Last news in Fakti

20 Август, 2020 12:21 2 859 15

Криминален психолог прогнозира повече протестиращи и напрежение от септември

  • криминален психолог-
  • тодор тодоров-
  • протести-
  • напрежение

Той уточни, че когато човек се изправя пред голяма тълпа, не може да разчита на диалога

Криминален психолог прогнозира повече протестиращи и напрежение от септември - 1

Най-вероятно ще има и други случаи на ескалация на напрежение между граждани заради антиправителствените протести. Това заяви в „Тази сутрин“ криминалният психолог Тодор Тодоров и прогнозира, че в началото на септември демонстрантите ще се увеличат. 

По думите му тогава трафикът в столицата се увеличава и е неизбежно да има повишено напрежение. 

„Тази жена няма как да тръгне с децата си да минава през място, за което от дни се знае, че е проблемно. В края на краищата, ако толкова държи да стигне бързо до някъде – ще избере алтернативен маршрут“, коментира криминалният психолог по повод на сблъсъка между жената в белия автомобил с протестиращи на бул. „Ситняково“. 

Той уточни, че когато човек се изправя пред голяма тълпа, не може да разчита на диалога. Той допълни, че постъпката ѝ е рискована. „Аз не казвам, че тя няма права, казвам, че с оглед на това, че е с деца – да влиза в конфликтна ситуация е неразумно“, посочи поведенческият експерт. 

Тодоров обясни, че тя може да е провокирана да действа така от много неща: „Не е разбрала какво се случва на място, решила е, че повече няма да се подчинява на това, което се случва покрай блокадите“, добави той. 

Криминалният психолог заяви още, че не бива да се допуска насилие по време на протестите, ако демонстрантите искат да бъдат чути. Относно мъжа, който е на пасажерската седалка, Тодоров заяви, че той трябва да е коректив на жената, но заради стреса – поведението му може да бъде оправдано. 

„Няма тактика в МВР, която да предизвиква умишлено напрежение между гражданите. Може да има неадекватни действия на ръководителите. Съответно, ако те са неадекватни -  те се предават и на подчинените“, допълни Тодоров. 

По думите му вътрешното ведомство е между чука и наковалнята, а служителите са под изключителен стрес, но действията им по време на инцидента на бул. „Ситняково“ – не са коректни.  


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терористката

    25 7 Отговор
    Ще ги газя, щото ги задържат за 72 часа, само на гепи биячите ги пускат веднага
  • 2 Зърнарите са мафия

    20 2 Отговор
    мазало ще е
  • 3 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    21 9 Отговор
    Бате Бойко ти внимавай каубоец е отзад. Моля те не му се давай, щото има косопад. Бате Бойко е индианец но от ромски произход. Може и да нема ланец, но е кръгъл идиот. Бате Бойко ти си мъж Бате Бойко е веднъж. Бате Бойко има мириз на изпуснат пор вдовец и в неговия ирис гние дух на зъл боец. Бате Бойко яко сецка от лулата на мира. Бате Бойко ще изпецка всяка корист от врага.
  • 4 Перо

    31 8 Отговор
    Ген.Григоров,бивш шеф на гранична полиция и охранителна полиция при СДВР е кратък и точен в коментара си за инцидента при румънското посолство.Той казва,че водача на МПС е длъжен да съобрази движението по пътя си,съгласно метеорологичната обстановка и другите фактори,отнасящи се за безопасността на движението. Полицията е задължена да охранява всички мероприятия,осъществяващи се на обществено място,без оглед дали са санкционирани или не, а не да действат избирателно,по политически причини,това е регламентирано в чл.14 от закона за МВР.
  • 5 бацо

    13 5 Отговор
    бацо има пачки бол
  • 6 Според

    16 6 Отговор
    другаря , протестиращите български граждани са "тълпа"? Кой както иска да си тълкува това "обективно мнение" !
  • 7 мечо

    8 10 Отговор
    росен иорданов е наи нормалния политически психятар тои дава наи верни и точни уценки за сабитията и прогнози за следващтото потарсете вав гугал името щте ви излезе човекат е компететен

    Коментиран от #12

  • 8 месара

    5 15 Отговор
    повече протести ? значи от стадото ше има много бити “ слънчеви и добри дечица “. !
  • 9 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    18 8 Отговор
    АМИ ТО НЕ СЕ ТРАЕ ОТ ТАЯ МАФИЯ БОЙКОВА- ТРОВИ НИ КАТО ГОРИ КОРАБИ С ОТРОВЕН ЗАПАДЕН БОКЛУК. КРАДЕ ЕВРОСРЕДСТВА И ТРУПА В ЧЕКМЕДЖЕТО. УНИЩОЖАВА ГОРИТЕ ТОТАЛНО, КАТО НИ ОСТАВЯ БЕЗ КИСЛОРОД И БЕЗ ВОДА. ГЕРБЕРСКИЯ ГЕНОЦИД НЯМА КРАЙ. СЪД И ЗАТВ ОР ЗА МАФИЯТА И РАЗБОЙКО.
  • 10 Иван

    14 4 Отговор
    Какво ми говорят глупости. Медиите на Бойко чекмеджето изкарват хората , които са срещу него народни врагове. Как може , на НЕГО ЦАР ТИКВА , много мръсно играе. Ако простотиите ,които тиквата направи бяха в Гърция или Румъния , вече можеше да има жертви от правителството , опирам се на факти от бедиите , които са предавали протести в Гърция , Румъния. Може да ме изтриете , коментарът влияе зле на психиката на ОПГ герб.
  • 11 Бай Хой

    11 8 Отговор
    Септември вадим танковете срещу Тиквата 😁🎃

    Коментиран от #14

  • 12 goni

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "мечо":

    Едно не мога да разбера. Защо дразниш, като нарочно и най-старелно пишеш на развален български език. Личи ти че си интелигентен човек. Прекаляваш! Не се усещаш! Неграмотен не може да пише така. Да не говорим за илетерат.
  • 13 ПЕНКО

    3 4 Отговор
    ПАТОЛОГИЯТА -НА КРИМИНАЛНИЯ ПСИХОПАТОЛОГ !!!!!!!........ КОЙ ЩЕ ХОДИ ПО "ГАЙДАТА" НА "БОЕЦ" ????????????
  • 14 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Хой":

    Какви танкове ще вадиш?Всички са в историческият музей.
  • 15 Дедо

    0 0 Отговор
    Дедо дедо дедо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове