Last news in Fakti

30 Август, 2020 16:22 2 267 30

Нинова: Чрез прекия избор трябва да спрем опитите за овладяване на партията

  • бсп-
  • корнелия нинова

Председателят на столетницата посочи, че прокараните от нея реформи в партията, създават дискомфорт у някои кръгове

Нинова: Чрез прекия избор трябва да спрем опитите за овладяване на партията - 1
Снимка: БСП

Социалисти от столичните райони „Сердика“, „Средец“, „Илинден“, „Надежда“ и „Оборище“ аплодираха силното слово на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на среща в пълната зала на кино „Освобождение“.

Пред съпартийците си Нинова сподели: „Преди четири години ви предложих: да променим БСП, за да променим България. Благодаря за подкрепата! Заедно направихме историческа промяна в партията - за пръв път всеки член ще гласува за избор на председател. Това е най-демократичният начин. На вас българските социалисти се дава правото и силата да решавате. Но това не е избор на човек, това е избор на посока за БСП и за България в следващите години. Прекият избор има и морални измерения. Цял живот работите безкористно за партията.

Хвърляли сте толкова усилия в кампании, избирали сте ни за депутати, кметове, евродепутати. Имали сте толкова задължения. Морално е да имате и правото, да взимате решението кой да е председателят. Прекият избор е и част от борбата със задкулисието, на която посветих четири години. На конгрес председател не се избира, а се назначава от малка група хора, които си въобразяват, че договореният председател ще служи на личните им бизнес интереси, а не на интересите на социалистите и на хората”.

Корнелия Нинова подчерта значимостта на БСП и всички нейни членове и призова: „Време е да покажем, че сме мъдра и отговорна партия и сме готови да скъсаме със задкулисието, да направим промяната в себе си, за да претендираме за промяна на България. Време е да бъдем и модерна европейска партия, където прекият избор е наложена отдавна практика в социалистическите партии“.

Председателят на столетницата посочи, че прокараните от нея реформи в партията, създават дискомфорт у някои кръгове, а опитите за осуетяване на прекия вот от тях са факт.
Нинова посочи: „Стоя пред вас не, за да ви агитирам за себе си. Вие познавате и силата и слабостите ми. Знаете какво мога и какво не, защото четири години един до друг минахме през много изпитания. Тук съм да ви агитирам за партията. Гласувайте за когото решите, свободно и спокойно, но гласувайте масово. Правят се опити прекият избор да се провали. Нека докажем, че българските социалисти сме готови за този най-демократичен избор. Днес решението за пътя на БСП и на България е във ваши ръце. Знам, че вашата почтеност и мъдрост са гаранция за бъдещето им“.

Открита и силна подкрепа получи Корнелия Нинова от социалистите от тези няколко района в София, съпартийците ѝ поискаха от нея да продължи реформите в партията и след като получи втория си мандат като председател, като увериха, че именно тя е техния избор.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай ти Пешо

    17 25 Отговор
    Да си оди у с.Крушовица!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 13 Отговор
    БОРИСОВ и герб се опитват да овладеят БЪЛГАРИЯ
  • 3 Жак Фреско

    21 10 Отговор
    Всички депутати и министри са измамници и грабят народа 30 г.

    Коментиран от #5

  • 4 Между Корнелия

    21 9 Отговор
    преди 4 години и днешната Нинова разликата е от небето до земята. Много кал, оплювки, интриги, атаки от свои и чужди отнесе, но точно това помогна тя да израсне по-силна и да стане истински лидер на БСП.
  • 5 Български Гражданин

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Жак Фреско":

    Докато съществува "Пропорционалната изборна с-ма",а не се замени с "Мажоритарна" такава,то депутатите и министрите ще са винаги такива.Партиите си имат инкубатори за депутати в София,те си правят листите,а после само народа ги узаконява и им дава субсидиите.
  • 6 да подменим едни комунисти с други

    6 9 Отговор
    Повече прилича на опити за обладаване на партията.

    Коментиран от #8

  • 7 1221221

    9 8 Отговор
    Партия за 1лев.Докато не смените външната си ориентация,нямате шанс да се домогнете до власта в близката петилетка. Печелившата формула беше КПСС-БКП.
  • 8 Целта е връщане към ценностите

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "да подменим едни комунисти с други":

    Ахав повикал сина си и му казал:
    „Върви в селото и купи сол. Но плати за нея точно толкова, колкото струва: ни повече, ни по-малко."
    Синът излязъл, без да задава повече въпроси. Гостите обаче, които присъствали на разговора, поискали да узнаят защо солта не трябва да се купува на по-ниска цена и Ахав отговорил:
    „Този, който продава сол, като подбива цената, сигурно го прави, защото отчаяно се нуждае от пари. А онзи, който се възползва от това положение, показва неуважение към потта и борбата на човек, който се е трудил, за да произведе нещо."
    „Но това е твърде малко, за да може да унищожи цяло едно село."
    „И след създаването на света несправедливостта била съвсем малко. Но всеки новопоявил се на земята човек добавял към нея по нещо, като си мислел, че не е кой знае какво, и вижте докъде сме стигнали сега."

    "Демонът и сеньорита Прим" Паулу Куелю

    Коментиран от #12

  • 9 СКАЧЕНИ съдове!

    0 13 Отговор
    Най - големият успех на Боко Тиквин е издигането и закрепване на БСП - престола лицето Корнелия Нинова. Парадокс, но точно Нинова, от своя страна, беше манивелата, която три пъти качваше Боко на премиерския стол. СКАЧЕНИ СЪДОВЕ!

    Коментиран от #15

  • 10 Питанка

    4 9 Отговор
    Могат ли поддръжници и пропагандатори на путиновата диктатура да изметат мафията и да демократизират България? Могат ли да извършат закъснялата , но необходима лустрация и да се освободи управлението от Д(п)С-БКП ("филиал на КГБ " - по Т. Живков) и техните наследници ? Може ли вдигналия юмруче пРезидент да се разграничи от руската си зависимост и да спре руските корупциони проекти осъществявани от Борисов със съдействието на "опозицията " БСП? Докато не изметем всички зависими и подчинени на Москва от политиката и обществено значими органи на власта, нищо няма да се промени !
  • 11 Умник 65

    8 8 Отговор
    А ще върне ли парите от Техноимпекс?
  • 12 пенционер

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Целта е връщане към ценностите":

    Несправедливостта винаги ще съпътства човечеството, но у нас като, че ли е в повече от колкото трябва да понесем. Някак не е морално едни да имат в шкафчето 250-300лв.веднъж месечно а други да са с пълно шкафче, незнайно колко за сметка на първите.

    Коментиран от #16

  • 13 Ахаа

    10 3 Отговор
    Много е важно за България, кой ще бъде лидер на БСП, това е безспорен факт.... Ако Нинова бъде преизбрана, тя ще продължи линията против ГЕРБ и ДПС...И по-скоро би се коалирала в широка коалиция Антимафия- всички против ГЕРБ и ДПС... Ако бъде избран Добрев или други, това би било голям успех за ГЕРБ и ДПС, защото биха си осигурили голяма коалиция за бъдещо управление.....
  • 14 Мдаааа

    4 10 Отговор
    Не съм гербераст и смятам ,че бсп не само е хубаво да се разиденява,но и че трябва да бъде унищожена докрай. Всички управлявали през "прехода",са нейни кадри или производни на тях. За съжаление, България е обречена и ако някой си въобразява ,че "великите" сили ,ще позволят да се замогне и особено да води независима политика ,според мен е наивен,за да не кажа друго
  • 15 Съвет

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "СКАЧЕНИ съдове!":

    Запази си час за психиатър, а ако вече имаш предписание, пий си редовно хапчетата.
  • 16 Тази притча показва,

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "пенционер":

    че ако се сравнява с хищниците, рано или късно човек става като тях. Докато всеки един не осъзнае своя принос в общата несправедливост и не избере ценностния модел, тя няма как да изчезне - обратно ще се задълбочи.

    А когато противоречията в материалните интереси между хората станат непреодолими, задължително настъпват кръвопролития.

    И светът отива към самоунищожение - вече сме свидетели на развитие на процесите в тази посока
  • 17 Приватизатимпекс

    4 7 Отговор
    Няма ли да ги забранят тез болшевици крадливи и некадърни

    Коментиран от #18

  • 18 Моля, участниците във форума,

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Приватизатимпекс":

    които атакуват политици във връзка със закононарушения и обществено укорими прояви, да имат добрината да посочат категорични факти, документи и свидетели, както това вече беше направено относно проявите на Бойко Борисов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Георги Гергов, Калоян Паргов. Мисля, че всички заслужаваме и сме заинтересовани от сериозна и достоверна информация относно хора, от които зависи качеството ни на живот сега и за в бъдеще.
  • 19 Активист на БКП

    5 6 Отговор
    Нинова,някога да ти и минавало през ума,че ти си тая ,която разби Партията???

    Коментиран от #22

  • 20 VVV

    1 8 Отговор
    А трябва ли пенсионери да имат право на глас ? Те утре ще ритнат камбаната а ние ще трябва да търпим тия дет ги избират те. Всеки който взема пенсия не би трябвало да гласува.

    Коментиран от #23

  • 21 месара

    2 4 Отговор
    абе с едно изречение - аз нинова ше съм шеф до като съм жива !

    Коментиран от #24

  • 22 Разби кликата на Станишев,

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Активист на БКП":

    Гергов и компания, за да съхрани целостта на ядрото на БСП и за да възстанови партийната доктрина.

    Посланието към тях е:

    Всички продажници и корумпирани индивиди в Българската социалистическа партия да си потърсят партийна реализация другаде - там, където си съответстват интересите и подходите им.

    Например герб.
  • 23 Пенсионерите са

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "VVV":

    една от най-онеправданите прослойки в обществото ни.
    Цял живот се трудят и внасят своите пенсионни вноски по закон, а после излиза, че са хрантутниците на обществото и биват вкарани в мизерен и обезправен живот.
    Може и да не ви се вярва, но повечето от нас рано или късно ще дойдем до същото положение.
    И тогава ли така ще мислите?!

    Разумно е да се изисква образователен ценз и задължителен трудов стаж за избирателите, но не и да се лишават от избирателно право хора, които са дали цял живот своя принос към обществото и са отгледали нас - техните потомци.

    Коментиран от #25

  • 24 Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "месара":

    Свинара пак нададе вой, защото вижда как изпуска партията.

    Край с далаверите с гроб.

    Много скоро ще бъде изправен пред съд.

    Всичко е документирано, г-н Гергов. Малко търпение.
  • 25 VVV

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Пенсионерите са":

    Ами спрете ранното пенсиониране на ченгетата .И заплати вземат и пенсии .И то двойно по дълго и двойно по големи .Ама кат дойде бсп не го прави и в България пенсиите са най ниски от цяла Европа .Що гласувате за БСП ??? Нали бяха на власт и нищууу .Едно голямо Нищуу
  • 26 БСПар

    0 5 Отговор
    НЯМА ПО-ТЪПО образование от някой от нас !!!!!!!!! ВСИЧКИ бяхме за БКП и Т.Ж. !!!!! Лилов прекръства Партиягта - НИЕ СМЕ за Лилов !!!!! Луканов ВКАРВА Т.Ж. в ареста - НИЕ СМЕ за Луканов !!! Първанов подава молба за НАТО и подписва приемането на БГ в НАТО - НИЕ СМЕ за Първанов !!!!! Нинова е от СДС - НИЕ я избираме !!!!! Нинова изпълнява " ПЛАНА КОСТОВ " на ментора си Ив.Костов да ЗАНУЛИ БСП - НИЕ пак ще я изберем !!!! Прав е проф. Христов от БСП . че сме " ЧЕРВЕНИ ДЕБИЛИ "....ПРОМИТИ ПОЛИРАНИ полу - ИДИОТИ !!!

    Коментиран от #27

  • 27 Господине, както се вижда,

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "БСПар":

    се нуждаете от специализирана психиатрична помощ, но в този форум няма как да я получите.

    Обадете се на 112, там ще Ви упътят. Успех!

    Коментиран от #28

  • 28 БСПар

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Господине, както се вижда,":

    НЯМА ПО-ТЪПО образование от някой от нас !!!!!!!!! Лилов казва - ще има равен старт за ПРЕХОДА …..НО НИКОЙ не смее да ни каже . че прехода е към КАПИТАЛИЗЪМ....но ние вдигаме палци по митингите !!!!….Луканов ОБЯВЯВА ФАЛИТ на БГ ( стоките изчезнаха от магазините ) ние вдигаме палци по митингите !!! ФИЛ. Д. ...вкарва Луканов в ареста - НИЕ МУ НОСИМ КУРАБИЙКИ (и ни наричат червени бабички ) Жан.В….и БСП със абсолютно мнозинство ПРАВИ ПОГРОМ над БГ.....пенсиите стават 3 $ а заплати 6-7 $.....ние продължаваме да гласуваме за БСП !!! Станишев се ЦЕЛУВА с ТУРЦИТЕ на Орлов мост …...НИЕ продължаваме да гласуваме !!! НИНОВА.....Кирил Добрев ...ГЕРГОВ Р.Овч...Лечева ….Нора АНАНИЕВА ...и т.н. СА ДОКАЗАНИ МИЛИОНЕРИ....ние едва свързваме и се радваме на НАДБАВКИТЕ към пенсийте от Б.Б......и ПАК ГЛАСУВАМЕ !!!!!! Е ВЯРНО. че някой другари са за КАРЛУКОВО …….и пак ще гласуват …..МНОГО е ПРАВ проф Христов от БСП …..някой от нас са ПРОМИТИ ПОЛИРАНИ ИДИОТИ …….ФАКТ !!! НЕОСПОРИМ !!!

    Коментиран от #29

  • 29 Просто за къде си

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "БСПар":

    Забъркал си тюрлюгювеч човече. Странно от коментара ти липсва Костов и костоваците,Плюещия кон,Мадридският комарджия и юпитата му,както липсва и Боку и гербестаците, а тчно тия разкостиха най-качествено държавата. Гербестаците от 10 години колят и бесят,пък ти липсват в коментара. Хубаво си изброил бесепарските милионери,но точно тия са най-върлите колаборационисти с ГЕРБ. Сгрешил си като си оплюл Жан Виденов - тоя човек е безсребърник и досега си живее в панелния апартамент. Ако си забъркал тоя тюрлюгювеч съзнателно значи си герберастки трол,а ако си го забъркал несъзнателно просто си за .......Карлуково.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове