, г-н Президент, имате възможност да инициирате референдум за решаване на въпрос от фундаментално национално значение.

Този референдум трябва да се проведе заедно с предсрочни парламентарни избори, предхождани от незабавна оставка на премиера Борисов.

На основание гореизложеното Ви призовавам да се възползвате от правомощието си по чл. 10, ал. 1, т. 2 от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление и да направите предложение до Народното събрание за произвеждане на национален референдум за промени в Конституцията без необходимост от свикване на Велико Народно събрание. Съдържанието на конституционния проект трябва да се изготви заедно с гражданите и неправителствените организации.

От „Изправи се.БГ” предлагаме в него да се включат и следните теми:

1. Ефективно разделяне на законодателната, изпълнителната и съдебната власти и създаване на действащи механизми за взаимен контрол;
2. Въвеждане на ефективна система за отговорност на главния прокурор, ограничаване на безконтролната му власт и гарантиране на функционалната независимост на прокурорите от техните ръководители;
3. Гарантиране на независимостта на съда, разделяне на управлението на съда от управлението на прокуратурата и намаляване на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет от 11 на 5 члена;
4. Овластяване на гражданите да предлагат законодателство, както и да защитават конституционните си права чрез въвеждане на индивидуалната конституционна жалба;
5. Въвеждане на възможност и граждански комитети и организации, освен партии, също да могат да предлагат кандидатски листи на избори;
6. Създаване на конституционни гаранции за опазване на чистотата на българската природа.

Новият обществен договор ще бъде истински валиден само тогава, когато отразява волята на цялото българско общество, а не само на онази част от него, която представлява сенчести интереси.

Президентът, с оглед на правото си да предложи референдум, остава надежден гарант, че новата Конституция ще отразява гласа на гражданите, даден на референдум, а не възгледите на една партия. Затова нашето искане е за незабавно оставка на премиера Борисов, което би ускорило предсрочните парламентарни избори заедно с референдума.

С уважение,
Мая Манолова
Изправи се.БГ


Поставете оценка:
Оценка 4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    118 71 Отговор
    Тая калинка много започва да си вярва.

    Коментиран от #49, #172

  • 2 Maf1ata BG

    162 32 Отговор
    Германия след войната беше унищожена а след 20 години стана първа икономика в Европа а България без война за 30 години мафия е на дъното във всичко! :(

    Коментиран от #11, #14

  • 3 факт

    97 70 Отговор
    оди си у кюстендил!
  • 4 ФАНДЪКОВА КОЛОСЪТ НА СОФИЯ

    91 53 Отговор
    Маяла.... пак не е яла.
  • 5 Дрон

    43 96 Отговор
    Глупости!!!! Никакъв референдум! Не разводнявай темата комундел гнусен! Народа каза: Оставка на мутрата!!! Оставка на Гешев!!!! Къв референдум те гони или си ортак на тиквата????
  • 6 мечо

    75 53 Отговор
    искаме референдум дали да влезеш вав затвора за готвен метеш пуч заедно сас бабикян маио кажи после кои щте доиде като саборите боико радев ли кажи ма него ли искаш да сложиш да ни оправлява

    Коментиран от #28, #64

  • 7 ТАЗИ

    82 45 Отговор
    Ме е гнус дори да. я гледам
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 сестри Галеви

    71 26 Отговор
    Майче ,а братята (си) попитали ги за разрешение ?! Нали не действаш на своя глава ? Щото те си те обичат ,ама обичат и Васко Божков ,така че - сигурени сме ,че си съгласувала с тях .
  • 10 Галева

    66 36 Отговор
    Много започна да си вярваш,,,,, Ало господин президент няма вече думата сега го чака разследване и е вън. Закъснея 😂😂а теб господ да те съди Борисов ти плати организация в Германия. Черните човали не се знае кой ще понесе.
  • 11 стоян

    39 15 Отговор

    До коментар #2 от "Maf1ata BG":

    До 2 ком -това важи и за Русия -тя е нашия идол =В великата Русия минималната работна заплата се равнява на 260 лв
  • 12 гюбре

    71 26 Отговор
    Тая какъв е боклук - не е истина .
  • 13 Гестапото

    70 22 Отговор
    Ти ква се явяваш ма не разбра ли такива като тебе никой не ги иска марш землянката. Иди се жалвай на Арменския поп ако искаш
  • 14 дружба от векове за векове

    39 15 Отговор

    До коментар #2 от "Maf1ata BG":

    Прав си ,но това е цената на българо-съветската држба.
  • 15 Да ама не

    28 54 Отговор
    Този път май е права.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Емил

    35 31 Отговор
    1. Ocтaвкa 2. Върхoвeнcтвo нa зaкoнa. 3. Прoзрaчни избoри. 4. Рeaлнa кoнкурeнция. Вcичкo тoвa щe дoвeдe дo дocтoeн живoт ( виcoк cтaндaрт ) 850 лв минимaлнa пeнcия и 1200 лв минимaлнa зaплaтa. Рeaлнaтa кoнкурeнция рaждa виcoкo и кaчecтвeнo прoизвoдcтвo.

    Коментиран от #25, #31, #182

  • 20 Бат Вальо

    61 17 Отговор
    Како, я ми птипомни, коя беше ти ... не ти помня името, а само грозното и злобно личице ...
  • 21 Атанасова

    58 14 Отговор
    Май че, много бързаш. Кой е казал че ние искаме, Вие да променяте Конституцията
  • 22 11111

    15 33 Отговор
    Правилно. За съм.
  • 23 КОЧА

    48 14 Отговор
    ЛУДА КРАВА .............
  • 24 Браво ,ма булка...

    29 12 Отговор
    Чи що не,напролет ,живот и здраве да насрочва.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Майна

    9 36 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ,Г-Н ПРЕЗИДЕНТ!
  • 27 дрогаре

    53 11 Отговор
    Червен вятър, умора няма! Майче пак ли ти се е приискало да търкаш токчета в парламента? Нещо бизнеса зацикли ли?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    55 7 Отговор
    А защо не го призова да поиска Беломорска Тракия и западните покрайнини обратно от Гърция и Сърбия? Действието на Ньойския договор изтече миналата година. Искаме си земите обратно.
  • 30 Браво ,умнико!

    40 1 Отговор

    До коментар #8 от "Умен по цялата глава":

    Преди всичко ЛУСТРАЦИЯ ,няма да останат и десет политици😧

    Коментиран от #38

  • 31 Гост

    26 4 Отговор

    До коментар #19 от "Емил":

    Блажени са верующите. Но не бъркайте наивника с верующ.
  • 32 Майна

    12 41 Отговор
    ГЕРБЕРСКИТЕ ТРОЛОВЕ ПАК ПИШАТ СПОРЕД,, ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ,,. УСПОКОЙТЕ СЕ, И ВИЕ ЩЕ СТЕ ПО-ДОБРЕ, КАТО СИ ОТИДЕ ВОЖДА ВИ...НО ЩЕ ТРЯБВА И ДА ПОРАБОТВАТЕ
  • 33 Генерал Иванушка Водков

    57 7 Отговор
    Майо, ма пак ли ще предлагаш шиши за шеф на данс?
    Или галевите ще си прибираш?

    А за заменките? М?
  • 34 а бре лелче

    41 10 Отговор
    Ората гласуваха преди години на референдум,ама властта не евава.Ората искат конституционни промени,ама не с теб и с тия къде те направиха омбуцман!
  • 35 късопаметната кака

    45 7 Отговор
    А спомняш ли си колко тежко го даваше на протестите против лешникарски. Тогава не пишеше писъмца до президента.
  • 36 Сделано в СССР

    48 9 Отговор
    Най добре е да попитаме Решетников какво ще прави пРезидента, че по му се разбира.
  • 37 Майна

    11 40 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ ПО ПРОМЕНИТЕ ЗАЕДНО С ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!! БРАВО!
  • 38 ами

    11 5 Отговор

    До коментар #30 от "Браво ,умнико!":

    То пък защо ли са ни повече, само да ни крадат и лъжат.
  • 39 Нинова

    41 11 Отговор
    Такава проста ж на не бях виждъл. ХОРАТА НЕ ТЕ ИСКАТ. РАЗБЕРИ ГО ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ. ИСКАМЕ ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА. НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО Е ИМАЛО, СТРАНИТЕ СА СЕ ОПРАВИЛИ.

    Коментиран от #53

  • 40 Оставка на Мутрата

    11 31 Отговор
    Народът иска оставка на Метрата и Каскета, какви референдуми, какви глупости.
  • 41 Връзкар

    39 8 Отговор
    Със стари к рви нов публичен дом не се прави. Марш при решетников и при арменския поп.
  • 42 Шопо

    10 26 Отговор
    Мутрата от Банкя пак я пр€€б@х@ !!!
  • 43 Комунист

    35 12 Отговор
    Вън мръсни гад и комунисти.. Само ГЕРБ.
  • 44 Емси

    11 33 Отговор
    Най-накрая Манолова да предложи нещо смислено. Демокрацията изисква българския народ да си каже чрез референдум иска ли нова Конституция, гласувайки машинно, по пощата и т.н.

    Коментиран от #211

  • 45 Майна

    12 27 Отговор
    ОСТАВКА И ..РЕФЕРЕНДУМ..! ТАКА ВСИЧКИ ЩЕ СА ДОВОЛНИ...!! И ГЕРБЕРСКИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ СЪЩО..
  • 46 Киров

    39 9 Отговор
    Манолова, хората те разбраха.....
    ......, че за нищо не ставаш.
  • 47 Тая грозна като смъртта започва с

    40 8 Отговор
    Квалификация...протести против мафиотското управление...коя си ти, ма -бсп сте мафия, всеки го знае
  • 48 Трифонов

    30 11 Отговор
    Само герб.
  • 49 Ако тя е калинка,

    15 23 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    каква е Данчето Фъндъкова ? Мая Манолова се яви честно на избори, но ги '" спечели" с купен вот от недотам грамотни избиратели германската кандидатка.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Стамат

    33 9 Отговор
    Много ми е интересно, галевица в качеството си на каква се изказва че, чак пресконференция, не разбрахте ли И ВАС НЕ ВИ ИСКАМЕ
  • 52 Пияндирка

    28 7 Отговор
    Манолова, чакаме те в квартал ата кръчма
    .
  • 53 Мда, точно така

    35 7 Отговор

    До коментар #39 от "Нинова":

    Всички бивши соц са преди нас поради това че си отвориха досиетата и лустрация, тук едни същи като тая червена отрова
  • 54 Миленов

    33 8 Отговор
    Продажната политичка пак се изказа. Просто, просто та вдлъбнати.
  • 55 Човек

    39 8 Отговор
    Мая-Тенекиената уста, да си мълчи! Само змии и гущери излизат от там!
  • 56 Шиши

    36 8 Отговор
    Майче, знаем се. Моля ти се отивай в някое село да провежда референдум.
  • 57 Затворник

    36 6 Отговор
    Чакаме те в Сливен. Да ни разкажеш за къщата в рударци.
  • 58 Миленов

    35 4 Отговор
    Къщата в рударци е подарък от строителя.
  • 59 Жоро илиев

    37 6 Отговор
    Най гнусното комунистическо животно.
  • 60 Я па Я

    29 7 Отговор
    Маьо,Мунчо каза НЕ и три пъти се отрече,сега референдум с какви очи ще иска???
  • 61 Майна

    10 33 Отговор
    БРАВО, МАЯ!!! ГЕРБЕРИТЕ ЩОМ СЕ НАХВЪРЛИХА КАТО ОСИ, НА ПРАВ ПЪТ СИ !

    Коментиран от #63, #65, #67, #68, #81, #194

  • 62 Галева

    23 7 Отговор
    Галева къде е Янек?
  • 63 Връзкар

    18 7 Отговор

    До коментар #61 от "Майна":

    На усран път е. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха.
  • 64 Лаконично

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "мечо":

    Това ,че си неграмотен е по-малката беда !
  • 65 Нинова манолова

    32 8 Отговор

    До коментар #61 от "Майна":

    Тая никога няма да види народното събрание от вътре.
  • 66 .амин

    14 8 Отговор
    Ами защо не ?1 избори за Президент+ избори за ВНС+избори,,,,,,,,,,,,

    Коментиран от #71

  • 67 Лъжа

    26 7 Отговор

    До коментар #61 от "Майна":

    Лъжата, няма да мине. Госпожа лъжа, интрига и разтурисемейство.
  • 68 Майна майна

    9 4 Отговор

    До коментар #61 от "Майна":

    Неграмотен колкото щеш.
  • 69 НА ТАЗИ

    22 7 Отговор
    САМО ЧЛЕНОВЕ СА И В МОЗЪКА И УСТАТА

    Коментиран от #74

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Амин 2

    2 4 Отговор

    До коментар #66 от ".амин":

    Амин дай боже.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 72 изтрото

    10 5 Отговор
    Смръ Ла. бе подобна.
  • 74 Комунист

    20 6 Отговор

    До коментар #69 от "НА ТАЗИ":

    Колко семейства разтури. Мале, Мале.
  • 75 А БЕ ПАЧА

    14 6 Отговор
    ХОРАТА КАКВО РАЗБИРАТ ОТ КОНСТИТУЦИЯ?
  • 76 Нинова

    19 6 Отговор
    Галева къде е Янек?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 оставка

    7 18 Отговор
    Оставка на правителство и парламент. Правилно. само референдум ще сложи всичко на място. народа трябва дза си каже тежката антимафиотска дума

    Коментиран от #85

  • 83 Галева

    18 5 Отговор
    Галева, къде е Янек? Искаме да се по интересуваш. Да попиташ твой те хора.
  • 84 НА МИЛЕН

    21 6 Отговор
    НЕ СЕ ПЕНИ НАПРАЗНО,РАНО Е.ИЗБОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРОЛЕТТА.
  • 85 Оставка

    16 4 Отговор

    До коментар #82 от "оставка":

    Оставка на фигурата и закриване на институцията.
  • 86 Пача

    18 4 Отговор
    Пача, къде е Янек?
  • 87 Р. Овч.

    15 3 Отговор
    Галева къде е Янек. Така хора изчезва ха по вашето управление.
  • 88 Манолова галева костинбродска

    16 3 Отговор
    Галева, къде е Янек?
  • 89 Майна

    7 16 Отговор
    ТУК ЕДИН ТРОЛ ЯКО СЕ,, РАЗДАВА,,..С ПРОСТОТИИ ...И ЗАЩО ТАКЪВ БЯС..ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ НЕЩО...НАЛИ ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА, КОЯТО ВАШИЯ ВОЖД ПОДЧЕРТАВА, ЧЕ СЪЩЕСТВУВА...И НЕ МИ ВЗИМАЙ НИКа , не е ПОЧТЕНО..

    Коментиран от #93, #95, #96, #107

  • 90 Дпбрее

    15 4 Отговор
    Галева къде е Янек.
  • 91 Майна майна

    16 5 Отговор
    Платил ли си го. Галева, къде е Янек.
  • 92 Шишишишишишиш

    14 6 Отговор
    Шшшшшшшшшшшт. Галева къде е Янек.
  • 93 Трол

    19 6 Отговор

    До коментар #89 от "Майна":

    Трол е баба ти комуниската. При комунистите беше егати демокрацията.

    Коментиран от #102

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Нинова

    12 4 Отговор

    До коментар #89 от "Майна":

    Питай галева къде е Янек.
  • 96 Тролче

    13 3 Отговор

    До коментар #89 от "Майна":

    Питай галева къде е Янек.
  • 97 Геро

    18 5 Отговор
    Старшинката нали вече се произнесе по въпроса???
    Това е най-неадекватния президент
  • 98 ЧРД

    19 5 Отговор
    Тая спаружена пача изтрезне.

    Коментиран от #99

  • 99 Нинова

    17 5 Отговор

    До коментар #98 от "ЧРД":

    Освен, че изтрезне, а и започна да говори глупост. Тъ а прос а кюстендилска.
  • 100 Решетников

    18 5 Отговор
    тая червена раэпоретина кога щего раэбере нищо не эависи вече в бг от червените парцали и тъпия ал бънди
  • 101 Галева

    11 3 Отговор
    Къде е Янек.
  • 102 Трифонов

    19 7 Отговор

    До коментар #93 от "Трол":

    Младите ако живееха през комунизма щяха да видят протести, затваряне на улици и др. За една вечер щяха да изчезнат и никой повече нямаше да ги види.

    Коментиран от #108, #115

  • 103 Кюстендил

    16 3 Отговор
    Кюстендил се интересува къде е Янек. Галева къде е Янек.
  • 104 Не на страха

    14 3 Отговор
    България се интересува къде е Янек. Галева къде е Янек. Попитай твой те хора къде е Янек.
  • 105 Трифонов

    16 4 Отговор
    Тъпанар а. Никой не я иска.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Майна

    14 5 Отговор

    До коментар #89 от "Майна":

    Комунистите са лай а непоръбени.
  • 108 Бронирана кинитка

    10 2 Отговор

    До коментар #102 от "Трифонов":

    С бронирана кибитка извозва ха хората които не бяха удобни на комунистите.
  • 109 Дрътия

    17 4 Отговор
    И тва доживех ,ГОСПОДИ, айдуците от БКП,окрали у унищожиле България да реват ... дръжте крадеца?!?
    ПА'ЧАВРАТА на Олигарсето да вие срещу.. ОЛИГАРСИТЕ !
    Руски е*алник и иб'рик-Фатмако а реве за.. Демокрация и законност(ама по Руски) докато прави опит за Преврат!?!
    Те пане и Ко пане за вас, ШУМКАРЕТО
  • 110 СЕВЕРОЗАПАДА

    7 12 Отговор
    БРИФИНГА НЯМА ДА Е ОТ 11 ЧАСА В ПОНЕДЕЛНИК, А ОТ 13 ЧАСА, ТЪЙ КАТО ОТ 11 ЧАСА ЩЕ ИЗНАСЯ КОНЦЕРТ НА ЧЕТИРИ КАВАЛА В ПОДЛЕЗА ПРЕД МС. ДИРИГЕНТ ЩЕ БЪДЕ БОРИСОВ!

    Коментиран от #113, #179

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Живков

    10 1 Отговор
    Галева къде е Янек? Попитай твой те приятели мутр те от Дупница.
  • 113 Дреме ти на шут*ката

    15 3 Отговор

    До коментар #110 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    Оди мляскай Меката Чу р'ка на Фатмака и БАБИКЯНКА.
    И чекайте Кеша от Дубай
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Белене

    13 3 Отговор

    До коментар #102 от "Трифонов":

    Щяха да нахранят с тях прасетата в белене. Не на страха. Галева къде е Янек.
  • 116 Деди Груйо

    14 3 Отговор
    Ама каква си ти бе да даваш предложения. Коя си ти. Кой те е упълномощил.

    Коментиран от #124

  • 117 Мутра

    16 2 Отговор
    Мутри вън. Галева къде е Янек. Заминавай при твой те братя или в Дубай.
  • 118 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 2 Отговор
    От Мая много секси звучи това ИЗПРАВИ СЕ....
  • 119 Бабикян

    15 3 Отговор
    Галева, срам и позор си ти за всички които те познаваме
  • 120 Майна

    10 3 Отговор
    Шиши пита:Галева къде е Янек.

    Коментиран от #123

  • 121 Кмета

    11 1 Отговор
    Паунов пита:Галева къде е Янек.
  • 122 Свинчо

    9 2 Отговор
    Грозил мини сутринта рано с кошничката и обери краставиците а после лапаи микрофона
  • 123 Майна

    2 15 Отговор

    До коментар #120 от "Майна":

    Г-Н ПРЕЗИДЕНТ , ОБЯВЕТЕ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!! ИМАТЕ ПРАВО И СТЕ ГЕНЕРАЛ!!! ТОВА Е ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНИЯ ИЗХОД ЗА ДА ПОМОГНЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #126, #131, #133, #136, #162

  • 124 Дедовия

    14 5 Отговор

    До коментар #116 от "Деди Груйо":

    Упълномощи я:Божков, василев, шиши, галеви, Цветанов, трифонов, румънския мамалигар, иванов, Костов, нинова, Гечев, станишев, Виденов, Беров, Луканов, стайков, арабаджиев, и други загрижени за собственото си оцеляване.
  • 125 Майна

    4 12 Отговор
    ИЗХОДЪТ ОТ ТОВА БЕЗОБРАЗНО НЕЗАЧИТАНЕ НА НАРОДНАТА ВОЛЯ Е ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ОБЯВЕНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА!

    Коментиран от #127, #128, #129, #130, #135, #138, #139, #141

  • 126 Майна

    10 2 Отговор

    До коментар #123 от "Майна":

    Галева къде е Янек.
  • 127 Майна

    9 1 Отговор

    До коментар #125 от "Майна":

    Галева къде е Янек
  • 128 Мутри

    10 1 Отговор

    До коментар #125 от "Майна":

    Галева къде е Янек.
  • 129 Майна

    12 2 Отговор

    До коментар #125 от "Майна":

    Извънредно положение за сваляне на фигурата.
  • 130 Майна

    11 4 Отговор

    До коментар #125 от "Майна":

    Затвор за метежниците
  • 131 Затворник

    13 4 Отговор

    До коментар #123 от "Майна":

    Метежниците са подлог на решетников
  • 132 Искате ли да спрете протестите много набързо

    16 4 Отговор
    България е парламентарна република, а не полуостров Крим и всичко се решава в парламента който се избира от народа, така влязохме в НАТО, така влязохме в Европейския съюз, така ще станем скоро и щат на САЩ ако го пожелаем ние българите, защото сме мнозинство! Рферендуми ще правите когато си стегнете куфарите и си заминете в посока Русия, тука референдуми не!Как да спрете протестите, защото буквално унищожават вече икономиката ни, а ако забелязвате цените на хранителните стоки в хипермаркетите и другите магазини от около седмица вече са с 20-30% по-високи и не само тези цени се вдигат много рязко в момента? Това вече удря в джобовете на най-бедните маси, тоест на вас протестиращите! Като в приказките с ''отрязване'' на главите на змея! Мозъка на анархо-комунистическата революция е шефът на русофилите Николай Малинов под заповеди от Кремъл. Всички останали са подизпълнители и подфинансиращи метежа. Гешев да го арестува за държавна измяна, както и съпартийците му като миналата година, за две три седмици в 7 сутринта на 9-ти септември без телефони и без достъп до интернет в мазетата на държавна сигурност и протестите ще се объркат и затихнат!
  • 133 Подлоги

    13 2 Отговор

    До коментар #123 от "Майна":

    Подлог, що не карате руски автомобили.
  • 134 Димитър

    11 4 Отговор
    Ей за тва протестите може и да не успеят да променят нищо, защото манипулаторите от бсп веднага подадоха глави от блатото и започнаха да квакат в хор с президента... Не щем герб, но не щем и бсб, защото разлика между тях и тия практически няма!!! Нови хора, нова партия, нова конституция неподчинена на външно управление, вън от нато и ес!!!

    Коментиран от #206

  • 135 Майна

    13 3 Отговор

    До коментар #125 от "Майна":

    Попаднали комунисти. Затвор за метежниците.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Мърша

    9 2 Отговор
    Такива сте мър и. Мам ави комунистическа.
  • 138 Майна

    11 1 Отговор

    До коментар #125 от "Майна":

    Комунисти, улялисте се с помия.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Анонимен

    14 3 Отговор
    Ето на това му се вика, на гол тумбак чифте пищови. Цялата мара втасала, ние референдум ще правим. Манолова, я слез на земята.
  • 141 Майна

    15 3 Отговор

    До коментар #125 от "Майна":

    Никога, АМА НИКОГА КОМУНИСТИ ВЪВ ВЛАСТА, А В ПОСЛЕДСТВИЕ И В ПАРЛАМЕНТА.
  • 142 Майна

    15 3 Отговор
    Забрана на комунистите със закон. Долу фигурата.

    Коментиран от #145

  • 143 Майна

    12 1 Отговор
    Галева къде е Янек.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Галева

    11 5 Отговор
    Само герб
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 гдост

    4 6 Отговор
    Мутрите вън1
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Майна

    10 2 Отговор

    До коментар #145 от "Майна":

    Ника мика усранджика. Долу фигуранта.
  • 151 Кирил

    4 14 Отговор
    Мутрите вън!
    пожарникарят от СИК вън!
  • 152 Майна

    14 2 Отговор

    До коментар #144 от "Майна":

    Държавата а съсипаха комунягите през 90 те години. Те създадоха мутрите. Долу комунистите. А забравих сигурно си платен защото после като броят коментарите ще излезе и аз МАЙНА.
  • 153 Кирил

    4 17 Отговор
    Мутрите вън!
    Служебно правителство!
    Съд!

    Коментиран от #157

  • 154 Майна

    15 4 Отговор
    Долу бсп. Комунистите вън. Галева къде е Янек.
  • 155 Кирил

    13 2 Отговор
    Вън мутрите. Започваме от комунистите предатели и мутри.
  • 156 гост

    4 16 Отговор
    Най-големите кражби са през последните десет години под управлението на СИК с поставеното лице - пожарникар.

    Коментиран от #160

  • 157 Кирил

    12 3 Отговор

    До коментар #153 от "Кирил":

    Съд за комунистите приватизатори. Затвора в Белене да се отвори. Само олигарси и комунисти там.
  • 158 Йо хо хо

    16 3 Отговор
    Мая нали уж беше учила право.Тая Конституция пуста в която се кълнат всички депутати,министри,президенти и т.н. само корицата от вън ли са й виждали?Мая,няма как управляващата партия,която и да е тя да направи промени в Конституцията,може само както и от другите партии да направи предложения,а дали ще бъдат предложени при свикване на ВНС,дали ще бъдат обсъждани,дали ще бъдат приети също не зависи от управляващата партия.Референдум може да се направи по-една много важна промяна,но със сигурност президента няма да я спомене,нито пък БСП или Мая,а тя е според мен-лустрация,макар и с закъснение.

    Коментиран от #202

  • 159 този смешко ни управлява

    5 10 Отговор
    Прeвoдaчитe твърдят, чe cлучкaтa e cъвceм иcтинcкa !
    Прeди cрeщaтa нa Бoриcoв c Тръмп, му нaпрaвили eлeмeнтaрнa пoдгoтoвкa кaквo дa кaжe нa aнглийcки.
    Първo трябвaлo дa пoдaдe ръкa и дa кaжe Hоw аrе yоu - кaк cтe? Кaзaли му, чe Тръмп щe oтгoвoри I fееl finе, аnd yоu? - чувcтвaм ce дoбрe, a Виe? Бoриcoв трябвaлo дa oтгoвoри - I аm tоо - aз cъщo. Прeвoдaчитe трябвaлo дa пoeмaт oт тaм нaтaтък...
    Нo кaк ce рaзвил диaлoгът, oбaчe?
    При здрaвиcвaнeтo Бoриcoв изръcил:
    - Whо аrе yоu? - кoй cи ти? Тръмп ce oвлaдял и oтвърнaл - I аm Mаllаnys husbаnd аnd yоu? - aз cъм cъпругът нa Мeлaни, a Виe?
    Тoгaвa Бoриcoв нeвъзмутимo oтвърнaл
    - I аm tоо - aз cъщo...
    Рeзилът бил пълeн. Прeвoдaчитe eдвaм ce удържaли и пoтънaли oт cрaм...

    Коментиран от #198

  • 160 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #156 от "гост":

    Прочети малко книги. 2500 предприятия, стопанства, заводи и държавни фирми сасипаха между 1989 и 1996г.мръсните комунисти.

    Коментиран от #203

  • 161 Кирил

    5 10 Отговор
    Пeчeлят ГEРБ, c фaлшифицирaни избoри:
    Кocтинбрoд - ocъдeн зaм. миниcтър.
    Дeпутaти нa ГEРБ нocят чувaли c бюлeтини - ocъдeни нямa.
    300 хиляди нeвaлидни бюлeтини нa пocлeдни избoри - в Нидeрлaндия- 30 000.
    Eтничecки, кoрпoрaтивeн, мъртви души вoт!
    Cтрaх ви e oт мaшиннoтo глacувaнe, oт 5 г. гo въвeждaтe.
    Cтрaх ви e oт eлeктрoнннoтo глacувaнe зa бългaритe в чужбинa, и зaтoвa cлeд избoритe Рaдeв уcлoжнитe глacувaнeтo извън БГ.



    Cтрaшнoтo e, чe Цвeтaнoв мaйcтoрът нa фaлшивитe избoри вeчe гo нямa, прoличa oт пocлeднитe мecтни.
    Нaд 90% oт прoтoкoлитe ca пoдпрaвяни, изявлeниe нa ЦИК, a нe нa Пунти Мaри, Глaвaнaци и Миcирки.
    Пoздрaв c пecничкaтa "Бaцe Нaнкa" .
    Нaй-трaгичнoтo бeшe глacувaлитe бити хoрa пo грaницитe зa Дaлaвeркo.
    Приcъдaтa нa Нaрoдa e eднa: Ocтaвкa, Cъд, Зaтвoр зa Гeшeв, Бoриcoв и Цaцaрoв!
    Яcнo, крaткo и тoчнo!

    Коментиран от #164, #166

  • 162 Такива помощи/да паднем по стълбите/

    7 4 Отговор

    До коментар #123 от "Майна":

    Като 44г вече са невъзможни, слава богу, в ЕС сме

    Коментиран от #176

  • 163 гост

    2 9 Отговор
    Предприятията ги съсипаха мутрите СИК, ВИС, .. на които пряк наследник е сегашния пожарникар
    Но държавата не е пожарна команда - строй се, бреброй се.....

    Коментиран от #165, #210

  • 164 Еми, не става така

    8 3 Отговор

    До коментар #161 от "Кирил":

    Ще чакаш март, тогава ще се разбере

    Коментиран от #167

  • 165 А , бсп къде ги виждаш в картинката

    10 2 Отговор

    До коментар #163 от "гост":

    Света вода ненапита, тия ги разправяй на някой друг.бсп-партията на бедните с най-много милионери ама друг бил виновен...оооо

    Коментиран от #170

  • 166 Майна

    3 15 Отговор

    До коментар #161 от "Кирил":

    ЩОМ НЕ ПОДАВАТ ОСТАВКА , ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ОБЯВЕНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА! ТОЙ ПОКАЗА ВОЛЯ ДА ПОМОГНЕ НА НАРОДА СИ!

    Коментиран от #173, #181

  • 167 Кирил

    3 4 Отговор

    До коментар #164 от "Еми, не става така":

    Да ще чакаме и ще имаме същия сценарий!
    Затова и България ще последната не само в ЕС!!!!!
    При тези скандали в ЕС отдавна да му бяха резнали главата на "управляващия".
  • 168 Лакомии,спрете се

    7 4 Отговор
    На сит стомах не един,а всяка седмица по-един референдум и на 3 месеца по едни парламентарни избори докато не спечелят БСП и така до края на света.Мая,цял свят се тресе заради финансовата криза и заради глада през зимата,казват че ще е най-тежката криза до сега вие се чудите какво държавни харчове да се направят.Изчакайте да мине зимата,съобразете се един път с тези ,които не вземат заплати 10000- 12 000 лв.,нямат банкови сметки,офшорки ,а само кредити и ниски заплати,зимата може и да останат само кредитите без заплати.

    Коментиран от #171

  • 169 Майна

    2 4 Отговор
    ПРИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЩЕ ПАДНЕ ИМУНИТЕТА ИМ И ВСИЧКИ МОГАТ ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ!
  • 170 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #165 от "А , бсп къде ги виждаш в картинката":

    Виждам сега тези, които крадат като за последно - източване на европари,....
    къщи в Барселона, кюлчета злато, пистолети.....
    Смешно е за една цивилизована държава, ако се имаме за такава..

    Коментиран от #177, #205

  • 171 Майна

    2 14 Отговор

    До коментар #168 от "Лакомии,спрете се":

    БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ СПЕШНИ МЕРКИ! Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ..
    В Р Е М Е ..Е!! ВИЕ ДТЕ ГЕНЕРАЛ, ЩЕ СПАСИТЕ БЪЛГАРИЯ !
  • 172 ПП ГРУБ

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Гост ли се дост ли си , калинките са в гробажийската партийка учили още преди да се родят даже и преди да ги направят , хайде засрамете се бе , някой ви каже нещо да бълвате и почвате без да мислите , вече почва да става не приятно , меко казано.
  • 173 Абе, аланкоолу

    12 2 Отговор

    До коментар #166 от "Майна":

    Да помогне на червените олигарси, и на бсп .Какъв народ, какви 5 лева.За комунистите човешкият живот не е ценност
  • 174 Чук и Гек

    2 1 Отговор
    Айде, затънахте в процедура! Както беше при ВНС и бай Йосиф Петров!
  • 175 Шаран БГ

    2 5 Отговор
    Референдумът бе със шест точки - прости и ясни ! Конституционни съдии, президенти и парламентаристи се уплашиха, че ще им "дръпнат столчето" и опорочиха народното искане. После окепезиха и не изпълниха точките , за които позволихя на народа да си каже думата !!! Противоконституционно ! И още по-после, веднага ,така реформираха закона за референдумите, че вече никой по никакъв повод не може да поиска референдум за нещо си , освен ако не е властимеющ. Сега започват да се "надхващат с точилката", кой е по, по ,най. И М.Манолова без да иска,налива вода в мелницата на Б.Б, докато хората са по-вече от ясни - оставка, служебно правителство, Велико народно събрание, леки промени / където са нужни/ на Конституцията, нови депутати - избрани поне половината с мажоритарен ВОТ, ново правителство, което да краде по-молко. То какво правителство ще е , ако не краде......, ама да е по със мярка !! Не разбирам и не знам доколко и как трябва да се реформира съдебната система. Като цяло тя работи така, както законодателната власт им сервира законите. Но тая безотговорност в управлението на страната, тия неразумни харчове и все на наши хора ......трябва да се преустанови. Превърнаха страната точно на нужник, както ни нарисува чехския художник, че го раздавахме и обидени, ама много....... Вместо да си вземем бележка и поука.......
  • 176 Майна

    2 2 Отговор

    До коментар #162 от "Такива помощи/да паднем по стълбите/":

    НЕ СИ ЗАПОЗНАТ ДОБРЕ С КОНСТИТУЦИЯТИ! И ТОЧНО ЗАЩОТО СМЕ В ЕВРОПА, НЯМА ДА ЖИВЕЕМ КАТО АФРИКАНЦИ!!! НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЯМА ДА СЕ ДОПУСНЕ ТАКАВА ГАВРА С НАРОДА ...
  • 177 Не виждаш по-далеко от носа си

    11 2 Отговор

    До коментар #170 от "гост":

    Нагласени картинки на сценаристи си гледал и тая къща,в барселона никой не я видя.Комунистите чрез сътрудниците на дс я ликвидираха тая държава, той за някаква къща още като развален грамофон
  • 178 Кочо

    0 0 Отговор
    Що, бе!? Точка №5 ми харесва!
  • 179 ПП ГРУБ

    3 8 Отговор

    До коментар #110 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    БРИФИНГA НЯМA ДA E OТ 11 ЧACA В ПOНEДEЛНИК, A OТ 13 ЧACA, ТЪЙ КAТO OТ 11 ЧACA ЩE ИЗНACЯ КOНЦEРТ НA ЧEТИРИ КAВAЛA В ПOДЛEЗA ПРEД МC. ДИРИГEНТ ЩE БЪДE БOРИCOВ! ИВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ ДА МУ НАВРЕ ДИРИГЕНТСКАТА ПАЛКА НА ЕДНО МЯСТО ЗА КОЕТО ВСИЧКИ СЕ СЕЩАТ КОЛКОТО ПЪТИ ИСКАТы ТОВА Е САМО ПО ЗАСЛУГИ който иска и друго да заповяда , а ти организаторе дали ще си там ще донесем палки и за теб да ти е кеф г........................чо.
  • 180 да де

    15 2 Отговор
    Понеже народът е много вещ по конституционно прави и в болшинството си никога не е чел Конституцията, ще се произнесе компетентно по тези въпроси с вещата помощ на Майчето с помощта на няколко бири ли? Или няма доверие на депутатите? Дано не стане като нейния закон за вресливите майчета!!

    Коментиран от #212

  • 181 Каква воля

    18 3 Отговор

    До коментар #166 от "Майна":

    Каква воля е показал резидента?Той вече 4 г. се крие,мандата му е към края и се показва за 2 мин. и пак се скрива за седмици.Излиза рецитира един куплет и после ще си потроши краката даде скрие.Нищо,че даже не допускат журналист да му зададе въпрос.За целия мандат няма една пресконференция.Сигурно,защото е много интелигентен и образован.СРАМ!!!

    Коментиран от #183

  • 182 ами да

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Емил":

    Чудесно, и аз го искам - ама кой ще изработи парите за тях?Или ще национализирате бизнеса на Черепи, Братя, Банкери, олигарси, червени депутапи-милионери и вся остальная сволоч?
  • 183 Майна

    1 19 Отговор

    До коментар #181 от "Каква воля":

    СРАМ СА ТАКИВА КОИТО МИСЛЯТ ЗА СОБСТВЕНОТО СИ МЕСТЕНЦЕ..., КОИТО НЯМАТ ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ, ТАКИВА ХОРА СЕГА НЕ ДА НА ПРОТЕСТИТЕ ... РЕСПЕКТ КЪМ ВСИЧКИ , КОИТО ОТСТОЯВАТ ЧОВЕШКИТЕ СИ ПРАВА. ДЕРЗАЙТЕ БЪЛГАРИ. В ТОЗИ МОМЕНТ ИМАМЕ И ПОДКРЕПАТА НА ЕДИН ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ!

    Коментиран от #185, #188

  • 184 ПОЗДРАВИ ОТ ФАНДЪКОВА

    16 3 Отговор
    МАЙЧЕ, ПРИЕМИ МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА ИЗГУБЕНАТА ТИ ДЛЪЖНОСТ И БОЯ НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ......ТИ СИ БИТА КАРТА ОТ ЕДНАА БИТА ПАРТИЯ, КОЯТО ЖИВЕЕ ЗАДГРОБЕН ЖИЕОТ
  • 185 МОМЧЕТО С ЮМРУЧЕТО

    16 3 Отговор

    До коментар #183 от "Майна":

    ЩО РАДЕВ ГО НЕМА НА БАРИКАДИТЕ.....ИЛИ СЕ ПОКРИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И ГЛЕДА СЕИР.....ТОЙ ДОСТОЙНИЯ

    Коментиран от #204

  • 186 Гост

    10 0 Отговор
    Нама да подкрепи,той каза вече не.Целта тук не е да се подобри положението,а да се направи преврат.Радев обслужва нечии интереси.Всичко е гнило и сегашната власт и тези дето се точат за власта няма да се оправим...
  • 187 Тая пропадналата

    10 0 Отговор
    Президента не е гарант за нищо,вече го доказа,а Галева с фалшивата диплома за юрист и по странни обстоятелства станала и адвокат т.е. с измама с какви очи застава за права,и от чие име иска оставка ,че и съвместно избори с референдум,за да няма ни нормални избори,ни референдум.Този цирк вече го играхме ,а повторението е майка на знанието ,така ,че марш в клетката ,мърла!От колко време заработва само на пиацата и освен гнусотии друго не видяхме.
  • 188 Хохохо

    8 1 Отговор

    До коментар #183 от "Майна":

    За какво местенце?Ти разбираш ли какво ги драскаш по-цял ден.Вместо да пишеш глупости вземе си намери работа,защото ако си мислиш,че Радев или някой друг ще ти подхвърля жълти стотинки се лъжеш.Вместо даде правиш иди на село не се прави на майна-засей плод,зеленчук произвеждай Прецидента каза,че трябва българско производство на пазара-подлушай го.Пък догодина и той като се прибере в хасковското си село ще се съветвате за реколтата.Бойко,може дави включи и в някоя европейска програма и дави подари по един чушкопек.
  • 189 xa xa xa

    10 2 Отговор
    ЛУСТРАЦИЯ И ИМПИЙЧМЪНТ, БУЛКА - КЪДЕ СЕ СЛАГАШ,
    ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ, НО СЕ НАВИРАШ?!
  • 190 Мая та да те сная

    11 1 Отговор
    Тя в 5 часа сутринта му звъни,сега ми се правят на официални да се направи призовават през медии.Мая около 3 пъти е пипала и променяла изборния кодекс.Бойко и ГЕРБ винаги са й ги приемали и гласували.Като Омбусманка направи соц.промени за майките с деца с увреждания,въпреки,че много от министрите бяха против промените,защото ще се ощетят едни за сметка на други.Мая с трите майка,казаха че всичко е обсъдено и съгласувано и всички майки това искат-ГЕРБ го приеха.Най-тъпото е,че майките които се довериха се почустваха засрамени и подведени и не смеят повече да протестира,докато виновните за ситуацията Мая и трите майки не спират да протестират,може би за това,че ГЕРБ приеха техните искания и предложения.Мая винаги е забърквала каши.
  • 191 5678

    7 0 Отговор
    Чета предложенията и 6 ме шокира.Да реши ВНС и да впише в Конституцията опазването на околната среда и природата.Манолова,тава се възпитава и то с големи глоби.Мисля,че чистота в политиката би се справила добре със замърсяването на природата-лустрацияИ вместо да се спори кой ще подава оставка и кой не е най-добре едно експертно правителство а Радев и Борисов едновременно да подадат оставки.Избри две в едно-парламентарни и президентски.Така ще е по-често вместо даде надцаквате кой ще мами.Не че пак няма да измислите нещо ама да пробваме
  • 192 месара

    9 0 Отговор
    абе “ независимата “ , звънни на фигуранта и му го кажи ! що ни занимаваш нас !
  • 193 Ех,Май че,

    8 1 Отговор
    като не можа да се намърдаш при Борисов, сега пробваш при фигурата. На него му е слаб ангела , може е и да успееш. Нали сте от една партия. А пък и двамата сте разтури къщи,имате опит.
  • 194 Стоян

    4 6 Отговор

    До коментар #61 от "Майна":

    Това правилно Майче щом герберите се нахвърлиха срещу теб значи на прав път си?! Използвам същата логика-щом всички като Мая картечарката която всички знаем каква е и тези като нея направиха Отечествен фронт срещу Борисов и ГЕРП какво следва,че Борисов и ГЕРП води България по НАЙ,НАЙ,НАЙ правилния път,а вие сте просто огладнели псета за кокала
  • 195 Patriot

    3 3 Отговор
    ММ публично да каже дали е имала нерегламентирани отношения с ББ, че нещо почва да намирисва цялата тая работа!
  • 196 Банкянски оракул

    1 5 Отговор
    Руса жена ке извади България от кризата !!! Това ке е Мая !!!

    Коментиран от #208, #215

  • 197 почтен гербер

    2 2 Отговор
    Хората не го искат, а той иска да им диктува живота за години напред. Ще му се някак да се разправя с протестиращите с гранатомета, както в славните години на главното секретарство. Но не става
  • 198 Аман от " информирани"

    3 2 Отговор

    До коментар #159 от "този смешко ни управлява":

    Бабикянизми
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Политолог

    3 2 Отговор
    Бих се съгласил веднага, ако БСП плати разноските за референдума
  • 202 БРАВО

    3 2 Отговор

    До коментар #158 от "Йо хо хо":

    МНОГО ТОЧНО И ЯСНО,БРАВО - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО МАЛКО СА МИСЛЕЩИТЕ, А УЛИЦИТЕ ГИ ПЪЛНЯТ ПАПАГАЛИТЕ! СЪЩО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРОВИНЦИАЛНОТО ЮРИДИЧЕСКО ПСЕВДООБРАЗОВАНИЕ СИ КАЗВА ДУМАТА! ВАЯ СИ ПОВЯРВА,ЧЕ Е ГОЛЯМ ЮРИСТ И ЧЕ ДА ПИШЕШ ЗАКОНИ НА КОЛЯНО Е ДЕТСКА ИГРА, А ДА СЕ ИЗКАЗВАШ ПО СЕРИОЗНИ ВЪПРОСИ -ИГРА НА ДУМИ, С КОИТО ДА ЗАМАЗВАШ ОЧИТЕ НА ПО-ГЛУПАВИТЕ И КЪСОПАМЕТНИТЕ ОКОЛО ТЕБ!
  • 203 КОМУНИСТЪТ НЕ СЪЗДАВА НИЩО САМО РУШИ

    6 2 Отговор

    До коментар #160 от "Гост":

    ТЕ СЪСИПАХА ВСИЧКО - ОЩЕ ПРЕДИ АПК ЖИВОТНОВЪДСТВОТО БЕШЕ С ОТРИЦАТЕЛНА РЕНТАБИЛНОСТ И ТОВА СЕ ПРИЗНАВАШЕ ПО ПЛЕНУМИ, КООПЕРАТИВТОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ - РАВНО НА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ И МАСОВО КРАДЕНЕ!САМИ У НАС БЕ ЛИКВИДИРАНИ НА 100% ЧАСТНИТЕ СТОПАНСТВА, ЗА ДА СЕ ПОДМАЖАТ НА СЪВЕТСКИТЕ ГОСПОДАРИ, А В ДРУГИТЕ СОЦ.СТРАНИ ГО ЗАПАЗИХА В РАЗЛИЧНА СТЕПЕН И ЗАТОВА ПРОСПЕРИРАХА И ДРЪПНАХА СЛЕД РАЗПАДА НА СОЦ.ЛАГЕРА!
  • 204 ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #185 от "МОМЧЕТО С ЮМРУЧЕТО":

    ЧАКА ДА МУ ПОСТЕЛЯТ ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ И ДА МУ ВРЪЧАТ ВЛАСТТА! А БУДАЛИТЕ ДА СВЪРШАТ МРЪСНАТА РАБОТА!
  • 205 хе хе

    2 0 Отговор

    До коментар #170 от "гост":

    ПРИВИЖДА ТИ СЕ ПРЕЗ НАРКОТИЧНИ ИЗПАРЕНИЯ!
  • 206 демаскираха се вече

    5 2 Отговор

    До коментар #134 от "Димитър":

    Е, ГОСПОД ЛИ ДА СЛЕЗЕ ДА НИ УПРАВЛЯВА ТОГАВА? ТЕЗИ,ДЕТО НИ РАШКАТ ОТ КРЪСТОНИЩЕ НА КРЪСТОВИЩЕ СЪЩО СА БСП-НАСЛЕДНИЦИ И ОТРОЧЕТА, ЖАДНИ ДА СЕ ПРЕБОЯДИСАТ И ОТНОВО УПРАВЛЯВАТ ПО СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ - НАТО И ЕС СА ЗАЩИТА ОТ ЖЕЛАНИЕТО НА ДРУГИ ГОЛЕМИ ДА НИ СЛОЖАТ ПОД КРИЛОТО СИ КАТО ДО ПРЕДИ 30Г! ПОЖИЗНЕНИ ГОСПОДАРИ КАТО ПУТИН И ДРУГИТЕ В РУСКИТЕ РЕПУБЛИКИ РИ ИСКАТЕ?
  • 207 Защо излишен референдум,

    3 0 Отговор
    Нали всички искаме промяна на 30г ротационно управление от зависими хора или манолова-радеФ-нинова "наужким" искат промяна
  • 208 Е, да но родена около 81г

    2 0 Отговор

    До коментар #196 от "Банкянски оракул":

    Оракуле, не е тая пъча
  • 209 Бойко в затвора

    1 1 Отговор
    Предложението на Мая е разумно, въпросът е дали ще се съобразят с резултатите от референдума. Точно под егидата на бодигарда на Тодор Живков и осъден за убийство в Страсбург, ме притесняват промени в конституцията. Тук не ми трийте коментара, защото и двете са истина, не са клевети. Колкото до предложението на Пеевски, е смешно да се вярва, че Мая взима такива решения, от глупост го изцепи това и си знае, че се прецака по този въпрос.
  • 210 Нинова манолова

    1 1 Отговор

    До коментар #163 от "гост":

    Вис и сик още не беха създадени. Когато започна разпада.
  • 211 Вальо

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Емси":

    Емси, замисляш ли се, каква е компетентността на народа по конституционно право?
  • 212 Вальоточно

    0 0 Отговор

    До коментар #180 от "да де":

    Точно казано.Това написах.Коментар 211.
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Реалист

    2 1 Отговор
    Смах в залата: Костинбродската афера - сестра галева искала референдум, ами да си спечели РЕДОВНО изборите и да давав същия дух. Те май тая брантия май я бяха изхвърлили от собствената и партия за ръсене на болни мозъци и акъл.
  • 215 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #196 от "Банкянски оракул":

    Това, че е блондинка не я прави по-умна или по-желана, лъжливо-крадлива комунистическа сган.
  • 216 Мирослав

    3 1 Отговор
    Мале мале каква паника при комунистите стана с тази конституция,Мая,пРезидента,БСП,Христо иванов Абв,отривното трио всички комунисти вкупом обикалят медиите и се чудят как да избегнат промята която народа иска сегашното положение много им харесва на тях и техните олигарси и все пак не виждам най-важния въпрос-лустрация!!!
  • 217 Мая - Тенекиената уста

    3 1 Отговор
    Да си затваря устата!
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Смешници

    0 0 Отговор
    Черешке, Президента за разлика от теб си държи на позицията и не се измята като дъбова талпа, от първия ден та и до сега той го каза ясно, точно и кратко: "Мутри вън!" и едва тогава е възможно да има "Рестарт", а ти за кого работиш не знам, но поне гледай да се нагушиш подобаващо, щот за толкоз години по декларация си бедна като църковна мишка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове