Last news in Fakti

25 Септември, 2020 19:22 3 119 62

Каракачанов: Няма как да стане това, което иска президентът - безусловна капитулация

  • оставка-
  • кабинет-
  • красимир каракачанов-
  • румен радев-
  • бойко борисов

Лидерът на ВМРО заяви, че като коалиционен партньор вече два пъти се опитва да намери общ език между първите мъже в държавата

Каракачанов: Няма как да стане това, което иска президентът - безусловна капитулация - 1
Снимка: Архив

Безуспешни до момента са призивите за диалог между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов за сваляне на напрежението, които отправи вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Това призна самият той пред журналисти в Добрич, където присъства на церемонии за празника на града, съобщи "Нова телевизия".

Лидерът на ВМРО заяви, че като коалиционен партньор вече два пъти се опитва да намери общ език между първите мъже в държавата.

„Предложих в името на това да има едно спокойствие в обществото, да има диалог. За съжаление наблюдаваме, че президентът отказва да участва в този диалог. В края на краищата държавата България не е държава за едни избори. Тя съществува тук на Балканите 1400 години. И не може да я залагаме в името на това, че се борим за власт.

Няма как да се случи това, което иска президентът: безусловна капитулация, служебно правителство. Разумният вариант е да се води диалог”, заяви Каракачанов.

По време на първото издание на кампанията „Бъди войник“ за тази година в Добрич Каракачанов заяви: „Само през първата половина на годината некомплектът в Българската армия е намалял с 400 души. За обявените конкурси за 1200 места са кандидатствали 2800 души. Съотношението между броя на кандидатите и вакантните места е средно 2,5. При Военноморските сили съотношението е 5 към едно, при Сухопътните войски – средно двама кандидатстват за място. В Съвместното командване на специалните операции всички обявени вакантни длъжности вече са попълнени“.

Министър Красимир Каракачанов подчерта, че по-високият интерес към военната служба е резултат от взетите мерки – увеличените заплати на военнослужещите, ремонта и модернизацията на техниката, подобряването на условията за живот и работа. За разлика от предходни години, когато броят на войската намаляваше всеки месец, сега тенденцията е обърната. „Надявам се до края на мандата поне с 20 - 25% да успеем да компенсираме некомплекта в армията“, каза още министър Каракачанов.

За старта на кампанията „Бъди войник“ в Добрич заедно с министъра на отбраната бяха и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, полковник Добромир Добрев, командир на военно формирование 34 200 - Шумен и началник на гарнизона в Шумен.

Стотици граждани разгледаха разположената на площад „Свобода“ военна техника, оборудване и въоръжение. С авиационен поздрав над града прелетяха самолети „Спартан“, „Пилатус“ PC 9 и L- 39.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов присъства в Добрич на освещаване на плоча с имената на войниците и офицерите – добруджанци, загинали във Втората световна война. Той благодари на цялата добричка общественост и местните власти, които години наред са събирали и издирвали имената на всички добруджанци, загинали във Втората световна война, които днес са изписани на паметната плоча. „Тези мъже, и други като тях, воюваха и загиваха затова да бъде запазено нашето Отечество, непокътнато, след поредната голяма война“, посочи министър Каракачанов.

В словото си той припомни накратко историческите събития около Първата и Втората световна война и специално съдбата на българите от Северна Добруджа и Южна Добруджа. „За част от добруджанци 80-ата годишнина от връщането на Южна Добруджа е голям празник. Българите, живеещи в Южна Добруджа, се върнаха в Майката Родина, но българите от Северна Добруджа бяха изселени. За тях това не беше празник, но въпреки всичко една справедливост възтържествува - Южна Добруджа беше върната на България и днес е едно от най-прекрасните кътчета на нашата Родина“.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тегли робско племе

    98 4 Отговор
    Хунтата ни сложи чатала на врата с нов дълг който ще плаща населението от 5 милиарда лева а в същото време реши да вдигне газа с 20%. По централните емисии на БТВ и БНТ казаха че новия многомилиарден дълг ще отидел за попълване на изпразнения валутен резерв и дефицита в бюджета защото парите били изхарчени за борба с КОВИД19 а също и заради спадналите приходи заради пандемията и заради раздадените пари в публичния и държавен сектор , за бонуси за полиция и лекари , за бонуси за учителите за първия учебен ден 15 септември , заради спадналите приходи заради намаленото ДДС за ресторантьори и хотелиери от 20 на 9%. А да питам тук читателите ? Някой от вас получи ли пари от правителството за подпомагане заради пандемията? Или изпразнения валутен резерв отиде за близките до властта крадци и в нощното шкафче на Буда и обърнати в кюлчета висококаратово злато?

    Коментиран от #11

  • 2 КОТарАК

    99 10 Отговор
    абе кво ви прави президента бе?чудите се как да се спасите от народната любов и се опитвате за някакви договорки с него
  • 3 Чочо

    10 97 Отговор
    Радев оставка и затвор

    Коментиран от #47

  • 4 Яяяяя

    85 2 Отговор
    марш , комунистически интересчийо и доноснико , мазник на всяка власт и слуга на парите , готов на всичко за свои облаги ! "BILLA -та" и към тъмницата , наглецо !

    Коментиран от #14

  • 5 агент иван

    85 1 Отговор
    Този папагал наистина се е вживял в ролята на министър на войната, дори военни термини ползва.
  • 6 ТАКЪВ МЪЖ

    54 1 Отговор
    МОЖЕ ЛИ ДА КАПИТУЛИРА.ВРАГЪТ Е КАПИТУЛИРАЛ САМО КАТО ГО ВИДИ

  • 7 Распасвай гащите

    52 3 Отговор
    "Воеводо"
  • 8 Последния Софиянец

    73 2 Отговор
    И да му прости президента на Тиквата,аз няма да му простя.Или затвор ,или гробището в Банкя.

    Коментиран от #27

  • 9 гост

    60 3 Отговор
    На снимката е малко пиян , ама само малко.
  • 10 Sелянин

    61 2 Отговор
    Ще стане кара качан, няма друг начин.. Спрете да крадете първо! Че тази трева пред блока не сме я опасли ние, трева не пасем! . Спрете се, ще изкипи манджата, в момента опипваш почвата... няма връщане назад кара качан!
  • 11 Горо

    53 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тегли робско племе":

    Сега два-трима платени тролове на ГЕРБ, които постоянно се подвизават тук под различни имена ще започнат да пишат, че са получили пари за подпомагане заради пандемията! Герберите докарват всичко на фалшиви документи с подписи на мъртви души, а те си разпределят милиони левове. Ето защо така неистово бранят цар Тиква, защото той им позволява да правят това.
  • 12 тра ла ла

    10 0 Отговор
    Искаме мир а не война...

    Коментиран от #45

  • 13 билла

    47 2 Отговор
    Глей са Подмокрени гащи , проблемът е , че бая народ почнахме да го искаме , а там капитулацията е само безусловна. Остави го Президента , той е малкият ви проблем.
  • 14 Каракачанов е

    4 37 Отговор

    До коментар #4 от "Яяяяя":

    ... националист, а не комунист. Разликата е огромна, като между барман и хирург.

    Коментиран от #30, #54

  • 15 Дедо Jo

    50 5 Отговор
    Тъпи парчета са тези... политиците.

    И 50 пъти да му кажеш, че Суверенът иска безусловната капитулация, а не Президента (който е говорител), те продължават: едно си баба знае - едно си баба бае.

    OCТAВКА Борисов, НС, Гешев!

    Коментиран от #50

  • 16 ГОРСКИ

    40 6 Отговор
    Сметките ви са без кръчмар, само оставка и край на всички пазарлъци?????
  • 17 Уди Кълвача

    34 4 Отговор
    Дебел паница и измамник! Няма как да стане лиии, дали?
  • 18 Абе Шкембе

    40 2 Отговор
    кажи как уреди пияндурата Слабака в Брюксел?

    Коментиран от #21

  • 19 chi

    34 4 Отговор
    Каракачанов вън!
  • 20 Вешин

    37 4 Отговор
    Г-н Била торбичка, час по-скоро Оставка и се праждосвайте, аман от измислени и некадърни политици.
  • 21 Горо

    35 2 Отговор

    До коментар #18 от "Абе Шкембе":

    Как шкембе-войвода е уредил Андрей Слабаков да получава тлъста заплата на евродепутат ли? На чашка... и двамата я обожават!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 xaxaxaxa

    33 2 Отговор
    Това е все едно да водиш преговори с ла*йната си дали да се оттичат в канализацията. Та толкова и Радев трябва да преговаря с тези ла*йна.
    По-скоро направо да им пусне водата!
  • 24 Ххх

    21 1 Отговор
    Да, така е. И японците не искаха през ВСВ безусловна капитулация, поради което получиха две атомни бомби, за да сложат оръжие. Явно, за сегашните управляващи трябва да се мисли за някакъв по - радикален подход. Примерно дрона на Радев да бъде снабден с взривно устройство, по примера на японските камикадзе. И в някакъв момент да влети през отворения прозорец на тоалетната на резиденцията в Бояна, за да опърли голото теме на следения с дронове от президента.
  • 25 Хитър Петър

    34 3 Отговор
    Над 60 % от хората заявяват че искат оставката на правителството, поне така твърдят последните проучвания. Президента не може да промени това.
  • 26 Иван от Русе

    23 3 Отговор
    няма начин да не е бил член на БКП, щом е агент на ДС!
  • 27 Си ган

    4 28 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Г-д Радев, спрете с това тролене, знаем че сте вие, играйте си с дрона щом самолета ви не става и Деса ви е теглила шута!!!
  • 28 Срам за армията е този

    29 2 Отговор
    Срам за армията е този.
  • 29 Румен

    33 2 Отговор
    Кат го погледна тоя с каска, и веднага се сещам за Швейк. Ще умра от смях. Само излага комитите от ВМРО едно врема.Вземи си пликчето от Била и продавай паспорти
  • 30 Centurion

    31 1 Отговор

    До коментар #14 от "Каракачанов е":

    Да,продавач на паспорти и комисионер от сделки с военна скрап!Войник не в ходил,но иначе военен министър!!!Смей до сълзи!
  • 31 Грух !

    28 3 Отговор
    Грух ! Този луд ли е ?! Така ли се отстъпва от безплатната лапачка ?! Грух ! Лой ще се лее !
  • 32 Сух

    9 1 Отговор
    Има, има ама тогава въобще няма да ви хареса..
  • 33 Миновач

    23 2 Отговор
    Каракачанов _ посредника винаги е нали знаеш.
    Редко при това.
    А това че се мазниш ,на едни и на други не те прави патриот .
    Аре чиба от властта заеднос Бойко
  • 34 Шкембо трябва да бъде арестуван веднага

    26 2 Отговор
    Гешев, арестувай го за безстопанственост. Разпродава златни имоти в центъра на Пловдив за цена от 25 лв.кв.м. при цена от 500 лв. Общината защо не го превърна в детска градина при готова постройка? Пловдивчани защо не направите митинг пред общината?
  • 35 Васил

    19 2 Отговор
    Дебелак стига си плямпал пяна ти излезе на устата.
  • 36 ТОЧКАТА

    16 2 Отговор
    ТИ знаеш ли кой ФЛАГ се вее над главата ти??????!!!Защото РАДЕВ ЗНАЕ!!!!!! И досега не е плямпал от...джитката!!!!
  • 37 Анализаторр

    16 2 Отговор
    Когато лапнеш кокала и имаш достъп до неограничено количество от благинки в торбичка Била е много трудно да кажеш, че гроздето е кисело. Но от горе всичко се вижда !
  • 38 РАДЕВ....НЕ СЕ РЕПЧИ НА ПАРЛАМЕНТА

    6 14 Отговор
    СТАВА ТОВА КОЕТО КАЖЕ ПАРЛАМЕНТА, А НЕ .....РАДЕВ
  • 39 В.В.П.

    13 2 Отговор
    Много говори дебелото парче..Може да заблуди някое малко дете.КАПИТУЛАЦИЯ НА КАБИНЕТА ИСКА НАРОДА..НЕ РАЗСЕЙВАЙ ПРОБЛЕМА..КАРАКАЧАН...
  • 40 Воклук

    5 19 Отговор
    Най - смотания президент на България за всички времена. Пинокио е прост фатмак който изпълнява функциите на говорител на БСП.
  • 41 Престъпници

    16 4 Отговор
    Мръсник на ДС.
    Оставка Съд Затвор за всички крепящи Хунтата ГЕРБ
  • 42 Хубав ден

    5 20 Отговор
    Оставка на президента, съд и затвор за организиране на протести и бунтове срещу правителството.

    Коментиран от #44

  • 43 Коко

    13 3 Отговор
    Тоя не е БЪЛГАРИН, а влах
  • 44 ОхлюФ

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хубав ден":

    Да охлаждаш супата!
  • 45 Bravo

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "тра ла ла":

    Яко:)
  • 46 Радев се изживява като

    5 13 Отговор
    Ранена гугутка.
  • 47 Ейотпадъко герберски

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чочо":

    Какъв Радев бре, оставка на правителствито, щото ще има затвор!
  • 48 Каракачанов, разскаряйсе на някъде

    8 2 Отговор
    Какъв посредник, не става дума за посредник за комисиони!!!! ГАЖНИК!!! Разскарай се!!!
  • 49 Next

    9 1 Отговор
    Тъп каракОчан, нали на бою барселонски чекмеджето е пълно с нелегални пари злато и оръжие. Оставка!
  • 50 ха ха

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо Jo":

    Резидентът и той е политик, нещастн*ко! Или имаш мозък като на папагал??

    Коментиран от #57

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Перо

    6 0 Отговор
    Освен за стотиците криминални престъпления на тиквата и на тоя елемент за паспортната мафия ще бъдат съдени и за държавното престъпление за договора със С.Македония. Ще има свидетели,цялата научна общност!
  • 56 Ахс

    3 0 Отговор
    Ще стане, няма начин да не стане!
  • 57 Дедо Jo

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "ха ха":

    Президентът политик, ама друг път...
    Политикът е човек, който създава и провежда политики.

    Например основната политика на ГЕПИ, която създадоха и провеждат е:
    - непрекъснато понижаване жизнения стандарт на по-голяма част от българите;
    - непрекъснато и неконтролируемо повишаване жизнения стандарт на ГЕПИ & Со.
    В момента ГЕПИ имат огромен проблем, защото Суверенът разбра че:
    1. Не може физически да съществува, ако ножицата приходи-доходи се отваря със същия темп;
    2. Трябва да смъкне окопалия се във властта ГЕРБ.

    Президентът не може да провежда никакви политики.
    Но може безнаказано да говори, да представлява Суверена.
    И му прави чест, че го прави добре.

    OCТAВКА Борисов, НС, Гешев!
  • 58 123

    1 6 Отговор
    Eдин от двамата ще загуби от тази конфронтация и липса на преговори напълно и това ще е Президента Радев.
  • 59 уточнение

    4 0 Отговор
    става въпрос за оставката на емил радев оти ни срами у брюксел яде и пие повече от шкембе войводата и не носи на пиене като се напие обарва по дупетата бугарските депутатки у брюксел и целийо парламент му се смее
  • 60 реалист

    2 0 Отговор
    този път ще стане даже и затвор ще има .....ОСТАВКА
  • 61 Българин

    2 0 Отговор
    А бе Каракачанов,много внимание отделяте на този божков фигурант.Не му обръщайте внимание и го оставете на прокуратурата.Тя ще си свърши работата.
  • 62 3333

    1 0 Отговор
    ЩЕ ТЪРСИМ И ТВОИТЕ ЩЕТИ ДЕБЕЛИЯ,,ПРОКЛЕТА ТВОЯ СЕМЧИЦА,ЗАЧЕНАТА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове