Last news in Fakti

8 Септември, 2020 14:10 1 688 14

Спецсъдът даде ход на делото срещу Панайот Рейзи

  • панайот рейзи-
  • съд-
  • дело-
  • корупция

Въпросните фирми обаче били собственост на социално слаби хора

Спецсъдът даде ход на делото срещу Панайот Рейзи - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу бившия кмет на Созопол от ГЕРБ Панайот Рейзи и още четирима души. Те са обвинени за присвояване на над 2 милиона лева от фалшиви ремонти, съобщи БНР.

В хода на съдебното заседание обаче, защитата настоя делото да бъде върнато в досъдебно производство, тъй като се нуждае от допълнително разследване и уточняване на факти и обстоятелства.

Не е било уточнено какво е личното участие на всеки един от обвиняемите.

Очаква се съдебният състав да излезе с решение дали да върне делото в начална фаза.

Панайот Рейзи отрече да е извършвал каквото и да е престъпление и намекна, че процесът срещу него е поръчка:

"За 2 милиона е извършено строителство. Как да взема аз 2 милиона. На този въпрос ми отговорете и спираме коментарите".

Панайот Рейзи беше отстранен от длъжността кмет на Созопол през март 2019 г.

Името му се свърза и със строежа на подпорната стена в местността Алепу.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинението през март миналата година, посочвайки, че между 2014 и 2017 година длъжностните лица от администрацията на Общината са присвоили близо 2 млн. лева чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества.

Въпросните фирми обаче били собственост на социално слаби хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любомир

    6 2 Отговор
    Боко на 15,07,2020 заяви, че ако види кръв на протестите ,ще подаде оставка.Не спира да лъже този окупатор на властта.

    Коментиран от #4

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    гарван гарвану око не вади правосъдие нама има кривосъдие корупция по всичкинива за милиони няма закони за кокошка няма прошка
  • 3 Bahti

    5 0 Отговор
    Като е гепил над 2 милиона, официално де. Плаща и е с Условна, щото не помни какво е станало. Брао каскет!
  • 4 Така де

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Любомир":

    Вие нали затова нападнахте полицаите. Цялата ви идея за това нападение беше тази. Точно защото народът 60-те не ви подкрепяше и не ви подкрепя и в момента. Сега по темата, ако този не попадне на съдия, свързан с определени НПО, ще си отнесе присъдата като стой та гледай. Това е една от разликите между БСП и герб, БСП за всеки който го изловят се хвърляха на амбразурата да обясняват как не било вярно, докато при ГЕРБ всеки който го излъгах шум в г*** навънка.

    Коментиран от #6

  • 5 попара

    2 0 Отговор
    "Нe e билo утoчнeнo кaквo e личнoтo учacтиe нa вceки eдин oт oбвиняeмитe.Oчaквa ce cъдeбният cъcтaв дa излeзe c рeшeниe дaли дa върнe дeлoтo в нaчaлнa фaзa." Нищо няма да стане. Адвокатите му ще искат да протакат делото. Накрая нещата ще се разпаднат.
  • 6 Лустрация

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Така де":

    за ГЕРБ пълни глупости!
  • 7 Next

    6 0 Отговор
    На българските олигарси не им трябват офшорни компании на Сейшели или Панама, те намират бездомници прехвърлят им вече задлъжняли фирми и край, ни суджук яли ни на суджук мирисали. Гешевите съдии и прокурори кво съ правят на ударени, гръм да ги удари.
  • 8 Може да им се размине

    3 0 Отговор
    Чуеш ли нещо с представка "спец", това започва да мирише на милиционер. И.Гешев е по произход и образоание "милиционер": баща му е бивш старшина от НМ, самият ИГ е завършил Висшата милиционерска школа ВМШ-Симеоново, т.е. той е "ботуш" и цели 10 г. е бил на служба в МВР - оперативен работник, после ако не се лъжа - дознател, помощник следовател и чак в средата на първите 10 години на 21 век е започнал работа като прокурор. Бил е такъв в Перник и впоследствие при разкриване на спецзвеното за разследване и съдене на ОПГ се е вредил като спецпрокурор. На практика той негласно е имал власт и над спецсъдиите и се започна: предадат ли някого за разследване на спецпрокурорите - първото обвинение е участие в организирана престъпна група ОПГ. Има или няма доказани факти - няма значение - прибират жертвата в следствения арест и докато набеденият лежи там му изсипват цял поток обвинения, достатъчни за поне 10 г.затвор. Така вкараха и осъдиха Иванчева и Петрова - недоказано вземане на подкуп, базиращо се на показанията на само един свидетел. Но двете жени си отлежаха в ареста, а Иванчева я разкарваха с белезници и окови на краката - за назидание и унижение.
    Оттам благодарение на ББ и ексгл.прокурор започна бурната кариера на ИГ, който показа понякога липса на основни юридически познания и оттам предизвика възмущението на видни юристи. Вкарването на въоръжени полицаи и прокурори е пикът на неговата кариера, довел до над двумесечни протести. ИГ не се трогна, а се намес

    Коментиран от #9

  • 9 продължение

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Може да им се размине":

    ИГ не се трогна, а се намести в квартала, определен за президенти, премиери и председатели на НС. Може пък да смята, че постът гл.прокурор е еднакъв с този на президент и премиер.
    За съдебният процес над П.Рейзи: той е дългогодишен кмет на Созопол, "от стара коза яре" и току така не би се дал да бъде осъден заради присвояване на 2 млн.лв заедно с още четирима други обвиняеми. Та това е нищо в сравнение с поръчките на близки до управляващите фирми! Преди години СГС осъди Ковачки за присвоени 16 млн.лв ДДС да върне парите и САС потвърди присъдата. Сигурно петимата на първа инстанция ще бъат осъдени, а на втора след няколко обжалвания и връщания - оправдани. Ако въобще се стигне до присъда.
  • 10 Лост

    2 0 Отговор
    Никакъв ход не е дал. Върнала го е на "компетентната" прокуратура да си оправи грешките.
  • 11 Йо Несбьо

    3 0 Отговор
    Врътката с фирмите на социално слабите е такава - фирмата работи, натрупва задължения към НАП, държавата и доставчици и после се прехвърля на социално слаб, който обикновено е някой неграмотен ром и е очевидно, че не може да извършва подобен род сделки. Преди години приеха законодателство да не може фирма със задължения да се прехвърли наведнъж, а е нужно на части. Е, сега ги прехвърлят на части и пак няма проблем. Основният въпрос е, може ли един социално слаб да участва в конкурс по обществена поръчка на общината и да спечели?! Как ще спечели?! Нали няма пари? А кметът да не се прави на ощипана госпожица, защото знаем как се печелят обществени поръчки. Може би е взел само милион от двете фирми?!
  • 12 Този е голям гад

    2 0 Отговор
    Имал съм личен контакт с него.На Созопол хората ,които работят са заложници.Там са потомци на гърци и всички са роднини ,а се мразят като врагове и не си говорят.Оня с Ферарито и той е у кюпа,на Созопол е ужас и косми.
  • 13 Този е голям гад

    2 0 Отговор
    Кмет на Созопол 2007-2011.Влиза в ГЕРБ 2011,а от кои е бил кмет до 2011?
  • 14 Колко милиони открадна този

    0 0 Отговор
    А бе гад, или не, но нали направи , "Акваланд" в Созопол?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове