Last news in Fakti

8 Септември, 2020 11:12 7 491 25

Директорът на драматичния театър в Габрово: Не съм уволнил актьор по политически причини

  • директор-
  • актьор-
  • габровски държавен театър

Даниел Михайлов смята, че е отстранен заради участие в протестите

Директорът на драматичния театър в Габрово: Не съм уволнил актьор по политически причини - 1
Снимка: бТВ

Директорът на драматичен театър "Рачо Стоянов"-Габрово Петко Койчев заяви пред бТВ, че е уволнил актьора Даниел Михайлов заради неявяване на работа и защото има право да го направи при изпитателен срок, в какъвто се намира артистът.

"Няма никакви политически причини, единствената причина е неявяването на актьора на репетиция на 4 септември, той е на изпитателен срок и аз имам право да го уволня, освен това получих писмена докладна от режисьора, че не иска да работи с този артист заради несериозното му отношение. Иначе Михайлов ми се обади в 9 и 13 в петък, че не може да дойде на сутрешни репетиции, защото няма пари и ще дойде на следобедните, което не се случи“, каза още Койчев.

Михайлов обясни, че не е имал пари да дойде на репетиция и смята, че активната му гражданска позиция е била причината за отстраняването му. Той допълни, че за докладната от режисьора научава в ефира на bTV, а по забележките на режисьора е работил в свободното си време.

Това е първият ми професионален театър, аз не се оправдавам, че не съм дошъл на работа, но мисля, че на всекиго му се е налагало поне веднъж да отсъства от работа, добави Михайлов.

Директорът на театъра се съгласи, че това е така, но поясни, че има начини това да се направи, като добави, че ако Михайлов е бил звъннал вечерта на 3 септември, е можело театърът да му съдейства със средства за придвижване, които той да върне после.

Трупата и режисьорът също изразиха позиция, че актьорът е длъжен да се отнася сериозно към репетициите и да е час преди тях на място.

Михайлов пък обясни, че за извънредна репетиция в събота, за която също е обвинен в неяваване от директора на театъра, не е разбрал, защото не е получил имейл.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    35 17 Отговор
    Бойкот на театъра в Габрово на всички постановки докато не си подаде оставка цялото ръководство!

    Коментиран от #11

  • 2 Тоя

    32 9 Отговор
    Лъжец грбаджийски нали същите те назначиха ама то господ гледа
  • 3 Мутрите са се мултиплицирали и в театъра

    28 6 Отговор
    Да бре, колкото не си и назначен за директор по политическа линия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 az #МУТРИ, ВЪН!

    29 7 Отговор
    Директорът е ГЕРБаво назначение, оттам нататък е безсмислено да коментираме защо е уволнен актьор, който участва в протеста срещу мутрите!
  • 6 Рап

    14 23 Отговор
    Още един актьор,който не известен си прави реклама! До преди един ден някой да е чувал за този?
  • 7 big

    18 5 Отговор
    Да, бе! Веднага ще си признае! Когато искаш или ти наредят да уволниш. накажеш или каквото и да е друго, могат да се намерят хиляди причини, дори, че си плюл на пътя или пикаеш накриво! Фактите в България са красноречиви!

    Коментиран от #9

  • 8 Активист на БКП

    15 3 Отговор
    Бойкот на Габровския театър!
  • 9 Ми да

    7 12 Отговор

    До коментар #7 от "big":

    По повод п...... Точно един от вашите го направи със знамето. Това че някой е некадърен, това че не желае да работи, но пък бил участвал в протест, това не значи че е недосегаем. Всеки некадърник, че и престъпници дори,сега ще кажа че са ходили на протестите и затова са ги уволнили изгонили или арестували.
  • 10 Ахаххах

    2 0 Отговор
    Ти ли маааа
  • 11 Габровеца

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянеца":

    Аз от 5 годишен бойкотирам този театър. Всъщност не съм стъпвал на театър от тогава когато бъдещата #хунта ме накара от градината да отидем
  • 12 Доротея

    3 7 Отговор
    Не е по политически, а по криминални причини!
  • 13 Това е

    14 2 Отговор
    брилянтно показване как 11 години са действали Борисов,Доган и Пеевски.По късно и Гешев.Ами навлизането в ,,Хиполенд" и хиляди други.Щом посмяха да влязат в Президенството можем да си представим за какво иде реч-УЖАС!!!
  • 14 Манги

    12 3 Отговор
    Директорът Петко, гей ли е или само прилича на такъв?

    Коментиран от #18

  • 15 Недоволна

    17 0 Отговор
    Да се уволни Пеевски, защото не ходи на работа близо 4 години.
  • 16 Жоро

    6 11 Отговор
    Некадърен и не ходи на работа ами много ясно че е за уволнение.
  • 17 Работник

    8 2 Отговор
    Лъже като дърт гербераст....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    10 3 Отговор
    Как да не си го отстранил заради това, хайде да не лъжеш като мутра.
  • 20 Арена

    7 7 Отговор
    Актьора е възрастен пълнолетен останал без пари в Пловдив ,не може да отиде на рабоа в изпитателен срок.Това е действително несериозо тношение В трупата има и други протестиращи ама си изпълняват задълженията.Тзи очевидно е тръгнал да става известен по втория начин не с талант и работа.
  • 21 плевен

    5 4 Отговор
    Що не казахте до сега, че Даниел е бил на изпитателен срок? Аз пък си помислих, че е някаква централна фигура в трупата. При изпитателен срок, двете страни се разделят без обяснения, без ПРЕДИЗВЕСТИЕ и без обезщетение. Същото е и за служителя- може да напусне когато пожелае, без да могат да му налагат финансови санкции. Както казал един приятел на директора си: Ти пред мен също си на изпитателен срок.
    Да се върнем на Даниел. Аз също бих го разкарал, ако наглее, че нямал пари за автобуса.
  • 22 кУмУнист

    2 4 Отговор
    Сега всички уволнени некадърници и престъпници в рази държава,ще се оправдават че заради протестите са уволнени или арестувани. Той пича пропунал три репетиции и пак друг му е виновен. Евала бе некадърник.
  • 23 чччччч

    5 5 Отговор
    Според закона,директора НЕ дължи на никого обяснение за уволнение на служител назначен с изпитателен срок в полза на работодател.На никого. Така е записано в закона.Колкото до тоя ,,актьор,, вчера почнал работа,и вече на протести ходи. Да ,ама протеста не е извинителна причина да не се явиш на работа. Че и лъжеш на всичко отгоре,нямаш пари да отидеш на работа,ама можеш да ходиш по митинги. Като шестокласник.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 незнайко

    0 0 Отговор
    Този господин палячо ли е или актьор ? Май се е бил взел за ГОЛЯМ АКТЬОР !!! Защо продължавате да ни занимавате с тази случка ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове