Last news in Fakti

15 Септември, 2020 12:45 3 285 72

Проф. Коста Костов: Не разбирам роптаенето срещу маските

  • проф. коста костов-
  • маски-
  • коронавирус

Липсва орган, който да казва, да отсява, да предава истината в нейната чиста, последна, научно обоснована форма, базирайки се на последните данни, заяви професорът

Проф. Коста Костов: Не разбирам роптаенето срещу маските - 1
Снимка: Личен архив

"Не разбирам това роптаене на скептиците, дори този протест на родителите срещу мерки, които са необходими, не така тежки, напълно флексибилни, така, както са зададени в насоките на Министерството на образованието и науката".

Това каза пред Българското национално радио проф. Коста Костов, председател на Медицинския експертен съвет за борба с коронавируса.

"Чудесно е училищата да осигурят диференцирани, разделени междучасия, чудесно е, ако има възможност за минимална комуникация между отделните паралелки".

Необосновано е недоволството за носене на маски, коментира професорът: "Има моменти, има механика и кинетика на аерозолния поток, при която обикновените, сменяемите маски не биха вършили работа, но в същото време те са чудесен защитен механизъм при общите помещения, където ние не знаем какви са хората там, където са смесени потоците, където може да има безсимптомни носители на вируса, където дистанцията е по-голяма.

Носенето на маски в общи помещения има защитна функция.

"Бих препоръчал всички ученици, учители в началото на учебната година да бъдат тествани в лаборатории за антитела срещу SARS-CoV-2. Това би било чудесна възможност да бъдат освободени от тежестта на противоепидемичните мерки тези, които са позитивни на антитела. Подобно тестване бих препоръчал в началото на всеки срок", подчерта проф. Коста Костов.

Ако някои си прави илюзията, че реката на епидемията се е отляла, дълбоко се лъже, изтъкна Костов: "Ние все още сме в епидемията, ако се вгледаме в данните на епидемията, не е съвсем спокойно".

Липсва централизиран орган, който да отсява зърното от сламата, коментира професорът: "Липсва орган, който да казва, да отсява, да предава истината в нейната чиста, последна, научно обоснована форма, базирайки се на последните данни".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 садасдсда

    73 15 Отговор
    Ами просто е: маските трябва да са по желание, а не задължителни и толкова.
    Който иска - да си носи маска.
    Ако някой собственик на фирма/заведение/магазин реши - да ги направи задължителни в обектите си. Толкова.

    Коментиран от #32

  • 2 Истината

    87 11 Отговор
    Поредния мръшляк, който облъчва стадото със своите препоръки

    Коментиран от #66

  • 3 Ивайло

    73 10 Отговор
    Поредният продал се на герб, аман вече. Такива подгласници са купени с нашите пари

    Коментиран от #30

  • 4 Мен

    63 9 Отговор
    Аз не разбирам защо не носим каски и бронирани желетки. Стига вече с тези глупост.

    Коментиран от #64

  • 5 КОТарАК

    70 11 Отговор
    не стига че доразсипаха икономиката ни с тоя измислен вирус , сега искат да побъркат и децата
  • 6 Псевдоним

    47 7 Отговор
    Хората не вярват, защото са много лъгани.

    Коментиран от #12

  • 7 Актуална Антена

    59 8 Отговор
    В Холандия маски не носим! Щото нема такива професори като тоя.

    Коментиран от #39

  • 8 Бенковски

    61 9 Отговор
    Доказано е вече, че парцалитена устата нищо не пазят, напротив замърсяват кожата, устните и носа. Смешно е. Такива маски се ползват срещу прах, ане срещу мокрочастици на вируси. Постоянно върлуват различни гриповр - цял живот ли ще бъдем пребрадени като ханъми. Стига лъжииииии!!!

    Коментиран от #31

  • 9 Valio

    39 6 Отговор
    Сигурно си толкова тъп и не разбираш,че това е една измама........
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 NikNay

    48 8 Отговор
    Професоре, щом не разбираш вземи и си скъсай дипломата!
  • 12 Не вярват,

    42 7 Отговор

    До коментар #6 от "Псевдоним":

    защото и този лъже! Отново и отново промиване на мозъци. Този е поредната подлога и измамник, който прави пачки от насаждането на страх!
  • 13 Surko

    29 7 Отговор
    Коста от годинките и ти изкукуригваш.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Защо бе Модератор, и когато казва човек

    13 2 Отговор
    Истината и пак цензура?? Бъдете Обективни, колкото вие възможно!!!!
  • 16 амчи

    20 7 Отговор
    БЕЗМИСЛЕНИ са тия маски,вааа!Ако някой до вас на разстояние по-малко от 3-4 метра кихне в посока към вас маската няма да ви предпази,щото зее отвсякъде.Важна е само дистанцията и личната хигиена!Няма нужда от маска,ако разстоянието е достатъчно.В затворени пространства като магазини,молове,кина и други с налични климатични системи маската също е безмислена! Противогази треба да се носят,противогазиии за 100% гаранция,ама не ви стиска да го внедрите щото ша ви запалят живи!

    Коментиран от #19

  • 17 Афера

    29 6 Отговор
    Ако ти не разбираш, значи язък ти за титлите или лапаш пропагандни хонорари
  • 18 НАЙ БЕДНИЯ НАРОД

    19 4 Отговор
    Слагайте маски по 6-7 една пред друга,шлем и ЩИТ...ДА не се заразите с КОРОНАВИРУС..И следете ежеминутно Новините и СТАТИСТИКАТА за болни и умрели от КОРОНАВИРУС у нас и по Света.Тя е ВЯРНА ...Леле леле леле,що народ измре от тоя КОРОНАВИРУС.....Ядем-плачем,четем-плачем.Готвим-плачем.Спим-и насън плачем.За тоя народ....Нито един доказан случай в СВета...
  • 19 NikNay

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "амчи":

    Напълно съм съгласен с теб, но само не можах да разбера какво е това "молове" ....
  • 20 ама вижте

    21 5 Отговор
    му на тоя ехидната усмивчица!Как да му вервам,бря?!Некой по-умен от мен беше казал,че каквото и да ви говорят имайте предвид,че става въпрос за ПАРИ!Толкуз!
  • 21 Гларус

    29 5 Отговор
    Щом професор твърди че маските помагат а е научно доказано с безспорни факти че маските са дори вредни за носене от здрави хора значи е или фалшив професор или купен такъв аман от малоумници.
  • 22 xaxa

    8 6 Отговор
    Не се и мъчи. Това е все едно да се мъчиш да разбереш сиво искърско...

    Явно Чичо Бил освен ваксини иска да ги чипира с маски също.
    Слагаш маската и наночиповете се придвижват подкожно до главния им мозъчен център на тези - г*за и се позиционират под прикритието на бенка там!
    Хахахахахахаха! Много е удобно и лесно да познаеш имбецилната паразитна част от добитъка, само като го чуеш какво плещи
    "мъ тооо вирОс нема бе! всичко е една конспирация!", "като си сложиш маска и си активираш собствените вирОси" ....
    Хахахахахахаха
  • 23 абг

    14 5 Отговор
    Не мога да си обясня, каква им е сметката на такива старинни същества да се продават за жълти стотинки. Другият вариант е да е бавно развиващ, ама как е станал професор ?

    Коментиран от #34

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 пройчо

    17 4 Отговор
    Демек ,не разбира що родителите не искат децата да развиват гъбични инфекции,херпеси ,астма и мн.др.......нищо,ша напише една поема по темага,пък може и да му светне в кухарката!!!!!

    Коментиран от #38

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 XXXX

    22 4 Отговор
    Първо си изяш професорската титла,защото е купена.Научно е доказано,че носенето на маски е вредно за този който я носи и вместо да го предпазва,тя събира вирусите върху себе си и им дава възможност да проникнат в дихателната система.Да се травмират децата по такъв начин е престъпление.Който вярва в наличието на вирус,да си купи скафандри и да си стои в къщи,но да се нарушава свободата на хората е противоконституционно.Аз се чудя,защо досега никой не е дал държавата под съд, след като вируса не влиза в графата епидемия, нито в съотношението 200 на 1000.Досега в света,няма нито един умрял от самия вирус, а в човешкото тяло има поне хиляда такива,които атакуват имунната система,когато е слаба.Всички починали са с някакви заболявания и наличието на вирус,не го прави причина за смърта им.Създаването на стерилна обстановка отслабва имунната система.Липсата на движение и слънце също.Шебеците от герб и техните деца да си останат в къщи,и без това ако излезнат на вънка,ще срешнат народната любов и ще придобият опасни травми.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 мммда

    13 3 Отговор
    на тоя ако му откъртя една плесница, ще му хвръкне перчема проскубан
  • 30 куку руку ку

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Не на герб. Те са пионки в международната игра, която използва ковид лъжата за промяна на световния ред. Вчера попаднах на документ от световната банка, където е написано, че ковид промените ще завършат на 31.март.2025 година... дупе да ни е яко от новия фашизъм.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Предложението ти, за съжаление, е

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "садасдсда":

    неприложимо във всекидневието. Как си представяш в една класна стая част от децата да са с маски, другите - не. Естествено, че никой не носи маската по собствено желание. Относно собственика на магазина - пак няма да стане: нали се сещаш до какви реакции ще доведе една такава забрана за влизане без маска, ако не е общовалидна. Собственикът най-вероятно ще бъде пребит.
  • 33 2loop

    12 4 Отговор
    Мрънкалник, ти прибра ли едни пари за да свътшиш нищо, аре сега мълчи
  • 34 именно

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "абг":

    Баш старинните същества с власт се продават за пари най-лесно,щото от „утре” на една мизерна пенсийка как се кара,а?
  • 35 КОГАТО

    11 2 Отговор
    на вън играят 10-15 деца да не би да носът маски
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 тъй ли?

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА":

    А то щото при бурките(Иран,ОАЕ) нема ковид.Ей за тва покойният Милен Цветков беше прав:„Маските не са,за да ви предпазват,а за ди ви затворят устите!”
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Прочети си внимателно

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "Актуална Антена":

    информацията в сайта на правителството на Нидерландия. В градския транспорт например носенето на маска е все още задължително, освен за деца под 13 г. В такси, ако има повече от един клиент, също. В самолет също.

    Коментиран от #53, #63

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 тъй ли?

    9 3 Отговор

    До коментар #38 от "qwe":

    То ако маската предпазваше на 100% нямаше да има т.нар. вътрешноболнични зарази(инфекции),бре!По-голямата част от тези инфекции стават в хирургичните отделения ако не знаеш!Маските предпазват донякъде,но при определени стечения на обстоятелства са безполезни!

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Азззззззззз

    11 3 Отговор
    Още един платен професор. Към протеста на 22 септември очаквам да се присъединят и родители с ученици заради фашистките правила в училище.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Бай Знай

    6 2 Отговор
    Хора, истината е, че и ние трябва да ги лъжем, така както те нас. Нима сме по-глупави? Правете се, че им вярвате, имитирайте-пробийте дупки на маските и се правете на "послушни". Така ще притъпите желанието да ви мачкат, те ще помислят, че са ви впрегнали и тогава ...удри Бат Гочо! А не както сега да бучите за всяка дреболия и да ги нахъсвате и държите нащрек!
  • 52 уфце,уфце

    3 4 Отговор
    Ама 11 години ва управляам.А вий си блейтееее....
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ами к'о да са прай

    7 0 Отговор
    Кой разбрал, разбрал - реотанчето българско. Професорчето може да спази и препоръките на канадското министерство на здравеопазването, т.е. да прави секс с маска...
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Тодор Колев

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "qwe":

    Сички сме от село,г-н Началник!:)
  • 57 3.14К

    10 0 Отговор
    Февруари професора нарече едни хора мишоци, но от известно време го наблюдавам, че влиза в ролята на "цар плъх".

    Коментиран от #60, #61

  • 58 Матей

    8 0 Отговор
    Как така не разбираш бе,Омбре,какво не разбираш?Ти да-н-си роден с маска на суратя?Носи си я навред,спи с нея,гмуркай се в морето с нея!Ама родителите на малки деца се усетиха и подхванаха протести.Само така!
  • 59 роптаещ срещу маските

    5 3 Отговор
    Не разбираш ли!? Яла са срещним в някоя тъмна пловдивска уличка и щи обЯснъ, майна. Саму Яла! Ни съ бой, посли щъ пишат жертва на "коронка"-вируса, никъде няма да опоменат раздробените ти шийни прешлени, щото на коронясаните аутопсии НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ, инак ке лъснат неудобни истини.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Мдаа

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "3.14К":

    💶💶💶💶💶 са му броили да пропагандира за маските....
  • 62 Румен

    2 0 Отговор
    Я се махай бе конски доктор. Бягай в Африка и слагай маски на маймуните. Ти и другите сте взели талимата с връзки. Само умен човек може да разбере че това е световна маниполация с хората. Айде у лево щото ми се отваря вратата на кенефа
  • 63 Дамм...

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Прочети си внимателно":

    Както вече споменах, критериите за триене стават все по-мъгляви. С цел да онагледя достоверността на информацията, която публикувах, цитирах от официалния сайт на Нидерландското правителство, но коментарът беше изтрит, въпреки че не съдържаше линк. Засрамете се! Толерирате разпространението на недостоверна информация!
  • 64 Гост 2

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мен":

    Ако продължаваме да ги търпим тия продажници , може и ризници да облечем !
  • 65 Хахаха

    3 0 Отговор
    Проф. Коста Костов: Не разбирам роптаенето срещу маските...каза професора докато даваше интервю в затворено помещение без маска!
  • 66 Епидемиолог

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Истината Коста е,че си се присъединил към престъпното " отровно трио - Муфтата,Кантара и Кунката!! Тъпата ти тиква не узря ли,че да разбере,че маската пази от вирус така,както гащите пазят от пръднята!! Ха ха ха ха!!
  • 67 Епидемиолог

    4 0 Отговор
    Истината Коста е,че си се присъединил към престъпното " отровно трио - Муфтата,Кантара и Кунката!! Тъпата ти тиква не узря ли,че да разбере,че маската пази от вирус така,както гащите пазят от пръднята!! Ха ха ха ха!!
  • 68 Диамантената ръка

    2 1 Отговор
    Да носим маски, ама какви. Не всеки парцал е маска, повечето не вършат абсолютно никаква работа...
  • 69 TINA

    4 0 Отговор
    ОЩЕ РДИН ЛУД
  • 70 Бах

    1 0 Отговор
    Ами , аз го разбирам роптаенето срещу маските , щото вместо да целувам приятелката по устата я целувам по П.У.Т.К.А.Т.А . и тя ми казва , дано още продължат ограниченията !
  • 71 селянин от село

    2 0 Отговор
    А бре, коста , я ми кажи ти спирал ли си с оградна мрежа комар ?
  • 72 Радомир

    2 0 Отговор
    И тоя показа си истинската същност....
    Почна в опозиция,после много бързо го купиха..
    Измекяр долен...