Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 15:21 7 757 67

Гешев отговори на LIBE: Всички ни атакуват

  • libe-
  • комисия libe

Главният прокурор изрежда подробна информация относно атаките, които се организират срещу прокуратурата от лица, разполагащи със значителен икономически, финансов и политически ресурс

Гешев отговори на LIBE: Всички ни атакуват - 1
Снимка: БГНЕС

Разследванията, водени от прокуратурата на България, са на принципна основа и произтичат единствено и само от закона, независимо от разследваните лица, ведомствата и институциите, които те представляват. Прокуратурата обаче е атакувана от политици от всички посоки. Това става ясно от писмото на българското държавно обвинение до Комисията по граждански свободи (LIBE) в Европейския парламент (ЕП), което е изпратено по повод въпроси за работата на прокуратурата по корупционните престъпления.

"В изявленията на политици от последните месеци се излагат твърдения за неравнопоставеност и избирателност при провеждане на разследвания срещу лица, заемащи високи държавни длъжности, което представлява директен опит за намеса в независимостта на прокуратурата и поставянето в ситуация на зависимост от политически субекти", се посочва в отговорите.

Като част от атаките са изброени изказванията на редица родни политици. Като пример е посочено изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов, който е и лидер на ВМРО. При задържането на бившия министър на околната среда Нено Димов той определи ареста му като „показно убийство“.

От прокуратурата казват, че в подобен смисъл било и изявление на Корнелия Нинова, лидер на БСП, чиято парламентарна група е втора по численост в българския парламент. От прокуратурата съобщават, че нейната атака била след като главният прокурор отправи питане до КС във връзка с имунитета на президента Румен Радев. Тогава тя нарекла тези действия „опит за сплашване“ на държавния глава. Внушения за политически влияния били направени и от премиера Бойко Борисов, който е и лидер на най-голямата партия ГЕРБ. Напускайки спецпрокуратурата, където беше призован на разпит като свидетел по досъдебно производство, той заявява, че с тези си действия „прокуратурата угажда на Радев“, тоест на президента. Като "политически мотивирани" били определени действията на прокуратурата и от държавния глава.

На 9 юли 2020 г. на политически протест с негово участие, той нарича прокуратурата „мафия“. Най-вероятно изказванията на Радев срещу прокуратурата са били мотивирани от действията по наказателните преследвания, предприети срещу двама служители в администрацията на президента, във връзка с извършени от тях престъпления, относими към службата им - Пламен Узунов и Илия Милушев.

От прокуратурата обясняват и за какво са разследвани двамата. Друг пример за оказване на политическо влияние, който от прокуратурата посочват, са многото изказвания на Христо Иванов, председател на „Да, България“ и бивш правосъден министър. В последните месеци той отправил призиви за „изчистване и реподбор на прокурорите“.

Активността на българската прокуратура по направление противодействие на корупцията, както и по повод ангажиране наказателната отговорност на редица знакови за българското общество фигури, е безпрецедентна в периода след 1989 г., се посочва още в писмото.

В отговорите до LIBE, се посочва още, че за първи път след 1989 г. бяха повдигнати обвинения и бяха наложени от съда мерки за неотклонение „задържане под стража“ на настоящ министър и заместник-министър от действащо правителство. Това са министърът на околната среда и водите Нено Димов, който е от квотата на ВМРО - част от управляващата коалиция и Красимир Живков, негов заместник, който е от квотата на ГЕРБ.

От прокуратурата посочват, че към наказателна отговорност са привлечени и едни от най-богатите българи, чието имущество е било придобито по престъпен начин, и за които от дълго време съществува общественото мнение, че са недосегаеми - Васил Божков, Пламен и Атанас Бобокови, Вълчо и Маринела Арабаджиеви, Николай и Евгения Баневи, Миню Стайков и укриващия се в Сърбия банкер Цветан Василев.

В отговорите се казва, че с внесен обвинителен акт в съдебна фаза се намират наказателните производства, водени срещу Цветан Василев, Вълчо и Маринела Арабаджиеви, Николай и Евгения Баневи и Миню Стайков. След действията на прокуратурата до края на 2019 г. е запорирано имущество и активи в размер над 3 млрд. лв., което се равнява на над 1,5 млрд. евро. "Накърнените икономически интереси намериха определено отражение и в атаките срещу независимостта на съдебната власт, в частност - на прокуратурата, включително такива с медиен и политически характер", се казва в писмото до евродепутатите.

Отбелязва се, че явна е информацията за връзките на сдружение „БОЕЦ“ с укриващия се вече шест години в Сърбия банкер Цветан Василев, който е подсъдим заедно с още 17 лица за източването на 3,5 млрд. лева от фалиралата КТБ.

"Може да се направи съвсем обосновано предположение, че действията на представителите на тази неправителствена организация по принцип са мотивирани именно от интересите на подсъдимия Василев", са изтъква в отговорите.

Посочва се също така, че по повод безпрецедентното забавяне на решението за екстрадицията на Цветан Василев са уведомени Генералният секретариат на Съвета на Европа и Европейският комитет по проблемите на престъпността. В отговорите до евродепутатите се обръща и внимание, че е установена връзка на укриващия се в Обединените арабски емирства олигарх Васил Божков с организацията на част от протестите, целяща радикализиране и опорочаване, включително и чрез използване на насилствени действия, на справедливите искания на протестиращите български граждани.

В отговорите се посочва още, че прокуратурата не разделя водените досъдебни производства на такива срещу представители на лица от управляващото мнозинство или от опозицията, както и според длъжността на конкретното лице.

"Българските прокурори и следователи се ръководят единствено от закона и изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение. Този принцип е конституционно установен и гарантира за развитието на правовата държава и върховенството на закона в страната", категорични са от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 60 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    197 25 Отговор
    Гешеф е позор! Оставка и затвор!

    Коментиран от #10, #28, #55

  • 2 Еееее

    197 23 Отговор
    Горкия Гешев, цял народ му иска оставката, а той просто иска да си краде на спокойствие с Боко и Шиши.

    Коментиран от #66

  • 3 Брях че

    144 12 Отговор
    Защо е със слънчеви очила в парламента ? Странна работа

    Коментиран от #4, #8, #51

  • 4 Гого

    124 13 Отговор

    До коментар #3 от "Брях че":

    Защото са Мутри !
  • 5 Бачо Киро

    131 12 Отговор
    Горките, всички други виновни, те чисти като планинска сълза. Егати злобният свят ... Само ги тормози ...
  • 6 Лост

    96 10 Отговор
    Какво значи обосновано предположение? Накрая си оставате само с подозрението.
  • 7 Българин

    102 9 Отговор
    Късно е LIBE за китка
  • 8 Бачо Киро

    93 11 Отговор

    До коментар #3 от "Брях че":

    Защото е прост като тухла и няма кой да го изрита навън. Ако чакаш оная ПКП да го направи, има да чакаш.
  • 9 3,14К

    88 10 Отговор
    Този не се спря да лъже и манипулира.Мисли, че номерът му ще мине . Ще му изпратим Тим Себастиян за показно на нашите журналисти, особено Иво Никодимов.
  • 10 Психоаналитик

    20 94 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Еми протестирайте щом не ви харесва Гешев, де?! Тъй нaрeчeнитe "прoтecтирaщи" иcкaт ocтaвкитe нa бългaрcкият нaрoд, cвeщeницитe и вcичкo ocтaнaлo в Бългaрия, нo нe и нa прaвитeлcтвoтo и главния прокурор, зaщo и кaк, прoчeтeтe тeзи рeдoвe....Oтрoвнoтo триo и ''прoтecтирaщитe'' прaвят вcичкo другo, нo нe и дa прoтecтирaт cрeщу влacттa, a eфeктът e тoчнo oбрaтeн - тeрoризирaт oбикнoвeния нaрoд и гo прaвят cимпaтизaнт нa Бoриcoв! Възмoжнитe причини ca три: 1 тeзи тримaтa и лидeритe кaктo и пoвeчeтo oт прoтecтирaщитe ca пcихичнo бoлни хoрa и нe ocъзнaвaт, чe прaвят цялa Coфия, и изoбщo бългaрcкият нaрoд cимпaтизaнт нa ГEРБ c дeйcтвиятa cи. 2 някoй им плaщa зa дa нaпрaвят бългaрcкия нaрoд cимпaтизaнт нa ГEРБ. 3 искат да поставят рекорд за вечерни разходки от шадравана пред президентството през Ректората до Орлов мост, свиркайки със свирки и взимат за тази разходка 30 лева хонорар! След разходката забравят кой им е платил и отиват и ги изпиват. На другия ден безработните лентяи пак така, а трудещите се мислят, че има протест, а и на всичкото отгоре лентяите не им дават да се приберат вечер от работа! Безработните лентяи мразят труда и трудещите се, пречат им да ходят на работа 85 дни, а ако трудещите са с коли направо им разбиват колите по кръстовищата! Странна работа не мислите ли, че нещо не се връзва това с думата ''протест''...???

    Коментиран от #52, #67

  • 11 БОЗА

    76 11 Отговор
    Инструмента на Бог,съвременният Левски,човека с каскета скимти,а уж е ербап...за това ли щурмува кокошкарите по селата и бибероните,защото го атакували баш тия дето трябва да лови...ми каква е ползата на обществото от такъв главен прокурор-па скочи на големите...смешен плач... ;-)
  • 12 НаглиятПлешивец

    72 11 Отговор
    Аз съм каскета, който няма едно спечелено дело!
    Ние ги обвиняваме, ама съда ги пуска!
    Пък след това съда в Страсбург, ни осъжда за незаконно задържане( около година) без представено обвинени в съда.
    Ама аз и гвардията ми от спецпрокурата сме най добри.
    Другите не стават за нищо, защо не са завършили Югозападналия.
  • 13 Хектор

    61 15 Отговор
    Отвратително! Борисов и Туск се разбраха , БиБи крадецът е подкрепен от ЕС , а главният пазител на мафията г-н каскетът ще бъде жертва на лошите хора по улиците , които ще бъдат съдени за преврат - 20г затвор. И кво стана братя българи? Ако сами не си оправим живота ония смешници от ЕС само ще мижат , пука им. Вчера основна тема са беларуси, азери , арменци и турци - БЪЛГАРИТЕ НИ ИЗРИТАХА И ЗА НИЩО НЕ НИ БРОЯТ! Тотална обида и гавра , а мазния Банкянски Бай Ганьо точи зъби да печели избори и да прави квот си иска! Да не чакаме на ЕС , те ни обидиха брутално , чат пат някоя ирландска депутатка с хъс ще скочи на Бою и ще е с нас , водещите играчи не искат да се намесват. Така беше и с брутално изнасилените жени в Кьолн , ЕС само дето не обвини герменките , че са европейки , та и нас така-бруталната.
  • 14 Sidcovery

    32 6 Отговор
    Discovery - представя осмото чудо на света - магистрала Хемус.

  • 15 Бомбелиев

    56 12 Отговор
    Каскетче хайде да си подадеш ОСТАВЧИЦАТА.

    Коментиран от #59

  • 16 българка

    49 9 Отговор
    Така-а-а! Значи има разделение на виновни и невинни - от страната на виновните е целият български народ /виновен по презумпция/ и някой друг виновен по доказателства /и височайши препоръки/, а от другата страна са невинните /пак по презумпция и по височайши разпореждания/.
    Признавам, че ненавиждам лъжците и крадците и най-вече тези, които са се докопали да властват над честните и отрудени хора.

    Коментиран от #20

  • 17 Пит

    50 12 Отговор
    Този се прави на улав.LIBE искат конкретни данни за работата му ,а не кой какво е приказвал
  • 18 РЕСПЕКТ БОЙКО,...БРАВО...ГЕШЕВ

    17 64 Отговор
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВАЗИ ГЛЕДА!!
    АРЕСТИ, СЪД ,ЗАТВОР ЗА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ, ЧЕРВЕНАТА ПРЕСТЪПНА ОЛИГАРХИЯ ОГРАБИЛА И УНИЩОЖИЛА БЪЛГАРИЯ!
    БЪЛГАРИЯ Е С ВАС

    Коментиран от #54

  • 19 Дедо Jo

    40 8 Отговор
    Вярно не може да се каже кой по-успешно се прави на луд...

    Борисов или Гешев?

    Лозе така не се гледа - то иска мотика, а не молитва!
  • 20 Киро Змея

    7 38 Отговор

    До коментар #16 от "българка":

    Тиа 30 е*алника и ТРИМАТА ПАСИ'ВНЯКА ли са..."Целият Български Народ" ма папа?!Оди се трескай при ман'га"лете
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 007

    40 5 Отговор
    Сложени хора на високи длъжности а са завършили електротехникум и после школа мвр. По изгледа и приказките лъха ограниченост.И такива се обясмяват в Европа. Юродическия ф. Трева да пасе.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Bahti

    39 9 Отговор
    Каскет, първо ти ще си изгориш. Пази още шиши! Мутропитека Краде на Оставка.
  • 25 Качулка

    29 9 Отговор
    само му липсва да допълни очилата.
  • 26 щъркел

    29 8 Отговор
    Гешев,ръката я изпъни напред и малко нагоре!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иванчева

    4 17 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На колене!
  • 29 Крис51

    29 7 Отговор
    Пълен отличник по полуистини и лицемерие. Ама много ги нападали. Леле, просълзи ме направо. Кога най-сетне ще кажат и дума за доклада на ДАНС, който Цацаров оповести още през април 2019 г., за 38 висши държавни служители и магистрати с недекларирани имоти в чужбина? Да не се окаже, че сред тях има хора от ВСС? Поради което са гласували за него по единствения възможен за тях начин.
  • 30 Doni Brasko

    39 7 Отговор
    Гешев теб те питат конкретни въпроси, а ти свободни съчинения пишеш. Ами как да е иначе като нищо не се прави освен ПР акции по селата. Оставка
  • 31 "Безпрецедентен" е общо понятие.

    8 8 Отговор
    Може да означава много неща - и хубави, и лоши.
  • 32 Гешев, ако

    36 8 Отговор
    Беше разследвал тулуза за НОЩНОТО шкафче, кюлчета злато и пистолет щяхме може би да ти вярват хората. А от твоя страна ПЪЛНА ТИШИНА, затова БЪЛГАРИЯ ти искат и твоята глава да падне, ЗАЩОТО СИ ЕДИН ОТ ТЯХ.
  • 33 очилатко

    37 7 Отговор
    Само един въпрос и всичко става ясно. Как може Симеон Дянков да бъде разпитван дистанционно, а за Цветан Василев и Васил Божков - не може? Само това стига, за да си направим съответните изводи. И стига си се хвалил какви обвинения си повдигнал, кажи колко от тях са осъдени за корупция, особено пък политици.
  • 34 СусБе

    27 7 Отговор
    Престъпник №2 чиято вина е 20 пъти по голяма че е с образование и върши всичко срещу народ и държава умишлено. Боко е прочел като пожарникар една книга и знае как се садят и вадят компири + клопане на филии с мас!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ИСТИНАТА

    25 8 Отговор
    11 февруари главния прокурор Иван Гешев-" Васил Божков е в ареста на ОАЕ.Слуховете че не е в арест определям като хибридната война която се води срещу прокуратурата"...16 февруари говорителя на главна прокуратура Сийка Милева -" прокуратурата е изненадана че Васил Божков е бил в арест в ОАЕ"....Това не е прокуратура а пародия и карикатура!!! Толкова цинично и нагло никой не се е подигравал с народа на България! Гешев преди дни арогантно се изхвърли че е недосегаем! Иван Стоименов Гешев- имаш 1 седмица да си подадеш оставката и да бъдеш изправен пред съда за престъпления към народа на РБ!!! В противен случай ще бъдеш арестуван и изправен пред народен съд с председател на съдебния състав Васил Крумов Божков!!! Нали помниш какво скандират хилядите протестиращи - ГЕШЕВ Е ПОЗОР- ОСТАВКА И ЗАТВОР !!! ВРЕМЕТО ТИ ИЗТИЧА!!!
  • 37 Браво

    21 6 Отговор
    Ще ни е Либе кеф да те видим без маската на топло. Продължавате да се бъзикате и с Европа. Знаете какво ви чака!
  • 38 Танцуващ от радост

    24 8 Отговор
    След изритването на хунтата Боко ще замине в Слънчева Америка при дъщерята където ще си кара весело старините с откраднатите милиарди а Иван Стоименов Гешев къде ще се крие?
  • 39 Бесен

    26 6 Отговор
    А за олигарсите Шиши и Сава нещо споменава ли се в отговора? За незаконното обоготяване от КТБ, за скандалните продажби на тецове, такса "спокойствие" и прочие? За пачките в едно чекмедже??? Срам си, Гешев. Оставка!
  • 40 ха-ха

    29 5 Отговор
    Само не разбрах, кой му пречи да разследва кюлчетата и пачките в чекмеджето :-)
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ПРЕПИЛ Е ПЕДЕЛАСА

    22 6 Отговор
    НАЛИ Е ЖЕНЕН ЗА ПЛОСТИТУТКА. .ЗАТОВА Е СЪС СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА. ...САТАНАТА НЕ ОБИЧА СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ
  • 43 Анти трол

    9 24 Отговор
    Давай Гешев нормалните хора те одобряват. Напред и Наред!
  • 44 Пунта Мара

    21 3 Отговор
    Питат го конкретни неща, а той отговаря, както навремето ТАСС ни информираше за космическите полети: Координационно-изчислителният център обработва постъпващата информация.
    Прави се улав!
  • 45 ОЛАФ

    18 4 Отговор
    На други влиятелни политически фигури разполагащи с шкафове с не декларирани евра господин главния им прави чадър!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Иван

    18 5 Отговор
    Току що Васил Божков е пуснал пост във Фейсбука си в който унищожава Гешев! За 30 минути има над 1000 харесвания и споделяния!
  • 48 е и

    14 2 Отговор
    Е щом чак всички ви атакуват , тогава няма място за колебания.
  • 49 гуньо

    14 3 Отговор
    Еи че сте заядливи човека кунюктивит има затова сложил очила.
  • 50 ДЖОТО

    12 4 Отговор
    ДО КОМЕНТАР-18!ПРЕСТЪПНАТА БАНДА Е В ГЕРБ!ТАМ ИМА ПО-ВЕЧЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ОТ КОЛКОТО В БСП,ТЪЙ КАТО НИНОВА ЗАПОЧНА ЧИСТКА!!!А БМБ,ОЩЕ Е ЧЛЕН НА БКП,КАКТО ГЕШЕФ!ОТ ТАКИВА ПРОМЯНА НЕ СЕ ОЧАКВА!!!
  • 51 Рошко

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Брях че":

    Щот е напушен да не му се виждат пожълтелите очички
  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "Психоаналитик":

    оставка ГЕШЕВ БОРИСОВ

    Коментиран от #60

  • 53 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    вие тормозите народа кожодери гадни

    Коментиран от #61

  • 54 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 5 Отговор

    До коментар #18 от "РЕСПЕКТ БОЙКО,...БРАВО...ГЕШЕВ":

    БЪЛГАРИЯ ВЕ МРАЗИ мутри

    Коментиран от #62

  • 55 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    БОРИСОВ ГЕШЕВ герб банда кожодери

    Коментиран от #63, #64

  • 56 АНОНИМЕН

    10 3 Отговор
    ГЕШЕФ ти не бориш престъпоста а пазиш бандитите пппннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннн
  • 57 Бай Ставри

    6 3 Отговор
    Ех, Ваньо, ще ми кацнеш и ти...
  • 58 ares

    5 9 Отговор
    И защо да е позор .Защото подгони всички знакови мутри в България ли.Нещо лаете и плюете без да мислите.

    Коментиран от #65

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ДА МУ ЯДЕШ

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "ares":

    ГЛАВАТА ОЛИГАВЕНА. .ХА. ХА ХА
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Шуми Марица

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Психоаналитик":

    Браво ,така се прави ,защитаваш мафията до гроб и е сравняваш с народа,комунист капиталист не става той си остава мафиот, такъв му е генезиса, народа е придатък на комуниста (мафиота),той служи за облагодетелстването му,затова народа се спасява,напускайки България,Европа и ЕНП не подкрепиха протестите, логично,при победа над мафията и върховенство на закона,българският народ ще започне да се връща ,Европа и САЩ губят 2,5 милиона работещи,значи трябва да наемат африканци и азиатци ,талантливите и високо образовани млади хора,които ние издържаме до 20 год в семействата сега са там ,това е загуба на интелектуален ресурс и милиарди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове