Last news in Fakti

8 Септември, 2020 10:42 3 355 23

Ще има ли официално откриване на учебната година

  • ученици-
  • учебна година-
  • маски

Новите мерки за децата в училище са да носят маски в общите части задължително, а в класните стаи – не

Ще има ли официално откриване на учебната година - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Ще има официално откриване на учебната година, като има препоръки за по-малък състав на присъстващите в двора на училищата, каза пред бТВ образователният министър Красимир Вълчев.

Първите класове и 8 клас да са на двора сме препоръчали, разбира се и другите могат да дойдат, но е по-добре да са в намален състав, може да има и мини чествания в класните стаи, допълни Вълчев.

Според прочуване на образователното министерство 80% от родителите искат децата им да са на училище в класните стаи, каза още министърът на образованието.

Новите мерки за децата в училище са да носят маски в общите части задължително, а в класните стаи – не.

За учителите маските и шлемовете ще са задължителни навсякъде, особено ако преподават в няколко паралелки и класове.

Вълчев обясни, че за тези, които имат притеснения, ще се изготвят механизми и те няма да са длъжни да пускат децата си в класните стаи.

Ще има компенсаторен механизъм и допълнителни консултации, ще се помисли и как да се включат електронно в процеса, допълни образователният министър.

Той поясни и че ще се закупят 80 хиляди устройства, за да може да се помогне на семейства без такива. Но обясни, че няма как да се осигури на всяко дете такова. Те ще са на разположение в училищата, като ще се помисли и как да се помага на други учебни заведения при нужда.

Вълчев разясни и друг нюанс от предстоящата учебна година по време на пандемия, а именно, че ще е възможно цели области или отделни училища или паралелки да се включват в дистанционно обучение, ако има случаи на кронавирус.

Предвидени са и резервни учители – привлечени най-вече са студенти по педагогика и хора от други области. Министърът призна, че това ще е едно от големите предизвикателства особено когато няма как да се тестват всички преподаватели.

Децата, които имат здравословни проблеми като астма, с документ от лекар няма да се налага да носят маски, но ще трябва да са по-рядко в общите части. Вълчев заяви и че санкции за неносене на предпазни средства няма да се отправят към родителите, а към децата, като най-рестриктивната ще е преместване в друго училище.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радко

    3 21 Отговор
    Румбата ще прецени той е най умният шофюор

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Бойку шкафа

    16 8 Отговор
    Ще обявя извънредно полужение тия дни.И учебна година йок...
  • 3 габровец от варна

    28 2 Отговор
    Ще има официално закриване на крадливата разбойническо-хайдушка група от герб.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 комшията

    26 1 Отговор
    Докога ще търпим тоя цирк. Тея психопати се гаврят с децата.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 4 Отговор
    някога имахме училища ценостна система днешния учител е обиждан обруган бит а по селата циганите си позволяват да бият учител на правил забележка на детето им някога имаше и тву ГРАД БОЙЧИНОВЦИ

    Коментиран от #8

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Радко":

    РАДЕВ най достойния ПРЕЗИДЕНТ но вие герб съсипвате БЪЛГАРИЯ
  • 8 А леле

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Я тролче, като си на всяка манджа меродия, кой най-вече обижда учителите? Дечицата на ей такива като тебе, дето смятат че всичко им е позволено и всичко им се полага. Ей такива като тебе които си мислят че това което те искат, им се полага по право. Точно такива като тебе, дето не се съобразяват с никого и с нищо нахлува в училищата и нападат учителите.

    Коментиран от #10

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    герб воля патриоти се гаврят с децата
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "А леле":

    я се поразходи из селата ако си БЪЛГАРИН като мен тия роми щете обиждат нападат бияг хвърлят камъни

    Коментиран от #11

  • 11 А леле

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не са само роми, дори са по-малко от синчетата на такива като теб. Казвам такива като теб, защото най-вероятно нито си женен нито имаш деца. А бащите като теб нападат учители и ги обиждат, и съм много повече от циганите които вършат същите неща.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "А леле":

    глупости 64 година съм работил съм в тих труд глух съм БЪЛГАРИН СЪМ родителите ми са разведени работиха в АЕЦА баща ми е покойник аз съм с инсулт

    Коментиран от #14

  • 13 СКОРПИОН

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "А леле":

    сигурно си ром ромка от герб та вие биете учителите даже хвърляте камъни по минувачи ако не са роми дори вие ромите се гаврите с БЪЛГАРЧЕТА айде по серийозно
  • 14 А леле

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Затова ли си 24 часа тук? И няма нито една тема по която да не си се и.....? Специалист по всичко . Хората се притесняват как ще мине учебната година, тоя тука седнал да ми прави пропаганда.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 АНОНИМЕН

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "А леле":

    истината не е пропаганда
  • 16 Гост

    1 3 Отговор
    Да бяхте изпразкали от 9 клас до 12 нулева година. Другитр онлине.
  • 17 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "А леле":

    Тоя заедно с Последния Софиянец са навсякъде няма статия под която да не коментират по цял ден. За мен лично са ТРОЛОВЕ !!! Особенно втория!!

    Коментиран от #18

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    знаеш ли колко родители се притесняват за децата им когато децата им отидат на училище на градска на по кафе някога имахме държава ценостна система

    Коментиран от #19

  • 19 А леле

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За такива коментари едно време щеше да лежиш 20 години. Така че не ми разправяй едно време какво е било. Не съм ти някоя хлапенце от улицата дето си чете само фейсбука. И както казах пропагандата някъде другаде. На лично ме интересува здравето на децата ми а не това че трябва да се и....
    Навсякъде

    Коментиран от #20

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "А леле":

    1 фейсбук нямам 2 естествено е щото трябва да мислиш за твойте деца но погледни виж реалноста свали си розовите очла очила защото госпожт господине от сън спомен няма
  • 21 какви деца какви ученици

    3 0 Отговор
    става дума за 80000 устройства по 100лв са 8млн, а по 1000лв са 80 милиона,както преценят,честито на печелившите
  • 22 Процесор Вучков

    0 1 Отговор
    Знаете ли какво ще стане? Учениците пак ще се обучават дистанционно, а ученичките ще ги обучават по креватна борба и ще получават букет от оргазми.Това е днешната младеж.
  • 23 Табаков

    0 0 Отговор
    Образованието в Бългерията каквото беше-беше. От тук натък ще се насажда неграмотия,джендърство,сатанинства разни,студ и сняг ще засипят човешките отношения. И това ако са ценности и то европейски,аз съм влакова мотриса.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове