Last news in Fakti

3 Октомври, 2020 17:51 2 258 57

Българите трябва да спасят зимния туризъм

  • марияна николова-
  • зимен туризъм

Велинград има шанса да се възползва от ресурсите

Българите трябва да спасят зимния туризъм - 1

Бизнесът вече работи в нова среда и е много важна адаптацията и трансформацията за всички, които искат да бъдат успешни. Това, което се случва сега и ще се наблюдава в близко бъдеще, е промяна на цялостната стратегия в сектора чрез дигитализация и развитие на хотелиерския продукт, така че да има не само възстановяване, но и растеж. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия бранш във Велинград.

Вицепремиерът посочи, че Велинград има шанса да се възползва от ресурсите, които има, тъй като освен СПА столица на Балканите е отлично място за здравен и медицински туризъм целогодишно.

По думи на Николова се очаква този зимен сезон да има интерес към СПА и бизнес туризма от българи. Според нея вътрешният пазар ще е с водещо значение за зимния туризъм. Прогнозите са много сънародници да пътуват в страната до София, Пловдив, Варна, Велинград, Разлог, Хисаря, Велико Търново и др. Очаква се голям брой туристически пътувания от големите до по-малките градове, както и до курортите в периода около Коледа и Нова година.

Министърът цитира и данни от Единната система за туристическа информация, според които над 167 000 туристи са отседнали в местата за настаняване във Велинград от началото на годината до 26 септември, като основната част от туристите са българи - над 162 000. Отчетени са и посещения на чужденци от Северна Македония, Русия, Израел, Гърция, Турция, Украйна, Румъния, Германия, Франция.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    65 1 Отговор
    Българите трябва да ни спасят от мафията във властта!

    Коментиран от #22, #26

  • 2 Българин

    70 1 Отговор
    Ще го спасим зимния туризъм, ама нас незнам кой ще ни спаси?!?! То на туризъм на гол тумбак ходи ли се?! Във Велинград в х-т Макси, една нощувка за 2-ма 180 лв.-200 лв.?!?! Как точно да го спасим туризЪма?!
  • 3 Тост

    55 1 Отговор
    А кой ще спаси българите?
  • 4 да де

    54 0 Отговор
    Ма нЕма начин пенсионерите ще се юрнат и ще го спасят нали тулупа им даде по 50 лева.
  • 5 Нали си министър бе

    47 1 Отговор
    Как така българите да спасят ? А в там в министерството само ще плюскате и премии , командировки.
  • 6 Форд

    57 2 Отговор
    При цени от 100 лева за нощувка и закуска на човек !!! Да се спасяват сами !
  • 7 666

    60 1 Отговор
    Спасявайте се сами, лятото на българското Черноморие ви спасявахме, подиграхте се с нас, такса пепелник, такса, вилица, такса салфетка, такса да седна, такса да стана, такса да напусна заведението... аре чао. Сега зимата, шейната и на село.

    Коментиран от #47, #50

  • 8 Стефанов

    41 1 Отговор
    Докато мислят за българите че им трябват само да закърпят сезона, да ходим другаде. В Гърция и Турция отношението е друго. Скапана министърка и алчни хотелиери, айде нема нужда
  • 9 Спасявай

    33 1 Отговор
    се ти , ма другарке , и спри да досаждаш на българите !
  • 10 Рошко

    34 2 Отговор
    Резервната сиктинарка дава съвети, изгонихте чуждите туристи и сега с българите искате да си напълните хотелчетата с откраднатите парички, демек крадете от нас да си ги построите и после искате да продължите да ни доите
  • 11 Гостенин

    28 1 Отговор
    На кой Господ да се моля незнам...на кого ли е министер тая женица, жалка история, глупостта, пошлостта и простотията са като космоса....защо точно в моя живот ти се падна министер бе
  • 12 ОСТАВКА

    33 0 Отговор
    А ВАС КОЙ ЩЕ СПАСИ ЗИМАТА ,КАТО ИЗГЛАДНЕЕ НАРОДА ОЩЕ ПОВЕЧЕ
  • 13 Лелинград

    24 2 Отговор
    Първо бяха СПА столица на България, сега на Балканите 😂
  • 14 Дилър

    29 1 Отговор
    Обаче тая друса яко
  • 15 666

    44 2 Отговор
    Обикновения човек го мачкахте, унижавахте, тъпчехте, обиждахте го, ограбихте го, заплюхте го... ще разберете, че без обикновения човек няма как да ви има и вас гнусни, неграмотни предатели. Без нас фалирате и олигарси и бизнесмени и партия и всички, довижданеее...
  • 16 Да бе верно

    30 1 Отговор
    затова не подават ОСТАВКА ще спасяват сезона с техните заплати.
  • 17 ААААА

    31 1 Отговор
    Я ХОДИ ОПЪВАЙ КОЖАТА НА ОНЯ МОНГОЛЕЦ СИМЕОНОВ МА
  • 18 Винкело

    15 0 Отговор
    Валерката -Е, ти си ми спасителката, ще са друсаме довечера.
  • 19 гост

    22 1 Отговор
    От какъв зор да спасяваме нещо от което не зависи нашето благополучие? В модерните хотели по света така се организираха,ме въпреки короната,привлякоха много туристи.И ви казаха как трябва да стане.Да, ама от алчност тука не стана така.
  • 20 гост

    15 1 Отговор
    Да, ама НЕ ! - П.Бочаров
  • 21 И тази министърка

    16 3 Отговор
    е куха лейка, като предшественичката си.
  • 22 Вироса

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Купувам ваучери за планината.
  • 23 Миро

    16 0 Отговор
    Правят ваучери по 1000 лв на човек които могат да се ползват за хотели и кръчми и е спасен туризма. Лесно удобно и практично.
    Обаче не. 60/40, 80/20 и пачки под масата. Ми спасявайте си ги вашите хора и не ни занимавайте с глупости. Дзифтари мръсни!

    Коментиран от #42

  • 24 Антей

    15 0 Отговор
    А защо няма бонуси за българите, които ще го "спасяват"??? Имаше бонуси за ресторантьорите, намаление на чадъри, шезлонги и т.н. Дайте и някаква отстъпка и ще го спасим! Както спасихме Черноморието. Любовта е взаимна!!!😃
  • 25 Потрес

    19 1 Отговор
    Цените на хотелите в България са тотално неадекватни! Качеството е под всякакв критика, а цените до небесата! Вчера резервирах за 100 лв за двама за една нощувка някаква стая в Арбанаси. Патицата ми пише, сшед като платих, че трябвало сутринта да се облека и да закусвам в някакъв друг хотел на 300 метра, щяла да ми даде ключ на другата рецепция. Ами ако не ми хареса?! Ами не и ли дойде на простата патка на ум, че след като не може да предложи закуска в този хотел или да не я предлага, или да донесе рум сървис! Но денелата свинкя я мързи да се мръдне, а просто така да изкара 100 кинта! Боклуциии! На мига отказах резервацията и ми върнаха парите! Това са долни свляндури, на космически разстояния от хотелиерство! Не може да искат пари за хотел, а да прдслагат нощувки като едно време бабите по морето квартирки! Никога няма да резервирам бг бардак!

    Коментиран от #30, #41

  • 26 Колю

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Задкулисието управляват българия, Кгб и дс. Като ученик идваха в моето училище си спомням и пълните отличници ги пращаха на държавна издръжка да учат в москва.
  • 27 Ахахаа

    7 1 Отговор
    Като видите цена на стая над 100 лева, това е пералня за пари! Мутрите пишат всичко ка загуба от короната! В Бургас ома даже хотел, който е тотално разбит, но мутрите го водят, че е топ и че работи на загуба с космически цени на стаите!
  • 28 Беге мутра

    15 0 Отговор
    Моля ви, спасете ме! Събирам пари за Бентли, а вие не искате да ми давсте пари! Моля ви, много ви моля, напълнете ми скъпарските хотели, а аз като минавам с Бентлито няма да вдигам прах!
  • 29 Дечо Пора

    8 0 Отговор
    Много зло гледа тая министерка. Ще подплаши туристите!
  • 30 ха ха

    3 10 Отговор

    До коментар #25 от "Потрес":

    еми в Италия мислиш ли че не е така... Ти за 100 лв. какво очакваш?? Да ти го донесът на табла в леглото ли?!
  • 31 А кой

    7 0 Отговор
    ще спаси българите?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 В БГ нищо

    16 0 Отговор
    не става. Това си е частна държава и обслужва само еднолични интереси. На народа се гледа като на нискоквалифициран персонал или роби, които трябва да бачкат и да плащат данъци.
  • 34 Българите трябва да

    20 1 Отговор
    Спасяваме дечица с " Българската коледа" да пускаме SMS, за операции,лечение в чужбина( не съм против,винаги съм давал) но сега да спасявам милинерите с огромни хотели в планината,ми идва в повече.Мен кой ме спаси от Март и до момента? Със окастрена заплата( разбирам и шефа на фирмата,че и на него му е нанагорнище,защото не е милионер) .И до момента сме на ъкратено работно време, а от там- съкратени заплати.Щерката " доброзорно" напусна по нейна молба.Щели да ги назначат,когато се уталожат нещата.И до сега е без работа.А шефа и - милионера още чака" уталожване".Хиляди сме така! Ами дайте им 2% ДДС, дори нищо да не внасят във фиска. Да не плащат ток,вода- всичко от бюджета. Ма,цата ви дебелоока! Нали е пазарна икономика бе? Кой оцелее,оцелее! Както за народа,така и за тях. Тия на морето ги" спасявахте,та чак се уригват от кинти- директно в джоба. Сега зимните милионери ще спасявате.Ама ние сме виновни, че ви търпиме 30 години.Да ръснеш 75 милиона кеш,на колекторче,което само прибира,а не изважда, без да ги връща- и това било помощ!?

    Коментиран от #38, #43

  • 35 Продават хотели

    15 1 Отговор
    До бабата от снимката!Няма проблем ще спасим бизнеса за да можете вие да цуцкате, но като направите минималната заплата 1,200лв.чисто.За да може хората като си платят 200кинта ток 40-50лв.вода 10-15лв.за входа на блока 500кинта за храна по-ниско качество да им останат едно 400кинта мизерни и поне 200лв.от тях да изхарчат за 2 дни в тъп хотел за 1 път на месец.Със 700 кинта заплата не става.Всичко е вързано, когато хората имат пари всеки бизнес ще върви като нямат си ходете сами в хотелите с храна за кучета.Аз вадя от 1000 до 5-6 бона и то не всеки месец и пак не ходя, знам ли дали другият месец няма да изкарам 300 лв.Ако трябва да работя за бг.пазара и го правя тавана с клизма е 300-700лв.Аз не се сърдя хората няма кеш и се чудят как да не акат, че водата и хартията са скъпи.Бегайте си сами по хотелите дето ги построихте от парите на хората и си ги спасявайте.ХОРАТА ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ СПАСЯВАТ, ЗАЩОТО ВИЕ НЕ СПАСИХТЕ ТЯХ.
    P.S.ЗА ДА НАМЕРИШ НЕЩО ПРЕД СЕБЕ СИ, ТРЯБВА И ДА ХВЪРЛИШ НЕЩО И ЗАД.
    В цял свят се краде но пусни 80%на народа пък 20% си откраднете няма никой да прави проблем,но не 99% за нас 1% за народа.
    Аз съм едни глупак, които не иска да прави бизнес тук,и си правя парите благодарение на други държави,та как да дойдат големи фирм тук.
  • 36 Дани

    14 0 Отговор
    Баце да го спасява зимния сезон на мен ми писна от вас /политиците/
  • 37 До #13

    6 0 Отговор
    Следващото е СПА на света!😀
  • 38 Продават хотели

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българите трябва да":

    Браво!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Плам

    10 1 Отговор
    Айде бе, да спасява пак народа? А вие кога ще спасите народа като дадете европейски стандарт на живот, както ни се полага а? Ще спасявам, ама друг път, вие крадете народа ще спасява.
  • 41 Продават хотели

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Потрес":

    Човече, браво добре си направил но Арбанаси и 100лв.за там никога няма да дам.В бг.има и хубави хотели с много добра храна но са малко и трябва да ти кажа, че можеш да спиш за по-ниска цена на много по добро място и добър хотел.
  • 42 И откъде да вземат тези по 1000 лв, че и

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Миро":

    човек. То едвам за пенсионерите има по 50 лв и то не се знае докога. Много се размечтахте. Нито сме Германия, а и там фалират вече много предприятия, че държавата вече отказва да ги подпомага. Или искате да пуснат печатницата за левчета. Ами няма как да се случи това. Българите нищо не могат да спасят ако не дойдат пари от вън,от чужди туристи. Дано да ги има тази година, но много се съмнявам да е нормален туристическия сезон.
  • 43 Не искат да спасяват само зимните

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българите трябва да":

    милионери(може и кредитни да са), а и работни места за персонала по зимните курорти. Но трябват валутни приходи, а с този ковид. Преди месец и половина всички скъпи хотели във Велинград бяха пълни. Явно част от хората все още разполагат с пари, но за Банско не зная. Легловата база е огромна, а ските са още по-скъпо удоволствие. Определено не са по джоба на преобладаващата част от българите.
  • 44 Йозеф

    4 0 Отговор
    Може, ама в Чепаларе, Априлци, Орешака. Щото по Банско и Боровец се самозабравят, а качеството на услугите и храната е под всякаква критика. Вече съм се преориентирал към къщи за гости, проверени от познати и приятели, както.и няколко скътани хижи. Надявам се тази година банскалии да разберат къде с3рат гладните и да се ориентират правилно. Миналата година в Бански хан малката ракия беше 12лв, таратора 5, а чомлека 25 кинта. Немам против да плащам, ама да е за качество. Троянския балкан за сега предлага много интересни оферти, а съм намерил в Орешака и перфектна кръчма с агнешко чеверме.
  • 45 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    ква стана ТЯ!!!!!УЖ ТОЙ щеше да ни ,,спасява,,/по ЗАПАДНА ПРЕПОРЪКА!!!!!!/...пък то 30г!!!!!! го дондуркаме!!!!!!и биберони му даваме!!!!!Ала баба йоргу!!!
  • 46 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ...РАЗБИРА СЕ ДАВАМ ПЪРВАТА КАПАЧКА!!!!!!нъл тъй спасявате децата!!!!!
  • 47 Русский

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Беше в България през лятото на 2018, Златни Пясъци. Чадър и два шезлонга - 50 лева на ден! Подозирах, че нещо не е наред, поисках чек. Не ми дадоха Чек, казаха, че помнят всичко. Реших, че е мафия. Е, тогава, вече в Москва, прочетох за ВИС-2, Жоро Илиев, за Холдинга (евала на Холдинга!) и всичко ми стана съвсем ясно.
  • 48 Ако

    2 0 Отговор
    Бойко Методиев подаде оставка веднага - тогава ние българите ще спасяваме туризма. С диктатора от Банкя начело - бойкот на зимните хотели!
  • 49 Димов

    2 1 Отговор
    Аха! Тъй било, значи. Направихте си цените за европейци, а сега, българите да ви спасявали сезона. А като ни обиждахте на Ганьовци, да сме почивали насели, да сме си мъкнели бурканите...... Тогава не се надявайте на българите, да ви спасяват. Тогава се подмазвахте на европейците. Де ги ся вашите европейци, дето им се мазнехте? Търсете си ги тях. На нас не чакайте.
  • 50 Димов

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Пак ще им дадат 60% от данъците им, безвъзмездно. Даже и 80% ще им дадат. Ще почнат редовно да им дават от нашите пари затова, че не работят. И това ще се превърне в нормално ежедневие. Вие осъзнавате ли, каква легализирана кражба е целият този абсурд, с тези схеми 60/40 и 80/20? Ще храним някакви хора за това, че не работели и нямат печалби, но официално ще ги водим работещи. Коя икономика може да го обясни това? Само айдушката, май.
  • 51 123

    0 1 Отговор
    Трябва да има класова и ценова сегментация на хотелите и ресторантите, всички се мислят за хотел и ресторант 5 звезди.Реално цените им са твърде високи за Български и граждани на околните до България страни които са туристите, това което са и което
    предлагат не е съпоставимо като стойност и качесто. Цените им са за западно европейски туристи няма как да има прираст в туризма , ако не си настроен за работа на собствен пазар, а чакаш химерни туристи които с автомобили биха дошли в България, с финансови възможности като на Бъгарите.
  • 52 минчо

    4 0 Отговор
    ОТ КАДЕ ПАРИ .ДАЙТЕ ПЪРВО ПАРИ И ПОСЛЕ ЩЕ СПАСЯВАМЕ КАКВАТО КАЖЕТЕ
  • 53 Които крадоха тези три петилетки...

    3 0 Отговор
    Те да ви спасяват.Ако бяхте мислили за народа си,сега можеше и да ви спасява,но на гладен корем не може да се отделя и за почивки на курорти.Спасявайте се поединично и на подскоци....
  • 54 Гост

    1 2 Отговор
    Ти за кво ходи в Москва ма!? Пелмени и водка можеше и да ядеш в София,от Русия се върна като попикана,с никакви контракти за зимата,с никакви предложения за оставащият месец на морските курорти,сега ние да спасяваме туризма,ходи си и ти заедно с цялата некадърна клика на бога Слънце!

    Коментиран от #57

  • 55 123

    2 2 Отговор
    Туристи има много и пари има, Българските хотелиери и ресторантьори не ги искат и не им искат и парите за които ще трябва да работят. Българските туристически бизнесмени искат лесни и много пари от богати западни туристи, за това няма туристи в България. В Турция има 80 милиона човека,в Укайна 46 милиона, в Румъния 24 милиона, в Сърбия 10 милиона , в Русия 144 милион, в Полша 38 милиона.Та в близост до България която е достъпна с автомобил има 342 милиона човека потенциални туристи със заплати от по 800 -1000 лева като Българите. Каква е причината Бълагрия да не може да привлече дори и 5% от тези 342 милиона човека? А тези туристи отиват в Турция и Гърция.
  • 56 лекАР

    0 0 Отговор
    Аз съм един от хората, които държа да почивам в страната си, но......в последните години започвам да се замислям доста дали да продължавам да го правя, защото такива като вас, г-жо министър, не знаят как да си управляват ресора. Имате толкова служители - аки нека да контролират издадените заповеди и тогава всичко ще е ОК. До момента до който вие сами заповядвате на българите да помогнат- " трябва да спасят", ами направете нещо, за да могат да го направят. При вас, всички министри, има диаметрална противоположност между думи и дела. Не вярвам да изпълнят пожеланието ти, поне засега
  • 57 Найден Николов, Созопол

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    Ще ти кажа за какво ходи до Русията, ходи да пръсне и малкото пари които се заделят за туризъм в България на вятъра, организира изложение на който нашият туризъм е представен като най безопастният в Европа, само че от Руска страна, министерството на туризма и сдружението на тур операторите в Русия са и казали в прав текст, че контакти и договори с България ще има напролет след изборите, та за това се моли на българите да спасяват зимата, лятото замина, руснаци нямаше вече и не чакаме, преди две седмици идваха семейство руснаци които работят в посолството в София та от тях узнах какво са и казали в Москва. С неадекватната си политика правителството успя да отклони около милиард лева в хазната, от тях близо 40% влизат в джоба на такива като мен ,което на 170 000 малки семейни хотели и къщи за отдих прави около 7 000 лева средно на семейство, пари с които трябваше да презимува ме, за големите хотели не говоря и не зная тяхната политика но за малкият бизнес по черноморието руснаците са били и винаги ще бъдат основният источник на поминък, сега не знаем как ще бъде за големите ще има някакъви помощи от държавата но за нас е трудно така ни обясниха, та така че ще чакаме изборите и да се надяваме до другото лято да не сме умряли от глад и да сме си още собственици на имотите, тъй като над 50% от малкият туристически бизнес има кредити в банки, ако остане ГЕРБ, то имотите ни поголовно ще отидат на търг, всички знаем как става това и кой ще ги купи, а ние ще се
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове