Last news in Fakti

6 Септември, 2020 20:20 5 218 36

Порочният модел на Борисов

  • бсп-
  • явор божанков-
  • бойко борисов-
  • политика-
  • българия

С промените в Изборния кодекс ГЕРБ искат отново избори по гербаджийски

Порочният модел на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

"Това, което протестиращите и опозицията искаме, е честни предсрочни избори. Протестът е резултат на една дълбока политическата криза, започнала не вчера и не онзи ден. Той е резултат от крайностите, до които стигна това управление. Те ни убеждаваха, че това, което виждаме с очите си не е хотел, а подпорна стена." Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков пред Нова телевизия.

Божанков припомни, че протестът има две ясни искания-оставка на министър-председателя и на главния прокурор: "Борисов изгради модел, който ни докара до прословутата подпорна стена-хотел, модел, по който европари се усвояват и на другият ден се прави ремонт на ремонта, а главният прокурор Гешев стана охранител на този модел. БСП, като единствената парламентарна опозиция, е гласът на хората вътре в парламента." Той допълни,че левицата е призовавала всички социалисти да участват активно в протестите, като дейно участие в него взима и голяма част от парламентарната група на БСП. Народният представител припомни, че БСП е внесла 5 вота на недоверие, 2 от които на тема корупция-основната тема на днешният ден: "Ако управляващите тогава бяха чули какво говорим, днешните събития нямаше да се състоят."

"Този парламент е изчерпан, участието на БСП в него е единствено, за да осигурим честни избори, за да не позволим ГЕРБ да променят по един безобразен начин Изборния кодекс и за да бъдат информирани българските граждани за всичко, което се случва.", обясни Божанков.

Народният представител информира, че още през пъвия му работен ден следващата седмица ще извика министъра на вътрешните работи в Народното събрание, за да отговори на въпросите- вярно ли е, че частна охранителна фирма участва на протеста, дали са идентифицирани полицаите на протеста, които са носели хладно оръжие и боксове и имат ли наказания: "И защо бяха арестувани хора без основание- журналисти, представители на Юнеско и други мирно протестиращи?"

Божанков подчерта, че всичко без безусловна оставка и предсрочни избори със служебен кабинет е удължаване живота на това изчерпано Народно събрание и всеки друг вариант устройва ГЕРБ: "Тяхната цел е да достигнат до избори, които те да проведат. Промените в Избирателния кодекс имат две цели-да ги легитимират, да ги възпроизведат отново и да спечелят служебно.Това не е Изборен кодекс, а обида за юридическата мисъл. Това е опит отново да се проведат избори по гербаджийски. Правим всичко възможно, за да не го допуснем.", завърши Явор Божанков.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкошенко

    45 9 Отговор
    Нима не харесвате автокрацията на Боко хаха :D

    Коментиран от #25

  • 2 Европа

    64 12 Отговор
    Оставка на корумпирания тоталитарен режим!
    Избори!
    Нови хора! Ново правителство!
  • 3 Мутри вън

    40 11 Отговор
    Ако Бойкошенко се беше кандидатирал за президент сега нямаше никой да го спре по пътя към диктатурата и автокрацията !

    Коментиран от #5

  • 4 КОТарАК

    39 8 Отговор
    прав е. обаче такива каши ги надробиха през годините бесепарите ,че всеки се дистанцира от тях . дано излезе някакъв читав проект от този протест и от Радев , че не ми се гласува за Слави-подозрителен е много.
  • 5 имаше си план ама котка му мина път

    23 5 Отговор

    До коментар #3 от "Мутри вън":

    Да де , отрече се в името на нощните шкафчета . По план трябваше да ходи но сянка след като ограби де що може пари.
  • 6 Бойко Борисов премиера на България

    5 20 Отговор
    Ще наредя на служителите на МВР да използва тсила спрямо мирните протести то да тй писне вече ще раснест коронавируса без целно протести не трябва да има вече

    Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Бойко Борисов премиера на България 6 Септември, 20:25
    На протестиращите ще им за палим Лайното значи ще вдигате въстание то щеви падне бързо :evil: :evil: :evil: :evil:

    Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Бойко Борисов премиера на България 6 Септември, 20:27
    Искам да биете колкото можете граждани на България със все отровното трио и Маноловата и Нинова БСП това е нареждане от горе :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

    Добави коментар:Ще наредя на служителите на МВР да използва тсила спрямо мирните протести то да тй писне вече ще раснест коронавируса без целно протести не трябва да има вече

    Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Бойко Борисов премиера на България 6 Септември, 20:25
    На протестиращите ще им за палим Лайното значи ще вдигате въстание то щеви падне бързо :evil: :evil: :evil: :evil:

    Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Бойко Борисов премиера на България 6 Септември, 20:27
    Искам да биете колкото можете граждани на България със все отровното трио и Маноловата и Нинова БСП това е нареждане от горе :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

    Добави коментар:
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    20 15 Отговор
    Приятели! Аз участвам в масовите много хилядни протести за оставка на крадливото и корумпирано управление и техния васал Иван Гешев! Но вътрешно в себе си не искам оставка защото главатаря на тежката организирана престъпност в България Буда трябва да изпие горчивата чаша до дъно! Рейтинга му вече не е 18% както преди дни а вече около 10 с тенденция към нула. Страната е опоскана от шайката изцяло. До преди няколко месеца ако имаше " мазнина" както я наричаше тиквун вече няма нищо. За да спечели време и отложи ареста си раздаде милиарди за пенсионери, ресторантьори,намали им ДДС на 9%( хората клиенти не усетиха намаление в цените), увеличи заплатите на администрация с 30%, раздаде на животновъди..Хазната е изпразнена до шушка. Дори и служебно правителство на президента да дойде нищо не може да предприеме при опоскана държава. С тази разлика че тогава Борисов ще бъде изправен пред правосъдието а сега като се инати за оставка само отлага възмездието. По добре да остане за да се срине още повече рейтинга на ГЕРБ и доверието към него а и от правосъдието пак няма да избяга.
  • 9 ГОРСКИ

    20 8 Отговор
    За да има мир Борисов трябва да си подаде оставка но Вожда си мисли че има народна любов и се прави на чепат !!!!
  • 10 Хайде стига

    26 5 Отговор
    НИКОГА повече потомствени комунисти и грабливи селяндури , без значение какво говорят и за какви се представят ! Марш в небитието , безродници ненаяли се на народен гръб !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 МОЧА трябва да се разруши!

    16 15 Отговор
    За да я има България, трябва да скъсаме веригите, с които са ни оковали руските окупатори, да спрем да плащаме милиарди рекет на московските мутри, да изринем всички руски еничари окупирали парламент, правителство, прокуратура, президенство, силовите служби .... ! Да не забравяме на този ден коварството на Русия при Съединението на България !

    Коментиран от #29

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 15 Отговор
    Бойко Борисов ги изработи всичките кукловоди и се промуши през „иглени уши” . Ето за това ги е яд, най-вече на себе си, че проспаха и подцениха „бодигарда на бай Тошо”, а всъщност "Ръководител катедра" в академията на МВР в Симеоново .
    Кукловодите се усетиха и заеха всички капии. Така че и дюшеш да хвърляш, друг да не може да се промуши. В държава като нашата, където трима комунистически министър председатели са били офицери от Лубянка, московската агентура е проникнала до всички нива.
    В политиката Радев е Н-И-К-О-Й и комунягите в БСП го ползват за параван, като същевременно провеждат про-кремълската линия в управлението.
  • 16 Сделано в СССР

    16 12 Отговор
    БКП 1 сте ясни. Искате да свалите БКП2 за да получите по голямо парче от баницата , раздавана чрез Д(п)С от руската мафия !
  • 17 простите тн пеперудки

    7 4 Отговор
    НИЕ никога не лъжем и не подменяме изборни протоколи.
  • 18 Феникс

    13 4 Отговор
    Знае кратунчо ако хвърли оставка ще го отнесе с 200 и ще паркира при бай ви Ставря.
  • 19 Пълни глупости

    21 17 Отговор
    Абе как досега , цели 10 години Борисов бе признат в Европа и страната като най добрия и направил най много за развитието на България премиер, и изведнъж от 2-3 месеца, благодарние на платената пропаганда и лъжливите компромати, той и Гешев който започна непримирима война с престъпността и червените олигарси, станаха най неспособните и "корумпирани" държавни мъже и политици, за да се иска с лумпенски протести и под натиска на улицата, 5 месеца преди законните избори предсрочната оставка на правителството...?!!!

    Коментиран от #22, #24

  • 20 Хаджиментов

    14 16 Отговор
    Може да искате честни и предсрочни избори, но ще получите само предстрочни. Евентуално.
    Радев многократно показа, че изпитва ненавист към ГЕРБ и Б. Борисов, което е гаранция, че ще направи всичко възможно да ги смачка преди изборите и да направи така, че да не спечелят.
    Залога на БСП и Москва е много голям, а парите, които арестуваните олигарси, Цв. Василев и Черепа са вкарали за свалянето на ГЕРБ и Гешев са огромни, така, че ако се допусне ГЕРБ да спечели, ще има трупове. Истински. Ако ГЕРБ спечелят, и "резследващата журналистка", перачката на милиони от КТБ Е. Йончева ще дадде фира, както и много други.
    При едни нечестни избори в полза на БСП, пак ли ще протестирате?
    Отделно, какво мислите за идването на власт на тези, които разрушиха и разграбиха България и създадоха мутренско-олигархичния модел?
  • 21 Sssr

    7 5 Отговор
    Трябва нов 9 ти септември.
  • 22 Хаджиментов

    17 14 Отговор

    До коментар #19 от "Пълни глупости":

    Комунистите се различават от фашистите само малко по името. Иначе разлика няма.
    БСП е преименуваната БКП, а ДПС е партията на ДС - "Железният юмрук" на БКП.
    Тактиката на Гьобелс, която и комунягите са прегърнали е" "Една лъжа изречена 1000 пъти се превръща в истина". Това еи което комунягите направиха - с фалшиви новини, лъжи, тролове и милиционерски компромати и купени поръчкови журналисти и медии, облъчват хората в България от години. Е, някои повярваха на лъжите.
  • 23 Изчерпването,

    5 2 Отговор
    На НС, сигурно, според авторът, е някакво стока, на промоция, в Лидъл, примерно!

    Коментиран от #26

  • 24 Другия с коня

    16 9 Отговор

    До коментар #19 от "Пълни глупости":

    Това е Преврат по Бесепарски...Активираха 30 НПО та за атака на Управлявящите,адвокати на Мутри и Олигарси атакуват от медиите явно добре платени от тях...10 Олигарха са в ареста и очакват да се измъкнат Безнаказано....Дано Народа не се подведе по Провокациите...
  • 25 Кнаус 485

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бойкошенко":

    Оставка, съд и длъг затвор за тиквата с чекмеджето.....
  • 26 Умен по цялата глава

    11 12 Отговор

    До коментар #23 от "Изчерпването,":

    Изчерпало се НС,пък то си е същото...Обаче нали Бойко вади горещите кестени с Вируса и Извънредното положение и се справи отлично...Бесепарски Номера колкото искаш...
  • 27 Историк

    11 9 Отговор
    Комсомолците, плазмодии и близачи на задните части на Корнелия се надпреварват да пишат, да пишат...В очакване на кокала
  • 28 ГЕЙ ЛИ СИ

    7 7 Отговор
    ТИ ЛИ СИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ МЪЖ В БКП?
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 6 Отговор

    До коментар #12 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни... По-добре не да го разрушим, а да го демонтираме, за да се използват камените плочи от облицовката които са много скъпи, а и бронзът от фигурите е ценен материал.

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 В.В.П.

    2 1 Отговор
    Булгари,,,ТРЯБВА ДА ТЪРСИТЕ НЯКОЙ КАТО БАТЕНБЕРГ....ИНАЧЕ НЕ СТАВА...ОТ БАЛКАНЕЦ,ПОЛИТИК НЕ СТАВА.....ИТАЛУАНОАВСТРОГЕРМАНОРУСНАК....ДА МУ СЕ СВИДИ ТЕРИТОРИЯТА...ДА НЕ РАЗПИЛЯВА ПРИРОДНИТЕ И БОГАТСТВА....ДА МИЛЕЕЕ....ИНАК,ВС Е ЗАГУБЕНО.....ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
  • 33 ГЕСТАПОТО

    3 4 Отговор
    Тъпо момченце напиши нещо умно. Кои избори е провел Борисов, последните ги проведе оня льох ман от село Славяново,само че той не е славянин
  • 34 Яворчо

    0 1 Отговор
    мама, от зелена тиква семе не щем. Иначе добре стартираш. Ой на баба момчето...
  • 35 Костов

    1 1 Отговор
    който не скача е червен ... и според Божанков всички които не мислят като червени са гербави ... прост народ слаба държава
  • 36 cpv

    0 1 Отговор
    Не дай боже БСП да идва на власт,тогава ще го видим...!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове