Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 16:44 8 449 23

Полицейският шеф загинал, смазан от колата си, бил без колан

  • пламен петков

Аутопсията не е установила здравословни проблеми, очакват се резултатите от кръвната проба

Полицейският шеф загинал, смазан от колата си, бил без колан - 1

Причината за смъртта на полицейския шеф Пламен Петков са тежки травми, причинени от автомобила. Зам. началникът на Шесто РПУ загина при автомобилна катастрофа в сряда вечерта, след като автомобилът му "Фолксваген Пасат" излетя от виадукта на Скобелева майка и падна в дере. При падането, Петков който е бил без колан, е излетял от автомобила, а тялото му се озовало под тон ламарина, съобщи trafficnews.bg.

Взети са му кръвни проби, предстои и хистологична експертиза, която да установи състоянието на загиналия към момента на катастрофата.

Продължава досъдебното производство по случая. Както TrafficNews съобщи мантинелата, през която е излетял пасатът, е била компрометирана още преди три седмици. Там е имало сходно пътно произшествие, при което водачът е смачкал предпазната ламарина и излетял от шосето. След това обаче тя не е била възстановена. Катастрофата е станала на 7 септември.

Чия е вината за тази немарливост, която за която вероятно бе платено с човешки живот?

Въпросният участък е част от Републиканската пътна мрежа, но поддръжката му е повече от сложна заради двустранни и тристранни договори между звената в държавата и общинска администрация.

От АПИ обясниха, че за пътния участък от път І-8 "Пазарджик-Пловдив" от км221+140 до км 230+900 , обхващащ урбанизираната територия на Пловдив, включително ПВ "Скобелева майка" , на основание на Закона за пътищата е сключен Споразумителен протокол от ОПУ- Пловдив с община Пловдив за съвместно финансиране и поддържане на РПМ в чертите на града от 16.10.2019г. със срок до 31.12.2020г.

Съгласно същия, организирането и финансирането на дейностите по поддържането на път І-8 и пътните връзки на възела, са задължение на общината.

На практика отговорността е размита между две звена –едното от „Организация и контрол на транспорта” към зам.-кмета Тодор Чонов, а другото е „Строителство и инвестиции” към зам.-кмета Пламен Райчев. Оказва се, че и двете институции не са могли да направят нищо по въпроса, защото са в процедури… по ЗОП. С други думи в момента нито едната дирекция, нито другата може да ремонтира мантинелата, защото няма избран изпълнител за въпросните дейности.

Шефът на ОКТ Пламен Вълков коментира, че при повредени мантинели и всякакъв тип увреждане на пътната сигнализация от КАТ в следствие на ПТП изпращат писма. За въпросния участък подобно писмо те не са получили и макар да се правят обходи, те не са знаели за повредената мантинела. Те не могат и да възложат на фирма да оправи мантинелата, защото няма такава. Обществената поръчка за 541 хил. лева за полагане на хоризонтална пътна маркировка по уличната мрежа и поставяне на нова и ремонт на съществуващата вертикална пътна сигнализация по уличната мрежа е пусната на 19 август, а все още не е приключила. От ОКТ ще видят друго бюджетно звено, което би могло да извърши ремонта по спешност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Екстра бок е българин😂😂😂

    54 4 Отговор
    И тоз милиционер е викал знайш кои съм аз и кара без колан фиркан и говори по телефона и се кикоти
  • 3 Това ме кара да изватя едно от фризера

    21 6 Отговор
    И да си сипя по повода
  • 4 Maf1ata BG

    47 3 Отговор
    Щом шефовете не ги спазват правилата, какво остава за редовия милиционер? :\
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    4 8 Отговор
    Казах ли ви снощи че са му помогнали да почине? Това е убииство
  • 7 миролюб бенатов

    33 1 Отговор
    Mилиционер загина заради собствена и служебна немарливост
  • 8 Перник

    29 4 Отговор
    Тотално погазване на законите,най вече от шайката която трябва да съблюдава тяхното спазване,самозабравянето и егото водят до там.Сега мантинелата била виновна,пълни глупости
  • 9 цербер

    32 2 Отговор
    Полицейският шеф Е загинал, смазан от колата си, бил Е без колан. ТОЙ НЕ Е СПАЗИЛ ПРАВИЛАТА,А Е ШЕФ! Какво остава за подчинените му?!

    Коментиран от #11

  • 10 Иван

    30 0 Отговор
    Значи никой не може да поправи мантинелата, защото нея я няма! В същото време се оказва, че мантинелата, която я няма е компрометирана! А КАТ прави обходи, но не забелязва повредената мантинела?! И това ако е държава, халал му вера!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Требва да умрат поне 50 човека

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    И 10 реиса че да стане наболял проблем и да се изпишат 5 милиарда за тва железо и да се откраднат парите затва се бавят да каже боки е то на това е много опасно и ше го ремонтираме веднага 5 милиарда евро без ддс струва железото
  • 13 Кат прави обходи

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Да граби пари от хората ....
  • 14 Боки съм

    6 3 Отговор
    Този не е загинал от катастрофа а от грипа така че виновни нема
  • 15 112

    6 3 Отговор
    Щом е бил без колан значи е бил на работа. Бог да го прости.
  • 16 Амммм

    6 0 Отговор
    А бе вие се смеете, но когато отворих спора за коланите, 50 процента от коментиращите твърдяха, че даже било по-опасно с колан и всеки трябвало да си преценя сам! Да не бил задължителен! Такъв а манталитета на българина! А най-му е тежко, когато нещо го задължават! Аууу, тогава става 3-тата световна!
  • 17 Що без колан бре ?

    14 0 Отговор
    Нали трябва да дава пример. Ама иначе неговите подчинени глобяват за без колан.
  • 18 БОКЛУЦИ

    7 1 Отговор
    Всички милиционери са тъпи и арогантни.За тях няма закони.Кратуната е казал ,че могат да си правят каквото искат.Да ходят с бради,обеци,боксове и по гуменки.Правилата били за простолюдието!
  • 19 Някой

    4 1 Отговор
    Браво! Да го последват вкички п*дали в униформа :)
  • 20 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Служител от МВР в автомобил с предпазен колан - няма такова животно !! Иначе как ще се разбере, че е властимеющ ? Не само той- и
    от родата му не слагат колани, защото са "рода" до трета съребрена линия!
  • 21 минчо

    1 0 Отговор
    факти-откога имате раздел-ЖИВОТНИ
  • 22 ЕБЛИЧа

    1 0 Отговор
    и такива ни залагат радари а те самите не могат да шофират
  • 23 незнайко

    0 0 Отговор
    БОРИСОВ строи, но после няма кой да РЕМОНТИРА !!! За да минеш през мантинелата или си пиян или скоростта е била много голяма !!! По вероятно е първото . АЗ СЪМ БИВШ ШЕФ И СЪМ НЕДОСЕГАЕМ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове