Last news in Fakti

19 Септември, 2020 14:39 6 540 95

Майката на Христо: Казаха ни "да излезе да се изпикае на улицата"

  • майки-
  • системата ни убива-
  • народно събрание

Синът на Русинова - 24-годишният Христо, който е с физическо увреждане, не бе допуснат да ползва тоалетната на Народното събрание

Майката на Христо: Казаха ни "да излезе да се изпикае на улицата" - 1

"Да излезе да се изпикае на улицата!" - това ни казаха от НСО, препредавайки думите на Цвета Караянчева".

Това заяви в предаването "Тази събота" по bTV Димитрина Русева - една от майките от "Системата ни убива" във връзка със ситуацията, предизвикана в сградата на Народното събрание преди няколко дни.

Припомняме, че синът на Русинова - 24-годишният Христо, който е с физическо увреждане, не бе допуснат да ползва тоалетната на държавната институция.

В ефир майката обяви, че "агресивното" поведение на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е предизвикало реакцията на протестиращите.

Ето какво разказва Димитрина Русева от „Системата ни убива“ пред bTV за случилото се:

"В сряда в Народното събрание бяхме около 10 души, представители от трите палаткови лагера и други организации, подкрепящи протеста. Всеки един от нас искаше просто да входира исканията на протеста, за да не продължат конспирациите на управляващите, че те не знаят какво иска протестът и ние сме просто едни лумпени, които там си седят. Тези лумпени, които пуснаха на 2 септември – не бяха от хората на площада“.

Димитрина обясни, че всички след дълги преговори, всички са били допуснати до деловодството на НС и категорично заяви, че първоначално не са имали намерение да остават в сградата, искали са просто да присъстват на парламентарна комисия, за която са имали покана от депутатът от БСП Антон Кутев, но председателят на парламента Цвета Караянчева не ги е допуснала.

„Първоначално пуснаха само мен и Христо, но тъй като тази обществена сграда няма осигурен достъп за хора като него – наложи се четири човека да влачим количката по стълбите към деловодството. След това достъпът на останалите шест души беше забранен и наистина, единствено намесата на г-н Кутев ги вкара вътре.

Искахме да обясним исканията на протеста, това беше единствената ни цел. Нашето заинатяване беше инспирирано единствено от агресивното поведение на г-жа Караянчева“.

Димитрина заяви, че не са били агресивни, но тоалетната се е превърнала в политически фактор.

„В един момент, след няколко часово стоене, на нас ни беше отказан достъп до тоалетна, но Христо – той е на 24 г., да, беше с памперс, но не си представяте, че този памперс може да издържи цял ден, това е възрастен човек“.

Според Димитрина, достъп е бил отказан, за да не се барикадират в тоалетната, но те не са имали подобно намерение, а тези действия са изключително обидни.

На въпроса на Какраянчева, зададен след скандала: „Защо е била в сградата с Христо?“, Димитрина отговори:

„Той е пълнолетен гражданин и избирател. Той е с абсолютно всичкия си акъл. Не зная как да го обясня. Всичките лъжи, които Вие от трибуната на Народното събрание си позволявате, не само че не ви правят чест, унизяват ви. Бихте ли си представили, че този въпрос е уместен?!“.

По думите ѝ, недоволните са искали диалог с представители на всяка една от политическите сили. Желанието им е било само да входират исканията си в деловодството.

"Ние нямахме никакво намерение да оставаме там. Искахме само да се срещнем с представители на всяка политическа сила в парламента и да обясним исканията на протеста, за да няма после приказки, че не са разбрали и не знаят защо протестираме", каза Русева.

"През годините, в които сме на улицата, са ни спрягали като политически подлоги на много от партиите. Не, аз не се чувствам употребена. Знам, че тези хора подкрепят нас, каузата ни и децата ни", заяви в заключение Димитрина Русева.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хах

    58 26 Отговор
    Не само оставка, а и ВЪЗМЕЗДИЕ за кликата!!!

    Коментиран от #89

  • 3 ТаУмВзе

    56 26 Отговор
    Дали герберастите знаят, че Утре ги чака много по лошо! ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР ТИНЯЦИ ДОЛНИ!
  • 4 Оракул

    21 5 Отговор
    Христо може да моча където му дойде.Кане Уест как намоча наградите Грами?

    Коментиран от #6

  • 5 Мая Манолова и Йорданка Фандъкова

    21 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да ядеш на Бойко задния капак
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хахаха

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти не знаеш кой е баща ти....а да не говорим за дедо ти!!!!! Сменяй дилара веднага!!!!

    Коментиран от #9, #92

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Такаа

    44 30 Отговор
    Значи влезли сте да оставите ни документи но сте седяли няколко часа вътре. Някой си Кутев, по неизвестно каква причина заповядва на НСП да ви пуснат. С какво право им заповядва е без значение.
    Пак някой си от НСО, ви казал нещо ама то било препредаване на думите на караянчева. Ама не била го казала лично тя.
    Значи наистина не знам как тази не я е срам да си използва детето за политически цели. Да не говорим че представлява само себе си и тая групичка около нея, но не и останалите майки на деца с увреждания.
    И нещо не можах да разбера на детето му трябвало тоалетна, до колко може да я ползва няма да говорим, но първата и работа на тази и на групичката около нея при излизането от народното събрание е да се хвърлят към микрофоните на журналистите и да почнат да се обясняват надълго и нашироко.
    Значи докато били вътре им трябвало тоалетна, но в момента който излязоха вече не им трябвало.
    Недостойно поведение отвсякъде.
    В друга държава тази вечер ще е арестувана и на съд, а детето щяха да са го прибрали социалните.

    Коментиран от #12, #13, #18, #45, #55, #66

  • 11 Врачка

    28 19 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Какво разбират ГЕРБавите талибани.Повечето от тях са с начално—килийно образование разпродали семейните ниви и имигрирали в София.

    Коментиран от #16, #42

  • 12 Дельо Хайдутин

    17 10 Отговор

    До коментар #10 от "Такаа":

    Предлагам в школата в Симеоново това да ти е дипломната работа.ха ха ха
  • 13 Лост

    12 13 Отговор

    До коментар #10 от "Такаа":

    И аз не ти разбрах нищо. Прочетох го няколко пъти.

    Коментиран от #30

  • 14 Оххх

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти ли бе да не ти е бащиния???? Всичко в България е строено от данъци на българският народ. Доказателства, за дядо ти?? Ревеш само за пари и помощи и ти подарък ще правиш. ДБ 😄😄😄 добре, че покрай Моджо и Божков изкара някой лев. С фалиралите си кръчми пари за хляб нямаш платен, подкупен от всякъде. Нали четем за теб как се изказаха твой бивши работници.

    Коментиран от #22, #29

  • 15 Ю Кортес

    31 23 Отговор
    Тази даже не я наричам майка.Колко морал трябва да имаш за да използваш детето си за пари и политика...дъното,позор

    Коментиран от #61

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТАЗИ ЛЪЖЕ

    29 15 Отговор
    В ТОЗИ ДЕН НЕ Е ЗАСЕДАВАЛА НИТО ЕДНА ПОРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ, ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ВЪНШНИ ХОРА НЕ СА ИМАЛИ ОСНОВАНИЕ ДА ОСТАВАТ В НС СЛЕД ПОДАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИТЕ СИ. ПРОВОКАЦИЯ ТИПИЧНО ПО К О. МУ. НИ.СТ.ИЧЕСКИ. ......ПАЗЕТЕ БАНКИТЕ И ТОАЛЕТНИТЕ ОТ ПАРТИЗАНИ В АКЦИЯ.

    Коментиран от #59

  • 18 Когато

    13 9 Отговор

    До коментар #10 от "Такаа":

    си злобен субект , без социална нагласа , в некомпетентност относно неясни за теб неща , както и правилата в "други страни" - НЕ ПИШИ НИЩО !
  • 19 Тъпу тролче

    13 11 Отговор
    Е като не може да се ползва тоалетните, да ви пик ае на събранието, да ви пик ае.

    Коментиран от #24

  • 20 оня с коня

    34 16 Отговор
    Въпросната "Майка" се е обърка че НС е Обществена тоалетна.Лошо няма - всеки греши,затова и Караянчева я съветва съвсем добронамерено "Да се изпикае на Улицата в съответната обществена тоалетна".Майката обаче си спестява втората част на Изказа на Караянчева и смисълът автоматично се променя.Но да попитаме Майката:ЗАЩО е помъкнала Инвалида и го разкарва като Маймуна цял божи ден и не й ли идва на ума че Той има нужда от Физически нужди?По нататък въпросната Майка заявява че тя и Приятелките й са искали "Само" да входират исканията си в Деловодството,но не и "ДА ОСТАВАТ".Пътьом обаче ...са поискали и да се "Срещнат набързо" с представители на ВСИЧКИ ПОЛИТ. ПАРТИИ,което по груби сметки би откарало "само 2 Дена".А ако им се обясни тоя Факт,сигурно имат и готов отговор :"Е хайде сега да не издребняваме"!Та това представляват Протестиращите Майки...

    Коментиран от #25, #72

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рап

    28 13 Отговор
    Стига с тези глупости! Какво ни занимавате с тези откачени жени! Около парламента има заведения,общ.тоалетни,а те се набутаха там където нямат работа. Всичко е за да се видят по телевизията и да ги пишат по новините. Тези "майки" не разбраха ли,че ги употребяват политици М. Манолова и всички от БСП.

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Последния Софиянец

    10 10 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Като победим Партийния дом дето е символ на комунизма и тоталитаризма ще го направим обществена тоалетна.

    Коментиран от #31, #44

  • 26 това е ясно

    8 5 Отговор
    кара..майнатата си е селянка...
  • 27 Последния Софиянец

    5 14 Отговор

    До коментар #23 от "Рап":

    А Еничарите милиционерчета кога ще ни върнат преместваемите тоалетни дето ни откраднаха на втори септември.?Бяхме ги взели под наем.
  • 28 Тъпу тролче

    8 12 Отговор

    До коментар #24 от "Готин":

    Абе, гербер НС да не е дом на тиквата и неговите кратунковци? Сигурно вече са го придобили, както раздават и държавни имоти на своите хора!

    Коментиран от #35

  • 29 Последния Софиянец

    2 8 Отговор

    До коментар #14 от "Оххх":

    Баба ми пази разписката за парите дето са дали с дядо ми за Партийният дом.

    Коментиран от #33, #38, #56

  • 30 Такаа

    22 5 Отговор

    До коментар #13 от "Лост":

    Еми като за прости хора като тебе.
    Тази така наречена майка представлява само себе си, и останалите 10 които са заедно с мая.
    Не представлява, майките с увреждания в България. Които между впрочем не искат да имат нищо общо с нея.
    Цялото изпълнение вътре е било една постановка.
    На момчето въобще не му се ходило до тоалетната, което е видно от факта, че след като са изнесени от народното събрание, така наречените майки се хвърлиха да се обясняват по микрофоните на журналистите.и въобще не се сетиха че на това момче уж му се е ходило до тоалетната.
    В която и да е държава такова насилие, над това момче е извършено от майка му, ще предизвика незабавна реакция на съответните органи.

    Коментиран от #46, #68

  • 31 😃😃😃😃

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    Приятел голям шегажия си. 😄😄😄Спри с тези коментари хората се смят с теб. Виж за цирка ставаш
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Оххх

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "Последния Софиянец":

    Пази бабати що се излагаш ❓❓❓❓
  • 34 Щерев

    7 8 Отговор
    Не се сношавайте междуроднински и рискът да имате деца с вродени увреждания ще е 1 на 1 милион
  • 35 Готин

    13 5 Отговор

    До коментар #28 от "Тъпу тролче":

    Това нее ОБЩЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА. ПРОБВАИ И ВЛЕЗ В ГЕРМАНИЯ ДА ВИДИШ 6 ОТ ТОТОТО

    Коментиран от #39

  • 36 герб са зли

    9 13 Отговор
    Цвета ПКП да ходи да п...е на улицата. Кукумявка противочовешка.
  • 37 Шопо

    10 12 Отговор
    Има Господ ,булка! И на тяхните може да се наложи да пикаят в поцинкована кърджалийска кофа !!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тъпу тролче

    6 10 Отговор

    До коментар #35 от "Готин":

    Ми то отдавна не е и обществена сграда, а строго охраняем частен имот, подържан и охраняван с парите на данъкоплатците, които имат право само да бъдат доени и стигани, но нямат право да мучат!

    Коментиран от #49, #53, #58

  • 40 Мария ТЪнасова

    7 2 Отговор
    Миналият уикенд се репликирахме с касиерка в БИЛЛА на битовият комбинат Плевен, по същият повод - заключена тоалетна и сложено едно "Мокър под" отпред, сякаш я чистят в момента. А тя не си работи по заповед от централата в Австрия. Предложих и да го извадя да се изпикая там, получих отговор: "-Както решите". Но няма проблеми, и в Австрия Билата е така.

    Коментиран от #69

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 оня с коня

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    Нито сте в състояние да Побеждавате Някого и Нещо,нито пък ПО ПРИНЦИП ще ви оставим да правите каквото и да е "на своя глава".Единственото което се иска от Вас е ДА СИ ЗНАЕТЕ МЯСТОТО.
  • 45 Пич,

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Такаа":

    наясно ли си, че ако ти беше там и някой ти беше забранил достъпа до тоалетна, е много вероятно да си свършиш нуждите най-демонстративно ако не в центъра на фоайето, то най малкото в ъгъла му. Ей така, просто защото някой ти е забранил точно това. Като гледам коментарите, така биха постъпили много хора май.

    Коментиран от #54

  • 46 Лост

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "Такаа":

    Виждам, че отлично владееш правописа.

    Коментиран от #52

  • 47 Жалки са

    13 5 Отговор
    Не стига че тормозят собствените си деца за пари, не стига че излагат всички майки на деца с увреждания в България, Ами продължава да се показва по най-отвратителен начин.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ген Иванушка

    6 0 Отговор
    Манолната мая използвайки тия уроди като тая на картинката със сигурност почти успява да вдигне нивото на погнуса във всички нормални хора до нива малко след повръщане.
    Друг е въпроса що медийте търсещи сензации, като мухи лайно ги изтипосват тия най отгоре.
    Във всяко общество има утайка, но що трябва да се показва по телевизията?

  • 51 Гражданин

    21 6 Отговор
    Ти не си никаква майка.Вместо да си стоиш в къщи,ти използваш болното си дете за политически цел.Как така ще окупирате самоволно НС с това ваше примитивно мислене.Маринова пък се сърди,че хората ви наричат лумпени.И с право ви наричат,защото всъщност сте такива.Вие сте позор за всички майки грижещи се съвестно за своите деца.Всички ви мразят!
  • 52 Такаа

    12 3 Отговор

    До коментар #46 от "Лост":

    Виждам че мисленето не ви е силната страна.
    Проверете си в бележките които са ви Дали, може пък и да намерите нещо подходящо.
    На Мая майките представляват само себе си.
    Използват децата си за собствена облага.
    Което е отвратително.

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Такаа

    10 2 Отговор

    До коментар #45 от "Пич,":

    Ако бях там, никой нямаше да ме остави да си правя политическа пропаганда.
    НСО, щяха да ме изхвърлят на втората минута. Но понеже са получили заповед отгоре, са си правили оглушки.

    Коментиран от #70

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ха-ха

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Последния Софиянец":

    Ти онзи ден писа, че дядоти работил там безвъзмезно сега казваш,че пари дал. Утре ще казваш, че ти е настанен.

    Коментиран от #63

  • 57 класа от кофа

    3 9 Отговор
    Приченце и кацна на рамото на ТКП , но тя в простотията си го изтърва . Само загрижено трябваше да притичка лично и да ви покани да ползвате нужника и яхваше вълната , но простото си е просто и надменно.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ще разберем, дали си прав

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "ТАЗИ ЛЪЖЕ":

    или лъжеш, когато НС публикува на сайта си стенограмите от пленарните заседания за седмицата 14-18 септември.
  • 60 Лост

    0 2 Отговор

    До коментар #52 от "Такаа":

    Виж си твоите бележки. Аз такива неща не ползвам.
  • 61 Малка подробност

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "Ю Кортес":

    това " дете" е на 24 години, пълнолетни е и има същите права като мен и теб. Не ти го пожелавам, но можеш ли поне да допуснеш какво означава за една майка да отгледа дете с увреждания - и като лишения, и като психология? Така че не хвърляйте мръсотия по тези майки - те са достатъчно изстрадали. А за културата на едно общество се съди и по отношението му към хората в беда.

    Коментиран от #62

  • 62 Друга подробност

    18 3 Отговор

    До коментар #61 от "Малка подробност":

    Само тези ли са според вас майки които имат деца с увреждания? Не се ли за питах те поне веднъж къде са другите? И защо другите майки не желаят да имат нищо общо с тези?
    И Как по-точно според вас се връзват лишенията с хотела в Китен и скандалите на плажа, които същите тези са твориха?

    Коментиран от #67

  • 63 А какво пречи

    0 5 Отговор

    До коментар #56 от "Ха-ха":

    и двете неща да са факт? Навремето аз съм работил по обекти във Велико Търново по археологически бригади, а и давахме пари за възстановяването на старините.
  • 64 Къде са закрила на детето

    17 2 Отговор
    Тези приказки от шипковия храст да ги разправя на малоумници те,които им вярват.Преди да ги изхвърлят бяха налягали по земята с едната ръка се прегърнали с другата си правят селфита как са се натъркаляли по земята-мъже,жени и Мая начело.Това не е само смешно,а трагично.В случая незнам дали децата имат нужда от помощ,но майките със сигурност са за преглед и настаняване в институция,а за децата да се грижат способни хора и е по-добра среда.Използвайки ги в такива протести с чували,помени,лягане по земята в НС те нанасят психически травми на децата.Тва с тоалетната трябва да си много тъп за да се хванеш и защо налягаха тогава 10 възрастни мъже и жени по земята?
  • 65 Как е възможно да има такава некомпетент

    4 8 Отговор
    Сградата е ремонтирана основно, защо няма осигурен достъп за лица с увреждания? Има законово изискване за обществените сгради, а тази сграда трябва да изпълни всички изисквания на законите в страната и да е за пример. И не по цвят и стил да копира Европейския парламент, а да е функционална и да предлага всички удобства за обитателите и посетителите. Съмнявам се и дали имат адаптирана тоалетна за лица с увреждания. Но няма да се учудя да са започнали да правят спешно такава, за да прикрият немарливостта и некомпетентността си. Лъскавите неща, не винаги са ценни.

    Коментиран от #73

  • 66 Ей, няма нужда да се мъчиш

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Такаа":

    Да поискаме видеокамерите. Да не се окаже, че няма, или не са работили, или вече записите са изтрити.
  • 67 Защото има

    5 5 Отговор

    До коментар #62 от "Друга подробност":

    свобода на избора на социално присъствие. Едни са приели тази форма, други - друга. Дълг на политиците е да осигурят адекватен и приемлив стандарт на всички. Щом като има група в обществото, стигаща до крайности, значи има проблем. Смяташ ли, че хора с интелектуалността на Караянчева са в състояние да го решат? Грешката ни е, че се поддаваме на внушенията, обслужващи определена каста, че " всички с такава партийна принадлежност са лоши, а с онакава - добри". Караянчева си е ограничена женица не защото е от ГЕРБ , а и не всички от ГЕРБ са такива,а тези жени са в тази си роля не защото не са от ГЕРБ. Ако не разберем това, нищо добро не ни чака като общество
  • 68 Аха....

    4 6 Отговор

    До коментар #30 от "Такаа":

    И какво, по твоята логика, в другите страни всяка майка, която е излязла на разходка или пазар с детето си, влиза в затвора, ако не е успяла да го заведе до тоалетна, и детето е използвало памперса по предназначение ли? Обмисляш ли какво казваш, преди да пуснеш коментар?
  • 69 Ти виждал/а ли си BILLA

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Мария ТЪнасова":

    с тоалетна в Австрия? Аз - не. Ако има, са рядкост. Има в по-големи магазини, от типа на Eurospar, OBI и прочие.
  • 70 Въпрос

    6 6 Отговор

    До коментар #54 от "Такаа":

    Защо НСО са там въобще? Сградата ли охраняват или председателя на НС? Защо МВР не охранява сградата?

    Коментиран от #71

  • 71 Ха-ха

    7 1 Отговор

    До коментар #70 от "Въпрос":

    НСО е под командването на Радев

    Коментиран от #75

  • 72 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Ако коня ВИ е с церебрална парализа ???? Ще го убият ХУМАННО !!!! Но това са болни ДЕЦА !!!! ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ ГЛЕДАТ ??? ТЕ СА СИ ЖИВИ ТРУПОВЕ !!!!МАЙКИТЕ ИСКАТ САМО СИГУРНОСТ ЗА БОЛНИТЕ СИ ДЕЧИЦА !!!Защо НИКОЙ не сеща ДАЛИ докторите нямат вина ???? И защо никой не търси ВИНОВНИТЕ за тяхното състояние !!!

    Коментиран от #74

  • 73 Много добре сте си задали въпроса

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Как е възможно да има такава некомпетент":

    И, понеже много хора споменават какво би било в други държави, ще допълня следното: в Германия и Австрия всяка обществена сграда е съобразена с нуждите на хора с увреждания, говоря основно за тези от тях, които се придвижват с инвалидна количка. В тоалетните на музеи, болници, учебни заведения, бензиностанции и обществени тоалетни има поне една, приспособена за хора с инвалидни колички. Тези тоалетни са с по-широки врати, по-ниско разположени тоалетни чинии и умивалници, съответно и устройства за сапун (Seifenspender), хартия или уреди за подсушаване на ръце. Отделно, от двете страни на тоалетната чиния има нещо като преграда, върху която да може да се подпре човекът, за да се премести от количката върху тоалетната чиния. Има много малко изключения, например пред кметството на Виена, където се слиза по стълби и не е възможно човек с количка да я използва. Но в такива случаи има алтернатива наблизо.
  • 74 оня с коня

    13 0 Отговор

    До коментар #72 от "гост":

    Предлагав да оставим настрана сълзите и сополите и да говорим Адекватно:Да заявят ВИСОКО И ЯСНО на Обществото "Майките":КОЛКО ДЪРЖАВНА ПОМОЩ изразено в Пари получават за обгрижване на "Единица" Инвалид и Колко - като НЕПАРИЧНИ Бонуси и Екстри.Напомням че Те СЕ СРЕЩНАХА с Борисов,говориха и си отидоха ДОВОЛНИ от Разговора,т.е. исканията им бяха Удовлетворени.Сега обаче ПАК СА НЕДОВОЛНИ/съвсем случайно в Унисон с Отровното трио,скандиращо "Оставка"/?Затова и предлагам да кажат КАКВО ПОЛУЧАВАТ от РБ като Пари и Бонуси,за да може ОБЩЕСТВЕНОСТТА да отсъди МАЛКО ИЛИ ДОСТАТЪЧНО са им.И Народът ако каже "Малко е,трябва Едиколко си"- ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИ- Правителството ЩЕ ИМ ГО ДАДЕ!
  • 75 Е това ли е компетентният ти

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Ха-ха":

    отговор на въпроса ми? Thanks, but NO, thanks.
  • 76 В защита на майките

    2 6 Отговор
    Ще попитам дали ви е известно, че има публичен достъп за наблюдение на заседанията на английския парламент? И не ви ли прави впечатление, как нашата нова сграда е с много недостатъци и гафове, и в допълнение всякакви опити тази сграда да остане недостъпна дори за камери. Значи крият нещо за тази зала. Ако ремонта беше качествен щяха да качат видеоматериал за подобренията, за да дадат отчет и на хората какво е построено с държавните пари. Така, че при всички положения има някакъв проблем, който всички опитват да скрият от хората.
  • 77 Доцента

    6 2 Отговор
    Тези не са никъкви майки щом използват децата си за предизборна агитация.Така е в държавата рублуландия с царя по потник Рублен Гадев

    Коментиран от #79

  • 78 Грейс

    3 1 Отговор
    Със съжаление ще кажа, че ако продължават тези майки така ще настроят доста други майки срещу себе си. В края на край щата всеки си носи кръста. Много е трудно признавам с такива деца и възрастни, но не може всички да се върти около тях! Само да припомня, че в началото на учебната година изведнъж такива родители на стояха за дистанционно обучение, след като опищяха всичко, че тези деца имат нужда от социален живот и не трябва да се делят от здравите! Направиха се рампи, асансьори, учители занимаващи се с тях и изведнъж, въх короната искаме дистанционно обучение. Хайде стига, болни са, здрави няма да станат. Да не питам как ще пикае този 24 г младеж, майка му ще успее ли да го издържи?
  • 79 Грейс

    3 3 Отговор

    До коментар #77 от "Доцента":

    А в кравария как бе? Или там убийството на черния не ср използва за предизборна агитация на сенилния б? айдън
  • 80 ПЕНКО

    11 1 Отговор
    ДЕФЕКТНА ВРЪЗКА МЕЖДУ НЕПОДХОДЯЩИ МАЙКА И БЪЩА СЪЗДАВАТ ДЕТЕ С ПРОБЛЕМИ -БЕЗ ВИНА !!! НО КАКВО Е ВИНОВЕН БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И С КАКВО Е ЗАДЪЛЖЕН НА СЪЗДАЛИТЕ ДЕФЕКТНИ ДЕЦА - НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ГРИЖИ !?!?!? КАКВОТО И ДА Е НАПРАВИЛА ДЪРЖАВАТА РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕФЕКТНИ ДЕЦА САМО ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРЯТ , А НЕ ДА СА МАНОЛОВИСТКИ -КРЕТЕНОИДИ !!!!!!!!!
  • 81 Въпрос

    3 2 Отговор
    Ако по някаква причина председателят на НС (в случая Караянчева) в изблик на гняв започне да вилнее и руши материалната база на НС, например започне да мята столове по прозорците, НСО кого/какво по-напред трябва да пази - председателя или сградата?
  • 82 CUCOVID 19-20 BG

    1 1 Отговор
    Аз съм много добре. Ти си мноого добре. Ние всички сме мнооого добре.
  • 83 Наблюдател

    8 4 Отговор
    Госпожа Русинова, Бог те е наказал, още ще те наказва.
    Защото използваш едно болно дете за твои лични, политически амбици
    Бог ще те накаже
  • 84 Въпрос No.2

    2 2 Отговор
    Ако по някаква причина премиерът и председателят на НС се сбият, например защото единият е нарекъл другия "ТКП" (приликите с действителни лица и събития е случайна), кого трябва да пази НСО?
  • 85 Сашо

    12 2 Отговор
    Вие не сте майки - вие се продажници.Да използваш детето си за политически цели - срамота.Пълна порнография.Нямате пари да си гледате децата, пък имате пари за бус, за тениски, за плакати и за да може да стоите по цял ден на площада без да работите.
    А много интересно като преди 7-8 години като управляваше БСП и помощите Ви бяха по 50-60лв на дете защо не протестирахте толкова яростно тогава?????Сигурно са Ви стигали парите....
  • 86 наглост

    11 3 Отговор
    В друга държава........такава , за каквато мечтаете, детето ти , мнима майко, щеше отдавна да е прибрано от социалните и нито съд, нито ,Мая, нито който и да било, нямаше да ти помогне да го видиш дори. Единственото, което мога да кажа в твоя защита е, че не съзнаваш какво правиш и какво причиняваш на това клето момче. И надявам се, че ще се намери институция, която ще се заеме да те освидетелства и да намери място за детето ти, където ще е сред хора, които навреме ще знаят и ще разбират, какви са неговите потребности.
  • 87 месара

    7 1 Отговор
    на тия трябва да се спре да се обръща внимание и да им се отнемат привилегиите ! тия използват децата си за да изнудват държавата за лични облаги ! тия трябва да бъдат заплювани в лицето !
  • 88 чичо

    8 1 Отговор
    Русинова,виждал съм те да хвърляш яйца по сградата и полицията,а кой знае какво още си хвърляла.Не в тоалета,а най-малко на 100 метра няма да те пусна,ако от мен зависи.И въпросът е,защо като ви изкараха не отидохте в тоалетна,а бързахте за селфита?Защото търсихте провокация,а не тоалет,нали.Ти не си майка.Аз никога не бих злепоставил така детето си.
  • 89 Жоро

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "хах":

    Тая използва недъгът на детето си за политическа цел.Това я прави лоша майка.

    Коментиран от #91

  • 90 Биби Кинг

    2 1 Отговор
    Циганка! Ицо е с катетър или памперс,най много на буцата да и се е досрало.
  • 91 Донякъде сте прав,

    3 3 Отговор

    До коментар #89 от "Жоро":

    но означава ли това, че социалната политика сама по себе си също е пошла? Когато става въпрос за пенсии, се използват пенсионерите, за здравеопазването - болните, за детски надбавки - децата и прочие. Ако не се "показват" наяве проблемните места в едно общество, то никой няма да разбере, че има проблеми.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Бат Вальо

    3 0 Отговор
    Много си нечистоплътна ма, направо вониш ...
  • 94 мнение

    1 2 Отговор
    попринцип, за всяко друго нещо, тези които дават пари за заплати да речем се водят работодатели, и данъкоплатеца може да не е бизнесмен, но се води работодател на политиците, та кои други работници и къде биха си позволили да се държат така с шефовете си, питам ??? от къде цялата тая неприкосновенност на работника от тоя чийто пари му идва заплатата ?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове