Last news in Fakti

25 Август, 2020 20:46 8 037 38

Близо 40 млн. лв. от "Напоителни системи" за фирма с регистрирани 5 души

  • напоителни системи-
  • напояване

С реализирането на 26-те проектни предложения ще се постигне потенциална икономия на вода минимум с 50%

Близо 40 млн. лв. от "Напоителни системи" за фирма с регистрирани 5 души - 1

Финализирана с решение за избор на изпълнители е най-мащабната поръчка на „Напоителни системи“ ЕАД. Тя е за ремонт на хидромелиоративни съоръжения в цялата страна, по 26 обособени позиции, припомня actualno.com.

При прогнозна стойност на поръчката от 122 470 766 лв. с ДДС, видно от класираните на първо място оферти, общата  сума на възлагането ще е за 121 776 339 лева. Тоест икономията за възложителя при възлагането ще е едва 694 427 лева.

Кандидатите да участват в процедурата са били 32 на брой. Трима обаче са големите печеливши.

За девет от позициите на обща стойност 39 507 018 лева на първо място е класиран консорциумът „Универсал строй“. Със 70% участие в него е фирмата „УНИВЕРСАЛ ПРОДУКТ“ ЕООД  на Светослав Жеков. Конкретно с тази фирма той е вписан в Камарата на строителите само с един изпълнен обект и с пет души персонал, но Жеков има разнородна дейност с други свои дружества. С 30% дял в консорциума е „ЕЛЕКТРОСТРОЕЖИ“ АД, чийто действителен собственик е Калин Проданов, с множество изпълнени обекти.

Други девет позиции на обща стойност 58 464 866 лева са спечелени от ДЗЗД „РТ Плюс“. С равен дял в него участват едноличното дружество на Радослав Тодоров „РТ Проджект“, която също в Камарата на строителите е вписана само с един обект, с 12 души персонал. Партньор в обединението е фирмата „Кид Плюс“ ЕООД на Валентин Кръстев, вписана с множество изпълнени обекти и  77 души персонал за миналата година.

Жалби обаче в Комисията за защита на конкуренцията спират подписването на договори по 20 от 26-те обособени позиции. Консорциум „Водосбор 2020“ е подал оплаквания за класирането по девет позиции. Консорциум „Хидро – Вод Строй“ е обжалвал десет от позициите. Консорциум „Растер Лили 1204“ се оплаква от подредбата по три от позициите.

Жалбите са подадени на 17-ти и 18-ти август, като с никоя от тях не е поискано от Антимонополната комисия да наложи временна мярка спиране на процедурата. На този етап все още КЗК не е образувала производство по жалбите.

Проектът на "Напоителни системи" за ремонт на хидромелиоративни съоръжения е финансиран от Програмата за развитие на селските райони. Той обхваща съоръжения на територията на цялата страна и е за възстановяване на главна напоителна инфраструктура, дюкери, изравнители, които са от изключително важно значение за напояването.

Предвижда се закупуване на машини и съоръжения за поддръжка на инфраструктурата. „Напоителни системи” ЕАД ще инвестира и в измервателни устройства, които да отчитат точното количество вода. По този начин ще се постигне управление на водите в реално време.

С реализирането на 26-те проектни предложения ще се постигне потенциална икономия на вода минимум с 50%, като наред с това се предвижда създаване на възможност за земеделските производители за увеличение на поливните площи с минимум 200 000 дка.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    70 4 Отговор
    Кви ремонти на НС?? - кви 5 лева?...геребрасите утърмъчиха всичките тръби под земята на НС и ги продадоха за старо желязо.....маминцито им крадливо!!!

    Коментиран от #37

  • 2 Това не е новост

    56 3 Отговор
    Знам за фирма с 4 човека в Костинброд, която дърпа еврофондове за "откриване на топлата вода", но още по интересното е, че всичките са пенсионери, около 80 годишни.
  • 3 ХАРИЗАНОВ

    54 3 Отговор
    КРАДЕНЕ НА ТРЪБИ И ПРОДАВАНЕ ЯКО!ПОСЛЕ СТАВАНЕ НА СЕДЕСАРО-ФАШИСКИТ АНАЛИЗАТОР ТЕРОРИСТ-АНТИБЪЛГАРИН КАТО БОЮВЦИ И ДРУГИ БЕЗРОДНИЦИ!

    Коментиран от #7

  • 4 Харизан крадеца

    60 2 Отговор
    Имаше един ГЕРБав директор—Харизанов,който продаде за скрап тръбите на дружеството.Осъдиха го но Баце го повиши в директор на телевизия.Боклук от най—долните,мекере по рождение,подлога по призвание.Едни път крадец—цял живот крадец.Георги Харизанов.
  • 5 Красимир Даков

    37 0 Отговор
    Пак краден..., извинете: УСВОЯВАНЕ!
  • 6 ТОЧКАТА

    39 2 Отговор
    пет,пет души ...АМА КАКВИ!!!!!!!цяла държава могат да излапат...Да оставим настрана каква НАПОИТЕЛАНА СИСТЕМА С КАНАЛИ,ЯЗОВИРИ,ТЕХНИКА БЯХА НАПРАВИЛИ КОМУНИСТИТЕ....Обаче не мерели водата ТООООООЧНО!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 7 ТОЧКАТА

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАРИЗАНОВ":

    абе ,може и същите да ,,купят,, сега!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Питайте

    25 0 Отговор
    Тръбата на герб Харизанов.

    Коментиран от #12

  • 10 е как

    16 0 Отговор
    Само ако бяха видели как горят кръдците в огъня на АДА едвали някой би посмял да докосне и филия хляб но когато дойде времето и се окажат сред тях ще реват като кучета да се поправят .
  • 11 ГЕРБ

    8 25 Отговор

    До коментар #6 от "ТОЧКАТА":

    Кога ги направиха ,преди 60 години ,колко е животът на една тръба от метал - 20 години ,а стига лаяхте ,продадоха тръби да си покрият дълговете ..
    Плюс това срава дума не за тръби а за съоръжения - язовири ,микро,преливници ....

    Коментиран от #19, #33

  • 12 ГЕРБ

    4 15 Отговор

    До коментар #9 от "Питайте":

    Тръбите ги краде Цонко Цонев ,не Харизанов
  • 13 ГЕРБ

    6 11 Отговор
    Скандално известният Цонко Цонев от „Напоителни системи“ – Варна и председател на ОС на БСП, както вече стана ясно даже и на теб, открадна тръбите на службата, която ръководи, с цел да ги продаде за скрап. Стана ясно, че заедно със свой партиен съратник са харизали на съпругите си повече от 900 дка държавна земя за 50 стопански години. Още по-скандалното, което сигурно ще заинтересува най-после прокуратурата, е фактът, че същият г-н Цонев, за да е сигурен, че ще открадне безпрепятствено тръбите, е назначил за охрана на същите тръби баща си.

    Коментиран от #16

  • 14 ГЕРБ

    5 14 Отговор
    Цонко Цонев стана областен председател на БСП през 2013 г., след като Красимир Янков стана депутат. Упражнението се повтори и при следващото депутатстване на Янков. В момента Цонев е областен лидер за трети път.
    Крадат БСП отроците , не си играят!
  • 15 Стига бе изроди

    19 2 Отговор
    ГЕРБ краде нагло и като за(надявам се)за последно. Последната жертва на Мафията е Ихтиман. Нанков осигурява финансиране - И пернишка фирма з 3 служители също - "фирмата" връща 40 % на ГЕРБ (знам, малко е , но е криза), Ихтиман е на режим от 8-19 ч. през август и Ковид - т.нар. ремонт спрасква водопровода (защото трябва да вържем един авер - мутра). Решението? Наема местното ВИК да работи. ОСТАВКА КРАДЛИВИ БОК.ЛУЦИ!
  • 16 Грейс

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "ГЕРБ":

    Е просто е повторил делото на Георги харизанката, той обаче яко се държи за Боко и от напоителни системи вече е политолизач и директор на телевизия.
  • 17 ежко

    13 1 Отговор
    След като онзи измислен "политолог" беше директор на напоителни системи, защо Жеков да не дадем някой и друг милион?Той ще ни върне повечето под масата, акато се издъни (а той деиствително ще го направи с толкова недостатъчни пари), ние ще блеем в друга посока....И Жеков да стиска палци да издаяни гаранцията....
  • 18 ГЕРБ

    12 0 Отговор
    100 млн.лв. е бюджета за напоителни системи, които отпуска МЗХГ по мярка 4.3 от ПРСР 2014-2020 - Програма за развитие на селските райони . Ако допуснем, че всички средства бъдат похарчени - без кражба, те ще възстановят около 0.3% от мелиоративните съоръжения, които България е имала преди 1990-а година и които към Август 1989-а година са съставлявали общо 14.7 млн.декара, пиков рекорд по времето на комунизма, в сравнение с 8.8 млн.декара през 1963-а година и 4.2 млн.декара през 1957-а година. По официални данни и то благодарение на частните инвестиции, в България към 2016-а година, поливните площи са около 0.9-1.1 млн.декара.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бурканбанк

    18 2 Отговор
    Вече се чудя как въобще все още има някакви пари в бюджета като герберастите крадат от всичко, навсякъде като невидели.

    Коментиран от #29, #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Няма 50%

    11 2 Отговор
    икономия на вода, има 100% далавери и кражби.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГЕРБ

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Няма 50%":

    Докажи ,комунистино !
    Ето аз ти пиша ,кой краде !
  • 26 ГЕРБ

    3 9 Отговор
    Старите тръбопроводи, въпреки че реално вече не можеха да се използват за напояване, се оказаха и пречка за смяната им с нови. По програмата за развитие на селските райони има специална мярка, която субсидира напояването, но тя не можеше да бъде пусната, ако има стари тръби.
  • 27 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    в 19 СЪМ писал съгласно условията ,написани с червени букви!!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Много ми харесва ника Си

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Нена":

    Браво ,добър попадениЙ
  • 31 ттттттт

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бурканбанк":

    Дават им услужливо ЗАЕМИ, които и внуците ти ще връщат...
  • 32 Ту уъъуи

    4 1 Отговор
    Тия крадат като за последно,или Баце си е направил печатница между магнолиите.
  • 33 Абв

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "ГЕРБ":

    Там където не са откраднати още вършат работа. Ако имаш предвид нови тръби поставени в последните години няма да изкарат и до гаранцията,ако я има. Справка - водопровода за Перник.
  • 34 Любопитко

    4 1 Отговор
    По-интерсно е да се разкрие към чий шкаф са отишли "благодарностите" !!!
  • 35 ячко

    3 0 Отговор
    източвоме яко държавата няма начин
  • 36 Любопитко

    4 0 Отговор
    По-интерсно е да се разкрие към чий шкаф са отишли "благодарностите" !!!
  • 37 В Русе

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Радо":

    Са пвц тръбите. Не че не ги изтърмъчиха, ама ги продават в гръцко за басейни, хотели и.т.н
    .
  • 38 Бай туй

    0 0 Отговор
    Стига с тоя герб бре. Не виждате ли че чалга дивата папка яко. Папка всичко каквото падне.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове