Last news in Fakti

30 Август, 2020 14:18 23 250 150

Румънски туристи оплюха родното ни море

  • черноморие-
  • румънски туристи

Номерата на хотелиери, ресторантьори и концесионери на плажовете по родното море показват защо българите не обичат да почиват у нас

Румънски туристи оплюха родното ни море - 1
Снимка: БГНЕС

Румънците са на първо място по оплаквания от родния туризъм, след като традиционните лидери, британците, изчезнаха от българското Черноморие заради коронапандемията, пише "Телеграф". 

Това лято няма да има много туристи, а чужденците са още по-малко. Според браншовиците, които са "категоризирали" гостите си, най-претенциозни тази година понякога без никакво основание са румънците, при които оплакванията са като национален спорт. 

"Даже си дават съвети по форуми във Фейсбук как по-качествено да се оплачат, а като го правят, разчитат да им върнат пари или да получат нещо безплатно отгоре", обяснява дългогодишен служител в хотел.  Румънка веднъж поискала да забранят на дами да се пекат топлес на плажа. Обяснила, че това развалило цялата ѝ почивка, защото мъжът ѝ през цялото време ги гледал и не ѝ обръщал внимание.  Малкото гости руснаци пък обикновено се жалвали от бавното усложнено заради коронавируса обслужване. 

Номерата на хотелиери, ресторантьори и концесионери на плажовете по родното море показват защо българите не обичат да почиват у нас.  Заради пандемията с коронавируса сезонът е пълен провал, но въпреки това свикналите с нелоялно отношение към туристите"бизнесмени" продължават да злоупотребяват. 

Примерите са единични, но петнят имиджа на родния туризъм и всички ни слагат под общ знаменател, коментират от бранша.  Според тях повечето от оплакванията са по-скоро свързани не със самото организиране на пакетната почивка, а с условията в хотела, в който са отседнали или със забавяне при самото пътуване заради пречките, свързани с коронавируса.  Най-често срещаното нарушение продължава да бъде разминаване между обещаното и това, което клиентът получава на място. Има случаи на некоректно обявяване на цените и услугите на плажа и други нарушения на правилата. Иначе редовните оплаквания са за неработещи климатици, слаб интернет или липса на сигнал в стаите, бавно обслужване и усложнени процедури заради предпазните мерки, коментират хотелиерите, които работят на Златни пясъци. 

В началото на сезона такса от 5 лв. за WiFi, която се предлага на плаж "Нирвана бийч" до яхтения порт в северната част на Златни пясъци, взриви мрежата с негативни коментари.  Плажуващи коментираха също, че голяма част от офертите на хотелите са подвеждаща реклама, като влизат безплатни чадъри и шезлонги, влизащи в цената на резервацията. На място се оказвало, че те са безплатни само за хотелския басейн, а за морския плаж се плащало отделно , където дебеловрати момчета събирала парата.

И там обаче имало проблеми въпреки малкия брой туристи и разредените чадъри - местата не достигали и се налагало туристите да стават рано и да си връзват кърпите по чадърите, за да си ги резервират.  Друга нередност, пак свързана със сянката на плажа, е двойното таксуване.

"Ние си плащаме сутринта, но като отидем до хотела за обяд, установяваме следобед, че нашият чадър е даден на други летовници, а на нас искат отново да платим, жалват недоволните.  Според представители на хотелиерския бизнес именно неуредиците всяко лято по плажовете са една от причините българските туристи да се отказват да почиват по родното море.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 103 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 масов консуматор

    445 32 Отговор
    И с право са го оплюли.

    Коментиран от #41, #58

  • 2 ха сега

    190 99 Отговор
    А що не си ходят на тяхното Черноморие? Имат си нелоши курорти! Или може би са им скъпи?

    Коментиран от #17, #116

  • 3 Последния Софиянец

    102 31 Отговор
    Да им имам проблемите.

    Коментиран от #126

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    64 152 Отговор
    РУМЪНИЯ да си гледат в канчето си

    Коментиран от #6

  • 5 123

    71 161 Отговор
    Да ми папат българския кукуруз, мисирки селски! И без тях може, споко! България на българите!

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 6 Русофил българоб

    85 38 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ей смешник Я не се обаждай козлодуйски клоун

    Коментиран от #19, #21

  • 7 Мустафа Сали Карадайъ

    47 74 Отговор
    Мамалиги
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Топлес дядо

    90 12 Отговор
    Много зле на тваз море разтройството ми провали олинклузива
  • 12 Лопедиум

    51 10 Отговор
    Не помага дрис ка се като лут
  • 13 да подменим едни комунисти с други

    102 21 Отговор
    Какво очаквате от тези, които ни строиха социализЪма, но той се оказа едно недоносче и сега същите ни строят капитализЪма, но и той се оказва недоносче.
  • 14 Ебем све

    206 17 Отговор
    На Румънците може да и дишаме само праха вече! Разбира се, и те си имат неандерталци, но като цяло ние излязохме най-големите балъци и глупаци, респективно (или СИРЕЧ, както казва една много известна Тиква) - последни сме във всичко и първи в негативните класации, тъй, че: Честито и Наздраве, а пък вие си плюйте румънците..

    Коментиран от #20

  • 15 на Мамалигите

    39 119 Отговор
    Марш у циганската Румъния, не сте добре дошли

    Коментиран от #114, #131

  • 16 Райчо циганина

    161 12 Отговор
    Румънците виждат , че в България цари циганията мафията ,30 години демокрация нищо добро , само крадци и мафиоти
  • 17 гост

    115 13 Отговор

    До коментар #2 от "ха сега":

    Щото Мамая е в интересен климатичен феномен- температурата на въздуха може да достигне до 32 градуса през лятото, нои температурата на водата никога не може да достигне - като при нас- 25,26, 27 градуса- в най- големите жеги е едва 17 градуса и не става за къпане в морето. Така на практика туристите ползват плажа на Мамая само за соларни бани, но не могат да се къпят в морето.. С лупа да търсите гостоприемните води на нашето Черноморие сред другите ЕС държави, пак не можете да намерите по-добри естествени климатични условия за морски туризъм- с изключение на гърция, разбира се, но пък тя е островна държава...

    Коментиран от #22, #27, #35, #106

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 45 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил българоб":

    тия румънски пакатоси да си гледат в чинията
  • 20 ааа

    99 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ебем све":

    Е как, тиквата каза, че след шест месеца румънците ни дишат прахоляка, но вече минаха няколко години а нас ни хвана силикозата от румънски прах.
  • 21 АНОНИМЕН

    14 15 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил българоб":

    смешник клоуна си ти
  • 22 гост

    58 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Така, на практика, уж Румъния също има крайбрежна зона от бреговете на Черно море, но... НЯМА на практика нашите условия- температура на морската вода дори по Северното ни черноморие през юли и август- 26-27 градуса и за това на практика в морските й курорти нормален българин не може да се изкъпе в морето им...

    Коментиран от #83

  • 23 Мара Мичковица

    10 8 Отговор
    И тука удари греда. Бая тАпо..Не се напрягай, дишай дълбоко!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мара Мичковица

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    #23 е специално за теб!

    Коментиран от #29

  • 26 Идиоти

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    За това му е@@@@бахме мй@@@ката
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    65 17 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    най хубавата страна е родна БЪЛГАРИЯ но от30 години вече я унищожават някога имахме море това което някога построиха демократите разрушиха да живее БЪЛГАРИЯ а има една песен най хубавата страна е БЪЛГАРИЯ
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 14 Отговор
    правителството и герб ни отвличат вниманито герб оставка а БЪЛГАРИЯ е българия А НЕ румъния
  • 29 123

    21 40 Отговор

    До коментар #25 от "Мара Мичковица":

    Ха ха, и ти си цървул КАТ мамалигарите! На закуска компот, ама с баница! Уес бейби, ол инклузив у БГ! Шорти, потници, Дачия с брезент, и бря, колко сме яки! Ама 2 лева за чадър няма, и си тръгва с кърпите, мамула прост!

    Коментиран от #40, #52, #130

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 15 Отговор
    за тяхните РУМЪНСКИ проблеми ние не сме виновни
  • 31 БЕТОН ПАРЛАЦИ В ВОДАТА МУТРИ И КЮНЦИ

    32 3 Отговор
    ние го ПЛЮЕМ ОТДАВНА , ЗАЩО ЛИ ?
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 13 Отговор
    и какво сме виновни ние обикновенити БЪЛГАРИ те РУМЪНЦИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЛИ ЗАЩОТО И ТУК ИМА МУТРИ КАКТО И В румъния и в РЕ РУМЪНИЯ вилнеят мутри екетиращи хората
  • 33 Васил

    19 9 Отговор
    И са прави
  • 34 ВЛАСИТЕ СА НЕЩО

    27 16 Отговор
    СРЕДНО МЕЖДУ ХАСКОВСКИ СИГАНИ И ЕВРЕЙСКИ ШИВАЧ. .ТЪКА ЧЕ ДА НЕ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ОПЛАКВАНИЯТА

    Коментиран от #74

  • 35 един от стадото

    48 10 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    когато ние имахме Златни и Слънчев бряг Мамая беше като Тамбукту. Лично проверил
  • 36 Наблюдател

    121 8 Отговор
    Тази година преди месец в Св.Константин и Елена беше пълно с румънци. Не с дачии, а с нови, лъскави западни возила и луксозните хотели бяха препълнени с тях. Хората си живеят и си свиркат. Ама имат доходи, защото крадците са им по затворите!

    Коментиран от #45

  • 37 Радо

    96 7 Отговор
    В Румъния никога не е имало мутри като наще нацепените говеда - просто тяхната Секуритате не е позволила на техните спортистчета да станат мутро-бизнесмени.

    Коментиран от #67

  • 38 Rrrrrrr

    35 58 Отговор
    Както винаги поръчкова статия целяща да оплюе Черноморието ни.Събрала случаи от началото на годината различни случаи,поукрасила ги от себе си и сега претендира за обективност.Имало било такса за интернет.Я да те питам, а къде пише ,че всичко трябва да бъде безплатно ????Да не би само тук да е така ??На написалата статията и препоръчвам да поработи малко на морето и да види ,че жалващите се клиенти не са ангелчетата ,които се изкарват по форумите.

    Коментиран от #51, #79

  • 39 Браво

    78 8 Отговор
    Навсякъде по родното ни черноморие цари простащина, наглост, мутращина и безнаказаност...

    Коментиран от #117

  • 40 Мара Мичковица

    8 9 Отговор

    До коментар #29 от "123":

    Много ниска топка си, пътувай...

    Коментиран от #43

  • 41 Дада

    34 19 Отговор

    До коментар #1 от "масов консуматор":

    На слънчев бряг съм и плажа се пука по шевовете
    Сезона изобщо не е провален на тия ревльовци
  • 42 Прави са хората..А те са последна надежд

    60 11 Отговор
    Мутри, цимент,фекалии,главоци,стърчоци,чалга.....Ами прави са!Аз съм решил да посетя нашето море,когато се съборят всички мутренски хотели и заведения и собствениците влезнат в затвора по за ТРИДЕСЕТ години!Сигурен съм, че това скоро ще стане...

    Но с помощта на друга съдебна система и власт....
  • 43 123

    18 14 Отговор

    До коментар #40 от "Мара Мичковица":

    Щом ме четеш, явно не е така, кукурузче! И аз те обичам, да знаеш, като румънците, които сутрин със сламени шапки, по чехли, наливат компоти и се правят на Крез! И бре, мамули!
  • 44 глоги

    34 5 Отговор
    Румънкa вeднъж пoиcкaлa дa зaбрaнят нa дaми дa ce пeкaт тoплec нa плaжa. Oбяcнилa, чe тoвa рaзвaлилo цялaтa ѝ пoчивкa, зaщoтo мъжът ѝ прeз цялoтo врeмe ги глeдaл и нe ѝ oбръщaл внимaниe. АЗ КАКВО ДА НАПРАВЯ,ЧЕ ТЕ,ДВАМАТА НЕ СЕ ОБИЧАТ,ЧЕ СЪПРУГЪТ Й ВЕЧЕ Й СЕ Е НАСИТИЛ ДА Я ГЛЕДА БЕЗ ДРЕХИ?! Белорускините и украинките се пекат така. Част от българките също са без горнища или са с много изрязани прашки.

    Коментиран от #49

  • 45 Дельо Хайдутин

    31 3 Отговор

    До коментар #36 от "Наблюдател":

    Имат си Кьовеши.Затова.
  • 46 ПРЕДИ 30 ГОДИНИ

    14 12 Отговор
    ИМ КАЗВАХА @@@МАМАЛИГАРИ @@@
  • 47 ПРЕДИ 30 ГОДИНИ

    12 11 Отговор
    ИМ КАЗВАХА @@@МАМАЛИГАРИ @@@
  • 48 Зара

    33 4 Отговор
    И аз съм на Слънчев бряг. Около мястото,където съм на шезлонг и под чадър има млади момичета,които като дойдат към 09.30 часа си свалят банските,мажат се с "фактор" поне 30 и се пекат. После плуват във водата,идват,сушат се с кърпи и пак лягат. Никому не прави толкова впечатление. Наоколо голи мъже и жени има много. Две голи англичанки мъже ги возят на водно колело. И какво?
  • 49 123

    15 11 Отговор

    До коментар #44 от "глоги":

    Неща брат, нищо не може да направиш! Освен, един мамул отзад и на двамата, и право към Мамалигуя! После отиваш при топлес парчето и я правиш да умирга!
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 10 Отговор
    да живее БЪЛГАРИЯ
  • 51 някой

    23 10 Отговор

    До коментар #38 от "Rrrrrrr":

    Статията е за оплюване на Черноморието.Отначало малко за румънците ,как се оплаквали уж от ....не става ясно,освен за някаква дето не и се гледали цици,щото нейните висят# мъжа и гледа младото.От тук нататък незнайно ЗАЩО започват да се пише за ,,номерата,, на нашите и така до края.
  • 52 Този път

    10 6 Отговор

    До коментар #29 от "123":

    Аз го изкарах с леки и продължителни колики и разстройство и обезводняване .
  • 53 Госあ

    30 3 Отговор
    Вече ще си знаят, транзит и към Гърция.
  • 54 Кокадин

    19 16 Отговор
    Стига.Май виждаме само лошите страни.В статията се говори за платен wi fi на плажа да попитам че къде е безплатно.На Златни пясъци цената на чадър 2 лв и на шезлонг 2 лв. И това ако не е намаление то кво.
  • 55 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 9 Отговор
    правителството е вредно за БЪЛГАРИЯ бо лшинствотто хора живеят на ръба на оцеляването БОРИСОВ ако е хапнал филия с мас има хора който няма какво да ядът
  • 56 Актуална Антена

    26 5 Отговор
    Е голема работа. Румънка с малки Сиси се оплакала:):):)
  • 57 вили

    31 4 Отговор
    ДРЕБНИ МОШЕНИЦИ МИ СЕ ПРАВЯТ НА ДИРЕКТОРИ АМЕЕ АЙДЕ У ЛЕВО БЕ
    ОТИВАМ В ГЪРЦИЯ И СИ ПОЧИВАМ ТУК ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАМ С БАНДИТИ И РАЗБОЙНИЦИ
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 грешка

    21 8 Отговор
    Борисов е ял филия с мас,а старците ядат филия с маргарин. Некачествен и еФтин. Като Б.Б. не дава пари за пенсии,скоро старите хора ще са принудени да ядат восъка на свещите от православните храмове.
  • 60 Върви ли протеста

    18 11 Отговор
    Козлодуеца, ти нали си лапаш за коментарите!
    На палатките също ти плащат!

    Само да добавя - оплакали са се не когато са дошли, а след като са си тръгнали!
    Щото, ако излезе че има проблеми, може да им върнат парите! Тая мода излезе преди 2-3 години!
    А да, и какво общо има държавата с частните хотели и заведения? Нещо строи ли ги, нейни ли са , що ли?

    Коментиран от #71

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Онзи

    17 2 Отговор
    Нека им е сега на алчните батки, получиха си заслуженото с най-ужасните и мърливи туристи в цяла Европа !
  • 63 Ммммм

    0 1 Отговор
    Ммммммммм
  • 64 Бебча

    23 2 Отговор
    На Китен морето е хубаво. Плажът е чист и не е скъпо в магазините. Има откъде да си купиш ядене,плодове и зеленчуци на нормални цени.

    Коментиран от #69

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 един от стадото

    16 3 Отговор

    До коментар #37 от "Радо":

    то и нашето ДС тогава не позволяваше. Борчетата от школите ходеха в колона по един до стола и обратно..и като дойде 10ноември гледай какво става. Секуритате изчезна, ДС управлява
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 9 Отговор

    До коментар #64 от "Бебча":

    даже и на ПРИМОРСКО е хубаво почивам в станцията на глухите ТИШИНА
  • 70 Мъдри хора

    16 4 Отговор
    С поредното си излагане и през този слаб сезон българските хотелиери си заработиха бездействие за години напред. Мъдро
  • 71 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 6 Отговор

    До коментар #60 от "Върви ли протеста":

    не лаам за протеста получавам си закони пари а вие герб сте кърлежи смучете кръвта на БЪЛГАРИТЕ
  • 72 Върви ли протеста

    18 2 Отговор
    О да бе да - Последният трол, ти, и къв беше оня - браско, дежурни по всяко време, едно и също пишете!
    Още не излязла статията и вече пишете!

    Такива като теб настроиха тия бетони по морето!
    Ама е законно и не може да се пипа! Щото частна собственост!
    И затова само групи от пияници идват! Ама тая година заради епидемията ги няма!
    Колкото до оплакванията - такива, СЛЕД като са изкарали почивката, ги подават точно румънци и сърби! И точно , за да се опитат да им излезе почивката безплатно!
  • 73 Хотелиера

    14 5 Отговор
    Оплюват обаче догодина пак се връщат макарите!
  • 74 един от стадото

    19 4 Отговор

    До коментар #34 от "ВЛАСИТЕ СА НЕЩО":

    що бе, то и сега си има влашки цигани у нас. Копанарите и мечкадарите трябва да ти кажа са по- работливи и по- малко зулумджии от от турските цигани. Които в същност не са турски, а турчеещи се.

    Коментиран от #98

  • 75 Шаран БГ

    25 1 Отговор
    Под "оплюване" на нещо разбирам, че е казано лошо и невярно, лъжливо твърдение за това "нещо". Ако е лошо и ВЯРНО, истинно - вече не е "оплюване".Мисля, че го наричахме "градивна критика". Сега има отлични специалисти във формулировките - може да му измислят друго наименование. Може братята / и сестрите/ румънци някъде да са позасилили черните краски, което е нормално. Като цяло са казали истината и ние не трябва като българските политици да се нахвърляме върху чешкия художник, нарисувал страната ни като нужник, а да си видим осрания задник и да го почистим, търпеливо, акуратно....... Особено като искаме на правим туризъм, че и да печелим от него !!!

    Коментиран от #78

  • 76 Бесен Язовец

    10 16 Отговор
    Тръгнали с 10 лв на море и с претенции с ремонти те на апартаментите същата работа колкото по ограничено от към финанси толкова по претециозно!
  • 77 Хотелиера

    13 14 Отговор
    В Гърция и Турция ви се вижда хубаво защото ви е евтино! Обаче в Гръцки хотел 5 ⭐⭐⭐⭐⭐като платите 200€ нощувка пак ще му намерите клисури!
  • 78 Такаа

    14 1 Отговор

    До коментар #75 от "Шаран БГ":

    Така е- обаче, докато не фалират тия бетони и не бъдат изкупени на безценица и съборени, нищо не може да се направи!
    Те са частна собственост и държавата няма право да ги пипа! Да глобява ги, проверява ги и? На тях не им пука!
    А всичките, ги строиха на частни терени и никой не можеше да им го забрани!Защото това пак щеше да е незаконна намеса!
    Затова и българите не ходят там!
  • 79 Мдам

    21 3 Отговор

    До коментар #38 от "Rrrrrrr":

    Абсолютно съм съгласен. Хората сме такива ,че и в Рая ще се намерят такива които се оплакват. Ве да ходят там дето е правен "Бай Марин милиардер". Карат кат побъркани на пътя Русе--Варна. Ограничение 70 аз с 80 ,оня изпреварва със 130 на островчета. И не му пука. Скоро наше опростили 85 % от глобите на чужденци. Че да им ходят по хотелите. В Струйно съм с 50 в селото. Има радар,камера всичко. Оня Румънеца минава със 100. А мен в Румъния какви ли не документи. Ами двоен стандарт. Четох,че в Румъния има най-много отнети бг книжки. А що тук не е така с техните? Риторичен въпрос естествено. Та като цяло единични случаи всякакви. Пример: На Дружба,т.е. Св. Константин и Елена съм седнал да си пия кафето на масичка отвън. Сяда немкиня на съседната маса. Аз си пуша. Сяда след мен. Оная се оплакала после що съм пушил. И това 11h. никой не хапваше,а да не говорим,че тези маси бяха далеч от "столовата". Така,че май се чудим какво да пишем.

    Коментиран от #105

  • 80 Димо

    25 16 Отговор
    Независимо от трудностите...отново семейството почивахме в Гърция...за 12 път!Толкова сме доволни,че не виждам как българския хотелиер и сървиса му ще могат да ни пречупят,за да почиваме някога у нас.Направихме проба края на юни за три дни на Шкорпиловци в най-скъпия им апартаментен комплекс.”ВИП”гостите като нас ,ни настаниха на 9 и 10 ред чадъри на плажа,независимо от високата цена ,която платихме за апартамента.Понеже селяците от Шуменско и Разгадско дойдоха с комбитата си само за плаж и си плащаха по 20 лв за сянка,ние почиващите с дебелата цена най-отзад!Късане на нерви!Няма как да почиваме у нас!

    Коментиран от #110

  • 81 Морски

    16 5 Отговор
    Това са единични случаи. Без румънците, сезонът щеше да е пълен провал на северното Черноморие... Те са над 50%от всички туристи, някъде са и 90%.....кво правим без тях!?
  • 82 ПЕНКО

    11 3 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИДВАТ ТУРИСТИ САМО , КОГАТО СА ПОКАНЕНИ !!!!!!!!!!!! ЕВРОПЕЙЦИ- ДА -СВОБОДНИ СА - НО СЕ ЖАЛИШ САМО, АКО СА ТЕ ПОКАНИЛИ И НЕПРИЕЛИ !!!!!!!!!!!!!! АКО САМ СИ СЕ НАДРЪНДИЛ - КОЙ ТИ Е ВИНОВЕН ??????????
  • 83 варно

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    само до калиакра е топло нашто!
    само болата и русалка са добри,нагоре е само за хола от южна българия,да се оладят и олабят!
  • 84 Сделано в СССР

    8 8 Отговор
    Пише "Телеграф " .... И колко е достоверна информацията от медиите на Пеевски ? Колкото на руските медии и тролове !
  • 85 Потник

    15 6 Отговор
    Кафявото море със псевдо ресторантьори и хотилиери

    Коментиран от #128

  • 86 Ама разбира се,

    4 2 Отговор
    че примерите с единични, във всеки един хотел и ресторант по един пример, и те така..
  • 87 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 7 Отговор
    а някой хора у нас и море не са видели някога имахме държава но от 30 години до днес не това което КОМУНИЗЪМА построй СДС и демокрацията разруши
  • 88 Ха ха ха ха ха ха

    25 5 Отговор
    Лелееее,колко само сте жалки.
    И си мислите че като сте промили тиквите на родния абсурдистанец,същото важи и за чужденците ?
    За разлика от българина който никога не е познавал значението на фрази като: стандарт на обслужване, култура на общуване и любезно отношение към клиент другите народи са доста наясно какво трябва да получат срещу парите си.
    И сега като няма кого да обвините,защото родните фирмаджийски мародери са неприкосновенни за диктатора, ще обвиним чужденците понеже няма и как в конкретния случай да го избием на патриотизъм.
    Жааалки сте !
    Жалки и смешни.
    Сами се 💩-те и после търсите кой да ви е виновен.
    Но нека сме живи и здрави и да дочакаме другото лято.
    Ако това успяхте някак да го вържете,другото ще ви е ,,видовият ден"

    Коментиран от #93

  • 89 Пешо

    12 14 Отговор
    Бях на южното черноморие Беше пълно по плажовете на курортните селища около Бургас. Нямам идея какво му е проваленото. Това са платени от комшиите статии. Цените по заведенията определено са на нивото на Софийски евтин кетъринг.
    Сигурно някъде е скъпо, щом разнасят по фейса касови бележки, но аз на скъпо не попаднах, нито нпопаднах на лошо обслужване.
  • 90 big

    20 4 Отговор
    Родното ни море отдавна няма репутация на добър курорт! Основно се превърна на алкохолен и наркотичен туризъм, като се пренебрегнаха основополагащи правила за качествения такъв - обслужването на всички нива, инфраструктура и т.н. Коронавируса засили тези неща и липсата на такова обслужване не е само по морето, но и по планините!
  • 91 Такаа

    13 7 Отговор
    Козлодуецо, като си се загрижил и ти липсва комунизма, заминавай в Китай или Корея! Там още го има!
    На българите, тоя комунизъм вече не ни е нужен!
    Като те чета, точно на партиен секретар приличаш!

    Естествено , че няма репутация! Кой му се ходи в бетонна гора на почивка?
    Я се представи, ако са пълни хотелите- тия хора как ще се съберат на тоя плаж? На 3-4 етажа на пясъка:)))
    Ама като ги строиха с крадени пари бившите комунисти, какво искаш?
    Все още има незастроени места, където всичко си е наред, амам малко!
  • 92 мечо

    4 4 Отговор
    които е от варна да отиде вав мангалия да види какво е плаш има снимки вав гугал да видите такова нещто и на сланчев бряг няма

    Коментиран от #125

  • 93 Анонимен

    15 0 Отговор

    До коментар #88 от "Ха ха ха ха ха ха":

    Много правилно. Другата година ще видят какво е провален летен сезон.
  • 94 Гост

    17 0 Отговор
    Бе да измират дебеловратите по лайноморието! Лъжците и измамниците също! Нема се трогна!
  • 95 БГ-то

    16 6 Отговор
    БГ ( Бай Ганьо ) иска всичко, по много, най-хубавото и на ниска цена, а най-добре безплатно.
    А тия хора, които работят там сезонно, нали ви обслужват, за да изкарат и те някой лев? Безплатни удобства търсете при мама и тате, както и безплатен интернет ха ха ха
  • 96 Гольо Влахът

    10 7 Отговор
    Те не са били румънци,а най вероятно са биле български ВЛАХУНДЕРИ по гадно и от пумак и от циганин и турчин дори,да си варвет в влахия.
  • 97 НОРМАЛНО

    21 1 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕШ НА КОЧИНАТА 5-ЗВЕЗДЕН КУРОРТ ,ТАКСА МУТРА С БАСЕЙН,ТАКСА ПАРКИНГ ,ТАКСА ЧАДЪР ШЕЗЛОНГ,ТАКСА КОСЕНЕ НА РАЙГРАС,ТАКСА WC,ТАКСА АКО МИНЕ ....НЕ МИНА
  • 98 ПРАВ СИ

    12 0 Отговор

    До коментар #74 от "един от стадото":

    КАТО РАЗМИСЛИХ. ...СИГАНИГЕ СА ПО ЛОШИ. .ТОВА УБИВАТ С БРАДВИ. .ИЗНАСИЛВАТ БАБИЧКИ. .УБИВАТ ПО СЕЛАТА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА. .ГАДНО ПЛЕМЕ
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Rtu

    5 6 Отговор
    А имате ли представа колко се плаща за Wi-Fi в Куба например или на круизен кораб? Тука е без пари направо.

    Коментиран от #124

  • 101 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    най хубавата и прекрасна страна БЪЛГАРИЯ
  • 102 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 4 Отговор
    Типична статия за дидковия вестник "Телеграф"....
  • 103 ежко

    8 5 Отговор
    Без да съм ходил на морето,мога да заявя с 100% увереност, че е мръсно.Торбички ,хартийки и фасове -навсякъде!Не в центъра на курортите,а по по-малките им улички!

    Коментиран от #113

  • 104 Антони

    5 1 Отговор
    Даже са много били по нашето Черноморие. Повечето хора правят компромис със себе си и това е. Така са ви свикнали.
  • 105 ежко

    5 1 Отговор

    До коментар #79 от "Мдам":

    Не е двоен стандарта,а ние не можем да поддържаме нашият!Само на хартия е!
  • 106 Булгаристан

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Не само Гърция, в Турция също има плажове, в Албания също. Не сме само ние на Балканите
  • 107 ужас и безумие

    7 3 Отговор
    и без това нашата икономика не печели нищо от тия цигани,да си стоят у тех,а наще тарикати-бизнесмени по морето си ги знаеме,
  • 108 стоян георгиев

    2 9 Отговор
    и дежурната статия от факти с черен пиар за българското море.що не написахте поне нещо положително бе хубавци.да приемем че на морето ниима милион лоши неща ,но все има нещо положително.от както е почнал сезона чета само негативни новини за българския туризъм в този саит.повечето от които откровенни лъжи.интересно що го правите?
  • 109 Сплинтър

    24 1 Отговор
    Така нека и аз да споделя преживяното море това лято. В Поморие хотел за 100 лв. на нощувка за двойна стая с включена закуска. 1 пише безплатен паркинг, оказа се че няма и колата трябваше да е на улицата около хотела ако си намериш място. Боклуджийския камион минаваше на една педя от колата. 2 в стаята врата на банята от мдф и от влагата се е раздула и трудно се затваряше и отваряше. 3 чаршафът за матрака три размера по-малък и се виждаше колко е мръсен матрака. 4 дръжките на вратите на мебелите с напукано и обелено покритие. Отиваме на плажа ужас ужас. 1 След 9 много трудно се намираше чадър и шезлонг. 2 плажа непотдържан и мръсен. 3 чадърите стари и скъсани. Шалтетата мръсни, черни и скъсани. 4 Платени тоалетни гадни, мръсни, смръдливи и ужасни, като от някой трилър. За мерките за короната изобщо никой не беше чувал. За един ден ходихме и до бургаския плаж там за шеслонзи не са и чували. Само раждиви и скъсани чадъри. Пълната трагедия хора.
  • 110 123

    6 5 Отговор

    До коментар #80 от "Димо":

    Явно не си бил достатъчно ВИП, щом си на последния.ред, а? И като си толкова голем, защо не извади 20 лева и ти, та да си топнеш кунките от първа линия? Ха ха, за 12 път на Гърция, трудности, бля, бля, а после няма 50 лева за 1 линия, разбираш ли! И какво имаш против 'селяците' които са си платили? В техните очи и ти си бил лузър, нямащ 20 лева и стоящ у храстите на последна линия. Това помислили го, Диме?
  • 111 възпитаник

    12 2 Отговор
    къде е мисирката мариянка на валерката калинката да въведе ред оставка и затвор за маф-----
  • 112 йокин

    6 2 Отговор
    Съгласен,че не само румънеску плюят,а и ние.Моето семейство,от ДЕСЕТ години,ходим в Черноморец,на едно и също място(квартира,плаж)ПРЕДОВОЛНИ СМЕ.Попадали сме и на не добро отношение,от персонал,но не повтаряме.Миналия месец,почивахме пет дена.Мога да кажа,къде е най-хубаво,евтино,но ще кажат,че е реклама.От 4.9.пак сме там,за седмица.
  • 113 До ежко

    6 5 Отговор

    До коментар #103 от "ежко":

    Стига бе хора, тази година ходих пак на нашето черноморие. Там където ходя от 30 години. Чисто , асфалтирано , плажа уреден , всяка вечер го чистеха / а познайте от какво/ .
    Кмета строи нов парк , всички стари конични от типа бира-скара са премахнати, има въздух , Заведенията спретнати, морето бистро. Нова тоалетна на входа на плажа.
    Беше добре. Върнах се доволен.

    Коментиран от #121, #123

  • 114 хеликоптер

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "на Мамалигите":

    Заплатите там какви са,тук какви са?
  • 115 Селски

    5 1 Отговор
    И аз съм недоволен, щото ми омръзна на нивата с мотиката.
  • 116 Иван

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "ха сега":

    Румънското черноморие може и да не е по-хубаво от нашето,но поне не е мутренско,като нашето.Всички хотели са на мутри.

    Коментиран от #118

  • 117 Работата обече е в това

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "Браво":

    че не е само по Черноморието - а наистина навсякъде... За един дан три пъти се срещнах с лоши обноски, некомпетентност, грубиянщина от служебни лица на държавна служба ... ами като мин-председателят е прост простак,какво да очакваш от основните му избиратели , които купи с 30% увеличение на заплатите - е, по-скъпо е от 50лева еднократно на контингента, но чуждите пари се харчат най-лесно...
  • 118 Не е вярно

    3 0 Отговор

    До коментар #116 от "Иван":

    - някои са на политици или братя на политици... Пък един бутик в Испавия чак чий беше2
  • 119 Docenta

    3 3 Отговор
    Важното да няма руснаци,тогава сезона е супер.
    Няма руснаци.Няма проблеми

    Коментиран от #120

  • 120 Работил ли си с руснаци

    4 1 Отговор

    До коментар #119 от "Docenta":

    по Черноморието? А с англичани? Ако да- значи пишеш глупости съзнателно; ако не - по-добре не пиши. А с немските бабички роботил ли си на същото място? Дето си броят рестото да стотинка /не че са бедни по български!/ - и са готови да вдигнат скандал за всяко несъответствие?
  • 121 И това къде е

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "До ежко":

    - поне град? Странно - твърдение има, факти няма...?
  • 122 Бегето жалкарска псевдо държавица

    3 0 Отговор
    Където всичко се крепи на мутроикономиката и грабежите и измамите и далаверите...нормален човек не би дошъл тука за каквото и да е
  • 123 Сплинтър

    2 0 Отговор

    До коментар #113 от "До ежко":

    Братчет кажи къде е това райско място да го посетим и ние, че тая година голема греда ударих на Поморие.
  • 124 Ушанка

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Rtu":

    Каква представа да имат като не са излизали от село,и друго не мога да си обесня защо пък трябва да е безплатно
  • 125 Кой той

    2 1 Отговор

    До коментар #92 от "мечо":

    Ти пак НАПИТКО кога беше в Мангалия или я гледа през зимата.Като почните напитките акъл да давате значи работа е много зле

    Коментиран от #133

  • 126 Бибиткян

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Керпич там кръчма да направиш с машина ще броиш парите вечер
  • 127 чечо

    12 2 Отговор
    То и ние си го оплюваме през соца бяхме повече от Румънците но сега им дишаме праха, не само на тях но и на всички други от бившия соц лагер! Румънците застреляха лидерите си - ние им издигнахме паметници - народа ни е мърша както е казал някой по-умен от мен!
    Хора взимайте се в ръце... да си оправим държавата!

    Коментиран от #129

  • 128 Кой той

    0 2 Отговор

    До коментар #85 от "Потник":

    Ти пък кой си да даваш мнения че не се сещам
  • 129 123

    5 3 Отговор

    До коментар #127 от "чечо":

    Не знам на кой дишаме праха, ама да си чул българи да ходят на почивка в Румъния? На почивка, не на екскурзия да влязат някакви замъци! А? Нещо? Били ни подминали? Ха, цървули, като тебе!

    Коментиран от #132

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 pecata

    5 1 Отговор

    До коментар #129 от "123":

    РУМЪНИЯ Е СУПЕР ДЪРЖАВА С КЛАСИ НАД БЪЛГАРИЯ!ПРАВИ СА ХОРАТА ДА НЕ ХАРЕСВАТ НИЩО ТУК!ТЕ СА 100 ГОДИНИ ПРЕД НАС!
  • 133 pecata

    7 1 Отговор

    До коментар #125 от "Кой той":

    РУМЪНИЯ Е 100 ГОДИНИ ПРЕД НАС

    Коментиран от #138

  • 134 Хаха

    4 2 Отговор
    Пари да ми дават няма да стъпи кракът ми в бг...

    Коментиран от #136

  • 135 Черноморието ни е страхотно!!!

    6 1 Отговор
    И такива статии имат своята цел.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    4 1 Отговор
    Хубава работа ама българска.
  • 138 Кой той

    1 0 Отговор

    До коментар #133 от "pecata":

    С кое
  • 139 Ако имаш цип

    3 0 Отговор
    Сам ще се скъса от нерви....!
  • 140 Боби

    3 1 Отговор
    Да си ходят по Дунав.
  • 141 Грую

    5 0 Отговор
    От нищо нещо.Със сигурност по голям брой българи са се оплаквали.На много места е въпрос на възпитание.На който не му харесва да не ходи на такива места.Румънците са същите като нас дори и физически защото векове сме били в рамките на една държава още от римско време.Там действително е по подредено особено като отиваш нс север .След като минеш карпатите вече си в западна европа .Действително са пред нас особено ресурсно.Туризмът им не е все още много добър по скоро е ниво от времето на соца .Имат не по малко дадености и нс море и планина но още не са ги развили.Но и там ще ни изпреварят
  • 142 И едното и другото

    3 0 Отговор
    Е вярно,уви в ситуацията се занижават и стандарти, и критерии.Преди 5-6г.В началото на септември,бях семейно в хотел Панорама Родопи,не се готвеше,защото сме били извън сезона,изненадата беше нагла
  • 143 Глупци

    1 1 Отговор
    Ти пък, какво ни пука на нас, българите че румънците се оплакват на нашия бряг. Да си вървят на техния. Знаете ли че ние през втората световна им превзехме техния излаз на черно море. Не ги гледайте такива тъпанари дето подражават и на британците а пък са тръгнали да плюят нашия излаз. Да идат и да си видят техния, че там има толкова боклук че отдолу пясъка не мож се види. #Румънците са напаст.
  • 144 истинко

    1 1 Отговор
    Като не са доволни да си вървят в Мангалия, Мамая и т.н. на хните тесните мръсни, смешни, кални "плажове" тип "късен соц.." Какво правят в България?
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Нет и тв

    1 0 Отговор
    И румънец и българин да си и индиец да си - като не ти изнася нещо пътя и не се занимаваш с него. А не мрънкането на ощипана госпожица. Иди в Монте Карло ако там ти излиза най- евтино и ти ходят по трибуквието както ти се иска на теб и готово.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 rosen

    1 0 Отговор
    никак не е слаб сезона за концесионерите на плажове , на Слънчев Бряг няма свободни чадъри на плажа , чичка с златен ланец събира таксите и ми обяснява , че като се върна от обяд няма да имам мястото за което съм платил - предполагам за цял ден , като му казах че даже и касова бележка не ми е дал и от сутринта го гледам че само го носи този касов апарат , стана още по груб - това не е организирана престъпна група за укриване на данъци , но институциите или и те са плаж или гонят дребните магазинчета за касов бон - ей за това като мине Ковида и пак ще сме по чужбина .
  • 149 ктпщжп

    1 0 Отговор
    Спадът в броя на туристите е голям у нас. , но Турция и Гърция ни бият по спад. И корона вируса ни е по-малко от съседите , но компенсираме с мърморене.
  • 150 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Селски тарикати са нашите посерковци по черноморието.
    Миналата година и аз бях по лайноморието за 1 седмица на хотел със закуска - ами какво да викажа: салам - кучешка радост, кафето - 2ра преварка, бекона всяко парче различен цвят...от цялата закуска само динята ставаше за ядене...
    Никакво черноморие повече...навсякъде едни и същи тарикатлъци.
    Наши познати платиха по 400лв/вечер за двойна стая с All Inclusive - ее ядоха скариди за вечеря, но 400лв/вечер....
    За 4 вечери платиха колкото ние за 9 дена в Гърция...
    Докато има хора да ходят по черноморието ще има и такива тарикати като тия описани в статията...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове